Dell Inspiron 5758: pregledi, ocene, specifikacije

Dell-ovi prenosniki Dell so zasluženo priljubljeni med uporabniki po vsem svetu zaradi svoje visoke zanesljivosti. Tudi proračunske naprave so zelo zmogljive, kaj šele profesionalni sistemi višje ravni. Eden od najbolj priljubljenih modelov je Dell Inspiron 5758. Pregledi uporabnikov in strokovnjakov, ki naletijo na različne forume, so razdeljeni. Pri tem bomo poskušali razumeti vse njegove prednosti in slabosti, pri čemer bomo upoštevali osnovne značilnosti in mnenja vseh uporabnikov, ki so jo testirali na delovnem mestu.


Notebook Dell Inspiron 5758: Prvi zmenki

Da bi razumeli, kaj je ta model, je vredno začeti z vizualnim pregledom. Kot bi pričakovali, je prenosni računalnik Dell Inspiron 5758 izveden v istem konceptu kot mnoge druge naprave tega proizvajalca.
Takoj metalizirana prevleka sive barve z grobo površino, ki ne pušča prask in prstnih odtisov. V centru lahko vidite kromiran logotip proizvajalca. Še vedno je posebna predstava v celoti črna.
Spodnji del je izdelan v črni barvi. Na majhnem stožcu sta dva zvočnika sistema zvočnikov in lokacija akumulatorja je mogoče zaznati v majhnem zvočniku. Mnenja o Dell Inspiron 5758 pravijo, da je proizvajalec poskrbel in da je uporabnik lahko samoupravljal (veliko zadovoljnih). Za namestitev nove ali dodatne opremeposebna streha zahteva samo odvijte oba vijaka. Samo v načrtu nadgradnje lahko dodate RAM ali zamenjate trdi disk. Ampak zamenjajte grafični vmesnik, kot ne boste poskusili, ne bo deloval (še posebej, če je to model integriranega čipa, ne diskretne grafične kartice).


Nekoliko nenavadne so bile misli o stranskih stenah modela Dell Inspiron 5758. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da srebrni trak okoli oboda ni povsod tesno povezan s primerom. Na desni je optični pogon, ključavnica Kensington, dve vrsti USB 2.0 in priključek za slušalke 35 mm
.
Na levi strani lahko vidite priključek RJ-45 na izhodu HDMI, bralnik kartic in vrata USB 3.0. Tu je hladilni sistem.

Dell Inspiron (173-palčni zaslon): osnovna konfiguracija

Kot lahko že vidite na diagonalnem zaslonu, imamo nekaj vmes z običajnim prenosnikom in ultrabookom. Vendar, če pogledate osnovno konfiguracijo, se tukaj ne uporablja edini standard. Osnovno izvajanje temelji na uporabi procesorja Intel Pentium 3805U, danes pa so modeli z bolj sodobnimi procesorji serije Core (Dell Inspiron 5758 i3 /i5 /i7) postali precej razširjeni. Kot RAM lahko, odvisno od modela, uporabite 4 ali 8 GB (standard DDR3L). Prostor na trdem disku se lahko razlikuje (ali 500 GB ali 1 TB). Pregled Dell Inspiron 5758 bi bil nesmisel, če ne bi šlo za grafične vmesnike. Torej na krovu je lahko integrirana Intel HD Graphics Series 5500 ali diskretna NVIDIA GeForce 920M.
Najpomembnejši "oklep v rokavu", ki je na prvi pogled neviden, je uporaba brezžičnega brezžičnega brezžičnega adapterja serije Wireless-AC3160, ki podpira Wi-Fi v načinih a /b /g /n /ac. Poleg tega je prenosni računalnik opremljen z različico Bluetooth 4.0.

