Monitor Dell P2414H: pregled, specifikacije, montaža, pregledi

Dellova profesionalna serija P monitorjev je tradicionalno slabša od priljubljene serije U. Imajo podobno zasnovo, prilagoditev in v nekaterih primerih tudi določanje cen. Toda, ko gre za kakovost slike, so TN paneli serije P daleč od tehnologije IPS. P2414H je eden ključnih modelov linije 14H, ki jo je zložil novi 238-palčni AH-IPS panel podjetja LG. Proizvajalec je poznal celoten potencial te tehnologije v modelu Dell P2414H, pregled monitorja spodaj, pravi, da je na to vprašanje mogoče odgovoriti pritrdilno.

Specifikacije

Plošča AH-IPS uporablja 6-bitno barvno globino s FRC nadzorom hitrosti. Za takšne monitorje je to norma, 8-bitne plošče pa so rezervirane za dražje IPS prikazovalnike z diagonalo 24 "in več. Pretekle izkušnje so pokazale, da se dietetika na takšnih zaslonih zelo dobro uresničuje in ni nekaj, kar bi vas moralo skrbeti. Praviloma je Dell precej konzervativen v smislu odzivnih časov, ki zahtevajo, da je enak 8 ms, zaradi česar lahko nekateri uporabniki, zlasti igralci, panike, ker so navajeni gledati 5 ms ali manj, toda ko gre za resnično občutljivost, igra prihaja v številnih drugih dejavnikih In cena monitorja, ki je enaka 260 $, se zdi povsem razumna.

Specifikacija modela:
 • Velikost zaslona: 238 palcev.
 • Tip plošče: AH-IPS.
 • Resolucija: 1920 x 1080.
 • Tipičen maksimumsvetlost: 250 cd /m 2.
 • Število barv: 167 milijonov (6 bitov na subpixel plus ditery).
 • Odzivni čas (G2G): 8 ms.
 • Pogostost posodobitve: 60 Hz.
 • Teža: 351 kg (razen regala).
 • Kontrast: 1000: 1 (dinamično - 2 milijona: 1).
 • Vidni koti: 178 ° vodoravno 178 ° navpično.
 • Poraba energije: 28 W.
 • Osvetlitev ozadja: WLED.
 • Priporočena cena: 260 $.
 • Oblikovanje primera

  Sprednja stran monitorja je podobna poslovnemu modelu, vendar izgleda kot domača izdelava, ki jo je Dell skušal doseči. Okvir zaslona je izdelan iz mat črne plastike z rahlo zaobljenimi vogali. Njegova širina je 18 mm - ni preveč, vendar je ni mogoče imenovati tanke. Ko pritisnete vzmet, se okvir rahlo stisne. Morda je to storjeno namerno, tako da se pritisk na tem mestu ne prenese na ploščo in ni postal vir puščanja osvetlitve vzdolž robov zaslona in pojav drugih heterogenosti. Stojalo je toge izvedbe in je izdelano iz mat plastike srebrne barve. Za prilagoditev modernemu dizajnu je rob monitorja lepo zaokrožen.
  Sprednja stran zaslona ima posebne značilnosti, ki jih je treba omeniti. Površina zaslona je rahlo matirana s premazom proti bleščanju, podoben tistemu, ki se uporablja pri 23-palčnih ploščah AH-IPS. Učinkovito zmanjšuje količino odbite svetlobe in tako pomaga ohranjati večjo svetlost in ostrino slike kot bolj "težki" in "zrnati".
  ) Stojalo je popolnoma nastavljivo in omogoča uporabnikom, da spremenijo višinoznotraj 140 mm, naklon - 21 ° nazaj in 5 ° naprej, obrniti zaslon 45 ° na obeh straneh. V minimalnem položaju se zaslon dvigne le za 42 mm, zaradi česar je za to velikost relativno kompakten. Skupna višina v tej konfiguraciji je 380 mm. Poleg tega se monitor lahko obrne za 90 ° v navpični ravnini in nastavi v pokončni položaj. Stojalo ima urejeno ovalno luknjo, skozi katero lahko preskočite napajalni kabel, kabel USB in druge priključne žice.
  V ležečem položaju zaslona se kontrolni gumbi nahajajo ob desnem robu, bližje dnu. So ne-senzorične in zahtevajo fizični pritisk, kar bo za mnoge olajšanje. Privzeto so funkcijske tipke odgovorne za izbiro prejšnjih nastavitev, prilagajanje svetlosti in kontrasta, za klicanje menija in izhod. Če greste globoko v meni, postanejo tipke navigacijske in njihova funkcija je prikazana na zaslonu poleg tipke. Za rahlo konkavno tipko za vklop je potreben klik in sveti z mehko, ne motečo belo svetlobo, ko je monitor vklopljen in utripa v stanju pripravljenosti. Možnost v OSD-ju omogoča, da izklopite osvetlitev ozadja. Na strani si lahko ogledate precej zanesljivo srebrno srebrno stojalo, ki je nekoliko nagnjeno nazaj. Zaslon na straneh je oblečen s trakom podobne plastike, njegova minimalna širina pa je približno 20 mm vzdolž robov, največja pa 50 mm v sredini. Zadnja stran monitorja je izdelana iz črne mat plastike z logotipom proizvajalca. Na levi je tudi grad Kensingtondesno je vrata USB 2.0.


