Kako vem vir prometa?

Internetni promet ni nič drugega kot vsota vseh obiskovalcev spletnega vira. Do danes je vse urejeno tako, da je promet jamstvo za donosnost projekta. Različen promet lahko prinese veliko denarja, vendar je nespremenjen: vedno potrebuje več, kot je trenutno. Poskušali bomo izpostaviti temo prisotnosti na najbolj podroben način, pri čemer bomo odgovorili na vsa osnovna vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi s prometom od začetnikov.

Viri prometa

Prometa ni mogoče ustvariti iz nič, prav tako kot ne morete preprosto vzeti in tiskati denarja. Obiskovalce je treba črpati iz drugih večjih virov, ki so že osvojili svoje občinstvo. Ugotovimo, kateri viri prometa obstajajo danes:


 • iskalniki;
 • socialna omrežja;
 • mobilni prenosniki;
 • zaznamki v brskalniku;
 • portali in forumi;
 • oglaševanje brez povezave;
 • spletno oglaševanje;
 • drugi viri.
 • Omeniti je treba, da se morate odločiti, kako boste še naprej unovčili svoj projekt na internetu, da boste našli potrebno strategijo rasti prometa. Če nameravate zaslužiti za prodajo, boste našli vsak vir prometa, vključno z oglaševanjem. Toda za tematske strani to ni donosno, saj njihov poslovni model vključuje zaslužek od prodaje oglaševanja, preprodaja prometa pa je dražja, to je povsem druga zgodba. Zato najprej razmislimo o prostih prometnih virih.

  Kako dobiti obiskovalce brezplačno

  Pojdi iz enegaSpletni vir za drugega uporabnika interneta lahko najdete na povezavi ali z uporabo iskalnika. Obe možnosti ponujajo veliko brezplačnih načinov za pridobivanje prometa. Spodaj je osnovni primer sprejemanja prometa iz največjih virov:


 • Iskalniki. Če želite priti v vrh iskalnika, je najlažje izbrati posebno semantično jedro za iskanje. V teh poizvedbah boste morali napisati članke, ki bodo ciljali na določen ključ.
 • Socialni tipi, kot so "Vkontakte" in "Facebook", omogočajo ustanovitev javnih interesnih skupin. Z napolnjevanjem teh skupin z zanimivo vsebino in povezavo do nje v drugih lokalih lahko zberete naročnike, ki jih lahko nato pretvorite v publiko vašega portala.
 • Messenger za mobilne naprave, ki podpirajo klepetalne pošto. Ustvarite lahko bot z nenavadnimi odzivi in ​​ljudje se bodo med seboj povezali. Tako dobite občinstvo, ki ga lahko nato pretvorite v promet na vaš vir.
 • Če že imate visoko stopnjo udeležbe v prometu iz različnih virov, se trudite, da bodo ljudje označevali vaše spletno mesto in ga redno obiskovali.
 • Zanimivi portali, kot so "Picaba" ali "Habrahabr", imajo precej plačno občinstvo. Če se tam priporočate, lahko mirno oglašujete svoje spletno mesto ali izdelek.
 • Ljudje še vedno gredo na ulice in gledajo panoje. Ta vrsta oglaševanja dobro deluje v velikem obseguproračun za oglaševanje.
 • Spletno oglaševanje ima veliko sort, zato ga je bolje zaupati strokovnjakom in podrobno razložiti njihove cilje in cilje.

 • Novi viri prometa

  Nov vir prometa za vaš portal je lahko na primer promet iz mobilnih aplikacij. Obiskovalce spletne trgovine lahko privabite s pomočjo orodja, kot je "Yandex.Market", ki uporabniku pokaže trgovino z najnižjimi cenami. Če ne želite ali ne morete znižati cene - samo spremenite številko na mestu, in ko komunicirate s stranko po telefonu, poskusite razložiti, da je cena nekoliko višja, kot je navedeno na spletni strani. Mnogi kupci ne želijo ponovno iskati v trgovini in se strinjajo z nakupom. Uporabite lahko tudi predprodajo (upsells) za stranke s takimi pripomočki.
  Zbiralci novic, čeprav stari kot svet, vendar mnogi spletni skrbniki še vedno podcenjujejo njihov pomen. Če svojemu glasilu dodate veliko zbiralnikov, lahko dobite večino prometa, ki ga potrebujete, in izberete negativne ključne besede. Potem morate usmeriti občinstvo, pobrati promocijske materiale, opraviti teste in še veliko več. Z eno besedo je bolje, da oglaševalsko kampanjo prenesete na osebo, bolje pa na oglaševalsko agencijo. Konec koncev, potem boste imeli stalno povezavo z umetnikom in zaupanje, da se prometni kanal ne bo odprl jutri in da boste prejeli potrebne količine obiskovalcev strani. Podoben sistem dela je tudi teaser oglaševanje in ciljanje v socialnih omrežjih. Če želite prejemati tudi strankepromet je dobičkonosen - bodite pripravljeni delati na parametrih oglaševalske akcije.

