DELL 500: specifikacije, opisi in strokovni pregledi

Trg prenosnih računalnikov je vedno v povpraševanju. Zato vsak mesec obstajajo novi modeli prenosnih računalnikov različnih proizvajalcev. Vse se razlikujejo po obliki, značilnostih in stroških. Torej je bil prenosnik Dell 500 nekoč boril za njegovo priljubljenost, saj je malo verjetno, da bo nekdo narisal njegove specifikacije leta 2018. Toda pred desetimi leti je bil prenosnik odlična ponudba za tiste, ki cenijo kakovost in zanesljivost.

O prenosnem računalniku

Leta 2008 so si kupci prizadevali najti tudi "zlato sredino". Potrebovali smo mobilno napravo, ki bi opravljala naloge. Kot rezultat, trg je bil razdeljen na polovico: na eni strani, netbooks, ki temeljijo na Intel Atom in do 10 palcev diagonale, na drugi strani - močne sisteme z velikimi dimenzijami in dobro zmogljivostjo.


Slednji bi lahko vključeval prenosni računalnik Dell Vostro 500. Specifikacije modela so določale njegov namen. Prenosni računalnik je odličen za delo in usposabljanje. Njegova cena je bila nizka, hkrati pa je ostala večnamenska naprava z diagonalo zaslona 15 palcev.

Funkcije prenosnega računalnika

Dell-jeva serija Vostro je preprost prenosni računalnik, ki je zasnovan za delo in opravljanje vsakodnevnih opravil. Na prvi pogled se model modelov zdi preveč preprost. Ampak v tej preprostosti leži celotno bistvo serije in na splošno laptop tega proizvajalca. Dell skoraj nikoli ne dela z bizarnimi prenosnimi računalniki, vendar se poskuša osredotočiti na izvršilni razred. Torej, kljub takšni preprostostizunanjost, materiali za primer in drugi kakovostni deli.


Specifikacije Dell 500 se lahko razlikujejo glede na eno od treh sprememb strojne opreme. Poleg razlike v procesorjih lahko kupite tudi različico z želenim operacijskim sistemom.

Videz

Kot smo že omenili, je model prenosnega računalnika strog, a eleganten. Pokrovček prenosnika je izdelan iz mat črne plastike. Pokrita je s posebnim razpršilom, ki zdaj spominja na mehki dotik. Srebrni logotip podjetja se nahaja znotraj. Na sprednjem koncu pokrova je srebrni vložek, ki služi za varno odpiranje prenosnika.
V prenosnem računalniku se črna barva spremeni v temno sivo. Omeniti velja, da je notranjost plastike še bolj trpežna. Na prvi pogled se zdi, da je prenosnik prekrit s kovinskim pršilom. Če pa pogledate pozorno, lahko opazite majhne srebrne točke na površini. 154-palčni zaslon ima plastični okvir. Razvijalci so poskrbeli za zanesljivo montažo zaslona, ​​kar še enkrat potrjuje kakovost sklopa Dell 500. Značilnosti delovne površine morajo biti posebej dodeljene.

Delovna površina

Prenosni računalnik je opremljen s proračunsko tipkovnico brez otoškega tipa. Kljub temu je pritrditev gumbov jasna, njihova drža pa je elastična. Zato mora biti delo z besedilom na njem udobno. Tipkovnica ima standardno postavitev in funkcionalne tipke, ki delujejo v parih s tipko Fn. Z ustreznimi kombinacijami lahko prilagodite svetlost zaslona, ​​glasnost zvočnika, vklopite /izklopite brezžično povezavomodul, zvok itd.
Med pomanjkljivostmi je treba dodeliti enako oznako latinice ćirilici. So enake velikosti in imajo belo barvo. Takšna odločitev ni vedno primerna in pogosto zahteva barvno razliko. Čeprav se lahko navadiš na to zasnovo. S temi slepimi slepimi uporabniki ne bo nobenih težav. Nad tipkovnico je vklopljen velik gumb. Levo od njega so trije indikatorji, ki označujejo Num Lock, Caps Lock in Scroll Lock. Desno od gumba za vklop so gumbi za medije na dotik. Običajni so za vsakega uporabnika, zato z njimi nimajo težav.
Touchpad je bil kompakten. Težko je reči, da je to pomanjkljivost ali dostojanstvo. Ima senzorično območje, pod katerim so analogi desnega in levega gumba miške. Površina je groba in zato ne bi smelo biti težav z nenamernim zdrsom.