  Dell P2414H: popolne in možnosti povezovanja

  Glavni priključki so skriti pod odstranljivim pokrovom kabelskega kanala za vratom regala. Na voljo je napajalnik (zunanji adapter ni na voljo), vrata DP 1.2a, DVI-D, VGA, en vhod in tri izhodna vrata USB 2.0. Ker je monitor namenjen uporabnikom osebnih računalnikov, ni priključka HDMI, čeprav je po potrebi mogoče kupiti tudi pretvornik DVI /HDMI. Digitalni vmesnik je certificiran za uporabo šifrirane vsebine. Vgrajeni zvočniki, čitalniki kartic ali zunanji senzorji svetlobe manjkajo, zaslon pa je združljiv z napravo Dell SoundBar. Komplet zaslona vključuje napajalni kabel, DisplayPort, VGA in kabel USB. Nenavadno je, da sredstva za priključitev na vrata DVI niso priključena. Zaslon ima vgrajen omrežni vmesnik, zato potrebuje le standardni napajalni kabel. Monitor Dell P2414H združljivost z grafično kartico zaradi svoje sposobnosti, da 1920x1080 s hitrostjo osveževanja 60 Hz. Vendar pa se zaslon lahko uporablja tudi pri nižjih nastavitvah. V polni visoki ločljivosti je besedilo zelo jasno in je v drugih slikovnih formatih enako. Verjetno obstaja interpolacija. Za PAL vire, zaslon podpira originalno ločljivost 50 Hz.

  Monitor Dell P2414H: Nastavitve

  Glavni meni je dobro premišljen, enostavna za navigacijo in je precej funkcionalna. Kot ponavadi je poudarek na varčevanju z energijo - v zgornjem desnem kotu je indikator porabe energije. Obstajajo tudi nove možnosti menija, ki jih lahko omogočitePameten način dinamičnega kontrasta, ugasnite lučka za vklop in izklopite vrata USB, ko je zaslon v stanju pripravljenosti. Nekatere druge uporabne izboljšave vključujejo možnost spreminjanja funkcije dveh zgornjih gumbov monitorja v prvi ravni menija. Na voljo je tudi klimatska naprava LCD, ki zmanjšuje učinek preostale slike. To ne pomeni, da deluje, ampak standardna funkcija v Dell-ovih super-low-end in premium zaslonih.

  Kalibracija

  Monitor Dell P2414H ima več nastavitev, ki omogočajo različne spremembe slike: standardne, večpredstavnostne, filmske, igralne, tekstualne, tople, hladne in prilagojene barve. Posebni parametri so vezani na meni Nastavitve barv in Nastavitve zaslona. Zaslon prikazuje dobre rezultate s tovarniškimi nastavitvami, kljub zelenemu odtenku in rahlemu presežku standardne gama vrednosti. Večina prednastavitev, prej, poslabša kakovost slike, in najbolj uporaben od njih je "Custom Color", uporaba, ki nekoliko zmanjša nasičenost, poveča svetlost in kontrast, ne da bi spremenili svoje vrednosti. Način omogoča konfiguracijo posameznih kanalov RGB. Povprečno vrednost gama je treba zmanjšati na 22, kar odpravi začetno neskladje. Barvno temperaturo lahko nastavite tudi blizu normalne vrednosti 6500 K.

