Motorno kolo Scalo Rider G9x: opis in fotografije

Motoristi običajno ne čutijo potrebe po Bluetooth slušalkah, saj večinoma gredo sami. Vožnja z motornim kolesom je pogosto redka priložnost, da ostanete tihi. Toda selitev v skupino je povsem drugačen primer. Seveda lahko potujete dolgo časa, ne da bi zapustili besedo, vendar ni tako varno in ni tako zabavno, ko je mogoče govoriti. Na primer, preprečuje nevarnosti, varuje druga drugo od napačnega obrata in skupaj razpravlja o lokalnih zanimivostih. Edini problem je, da dobre slušalke Bluetooth kakovosti niso drage. Motorist ne more privoščiti pritrditve čelade na napravo, ki je trikrat dražja od same čelade. Vendar pa obstajajo bolj dostopni modeli komunikatorjev. Ena je slušalka Cardo Scala Rider G9x.


Sistem omogoča komunikacijo med potovanjem z 8 sogovorniki do 16 km ali 4-kratnim konferenčnim klicem. Vzpostavljanje povezave je zelo preprosto - preprosto trčijo dve slušalki. Poleg tega vam model omogoča poslušanje glasbe iz pametnega telefona ali vgrajenega FM radia, predvajanje vašega potnika in telefoniranje. Glasovni nadzor bo odpravil potrebo po uporabi rok.

Nejasne ocene

Po mnenju motoristov, ki so napravo uporabljali več tisoč kilometrov na različnih območjih in z različnimi sogovorniki, ima nekatere funkcijedeluje odlično, drugi - z veliko pomanjkljivostmi. Razlike med Scala Rider G9 in G9x, po mnenju lastnikov, so, da je ta model dražji od prvega in manj zanesljiv. V drugem izgledajo kot dve kapljici vode. Motorno kolo Scala Mouse G9x Powerset vključuje dva sklopa združenih naprav G9x.


Namestitev

Namestitev naprave je preprosta. Samo odstranite podshlomnik in namestite mikrofon in zvočnike Scala Rider G9x. Ta postopek traja največ 15 minut. Po želji lahko zvočnike zamenjate s slušalkami, kar zagotavlja boljši zvok. Naprava ima odstranljivo odstranljivo elektronsko komponento, ki jo je mogoče odstraniti za ponovno polnjenje ali ko mora čelada zapustiti z motornim kolesom. Povezava z brezžično slušalko s pametnim telefonom ali sistemom GPS omogoča klicanje, poslušanje glasbe ali prejemanje navodil navigatorja. Poleg tega se lahko slušalke povežejo z dvema modeloma Scala Rider, ki tvorita verigo 9 kolesarjev. Komunikacija se vzpostavi tudi pri preprostem trku dveh naprav.

Enostavnost uporabe

Delo z Scala Riderjem G9x ni tako preprosto, vendar ni preveč zapleteno. Če je čelada na kolenih, potem je spreminjanje skladb in povezovanje z različnimi sogovorniki enostavno. Slika se nekoliko spremeni, ko voznik nosi usnjene rokavice, njegova potovalna hitrost pa postane tridimenzionalna. Namestitev gumbov ni intuitivna: trije so na vrhu in 3 na strani. Brez vizualnega nadzora nad tem, kdo je pritisnjen, je enostavno narediti napako. Glede na povratne informacije uporabnikov so pogosto povečevali količinoko poskušam preiti na naslednjo pesem in večkrat odšel na povezavo, poskušal poslušati glasbo. Namen pogovora s potnikom se je včasih končal z občasno vključitvijo radia.

Glasovni nadzor

Scala Rider G9x je opremljen z glasovnim nadzornim sistemom VOX, ki je zasnovan tako, da zagotavlja izvajanje vseh ukazov brez manipuliranja z rokami. Obstaja podpora za ruski jezik. Toda prepoznavanje glasu deluje slabo. Po kratkotrajni uporabi sistema VOX ima čas, da se dolgočasita, ko jo stalno aktivira zvok, kašljanje ali kričanje, prekine predvajanje glasbe in tekoče pogovore za nekaj sekund, da reče Not Available. Ko skušate namestiti Scala Rider G9x z zmanjšanjem občutljivosti, komplet za vžig avtomobila začne popolnoma prezreti uporabniške ukaze. Ta odziv na tone zvonjenja je nesprejemljiv in označuje nizko raven prepoznavanja glasu.

Omejena združljivost

Opozoriti je treba, da slušalke Scala ne motijo ​​nobenega drugega sistema Bluetooth, na primer Sena in Midland lahko to storita. Uporabniki to dojemajo kot znak arogancije, saj je Cardo vodilni proizvajalec na moto trgu. Na splošno to ni zelo priročno, saj v zelo tveganih situacijah uporabnika prisili, da z eno roko vozi motorno kolo.

