Prenosni računalnik Dell Inspiron 3552: pregledi, pregledi, pregledi, specifikacije

Tisti, ki so verjeli, da prenosniki nikoli ne bi padli v ceno, so bili napačni. V zadnjem času so na voljo novi prenosni računalniki, ki lahko zagotovijo potrebno minimalno zmogljivost za dnevne naloge, po ceni, ki je le majhen del stroškov drugih modelov. Ti vključujejo, na primer, Lenovo IdeaPad 100 Dell Inspiron 5545 Acer Aspire E15 in Lenovo Yoga 500. Najnovejši laptop ima približno enako strojno opremo, vendar stane malo več kot obračanje 360 ​​° zank.


V vsakem primeru prenosni računalnik Dell Inspiron 3552-0514 ne zasije, toda quad-core Pentium N3700 bo obdelal večino vaših dnevnih opravil in predvajanje večpredstavnosti, saj ponuja povezavo prek vrat HDMI. Poleg tega kakovost izdelave ni slaba in vhodna naprava je ena izmed najboljših v svojem cenovnem razredu. Prenosnik je dobavljen v standardni škatli z običajnimi uporabniškimi navodili, polnilnikom in kablom.

Dell Inspiron 3552: Design Review

Ohišje prenosnega računalnika je v celoti narejeno iz plastike, vendar z drugačno končno obdelavo. Razmeroma lahek (24 kg) in tanek (217 mm) proračunski model lahko tekmuje z drugimi alternativami na trgu, kot so Lenovo IdeaPad 100 in Acer Aspire E15. Toda na splošno je zasnova prenosnega računalnika od njih zelo različna. Kot drugi proizvajalci naprav, Dell Inspiron 3552 izgleda precej kruto in minimalistično in omejeno na majhno število funkcionalnosti. Pokrov je teksturirana črna plastika z logotipom proizvajalcasredišče in upogibanje pod pritiskom nekoliko bolj dopustno, vendar je običajno za prenosnike tega cenovnega razreda. Prstni odtisi na telesu so zelo opazni. Tesne zanke, zato je odpiranje prenosnika z eno roko nemogoče. Spodaj je velik servisni pokrov, ki omogoča dostop do trdega diska, pomnilniške reže in modula Wi-Fi.


Ravne sijajne stranske površine zagotavljajo zahtevani minimum prikladnih vrat. Na levi je polnilnik, glavni ventil, režo za SD kartico, vrata USB 3.0 in vrata HDMI. Na desni strani so 35-milimetrski avdio priključki in dve USB 2.0 priključki. Notranja površina Dell Inspiron 3552 Black je obdelana z enako teksturirano plastiko kot pokrov. Tukaj je prevleka precej trdna, tipkovnica pa se ne zviša. Na žalost je tu problem vidnih prstnih odtisov, še pomembneje pa je, da vhodne naprave delujejo odlično. Tipke so v zadostnem gibanju, dobro so razporejene in obstajajo skupne medijske kontrole. Touchpad za ta cenovni razred prenosnih računalnikov je popoln. Sledilna ploščica ne niha in natančno zazna vse kretnje, njeni gumbi pa vzbujajo navdušenje - niso togi in skoraj celotna površina ostane pod levim gumbom miške. Smešno je, da je Dell uspel narediti odličen touchpad, medtem ko se nekateri dragi modeli na trgu ne morejo niti približati takšni ravni udobja in praktičnosti.

