Oznaka na daljinskem upravljalniku klimatske naprave (fotografija)

Klimatska naprava je tesno povezana z vsakodnevnim življenjem večine ljudi. Uporablja se doma, v pisarnah, nakupovalnih središčih - skoraj povsod. Lahko se hitro in enostavno ohladi in segreje prostor. Toda z velikim povpraševanjem večina potrošnikov resnično ne pozna njenih zmogljivosti. Manj ljudi se vodi z gumbi na daljinskem upravljalniku klimatske naprave. Ta članek vam bo pomagal razumeti to težavo.

Vrste in značilnosti

Plošča iz klimatske naprave je razdeljena na:
 • infrardeče;
 • žično.
 • Za infrardeče plošče se šteje, da prenašajo signal zaradi sevanja. Ta sistem se uporablja v stenskih split sistemih, kasetah, stropnih klimatskih napravah, kot tudi pri nekaterih modelih klimatskih naprav. Infrardeče plošče so primerne za uporabo, vendar je njihov obseg omejen na 8 metrov, pri čemer je treba upoštevati, da se po 5 metrih lahko pojavijo motnje zaradi svetle svetlobe. Ta vrsta krmiljenja ni primerna za sisteme, ki so nameščeni nad priporočenimi vrednostmi, kot tudi za tiste modele, v katerih so notranje enote skrite za obešenimi stropi ali konstrukcijami mavčnih plošč.


  Infrardeče plošče imajo samodiagnostični sistem, tako da se pri neuspehu žarnic-indikatorjev na notranji enoti split sistema začnejo utripati signali, tako da bo za diagnosticiranje in popravilo potrebno manj časa. Žična krmilna klimatska naprava je vklopljenana daljavo. Ko pride do težave, se na zaslonu prikaže koda napake, zaradi česar je diagnostika še enostavnejša od infrardečega daljinskega upravljalnika. Vodilni tip nadzora vam omogoča nadzor nad delovanjem 4-8 klimatskih naprav. Nekateri modeli imajo tudi temperaturno tipalo, ki zagotavlja optimalno delovanje.


  NEAT

  Ne glede na proizvajalca split sistema, je mogoče razlikovati med glavnimi oznakami klimatske naprave.
  NEAT ogrevanje, temperatura do 30 stopinj. Ta način se uporablja za ogrevanje zraka v prostoru. Na nadzorni plošči klimatske naprave ima oznako v obliki sonca. Program sam napolni temperaturo na dano, takoj ko začne padati. Pomembno je vedeti, da ima vsak aparat pri uporabi v hladnem vremenu svoje omejitve. Omejitve pri delu so lahko od -5 do -15 stopinj, odvisno od tehničnih značilnosti klimatske naprave. Ne zanemarite pravil delovanja naprave, da bi se izognili okvaram. Pri izbiri klimatske naprave je pomembno poznati pogoje, pod katerimi se lahko uporablja. Obstajajo modeli, v katerih ni omejitev.

  COOL

  Ta način hladi prostor v vročem vremenu do 16-18 stopinj. Ta funkcija velja za glavno in je prisotna v vseh napravah. Na daljinskem upravljalniku klimatske naprave je oznaka v obliki snežinke. Hlajenje je posledica polnjenja hladilnega sredstva, ki počasi črpa toploto iz prostora zaradi nastajanja plina in sprosti topel zrak na ulico. Moč klimatske naprave je treba izbrati iz izračunaEn kilovat za 8-10 kvadratnih metrov, pod takimi pogoji bo naprava najbolj optimalno delovala. Pri uporabi načina hlajenja je najbolj ugodna temperatura 16-18 stopinj, če ni dovolj, lahko vklopite ventilator.

  DRI

  Funkcija sušenja, namenjena spreminjanju nastavljene temperature za več stopinj za aktivno odstranjevanje visoke vlažnosti v zaprtih prostorih. Ta način je enak kot COOL, vendar pri zelo nizkih hitrostih ventilatorjev notranjega split sistema. Skupna uporaba funkcije hlajenja prostora pomeni zagotavljanje bolj udobnega zraka. Način DRI pomaga hitro odtekati prostor in se znebiti visoke vlažnosti, lažje je prenesti toploto in ustaviti razvoj plesni. Nekateri modeli klimatske naprave imajo posebne senzorje, ki se samodejno odzivajo na to funkcijo, ko odstopajo od norme. Na primer, je ta oznaka na daljinskem upravljalniku Gree. V tem načinu ne morete programirati in vzdrževati vlažnosti.
  Razvlaževanje je naslednje:
 • Prvih 10 minut ventilatorja je aktivnih.
 • Naslednjih 5 minut je v premoru.
 • Nadaljnje 2-minutno intenzivno prezračevanje.
 • Tega načina ne uporabljajte za bližnje odprte vlažne vire, kot je bazen. V tem primeru je treba uporabiti druge metode odvajanja.

  FAN

  Funkcija je podobna ventilatorju, ki jo uporablja za spremembo hitrosti hlajenja klimatske naprave. V tem načinu hlajenje in ogrevanjeoprema ne deluje, vendar je iz ulice samo pobiranje. Primeren za domove s centralnim ogrevanjem. Pri nekaterih modelih lahko omogočite samo prezračevanje prostora, ne da bi vzeli zrak iz ulice. Proizvajalci pogosto kupcem omogočajo izbiro 3 hitrosti vrtenja, način pa neodvisno izbere najprimernejšo hitrost pihanja.