Življenjska doba baterije

To je eno od področij, kjer Scala Rider G9x opravlja svoje najboljše, saj lahko trajanje baterije hitro preseže 10 urneprekinjeno uporabo v takšni ali drugačni obliki. Polnjenje ne traja preveč časa. Pri polnem obnavljanju bo baterija trajala 3-4 ure, in 1 ura bo dovolj za jug dela. Med dolgim ​​premikanjem več kot 20 ur je potrebno napolniti napravo na cesti, vendar to ni največji problem. Kar resnično vzamete, je nezmožnost uporabe slušalk med polnjenjem. Zakaj tako? Smešno je, da so bili nekdanji modeli sposobni za to. Nemogoče si je predstavljati, da bi se to lahko zgodilo z mobilnim telefonom.

Delovna razdalja

Še ena naloga, s katero se naprava presenetljivo dobro spopada, je razdalja, ki ohranja jasno povezavo. Glede na povratne informacije uporabnikov, v mnogih primerih, tudi po izgubi vizualnega stika, lahko še vedno nadaljujete pogovor. Če je cesta ravna, lahko, ne glede na intenzivnost prometa, mirno govorite s partnerjem, medtem ko je v radiju 15 km. In to je super. Vendar pa hribovit teren nekoliko slabša delovanje Scala Riderja G9x, ki pa je precej pričakovano. Delovno območje podstavnih vozičkov se močno zmanjša na odsekih navitja, zato je pomembno, da načrtujete dobro oblikovanje, če morate vzdrževati pogovor z več kot 4 motoristi. Naprava ima majhno anteno, ki jo je mogoče obrniti navzgor, da bi zagotovili maksimalno razdaljo komunikacije, čeprav uporabniki opozarjajo na pomanjkanje območja odvisnosti od njegovega položaja. Na splošno so lastniki zelo zadovoljni s to funkcijo modela.

Zanesljivost

Po pregledihmotocikel je presenetljivo nezanesljiv. Lahko dela na eni točki in ne dela v drugem brez očitnega razloga. V mnogih pogledih je to mogoče pripisati neuspešni različici programske opreme, saj je ta naprava delovala odlično in brez napak, kar je smiselno, če se spomnite zgodbe iz sistema iOS 8. Avtomobilisti poskušajo v 20 dneh ohraniti stalno povezavo s šestimi strankami potovanja so dosegla le manj kot 20 minut pogovora. Takoj ko se je pridružil en sogovornik, je drugi takoj odšel. Tako je bilo, dokler niso bile organizirane dve ločeni skupini. Kombinacija dveh slušalk se zdi zelo preprosta, vendar v praksi predstavlja velike težave. Glasba, ki se predvaja nekaj dni po telefonu, se redno prekine za nekaj sekund, čeprav se lahko drugič predvaja neprekinjeno več ur zapored. Včasih se z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop Scala Rider G9x ne vklopi in včasih deluje brezhibno. Na splošno se ne morete zanašati na G9x. Oglasna deska ima vedno svoje mnenje, ki se ne ujema vedno z mnenjem lastnika.

Kakovost gradnje

Pri zasnovi oglasne deske ni nič posebnega. Izdelana je na dober način, vendar so gumbi zelo čudni, še posebej zgornji. Povzročajo občutek nezanesljive neodločnosti, v nasprotju z jasnimi in jedrnatimi ukrepi, ki jih pričakujejo od njih. Namestitev in odstranitev naprave je enostavna, čeprav se traja nekaj časa. Po navedbah podjetja je izdelek odporen na prah in vlago, številni lastniki pa so preverjeniv praksi z uporabo slušalk med dežjem. Na žalost se mnogi uporabniki pritožujejo, da njihov Scala Rider G9x ni uspel niti med nizkimi padavinami. Proizvajalec seveda zamenja poškodovano napravo. Čeprav se slušalke zdijo trde in enostavne, uporabniki niso popolnoma zadovoljni s kakovostjo njegovega sestavljanja.

Sklep

Lastniki motornih koles, ki razmišljajo o nakupu notranjega komunikacijskega sistema Bluetooth, bi morali tehtati vse prednosti in slabosti. Cardo Scala pripada Touratechu, velikanskemu konglomeratu, ki proizvaja noro priljubljene kolesarske dodatke. Vendar model G9x ni bil popolnoma uspešen. Eden od razlogov za to je lahko bila popolna prevlada podjetja na trgu, ki je negativno vplivala na kakovost njenih izdelkov.

Sorodne publikacije