Podrobnosti prenosnega računalnika

Na sprednji strani ohišja je majhna plošča z avdio izhodi in priključkom bralnika kartic. Na levi strani so majhni indikatorji za vklop naprave, napajanje, nivo polnjenja in povezovanje brezžičnih tehnologij. Na levi strani je ključavnica Kensington, priključki za povezavo z internetom in monitorjem. V bližini so vrata USB in napajalni kabel. Zadnji del je zaposlen z rešetkami za izhod toplega zraka iz telesa. Na desni strani je pladenj optičnega pogona glavno mesto. Desno od njega je eno USB vmesnik, na levi pa čitalnik kartic in Wi-Fi stikalo.
Ena izmed neprijetnih podrobnosti je bila pomanjkanjemikrofon in spletna kamera. Kljub dejstvu, da je to zastareli model, je pomanjkanje takšnih podrobnosti vplivalo na priljubljenost Dell 500. Značilnosti v tem primeru so bile, da popravimo situacijo.

Tehnični parametri

V notranjosti je nameščen mobilni enojni procesor Intel Celeron M560. Čip deluje pri hitrosti 2130 MHz. RAM je znotraj 1 GB, čeprav, po mnenju razvijalcev, lahko namestite isto številko. Intel GMA X3100 adapter z 384 MB pomnilnika je združljiv z grafično kartico. Primer ima trdi disk z zmogljivostjo 120 GB. Zvok je enakovreden zvoku Sigma Tel High Definition. Na voljo je tudi podpora za brezžično omrežje, omrežni krmilnik in čitalnik kartic.
Specifikacije Dell 500 je bil odličen za prenosnik za 15 tisoč rubljev. Procesor na enem jedru je podpiral reprodukcijo zagozdenega HD videa. Podsistem igre ni zasnovan za delo z zmogljivimi igralnimi izdelki. Ta model še vedno deluje, zato je namestil integrirano jedro Intel GMA X3100, kar je dovolj za preproste naloge. Po nalaganju operacijskega sistema z 1 GB RAM-a je manj kot polovica razpoložljivega prostora. Ampak to je povsem dovolj za zagon programov in delo na internetu. Če ta količina RAM-a ni bila dovolj, bi lahko kupili enak znesek.

Avtonomija

Značilnosti prenosnega računalnika Dell 500 PP29L prav tako vplivajo na njegovo avtonomijo. Nedvomno je glavna naloga proračuna laptop, ki je namenjen za delo, - nadaljevanje dela brez ponovnega polnjenja. Model, ki ga proučujemo, se zaračuna 140 minut, vendar zaSedež mora biti na internetu več kot 3 ure. Če zaženete preprosto igračo na prenosnem računalniku, se ta čas dvakrat zmanjša. To je dober kazalnik za desetletni model. Čeprav je vse to uresničeno s pomočjo integrirane grafične kartice. Predvajanje filma na prenosnem računalniku je lahko približno 90 minut.

Ogrevanje in hrup

Temperaturne značilnosti Dell 500 PP29L je mogoče preveriti le, če je naprava 100% polna. V mirovanju procesor pokaže ogrevanje na 43-53 stopinj. Ta indikator je odvisen od stanja, v katerem se nahaja ventilatorski hladilnik. S stabilno obremenitvijo je čip ohranil temperaturo v normalnem območju. Po stresnih testih in obremenitvah Everestovih služb se je povzpela na 63 stopinj. Ogrevanje na kritične indikatorje je praktično nemogoče.

Pregledi

Funkcije Dell 500 so bile res dobre. Prenosni računalnik ima nizko ceno, večji diagonalni zaslon, dobro zasnovan delovni prostor in visokokakovosten sklop. Strokovnjaki so ugotovili, dober zaslon z ločljivostjo 1280 x 800. Opremljen je z mat konča, tako da pri delu, ne toliko opazno bleščanje. Med prednostmi so tudi dostopnost brezžičnih tehnologij Wi-Fi in Bluetooth. Leptope je pokazal dobro avtonomnost in dobil vse potrebne priključke. Ker je to proračunski model, so se slabosti bolj dotaknile tehnične opreme. Strokovnjaki opažajo enonadstropni procesor, ki ni vedno dovolj za naloge, ki zahtevajo veliko sredstev. Poleg tega je RAM 1 GB zelo majhen celo za leto 2008. Neprijetentrenutek je bil pomanjkanje spletne kamere. V ostalih primerih so bile nekatere pomanjkljivosti odkrite šele čez nekaj časa z uporabo prenosnega računalnika.

Sorodne publikacije