  Kontrast in svetlost

  Statični kontrast monitorja je odličen in je 1211: 1 na prednastavljeni nastavitvi barve po meri. V standardnem načinu jevrednost je zmanjšana na 1129: 1. Največja svetlost doseže 290 nits in presega deklarirano največ 250 nits. Minimalna raven je 62 cd /m 2. To daje razpon variacij 228 nits, kar je odličen rezultat. Dell ponuja dva načina dinamičnega kontrasta. Prvi, tradicionalni dinamični kontrast, se privzeto aktivira v načinu igre in filma. Posledica je zmerno pospeševanje dinamike osvetlitve prizorov in prilagajanje osvetlitve v skladu s trenutno ploskvijo. Dinamični kontrast je nagnjen k visoki svetlosti, tudi v mešanih prizorih z velikimi črnimi področji in premalo ugasne osvetlitev ozadja tudi v zelo temnih okvirjih. Drugi način Smart Smart lahko nastavite s katerokoli prednastavitvijo. Celotna svetlost s tem, da bi prihranila energijo, je bistveno zmanjšana. Način se hitro odziva na spremembe osvetlitve prizora, bolje se spopada z dimnimi slikami in je bolj prijeten za oči.

  Homogenost osvetlitve ozadja

  Enakomerna porazdelitev osvetlitve zaslona pri družbi Dell P2414H je dobra. Največje odstopanje svetlosti je 12% samo v eni točki, v drugih pa ne presega 1-9%. Drug način za preverjanje homogenosti zaslona je testiranje spremembe barvne temperature na njeni površini. Središče je najbližje 6500 K, največje odstopanje DE = 14. V drugem je v območju od 05 do 11, kar kaže na močno homogenost delov panela IPS.

  Paleta barv

  Monitor zagotavlja dobro pokritost barvnega prostora sRGB. Na nekaterih spletnih mestih je malo manjši in bolj na drugih, vendar nepredstaviti težave tudi uporabnikom, ki želijo uporabiti umerjen zaslon za delo s fotografijami.

  Koti gledanja

  Kot je bilo pričakovati od IPS plošče, so vidni koti Dell P2414H dobri. V vodoravni smeri je premik tona pri nagibu 45 ° zelo majhen. Pri velikih kotih se slika zatemni. V navpični smeri so spremembe kontrasta bolj opazne, vendar na splošno slika ostaja zelo dobra. Črno ozadje daje majhen beli sijaj, ki lahko postane problematičen pri delu v temni sobi s temnimi slikami. Pri normalni osvetlitvi učinek izgine.

  Občutki

  Vhodna zakasnitev monitorja ne presega 3 ms (manj kot 1/4 okvirjev). Ta majhen zaostanek nikakor ne vpliva na igre.

  Sodba

  Čeprav mnogi uporabniki še vedno uživajo U2312HM, P2414H daje občutek, da so se stvari spremenile. LG-jevi monitorji AH-IPS so pokazali, da barvne nastavitve, gibanje in splošna jasnost ter svetlost slike presegajo zastarelo serijo U12 družbe Dell. P2414H Professional odlično uporablja 238-palčno AH-IPS ploščo, čeprav je splošni vtis, da je IPS-luminiscenca pokvarjena, značilna za vse zaslone, izdelane s to tehnologijo, je statični kontrast zelo visok in je enakomerna. , čeprav ni precej dosegel kazalnikov svetlobe mat 29 "modelov ali pol-sijaj površine dražje ponudbe, kot je Dell U2413. Neoskrčeno osvetljenoz dobrim razponom nadzora svetlosti omogoča uporabniku dobro vizualno udobje. Barvne značilnosti zaslona Dell P2414H so precej dobre tudi s tovarniškimi nastavitvami. Po nekaj manjših prilagoditvah na zaslonskem meniju slika postane še bogatejša, kar zagotavlja zelo lepo vizualno izkušnjo pri igrah in vsakodnevni uporabi. Barvni fanatiki bodo ugotovili, da je gama (v povprečju 24) rahlo povišana, vendar jo je mogoče zlahka popraviti z uporabo ICC profila ali pravilne kalibracije, ki je priporočljiva na katerem koli monitorju. Celoten vtis zaslona ne pokvari njegove neustrezne občutljivosti. Dell je potisnil slikovne pike previdno, kar zmanjšuje preobremenitev in zagotavlja dobro stopnjo pospeševanja. V kombinaciji z izredno nizko vhodno zakasnitvijo je ta monitor zagotovo spodobna izbira za igre s frekvenco 60 Hz. Dell P2414H je opremljen s popolnoma nastavljivim stojalom in mat okvirjem, ne pritegne prstnih odtisov. Nekateri morda ne bodo všeč te vrste, drugi pa bodo navdušeni nad strogim stilom in ergonomsko prilagodljivostjo monitorja. Glede na odlične zmogljivosti in privlačno ceno, je zaslon dostojnega izdelka družbe Dell.

  Sorodne publikacije