Laserska miška A4Tech XL-750BH: Pregled, funkcije, primerjave s tekmovanji in pregledi

O opremi podjetja A4Tech dobesedno pozna vsak uporabnik osebnega računalnika. Blagovna znamka si je prislužila ogromno popularnost zaradi pametnega pristopa k razvoju in izdaji svojih naprav. Ena od glavnih sestavin uspeha pripomočkov podjetja je uporaba inovativnih tehnologij skupaj z visoko ergonomsko komponento. Poleg tega se dobra polovica naprav blagovne znamke razlikuje po demokratični ceni.

Serija modelov podjetja vključuje številne zunanje naprave: miško, tipkovnico, spletno kamero in druge pripomočke, namenjene množičnemu potrošniku. Toda med kup drugih naprav (zelo pametno), ločena serija manipulatorjev X7 (miška A4Tech XL-750BH in tipkovnica G700 /800). To (serija) vključuje visoko zmogljiv razvoj, to je igralne pripomočke, kjer je glavni poudarek na funkcionalnosti in ergonomiji.


Torej je junakinja današnjega pregleda A4Tech XL-750BH, igralna miška s privlačnim naborom funkcij in dobro ergonomijo. Razmislite glavne značilnosti modela, bomo omenili prednosti in slabosti pripomočka, ob upoštevanju mnenja strokovnjakov v tej industriji in odzivi povprečnih lastnikov naprave.

Vsebina paketa

Računalniška miška za računalnik gre v privlačno trapezoidno škatlo iz srednje gostote kartona. Oblikovanje je omejeno na temno stilistiko, nato pa nekaj kontrastnih in dobro napolnjenih opomb doda lepoto inizvirnost. Na sprednji strani lahko vidite najpomembnejše lastnosti A4Tech XL-750BH, poleg tega pa obstaja tudi obraz slavnega Spiegel vohuna na igri Splinter Cell. Poleg tega ima škatla prednji izrez, kjer lahko pretisni omot bolj ali manj podrobno obravnava samo miško.


Zadnja stran in konci vsebujejo podrobno specifikacijo na napravi s seznamom osnovnih značilnosti skupaj z ustreznimi piktogrami. Med njimi je podpora za blagovno znamko programske opreme, kjer ima uporabnik ekskluzivne nastavitve gadgeta po meri, vgrajen 64KB pomnilniški blok za trenutne profile, delo z laserskim senzorjem itd. ;
 • podplat (5 kompletov);
 • pogon z vdelano programsko opremo in firmware;
 • navodila za uporabo;
 • garancijska kartica.
 • Standardna oprema, vendar je ta model, za razliko od podobnih pripomočkov, dodatno opremljen z rezervnimi podplati iz odpornega teflona, ​​ki je, glede na povratne informacije uporabnika, tolažil mnoge mojstre. To močno poveča življenjsko dobo naprave in vsestranskost praktično na vsaki površini.

  Videz

  Igralne miške za osebni računalnik serije X7 imajo ne samo ergonomsko telo hitre oblike, ampak tudi privlačen videz. Zlata prevleka na "hrbtu" je narejena v obliki fantazijskega bitja, podobno plenilski dirki iz priljubljene serije filmov in iger, nato protossa iz vesolja "StarCraft".
  Sama zadeva je sestavljena iz kvalitativnih in. \ Ttrpežna plastika s črno barvo. Premaz je narejen z mehko tehnologijo - mehko in prijetno. Na levi strani lahko vidite gumiran teksturiran vložek za bolj udoben oprijem. Nekateri uporabniki v svojih odgovorih se pritožujejo zaradi zrelosti tega kraja in ergonomske specifičnosti, vendar večina meni, da je ta trenutek primeren.

  Ergonomija

  Kot druge najboljše laserske miške blagovne znamke, ima XL-750BH odlično ergonomsko komponento. Celotna funkcionalnost pripomočka je pravilno nameščena, vključno s tipko »Tri-klik«. Poleg tega je slednji pridobil prijeten dotik na reliefni površini, zaradi česar je lahkoten. Simetrija zasnove omogoča, da A4Tech XL-750BH uporabljajo tako desničarji kot levičarji, vendar je glede na povratne informacije lastnika pripomoček v desni roki opazno bolj udoben.

