Prenosni računalnik Dell Inspiron M5110: Pregled, specifikacije in pregledi

Dell Inspiron M5110 je vsestranska in proračunska rešitev za tiste, ki potrebujejo napravo za pisarniško ali priložnostno delo s skromnimi zahtevami za zabavo iger. To je prenosnik srednjega razreda za široko uporabniško publiko. Prenosni računalnik privlači ne le njegova povsem demokratična cena, temveč tudi različne funkcije in bogata barvna različica.

Dell Inspiron M5110 je tipičen predstavnik svoje linije. Pokaže dobre rezultate pri reševanju večine dnevnih opravil. Izgleda kot prenosni računalnik, čeprav je preprost, vendar ima svoj slog. To je čeden in praktičen pripomoček, ki je lahko nadomestek za okorni namizni računalnik. Torej, predmet današnji pregled je Dell Inspiron M5110 laptop. V tem članku bodo obravnavane značilnosti modela, njegove prednosti in slabosti, pa tudi mnenje strokovnjakov na tem področju, skupaj s pregledi lastnikov prenosnega računalnika.

Kratka specifikacija

Prenosnik ima povprečno velikost segmenta 376x260x35 mm s težo 27 kilogramov. Model je zasnovan na platformi Intel Huron River, ima 156-palčni zaslon, procesor serije AMD DC E2-3000M s hitrostjo 18 GHz. Winchester je prejel precej veliko količino 500 GB in 4 GB RAM DDR3. Po želji se lahko zadnja številka podvoji. Predstavitev sodobnih grafičnih kartic Radeon HD 6380 G vam omogoča. Igralne lastnosti Dell Inspiron M5110 so daleč od najvišje stopnje, zato je treba nastavitve grafike ponastaviti na povprečja ali celominimalno Na voljo so omrežni adapterji in Wi-Fi modul, Bluetooth, USB 2.0 in 3.0 vrata. Na voljo so tudi video izhodi VGA in HDMI. Za samostojno delovanje ustreza litij-ionska baterija serije 6 Cell. Priporočen operacijski sistem Dell Inspiron M5110 - Windows (7810).

Videz

Blagovne znamke prejšnjih linij so bile prepoznavne in nekoliko ostre oblike. Za razliko od svojih predhodnikov, je prenosni računalnik Dell Inspiron M5110 dobil originalne zaobljene oblike. Posebej lep pogled je premik zgornjega dela prenosnika, narejen iz tankega kovine.

Naprava je sijoča, ker sesalnik zbira prstne odtise, prah in drugo umazanijo. Lastniki v svojih pregledih niso razočarali blagovne znamke za takšno rešitev, vendar proizvajalec ni poslušal uporabnikov. Kljub nepraktičnemu pokrivanju in krhkosti je pokrov odporen na mehanske poškodbe in se ne upogiba pod pritiskom. Najnovejši problem je večina proračunskih naprav, vendar se je Dell Inspiron M seriji uspelo temu izogniti.

Oblikovne značilnosti

Obstaja veliko možnosti za barvanje prenosnika. Proizvajalec je predstavil temne temne lestvice in več smešnih kopij modre ali rdeče barve. Na domačem trgu prevladujejo večinoma črni in sivi odtenki, zato je treba iskati živahno lestvico.
Tipkovnica Dell Inspiron M5110 je dobila kromiran trim in izgleda trdno in zelo impresivno. Dvojna sledilna ploščica z dvojnim preklopom je rahlo pritisnjena v ohišje in ima teksturirano strukturo, ki dopolnjuje prijetne izkušnje z delovnega območja. Stranski deli napraveizdelan iz visokokakovostnega ometa z zrnatim pršilom, ki še dodatno podaljša življenjsko dobo prenosnega računalnika.