  Kako ugotoviti vire prometa konkurentov

  Najenostavnejša za razumevanje in priljubljena storitev je Similarweb.com Ta storitev vam omogoča, da ugotovite približen obseg mesečnega občinstva, pomembnost prometa po državah in prometnih virih, napotitveni prehodi in družbeno angažiranost. Similavere je uporaben za ocenjevanje konkurenta, vendar so njegovi številki ponavadi zelo netočni. To lahko preverite z analizo vaše spletne strani.
  Včasih lahko na spletnem mestu najdete števec statistik Internet Live, ki ni zaščiten z geslom. V tem primeru si lahko preprosto ogledate statistiko takšnega vira. Toda takšna sreča se zgodi zelo redko, ker nihče ne želi osvetliti ključnih besed in strani, ki prejmejo največjo količino prometa. Pomoč pri nalogi, da bi izvedeli več o virih prometa nekoga drugega, bodo tudi naslednje storitve:
 • Alexa.com;
 • Compete.com;
 • Semrush.com;
 • Quantcast.com.
 • Poleg teh standardnih storitev obstaja možnost, da vas zanima tudi spletna stran, ki zdaj prodaja izmenjave spletnih mest Telderi.ru. Potem lahko pišete prodajalcu in dobite vse potrebne statistične podatke, ne da bi jih morali kupiti.

  Kako analizirati prejeti promet

  Da ne bi izumili kolesa, poskusite s storitvami statističnih podatkov Yandex.Metrics ali pa jih uporabite kot orodje za analiziranje virov prometa Google Analytics. Oba orodja sta dovolj močna, da lahko sledita kompleksnim ciljem, namestita oznake utm in še več. "Yandex.Metrics" je bolj prijazen zauporabniški vmesnik, ki lastniku spletnega mesta omogoča samostojno obravnavo potrebnih statistik, izdelavo rezanja podatkov, poročilo o določenih datumih in kazalnikih, itd. Google pa je storitev bolj integrirana z kontekstnim oglaševanjem Ad Words.

  Ciljni prometni vir

  Statistična služba Google Analytics zagotavlja funkcionalen nabor ciljev. Cilj v tem smislu je lahko vsako dejanje, katerega cilj je doseči konverzijo. To je lahko izvršitev naročila, registracija na spletnem mestu, ponovne objave itd. Pravilno izbrani cilji vam omogočajo, da ustrezno ocenite statistiko in dobite resnično reprezentativen vzorec, ne da bi vzpostavili sistem ciljev, težko je govoriti o pravilni oceni učinkovitosti internetnega poslovanja. Cilji se izvajajo na predstavitveni ravni in jih je mogoče opredeliti kot zaslone ali strani, ki jih obiščejo obiskovalci, ali določeno število. Cilj ima lahko denarni ekvivalent. V tem primeru bo stopnja konverzije podrobno določena za vrednosti vsake konverzije, kar vam bo omogočilo, da se osredotočite na zelo pomembne vrste. To je lahko na primer največji ali najmanjši znesek transakcije na spletnem mestu. V tabeli je navedenih pet vrst ciljev, ki so navedeni spodaj.

  Kako določiti cilje storitve Google Analytics

  Če želite dodati nov cilj v Google Analytics, se morate prijaviti v skrbniško ploščo, nato pa je nastavitev cilja Add Meta. Nato sledite navodilom:
 • Podajte ime in tip. Namen je lahko na primer na strani, ki se odpre v brskalniku po izvršitvi naročila,ali naročnine po e-pošti.
 • Določiti morate naslov URL ciljne strani. Če je potrebno, lahko določite pot do cilja dejanja in vrednosti konverzije.
 • Ustvarite cilj.
 • ​​V razdelku »Konverzije« lahko pregledate poročila o svojih ciljih in uspešnosti konverzij, tako da izberete pododdelek »Cilji«. Tukaj bomo našli informacije o doseženih ciljih in menjalnem tečaju ter informacije o vrednosti ciljev v denarnem smislu. Meni »Zemljevid ciljev« vam nudi grafične podatke. V razdelku »Viri prometa - besede« lahko sledite uspešnosti oglasov po skupinah oglasov, oglaševalskih akcijah, ključnih besedah ​​in iskalnih poizvedbah.

  Neposredni ukrepi

  Vir neposrednega prometa povzroča veliko uporabnikov Googlovih statističnih podatkov. Beseda direct v angleščini pomeni "neposreden", v kontekstu udeležbe, je obiskovalec, ki je prišel neposredno na vašo spletno stran, to je iz zaznamkov.
  Kazalnik neposrednih ukrepov lahko natančno odraža kakovost oglaševanja vira v načinu brez povezave, če ga uporabljate. Če ne, potem je še boljše, potem so to vaši zasluženi, redni bralci.

  Analiza virov prometa

  Analiza vira prometa vključuje gosto delo z Google Analytics. Jezik bo vseboval poročilo, ki se pogosto uporablja v analizi. Odprite ga tako, da izberete meni »Viri prometa« in nato »Ves promet.« Najprej je prikazan graf skupnega števila konverzij, razdeljenih po dnevih, in tudi informacije o virih. Za podrobno analizo kliknite na vir,izberete s splošnega seznama. Zdaj lahko podrobno analizirate ločen vir prometa, da se naučite stvari, ki niso vidne v splošnem grafikonu. Filter bomo uporabili za dodatni parameter.
  Nato lahko nastavitve prilagodite po želji, preverite različne statistične hipoteze, jih potrdite in zavrnete.

  Ne tvegajte denarja

  Statistika je neodvisna znanstvena disciplina, ki ima veliko pasti, ko je treba intuitivno razumeti resnično razlagati ne kot mislimo. Zato več denarja, ki ga porabite za plačane prometne kanale, bolj tvegate, da boste napačno interpretirali statistične vzorčne podatke. Zato je bolje, da to dejavnost prepustite strokovnjakom.

  Sorodne publikacije