  Krmilni elementi

  Zgornji del manipulatorja ima eno ploščo, povezano z dvema osnovnima ključema. Na obeh straneh bomo videli ozke vložke, ki vizualno ločijo stran pripomočka od vrha. Med dvema osnovnima tipkama je kolo z rebrasto teksturo, obstaja tudi gumb. Obstajajo tudi dve funkcijski tipki za parametre laserskega senzorja in "Triple Click".
  V levem delu, poleg gumiranega vložka, je par ključev s predhodno nastavljenim označevalcem "naprej" in "nazaj". Desna stran je brez konstruktivnih elementov, sprednji del pa ima običajno "mišji rep",prekrit z vmesnikom USB z pozlatom. A4Tech XL-750BH je opremljen z visoko občutljivim laserskim senzorjem, ki se nahaja v osrednjem delu dna. Tu so ob obodu štirje teflonski vložki ovalne oblike. Uporabniki so se večkrat zahvalili oblikovalcem za premišljene podplate, njihovo odlično odpornost proti obrabi in ne vplivajo na manipulacijo miške na mizi (gladko in jasno napredovanje pripomočka). Poleg teflonskih vložkov lahko vidite tudi majhen vmesnik, podoben majhnemu gumbu. Sestavljen je iz vzmetnega mehanizma in fiksira kurzor ob dviganju miške z izklopom laserskega senzorja.

  Testi

  Izvedenih je bilo več osnovnih preizkusov za določitev zmogljivosti pripomočka, kar nam je omogočilo, da čim bolj natančno pokažemo kakovost optičnega elementa. Za te namene so uporabili: leseno mizo, lakirano površino, steklo, ogledalo, navaden list papirja in dve rogoznici za miško (kortikalni pokrov in standardni). Laserski senzor A4Tech XL-750BH se je pokazal na najboljši strani. Največja občutljivost miške (do 3600 dpi) zagotavlja idealne kazalnike pozicioniranja na skoraj vsaki izbrani površini testa, ne glede na to, ali je mat ali sijajna. A4Tech XL-750BH ne more ravnati le z ogledalom in steklom, vendar se zdi, da nekdo ne bo delal z manipulatorjem na takšnih premazih, še posebej, če upoštevate orientacijo naprave.

  Programsko okolje

  Delo z gadgetom je zelo lepo, ne pride do neke vrste nelagodja, tudi če se preseliteod določenih konkurentov (nekaj ur in miš je kot domači). V veliki meri je bila podprta z ergonomskim telesom in prilagodljivim prilagajanjem odzivov na napravo ter za vse potrebe in aplikacije, pa naj bo to "težka" računalniška igra ali pisarniško okolje.
  Kar zadeva samo komponento igre, je vredno posvetiti posebno pozornost uporabnemu ključu, kot je "trojni klik", ki vam omogoča, da trikrat udarite v meč /bat ali naredite enako količino samodejnega strelnega orožja. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se je veliko igralcev izkazalo za izjemno koristno pri reprogramiranju ključev in snemanju različnih makro ukazov v vgrajenem pomnilniku, to je brez vključevanja virov računalnika.

  Programska oprema

  Blagovna znamka Anti-Vibrate Oscar Editor (na voljo na disku z gonilniki) omogoča uporabniku, da prilagodi različne pripomočke za svoje potrebe. Tukaj lahko dodelite vsak osnovni in pomožni gumb ter mu dodelite nekaj ukaza za makre ali izvedbo dejanja geste.
  Dodatna funkcionalnost programa omogoča, da omogočite ali onemogočite pripomoček za samodejno nalaganje, zaklenete zaklop sistemske plošče na namizju za hiter dostop do nastavitev, aktivirate /deaktivirate način 4D Wheel za kolo, prilagodite vodoravno pomikanje in umerite frekvenco intervjuja za uporabniški vmesnik.