Ergonomija

Kar zadeva ergonomijo, mnogi uporabniki opozarjajo na dejstvo, da se kljub velikemu teža glavnega telesa, ko je zgornji pokrov odprt, tudi rahlo dvigne. Po eni strani to kaže dobro fiksacijo med pokrovom in ohišjem, na drugi strani pa povzroča nekaj nelagodja, ker mora spodnji del držati roko.
Negativni učinek se rahlo poveča, ko vidite tipkovnico. Zakaj so ustvarjalci tega modela zmanjšali velikost vseh tipk, kar je popolnoma nesmiselna rešitev glede na velikost samega primera. Poleg tega se gumbi ne zdijo dovolj jasni, ko so pritisnjeni. Toda s sledilno ploščico so stvari veliko boljše. Ima precej velike dimenzije in je prijetno na dotik, zato je z njim zelo udobno delati. Toda na splošno mnogi ugotavljajo, da je pri tehtanju 283 kg prenosnik bolje položiti nekje na mizo ali na delovnem mestu, namesto da ga prestavimo ali prenesemo na drugo.

Zaslon

Zaslon s sijajno diagonalo 173 "se nanaša na razred matrike TN + Film in ima največjo ločljivost 1600 x 900 slikovnih pik na palec. Res je, da je pri merjenju kromatografskih lastnosti test pokazal, da je barvni razpon zaslona bistveno nižji od standardasRGB Poleg tega je veliko ljudi opazilo neenakomerno osvetlitev zaslona. Vse to je posledica le dejstva, da zaslon uporablja izredno poceni matriko.

Avtonomno delo

Za model Dell Inspiron 5758 je v pregled vključen tudi tako pomemben kazalnik, kot je trajanje baterije v času. Kapaciteta baterije je 40 W /h, kar zagotavlja samostojno delovanje naprave, kot je navedeno, v 143 minutah. (klasičen preskus jedkanja baterij). Pri podobnem testu v načinu branja se indeks poveča na 271 minut. Čas polnjenja baterije je 151 minut. Vendar, kot kaže praksa, parametri baterije niso odločilni dejavnik pri izbiri tega modela, saj je precej dvomljivo, da bo uporabnik nenehno nosil napravo tako težke povsod in povsod.

Nameščeni sistem

Kot osnovni uporabniki operacijskega sistema so ponudili Ubuntu 1404, čeprav je za mnoge zelo eksotičen. Vsaj takšen sistem je na voljo v modelu z 1TB trdim diskom, Core i3 procesorjem 4 GB OPERATING memory in diskretno grafično kartico NVIDIA. V skladu s tem so vsi programi za prenosni računalnik namenjeni Linuxu.
Kljub navzočnosti osnovnih aplikacij za vse priložnosti, se izkaže, da ni nič lažjega od namestitve na napravo Windows osem sprememb ali celo najnovejšo različico operacijskega sistema Windows 10. Hitrost ne trpi zaradi tega in ostaja na ustrezni ravni. Da, programska oprema za prenosni računalnik je mogoče namestiti tik pod Windows.

Zakaj je naprava bolje uporabljati?

Toda kdo drug?Potrebujete ta model? Kot je testiral prenosni računalnik Dell Inspiron 5758 (to potrjujejo strokovnjaki v celoti), je naprava hitrejša za reševanje vsakodnevnih nalog, ki vključujejo delo s pisarniškimi dokumenti ali brskanjem po internetu. Kljub precej velikemu zaslonu, za današnje igre ta naprava, žal, ni namenjena. Celoten problem so grafični adapterji z nizko porabo. Tudi diskretna kartica GeForce 920M ne upošteva zahtev sodobnih iger. Na primer, pri testiranju prenosnega računalnika v igrah GTA 5 in Project CARS bi se lahko igrali le pri minimalnih nastavitvah. Mimogrede, ugotovljeno je, da tudi po pol ure igralnih prenosnih računalnikov ni res vroče, vendar se ogrevanje počuti precej močno, hladilni sistem pa je zelo glasen.

Splošni vtis

Če povzamemo, je za opis naprave Dell Inspiron 5758 lahko nekakšen "delovni konj" proračunski nivo. In, da ga uporabite, se zdi, da bo le doma ali v pisarni, ker zaradi teže nenehno nositi z nekaj ljudmi, ki bodo uživali. In tudi kljub nekaterim proizvajalčevim napakam, zlasti nekaterim zmedenim odločevalcem o velikosti tipkovnice, celoten vtis ni pokvarjen. Torej, če primerjate ta laptop z drugimi modeli istega cenovnega razreda, izgleda zelo in zelo dostojno.

Sorodne publikacije