Zaslon

Zaslon Dell Inspiron 15-3552 je TN-plošča z ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik in velikostjo diagonale 156. To ustrezagostota slikovnih pik 100 t /inch. Prikaz je izdelal tajvansko podjetje CHI MEI. Zaslon si lahko ogledate kot mrežnico, če jo gledate z razdalje več kot 86 cm. Seveda koti gledanja zaradi uporabe tehnologije TN niso zelo dobri. Svetlost zaslona Dell Inspiron 3552 se imenuje nizka in neenakomerna uporabniška mnenja. V centru je 257 cd /m 2 (povprečno 232 cd /m 2). To pomeni, da je največje odstopanje 17%. Vsaj barvna temperatura je dovolj blizu optimalni in je enaka 6550 K (D65 je 6500 K). Tako je največje odstopanje dE2000 v primerjavi s središčem zaslona, ​​pri 100% sRGB in 100% svetlosti, 44 na zgornji desni in na sredini. Vse, kar je nad 4,0, se šteje za veliko odstopanje, vendar je ta prenosnik zasnovan za optimalno barvno reprodukcijo, zato lahko tolerirate te parametre.
Prikaz prenosnega računalnika Dell Inspiron 3552 kritizira pomanjkanje barvnega prenosa. Zaslon pokriva le 49% barvnega razpona sRGB na kalibracijo in doseže 54% po njem. Ker več kot polovica barv ni dovolj, pričakujte, da svetle slike ni treba. Kontrastno razmerje kalibracije je 380: 1 in po znižanju na 320: 1. Glede na povratne informacije lastnikov je testni odzivni čas pikslov na prehodu iz črne v belo od 10% do 90% in obratno daje 20 ms, kar je nekoliko počasneje od večine TN plošč. Žal plošča uporablja pulzno-širinsko modulacijo z agresivno frekvenco impulzov 260 Hz. To pomeni, da bo večina uporabnikov doživela negativne učinke utripanja zaslona.

Slika in zvok

TN panel, predstavljen v tem modelu, ni nič posebnega, vendar se glede na ceno izdelka pričakujejo rezultati testov. Nekateri prenosniki srednjega razreda imajo skoraj enake funkcije, zato niso preveč izbirčni. Vidni koti so nerodni, maksimalna svetlost je nizka, več kot polovica prostora sRGB ni pokrita in kontrast je pod povprečjem. Vendar je barvna temperatura praktično popolnoma poravnana in ustreza optimalnemu. Nenazadnje se PIM prikaže na zaslonu na vseh ravneh svetlosti, razen 100%, frekvenca utripajoče svetlobe pa je precej nizka (260 Hz) in velja za agresivno.
Glede na preglede uporabnikov so zvočniki za prenosnike odlične jasnosti pri visokih frekvencah, ki niso primerne za srednje in nizke frekvence.

Programska oprema

Prenosni računalnik ima Windows 10 (64 bit), vse gonilnike pa lahko najdete na strani uradne podpore Dell Inspiron 3552. Windows 781 in Ubuntu 1204 sta prav tako podprta.

Trajanje trajanja baterije

Baterije Dell Inspiron 3552 se imenujejo zadostne ocene. Računalnik lahko zanesljivo računate na prenosni računalnik. Čeprav se zdi, da 40 W /s ni previsoka, je baterija zaradi visoke porabe energije in procesorja z nizko porabo energije, vgrajenega sistema za obdelavo grafike in preprostega panela TN dobro izvedena. To so glavni porabniki energije, zato je življenjska doba akumulatorja dovolj dobra - veliko višja od povprečja te cene.kategorije To dokazujejo testi, opravljeni s standardnimi nastavitvami - omogočen Wi-Fi, način izklopa in svetlost zaslona, ​​ki je enaka 120 cd /m 2. Po mnenju uporabnikov je brskanje po spletu presenetljivo dober rezultat - 7 ur 38 minut. Predvajanje videa v HD kakovosti je skoraj uro manj, vendar še vedno odlično - 6 ur 36 minut. Tudi v igralništvu ostane prenosnik trajen. Rezultat je 2 uri 52 minut.