Učinkovitost

Dell Inspiron M5110 deluje sicer kot zastarel, vendar še vedno Shuster procesor serije DC E2-3000M podjetja AMD. Dopolnjuje procesorsko rešitev iz AMD - grafične kartice HD6380G, razširjene v prenosnih računalnikih srednjega cenovnega razreda. Winchester na vmesniku SATA ima hitrost 5400 rpm, je dovolj hiter, da obdeluje podatke in ne visi na nesmiselnosti.
Sodeč po ocenah Dell Inspiron M5110, so mnogi uporabniki že zadovoljni s svojo obstoječo zmogljivostjo. Težke igrače, kot so "Witch 3: Wild Hunt" ali Fallout 4, se bodo povlečile z minimalnimi težavami. Druge igralne izdaje za obdobje 2010–2015 potekajo gladko in potekajo na najvišji in povprečni grafični ravni.

Vmesniki

Ena od očitnih prednosti Dell Inspiron M5110 je veliko število vrat in priključkov. Na robovih so vidni štirje USB-vmesniki druge in tretje generacije, HDMI in VGA video izhodi, optični DVD pogon in pogon CD-ROM.
Uporabniki v svojih pregledih so večkrat opozorili, da so vsa pristanišča na priročnem mestu in sploh ne posegajo v periferijo. Obstaja pa tudi obratna stran medalje: veliko število vmesnikov je vodilo oblikovalce, da so bistveno povečali velikost prenosnega računalnika. Za nekatere ta trenutek absolutno ne igra vloge in nekdo prinaša veliko neprijetnosti. Slednje, praviloma, pripadajo kasti potnikov in turistov, kjer je vsak gram in centimeter na računu.

Vhodne naprave

Kljub nekaterimNi nič dobrega o Dell Inspiron tipkovnico reči, to ni mogoče nadgraditi in nadgraditi. Tudi številni uporabniški pregledi niso prisilili blagovne znamke, da bi korenito spremenila svoj odnos do delovnega področja.
Sprva je lepo. Tipke so pritisnjene, ko padejo in se dotaknejo dna. Učinek je precej dober, kar odpravlja opustitev črk med delom. Potek tipk je razločen in vsi znaki so lahko prepoznavni tudi na razdalji podolgovate roke. Kot žlico katrana služi položaj ključev kot žlica. Tako nesmiselno je izvedeno, da se zgornji odstavek preprosto topi v številnih slabostih. Gumbi plešejo in spreminjajo svojo velikost, s čimer razbijejo običajno postavitev, ki uporablja dobro polovico proizvajalcev. Zakaj si moral to storiti? Nejasno je. Če bi zaradi izvirnosti, bi bilo bolje, da preprosto spremenite barve gumbov, vendar ne uniči običajno postavitev stvari in da je vedno delal dobro. Zadovoljstvo je, da je digitalni blok ostal nespremenjen. Tipkovnica prenosnega računalnika se bo morala navaditi na dolgo in boleče.

Sledilna ploščica

Za sledilno ploščico ni nobenih težav ali izvirnih inovacij. Deluje udobno in zaradi rahlega poglabljanja prsti ne izgubijo glavne površine. Površina dotika je prijetna in groba, prsti pa ne zdrsnejo na robove. V oknu z nastavitvami lahko postavite ločen nabor parametrov, kot sta hitrost pomikanja in odziv ter gladko premikanje kazalca. Gumbi so prijetni s tihim udarcem in velikimi velikostmi, zato je zelo težko zamuditi, ko delate slepo.

Zaslon

Za svojo skromno raven ima naprava precej dobre lastnosti zaslona. Prenosni računalnik je dobil ustrezno matriko XM5XG-N156B6 z nadgradnjo 1366-slotov na 768 slikovnih pik. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, to dovoljenje za 156-palčni zaslon ni dovolj, saj so posamezne piksle vidne. Ampak, če se ne osredotočite posebej na to in ne pazite nanj, potem problem praktično ni očiten, nekateri pa sploh ne opazijo pixelizacije. Kar je zadovoljno, je raven kontrasta in kakovosti barvnega prenosa skupaj z razumno in enakomerno osvetlitvijo. Tukaj ni vprašanj: vse je svetlo, sočno in všeč. Sijajni zaslon je v sončnih dneh nekoliko napet, vendar je problem rešen z zavesami ali oblaki. Zvečer ali v temni sobi se zaslon razkrije v vsej svoji slavi. Kar se tiče kotov gledanja, so na sprejemljivi ravni za proračunski segment. Z lahkoto lahko zamenjate fotografije ali gledate video posnetke v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Toda za veliko množico ni treba šteti.