  AUTO

  Funkcija ohranja temperaturo v prostoru 22-24 stopinj, saj se smatra za najbolj udobno za osebo. Navedena vrednost se poravna vsakih pol ure. V tem načinu indikatorji temperature na zaslonu nadzorne plošče niso označeni.

  TURBO

  Način, v katerem se hitri zrak pretaka po prostoru. Če imate možnost izklopiti odvod zraka z ulice, lahko hitro mešate plasti zraka. Na ta način bo sobna temperatura enaka.

  SLEEP

  Način se med spanjem uporablja za ustvarjanje ugodnih pogojev. V tem načinu se temperatura spreminja 6-8 ur, postopoma pa se poveča ali zmanjša za 1 stopnjo temperature zraka, da se ne bi pregrela ali pregrela spanje. Če klimatska naprava deluje na ogrevanje, se temperatura poveča, če se ohladi, nato pade.

  SWING

  Ta način popravi ali spremeni položaj zaklopa split sistema. Zaradi tega načina je zrak enakomerno porazdeljen po prostoru. Na nekaterih ploščah je prikazano gibanje žaluzij.

  AUTORESTART

  Ta način ni naveden na nadzorni plošči, ampak njegova prisotnostzelo pomembno Ta program se sproži zaradi nenadnega izpada električne energije, ki neodvisno obnovi delovanje klimatske naprave v nastavljenem načinu, ko se električna energija vrne.

  Standardni načini obratovanja

  Glavne funkcije klimatske naprave so: sušenje, hlajenje in ogrevanje zraka v prostoru. Načine in njihove oznake na klimatski napravi je treba vnaprej preučiti, da bi poznali tehnične zmogljivosti opreme. Hlajenje se zgodi zaradi prehoda tekočega stanja hladilnega sredstva v plinasto, ki se izvaja preko zbiranja toplega zraka iz prostora, in pri segrevanju je proces obraten.
  V vsakem balansirniku so osnovni načini in dodatni, ki so odvisni neposredno od proizvajalca in modela naprave. Označevanje ikon na daljinskem upravljalniku:
 • Cool - cool, izgleda kot snežinka.
 • Toplota - je ogrevanje, prikazano na daljinskem upravljalniku klimatske naprave s soncem.
 • Sušenje, spuščanje slik.
 • Ventilator je ventilator z ustreznim vzorcem.
 • Spanje je nočni način, slika zvezdice.
 • Zaklepanje - zaščita otrok.
 • Led - Osvetlitev zaslona za delo v temi.
 • Posebne značilnosti

  Nekateri proizvajalci, ki si prizadevajo za potrošnika, poskušajo izboljšati klimatsko napravo z dodatnimi možnostmi. Nekateri od njih so zelo koristni zaradi delovanja. Zaradi tega so posebne značilnosti:
 • Komfortna prilagoditev - možnost vklopa klimatske naprave v načinu izračuna optimalnega načina. Običajno je v tem načinu najboljši 20stopinj za ogrevanje, 25 stopinj - za hlajenje prostora.
 • Čiščenje zraka je posledica vgrajenih filtrov različnih stopenj čiščenja. Lahko je grob - pomaga pri odstranjevanju velikih delcev umazanije in fino - lahko se spopade tudi s cvetnim prahom. V dodatku je lahko klimatska naprava opremljena s filtri, ki absorbirajo vonjave. Cestni prah ostane na filtrih in zrak v prostoru je vedno svež. Tako imenovanje na klimatski napravi "Samsung" je mogoče najti.
 • 3D tok - usmerja zračni tok navpično. Potrošnik uporablja to funkcijo, ko se boji prehladiti. Na klimatski napravi bo označen z lfeel.
 • ​​
 • Ionizacija - prostor napolni z ioni z negativnimi naboji. Namen te možnosti je izboljšati imuniteto in dobro počutje osebe. Nekateri pregledi potrošnikov pravijo, da je med ionizacijo občutek vetra. Na nekaterih klimatskih napravah LG, Mitsubishi je oznaka
 • Filtriranje in čiščenje zraka - ta funkcija ni na voljo v vseh modelih klimatskih naprav, zaradi korakov filtrov. Pomaga očistiti zrak pred prahom, umazanijo in različnimi mikroorganizmi ter pomaga odpraviti slabe vonjave. Funkcija je nujna za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam, in lastnikom živali.
 • Odmrzovanje izmenjevalnika toplote - vzdržuje delovanje klimatske naprave dolgo časa. Pri tem načinu med hlajenjem se obremenitev hladilnega sredstva med hladnim skladiščenjem zmanjša.
 • Niz dodatnih funkcijneposredno odvisen od proizvajalca in modela split sistema. Oznaka na daljinskem upravljalniku klimatske naprave Mitsubishi se bo razlikovala od enakih vrednosti drugih proizvajalcev. Pred nakupom enote se posvetujte s prodajalcem ali si oglejte možnosti z navodili, priloženimi kompletu.
  Zato je vsaka klimatska naprava opremljena s funkcijami, kot so odvodnjavanje, ogrevanje in hlajenje zraka. Poleg tega vsak proizvajalec poskuša presenetiti potrošnika in diverzificirati zmožnosti naprave. Zato je pri izbiri klimatske naprave pomembno preučiti niz funkcij v želenem modelu.

  Sorodne publikacije