Dell Inspiron 3552: Značilnosti CPE

Pentium N3700 je mobilni procesor, ki se uporablja v proračunskih prenosnikih in netbookih. Je del Intelove generacije Braswell in je uspel CPU Bay Trail. Najbolj opazen napredek je proizvodni proces, ki temelji na 14nm tehnologiji. Zmanjšanje velikosti tranzistorjev je povečalo energetsko učinkovitost in znižalo temperaturo ogrevanja v prenosnih računalnikih spodnjega segmenta trga. Pentium N3700 je sestavljen iz 4 jeder, ki delujejo na frekvenci 16 GHz, kar lahko zaradi tehnologije Burst Frequency doseže do 24 GHz. Vse štiri jedra temeljijo na mikroarhitekturi Airmont in si delita 2 MB predpomnilnika L2. Procesor vključuje tudi grafično kartico GPU 8. generacije Intel HD Graphics z običajno frekvenco 400 MHz, ki lahko naraste na 700 MHz. Poraba energije je 6 W za celoten sistem SoC, vključno s krmilnikom, ki omogoča do 8 GB DDR3L-1600 RAM-a. Čipov tudi podpira virtualizacijsko tehnologijo, saj je Intel implementiral DirectX 12 in opengl 4.2 podporo za GPU-je. Poleg tega je grafični procesor sposoben obdelati podatke za 3 zunanje zaslone z ločljivostjo do 4 K, vendar notranjeIzvedba je omejena na 2560 x 1440 slikovnih pik.

Performance CPU

Cinebench 11 test daje Dell Inspiron 15-3552172 točk. Za primerjavo, Inspiron 5551 pridobi 096 točk, Lenovo Ideapad 100-083 in Acer Aspire E15-214 .Preverjan test za ocenjevanje računalniške moči Fritz čipnega procesorja izračuna procesor Intel Pentium N37000 s hitrostjo 4068 milijonov teče na sekundo. Za primerjavo, Deep Blue, eden najmočnejših računalnikov, je uspel doseči produktivnost 200 milijonov gibov /sek.

Zmogljivost grafičnega procesorja

Integrirani grafični procesor se uporablja v vseh čipih generacije Braswell. Njegova pogostost se lahko zelo razlikuje in je odvisna od modela. GPU je sestavljen iz 16 izvršnih enot, njegova arhitektura pa je skoraj enaka kot v Core M (čeprav grafika slednjih vključuje 24 enot). Grafični procesor podpira do 3 zaslone z največjo ločljivostjo 4K, vendar interno obvladuje samo QHD preko eDP. Zunanje monitorje lahko priključite prek HDMI ali zaslona za prikaz. Druge ključne funkcije vključujejo podporo DirectX 12 in OpenGL 4.2.
V testu 3DMark Cloud Gate je prenosni računalnik Dell Inspiron 3552-0514 pridobil 3091 točk, v primerjavi s 1590 točkami Dell Inspiron 55511382 na Acer Aspire E15 Lenovo Ideapad 1003786.

Temperaturni način

Ta preskus ne more biti dobra predstavitev dejanske uporabe, vendar kaže, kako prenosni računalnik Dell Inspiron 3552 obvladuje visoke in dolge obremenitve. Poleg tega govori o stabilnosti sistema na dolgi rok. Poveča se 100% obremenitev procesorja za eno uro z uporabo vseh štirih jeder z največjo frekvenco 24 GHztemperatura čipa do 83 ° C. Kot je bilo pričakovano, se površina prenosnika nekoliko segreje - od 257 do 307 ° C.

Zaključek

Prenosni računalnik Dell Inspiron 3552 ocenjuje lastnike, ki se običajno imenujejo zanesljivi, vendar ima nekaj majhnih pomanjkljivosti. V zvezi z oblikovanjem in sestavljanjem ima prenosnik relativno majhno težo in kompaktno velikost, čeprav so nekateri deli upognjeni in prstni odtisi ostanejo na ohišju. To pa je značilno za vse modele tega cenovnega razreda. Ni tako nenavadno, da bi našli tako dobre vhodne naprave. Tipkovnica in sledilna ploščica sta zelo udobni. TN ne impresionira, vendar zmogljivost baterije presega pričakovanja. Zaslon je označen s PWM zelo nizko frekvenco, ki se lahko šteje za agresivno. Da bi odpravili to pomanjkljivost, je priporočljivo nastaviti maksimalno svetlost zaslona. Preprečuje pomanjkanje vrat LAN. Quad-core Pentium N3700 lahko zlahka obvladuje vsakodnevne in preproste multimedijske naloge. To je varno reči, da je to izboljšana različica prejšnjega modela Inspiron 5551 in posodobljen procesor naredi prenosni računalnik dobičkonosna pridobitev.

Sorodne publikacije