Prenosni računalnik Dell Inspiron 3537: Opisi, funkcije in pregledi

Dell Inspiron 3537 je prenosnik srednje velikosti, za katerega je značilna optimalna vrednost za napravo in njeno zmogljivost. Ta funkcija razlikuje ne samo ta model, ampak tudi druge prenosnike, ki jih proizvaja ameriško podjetje Dell. Laptop Inspiron 3537 - 15,6-palčni prenosni računalnik Intel. Naprava je najprej nameščena z operacijskim sistemom Linux.

Videz

Naprava je na voljo v preprosti škatli iz kartona. Celoten sklop prenosnika se ne razlikuje nič posebnega. Zgornji pokrov Inspirona 3537 je izdelan iz črne plastike in ima zelo nenavadno teksturo v obliki konveksnih trikotnikov. Za mnoge je takšna rešitev privlačna. Logotip ameriškega podjetja se nahaja v središču pokrova.


Skoraj ves spodnji pokrov prenosnega računalnika Dell Inspiron 3537 je izdelan iz navadne plastike. Izjema so posamezni elementi, kot so vrvice in gumijaste opore. Ko je naprava obrnjena navzdol, lahko najdete izmenljivo baterijo, dve območji za dovod zraka, dve avdio izhodni napravi in ​​nadgradno loputo. Na zadnji plošči ni nobenega elementa, na sprednji strani pa so prikazani kazalniki aktivnosti in reža za pomnilniško kartico. Na desni strani lahko vidite eno USB vrata in pogon. Na levi strani prenosnega računalnika Dell Inspiron 3537 so še trije priključki USB, priključek za polnilnik, omrežje za povezovanje omrežnega kabla, priključki za mikrofon, slušalke in video izhod na zaslon. Vsi elementirazen reže za polnilnik, se nahajata na sprednji strani plošče. Vse ostalo zaseda mreža hladilnega sistema naprave.


Ergonomija beležnice

Veliko presenečenje za mnoge strokovnjake je bilo majhno obrobje zaslona. Zaradi tega je Dell Inspiron 3537 manj kompakten kot druge naprave z enako velikostjo zaslona. Dimenzije prenosnega računalnika so 376x259x254 milimetrov, njegova teža pa je približno 2 kilograma.
Delovna plošča je izdelana iz črne plastike s trikotno strukturo. Toda zaradi dejstva, da masaža prstov morda ne ustreza vsakemu uporabniku, so se razvijalci prenosnega računalnika odločili, da trikotniki ne bodo konveksni, temveč poglobljeni. Gumb za vklop /izklop naprave se nahaja v zgornjem levem kotu. Nima osvetlitve ozadja, zato uporabnik z monitorja ne bo motil. Na armaturni plošči je samo en svetlobni indikator - točka na tipki Caps Lock.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Tipkovnica se nahaja na plošči iz sijajne plastike. Po videzu je to zelo dobro, vendar ne povsem praktično, saj na takem substratu takoj viden prah in prstni odtisi. Obrišite ga ni udobno. Postavitev je ena izmed najbolj primernih med vsemi napravami tega cenovnega segmenta in dimenzij. Med tipkami je razsvetljenje idealnih velikosti. Niso tako majhni, da uporabnik ne bo pritisnil dveh tipk naenkrat in ne zelo velikih, zaradi česar dolgemu iskalnemu ključu ni treba. Osvetljena tipkovnica ni označena.
Sledilna ploščicaPrenosnik ima veliko velikost in se nahaja na sprednji plošči s premikom na levo stran. Na voljo je z dvema gumboma in senzor je potopljen v delovno ploščo. Ta lokacija vam omogoča, da jo hitro odkrijete tudi brez razsvetljave. Vendar je treba opozoriti, da tudi brez višinske razlike, da bi našli plošča na dotik bi bilo enostavno za dotik zaradi hribovito površino delovne plošče.

