Miška teče po zaslonu: kaj storiti?

Računalnik in njegove komponente - tehnologija je nepredvidljiva. Pogosto se pojavljajo različne nesreče in motnje v njenem delu. Kako biti, če miška teče po zaslonu? Kaj je treba storiti za izboljšanje stanja? Kako nevarna je težava? To ni tako težko razumeti. Glavna stvar ni panika. Torej, zakaj lahko kazalec miške teče po zaslonu? Kako popraviti to situacijo?

TeamViewer

Tako je prva različica razvoja dogodkov prisotnost oddaljene povezave z računalnikom. To pomeni, da lahko nekdo na daljavo nadzoruje enega ali drugega avtomobila. V tem primeru se ne pojavi vprašanje, zakaj kazalec teče čez zaslon.


Po izklopu programa TeamViewer ali njegovih analogov bo miška prenehala tratiti in delovati. Praviloma takšno situacijo uporabnik namerno ustvari in ne postavlja vprašanj.

Virusi

Miška teče po zaslonu? Verjetno je krivda za vse viruse, ki so prodrli v računalnik. Pogosto ne samo, da uničijo celovitost operacijskega sistema, temveč tudi onemogočijo povezano opremo. Če sumite, da so v računalniku prisotni virusi, priporočamo, da takoj izvedete ustrezno skeniranje. Prav tako je zaželeno, da preverite prisotnost "spyware" v računalniku. Po čiščenju bo izginila situacija, v kateri miška teče čez zaslon. V vsakem primeru, če je razlog v prisotnosti virusov v operacijskem sistemu. Vendar pa je najpogostejša težava druga.

Predmeti

Zakaj miška teče po zaslonu? Naslednja različica razvojaDogodki se dogajajo pogosto, a le malo ljudi ve o tem. Dejstvo je, da različni tuji predmeti, ki zadenejo miško, vodijo k premikanju kurzorja. Natančneje, začne se trzati.


Najpogostejši vzrok je zamašitev naprave. Občasno je treba očistiti miško. Priporočljivo je, da delate na računalniku s posebno blazinico za preproge. Služi kot dodatna zaščita. Takoj ko odstranite tujke (lahko so prah, umazanija ali delci hrane), lahko opazujete vedenje kurzorja. Je še vedno trzal? Potem morate iskati vir problema drugje!

Delovna površina

Zakaj kazalec miške teče po zaslonu? Verjetno je ta pojav posledica napačne delovne površine, na kateri je miška. Lahko je neenakomerna ali tresoča sama. Mimogrede, razlog, zakaj miška teče čez zaslon, je zelo pogosta. Popravi brez veliko dela - ali uporabnik izbere novo delovno površino ali kupi manj občutljivo miško. Najpogosteje je problem rešen z delom z miško. Pomaga preprečevati mobilnost naprave in ščiti pred nepotrebnimi poškodbami in umazanijo.

Občutljivost

Kazalec miške teče po zaslonu? Najnovejša različica razvoja dogodkov ni nič drugega kot nastavitev občutljivosti naprave. Vsaka miška ima tak parameter. Omogoča vam prilagoditev občutljivosti. Pri visokih hitrostih se bo kazalec začel zvijati ob najmanjšem dotiku. Zato je neverjetno, da miška teče po zaslonu, nevredno.
Kako rešiti ta problem? Lahko:
 • Kupite manj občutljivo miško. Dejansko samo za primere, ko naj bi bila naprava zamenjana. Ni dejstvo, da bo zamenjava pomagala.
 • Nastavite občutljivost miške. Najpogostejša varianta razvoja dogodkov. Obstaja veliko programov, ki lahko rešijo situacijo.
 • Ko nastavitve nastavite na normalno, ne bo več nobenih težav z miško, ki teče po zaslonu. Kaj pa, če tudi po vseh navedenih rešitvah problem ni izginil?

  Operacijski sistem

  Potem je priporočljivo slediti več ploščam. Miška teče čez zaslon, vendar so nastavitve strojne opreme v redu, programi za daljinsko upravljanje računalnika niso povezani in so virusi izključeni? V tem primeru se priporoča, da:
 • sistem povrnete na datum, ko se miš ne trza. Verjetno je napaka sistema napaka.
 • Počistite register računalnika. Napake ne smejo biti povezane le z zrušitvami sistema, ampak tudi zaradi "nereda" v registru.
 • Ponovno namestite operacijski sistem. Še posebej, če ima uporabnik piratsko kopijo.
 • Namestitev /nadgradnja gonilnikov miške. Nekatere računalniške miške zahtevajo nameščene gonilnike. Do namestitve ustrezne programske opreme naprava morda ne bo delovala ali pa bo funkcija okvarjena.
 • Sorodne publikacije