  Lastnosti

  Če ne želite razumeti številnih nastavitev, potem je za lazne uporabnike seznam pripravljenih profilov: pisarna, oblikovalec in večigranje Prav tako lahko hitro spremenite osnovne parametre (vzorec občutljivosti) s pomočjo priročnih drsnikov. Uporabniki so dobri glede možnosti programske opreme z blagovno znamko. Nekateri so se zaradi specifičnosti zdeli kompleksni, ostali pa so ga brez težav obvladali. Veje menija in podtočk so dobro umeščene, zato ne bi smelo biti resnih težav z uporabnostjo.

  Tekmovalci

  Blagovna znamka A4Tech je vedno vdihnila Logitechovo hrbet (včasih ravno nasprotno). Najbližji konkurenti našega anketiranega so modeli Logitech M500 in M150. Te računalniške miške (cene v višini 1500 rubljev) imajo tudi lasersko optiko in podoben funkcionalni komplet.
  Modeli Logitech so prejeli skromnejše število pik na palec (M500 - 1000 dpi /M150 - 1100 dpi) za skoraj enak učinek. Poleg tega tehtajo bistveno manj in sinhronizirajo z računalnikom brez namestitve dodatne programske opreme.

  Kdo naj raje?

  Na splošno je primerjava teh dveh znamk zelo težka. To je všeč, da oceni prednosti ali slabosti, na primer, "Ferrari" in "Lamborghini". Tu se ukvarjamo z osebnimi preferencami. Tako kot švicarski pripomočki - Vzemite Logitech, zaupajte devays od Celestial - na policah blagovne znamke A4Tech bo vedno veliko pametnih perifernih naprav, bolj se bo cena računalniške miške teh proizvajalcev (analogov) razlikovala v zelo majhnem razmiku. Torej, tukaj, kot pravijo, je stvar okusa, in posamezne tehnične značilnosti vsakega analognega nimajo kritičnih razlik.

  Povzetek

  Blagovna znamka je v mnogih pogledih ustvarila kakovostmodel A4Tech XL-750BH. Ima privlačen in izviren videz ter dober laserski senzor z največjo občutljivostjo 3600 dpi. Slednje predvideva idealno pozicioniranje na vseh površinah, ki so običajne za takšno vrsto manipulatorja. Poleg tega je gadget prejel simetričen in izredno ergonomičen primer, ki omogoča enako priročno uporabo kot levičarji in desničarji. Opazimo lahko tudi prisotnost originalnih funkcij, kot so "Triple-Click", anti-vibracijska tehnologija za zaklep kazalca in funkcija 4D Wheel (dodatne funkcije za kolo). Igralci bodo zagotovo cenili firmware, ki je priložen napravi - Anti-Vibrate Oscar Editor. Omogoča vam popolno navigacijo nastavitev miške in prilagoditev vsega sebi. Tukaj lahko, seveda, dodate precej demokratično ceno (približno 1300 rubljev) in dobili bomo zelo privlačno napravo, ki nikakor ni slabša od drugih. Povratne informacije uporabnikov o miški so večinoma pozitivne. Na specializiranih forumih ni bilo nobenih kritičnih pomanjkljivosti, če pa so bile poudarjene manjše pomanjkljivosti, so bile izgubljene ob skromnih cenah. Tisti, ki iščejo popolno periferijo za svoj računalnik, potem dobrodošli v premium segment, je vse gladko in brez terjatev, ampak, seveda, drago. Prednosti modela:
 • privlačen izgled;
 • laserski senzor pri 3600 dpi;
 • udobno ohišje za obe roki;
 • razpoložljivost funkcionalnosti "trojni klik";
 • tehnologija zaklepanja kazalca (Anti-Vibrate);
 • priložnostsprememba občutljivosti senzorja;
 • ima svoj vgrajeni pomnilnik;
 • reprogramiranje gumbov za vsako dejanje;
 • delo z makro ukazi;
 • ​​
 • demokratična cena.
 • Slabosti:
 • Gumirani vložek z rebrasto teksturo ni ustrezal vsem;
 • Malo zmedena programska oprema, ki je v paketu.
 • Ocenjeni stroški miške XL-750BH od A4Tech - približno 1300 rubljev.

  Sorodne publikacije