Zvok

Kot podporo zvoka, so tukaj dobri zvočniki SRS Premium Sound, ki zagotavljajo povprečno kakovost zvoka. Če regulator dvignete na maksimalno prostornino, potem sledi ne padejo v kakofonijo in ne hripajo, kar pomeni, da ni tujih zvokov, ki bi bili zelo prijetni.
Vendar pa je stopnja decibela 100% velika. Ljubitelji glasbe tega obsega bodo malo. Poleg tega na kakovost zvoka vpliva tudi neuspešna razporeditev mrež. Večinoma so usmerjene navzdol, zato se zdi, da je glasbarahlo pridušen. Edina stvar, ki je všeč, je, da izgledajo kot mreža zelo estetsko in se odlično prilegajo oblikovanju prenosnega računalnika, čeprav na škodo zvoka. Če vam kadrovska baza ne ustreza, lahko vedno povežete zvočnike tretjih oseb z basom in drugimi vrtinci (kar mnogi počnejo), zato je težko poklicati kritični glasbeni del.

Neodvisno obratovanje

Devays so opremljeni s šestodelnim litij-ionskim akumulatorjem, ki ima 4400 mAh. Pri povprečni obremenitvi lahko prenosni računalnik deluje do 7 ur brez ponovnega polnjenja. Če potrebujete prenos prenosnih iger ali drugih zahtevnih nalog, bodo baterije dovolj za približno 3 ure. Zadovoljstvo je, da se diskretna grafična kartica prevede v način spanja, ko je neuporabljen ali se pokaže odstotek 20-30% svojega vira. Pomaga znatno prihraniti energijo in podaljšati avtonomne delovne ure. Prav tako bo smiselno pridobiti posebno programsko opremo, ki deluje neposredno z močnimi celicami. To najdete na uradni spletni strani blagovne znamke in na drugih virih tretjih oseb. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je življenjska doba lastnikov zelo zadovoljna, še posebej, ker ima velika večina konkurenčnih analogov skromnejše cene.

Če povzamemo

Na splošno se je izkazalo, da je model precej dober. Če potrebujete zanesljiv prenosni računalnik za delo ali vsakodnevno uporabo, lahko upoštevate ta model. Ima razmeroma hiter procesor, dobro grafično kartico, sprejemljivo količino pomnilnika in veliko trdega diska. Poleg tegamodel vam ne bo pustil dolgčas v času brez dela. Komplet čipov vam omogoča zagon tudi najsodobnejših igrač, vendar z opozorilom o kakovosti grafike. Če želite razveseliti nadgradnjo naprave in ne morete živeti brez mobilnosti in težkih iger, potem se lahko kot možnost šteje diskretna grafična kartica razreda GeForce GTX M serije 500 ali 600 ali analogna od AMD, kot tudi povečanje pomnilnika do 8 GB. Celotni stroški naprave se bodo seveda povečali, vendar se bodo z visoko produktivnostjo izplačali. Če upoštevamo strokovna mnenja, potem praktično soglasno menijo, da je model uravnotežen glede cene in kakovosti. Da, in uporabniki so precej odobrili modele. Seveda ima svoje slabosti, med katerimi je krepka točka krasena s tipkovnico, vendar se lahko navadite nanj, in vse ostalo je celo zelo dobro. V zvezi s stroški, potem bo mlajši model serije brez resnih vrtincev stala približno 20.000 rubljev. Za obstoječe značilnosti se cena ne more imenovati precenjena. Za tiste, ki raje uporabljajo prenosnike, so na voljo modeli z zmogljivejšim procesorjem in diskretno grafično kartico. Stanejo veliko dražje in praktičnost ne dodaja toliko, kot bi bilo zaželeno. Zato je bolje razmisliti o možnosti z neodvisno nadgradnjo, kjer lahko prihranite denar pri blagovnih znamkah in dragih komponentah družbe Dell.

Sorodne publikacije