Značilnosti

Prenosni računalnik Dell Inspiron 3537 temelji na diskretni grafiki iz procesorjev AMD in Intel. Na različnih testih je naprava prinesla dobre rezultate, saj je pri prenosnem računalniku cenovna kategorija. Tako je 3DMark Inspiron 3537 dosegel 4002 točk v merilu, v PCMark7 je naprava pokazala 2381 točk.
Za zelo zahtevne igre se prenosni računalnik ne sme uporabljati. Na maksimalnih grafičnih nastavitvah bo naprava resno upočasnila. Toda pri srednjih in najnižjih nastavitvah se bodo izvajale celo igre z intenzivnimi viri in delovale brez zaviranja, kar bo omogočalo sprejemljivo število sličic na sekundo. Naprava je opremljena s procesorjem z dvema jedroma s frekvenco 14 GHz do 16 GHz. RAM je 4 gigabajta, vgrajeni pomnilnik pa je 320 do 500 gigabajtov. Prav tako je mogoče namestiti SSD namesto optičnega pogona za branje diskov. Grafični adapter AMD Radeon z 1 GB pomnilnika.

Zaslon

diagonala zaslona je 156 palcev, kar je ena izmed najbolj priljubljenih velikosti med prenosnimi računalniki. Dell Inspiron 3537 osvetlitev matrice laptopa ni zelo kakovostna in svetla, kar vam ne omogoča, da bi dobili dobro vidljivost na soncu.Ločljivost zaslona je 1366 x 768 slikovnih pik. V zvezi s tem se prenosni računalnik ne razlikuje od ničesar drugega od drugih modelov. Pod zaslonom je logotip podjetja. Nad sredino zaslona je spletna kamera.

Avtonomija

Kapaciteta baterije je 3000 mAh. V načinu največjega prenosa naprava deluje približno dve uri in pol. V načinu za branje lahko stroj deluje do osem ur.
Taki kazalniki prenosnega računalnika so značilni za vse naprave brez iger v cenovnem segmentu do 400 EUR. Brez povezave z omrežjem na prenosnem računalniku si lahko ogledate 2-3 celovečerne filme.

Mnenja

Notebook Dell Inspiron 3537 je bil zelo priljubljen naenkrat v mnogih državah po svetu. Ruski lastniki naprav upoštevajo dobro delovanje naprave in trajanje baterije. Še en plus naprave je postal srčkan dizajn. Skoraj vsak kupec je izbral Dell Inspiron 3537 zaradi svoje zasnove. Teksturirana plastika je napravo naredila posebno, kar ne moremo reči za glavne konkurente prenosnega računalnika, ki sta Lenovo IdeaPad Z500 in Acer Aspire E1.
Ameriški lastniki prenosnih računalnikov prav tako opozarjajo na prisotnost vseh pomembnih priključkov. Ampak moram reči, da so prisotni in konkurenti v obraz Asus in Lenovo. Kljub temu pa Dell Inspiron 3537 opravlja tipke s palcem. Na uporabnike negativno vpliva tudi lokacija priključkov na levi strani prenosnega računalnika. Po njihovem mnenju so vsi zelo blizu drug drugemu, kar lahko povzroči nelagodje, kodelo z napravo. To še posebej velja v primerih, ko je v vsak konektor vstavljen določen element. Tudi zaradi bližnje lokacije ni mogoče vedno povezati dveh USB nosilcev, saj lahko prvi preklopi vrata za povezavo drugega. Druge slabosti naprave so sijajni zaslon in diskretna grafika. Mnogim uporabnikom ni všeč zadnji element, zato poskušajo najti prenosni računalnik brez diskretnega videa. Prav tako je paket AMD in Intel močno slabši od kombinacije Intel in Nvidia. Naprava je na visoki obremenitvi grafične kartice.

Zaključek

Na koncu ugotavljamo, da je prenosni računalnik Dell Inspiron 3537 prenosni računalnik srednjega formata z zanimivim in nenavadnim dizajnom. Lahko mu je nekdo všeč in ne nekdo, toda vsak uporabnik kaže na nenavadno naravo te naprave. Naprava je opremljena z vsemi potrebnimi priključki za učinkovito delovanje in uravnoteženo strojno platformo. To vam omogoča doseganje sorazmerno visoke ravni učinkovitosti in dobre avtonomije.
Cena prenosnega računalnika Dell Inspiron 3537 je približno 350-400 dolarjev. V času prodaje je bila naprava ena izmed najboljših v svoji cenovni kategoriji. Ampak, ker je bila sprostitev laptop na trgu je bilo tri leta, kot tudi nove modele, ki presegajo Dell Inspiron 3537 praktično na vseh parametrih. Tudi v letu 2017 je ta prenosnik odlična rešitev za uporabnike, ki želijo kupiti visoko kakovostno napravo za osnovne naloge po nizki ceni.

Sorodne publikacije