Brother DCP-1512R MFP je odlična kombinacija visoke kakovosti tiskanja in stroškov

Brother DCP-1512R MFP je odličen za organizacijo sistema za tiskanje in skeniranje v majhni pisarni ali majhni skupini. Hkrati pa je kakovost samega žiga odvisna od povečanih zahtev. Tudi večnamenska naprava, ki se upošteva, lahko opravi tudi nalogo kopirnega stroja. Opisana bo kasneje.

Niche MFP
Kot smo že omenili, je Brother DCP-1512R MFU namenjen predvsem začetnemu segmentu tehnologije tiskanja in reprodukcije. To so pisarne z majhnim številom računalnikov in majhnimi delovnimi skupinami. V prvem in drugem primeru število delovnih mest ne sme presegati 10-15 kosov. Prav tako lahko pripravi preučeno rešitev in za domačo uporabo. Možno je, da bo takšna večnamenska naprava omogočila delno izvajanje pretoka dokumentov v povprečni ali celo veliki delovni skupini.


Podobno se lahko ta MFP uporablja tudi v centru za kopiranje. Kot rezultat tega ugotavljamo, da je ta vsestranski izdelek mogoče uspešno uporabiti skoraj povsod, kjer obstaja potreba po večfunkcijskem tiskanju, kopiranju in seveda tudi skeniranju.

Dokončanje

Odličen komplet v ozadju neposrednih konkurentov se lahko pohvali z BFP laserjem Brother DCP-1512R. Njeno znano oblikovalsko podjetje je vključevalo naslednje:
 • je večnamenska naprava.
 • Popoln in podroben vodnik za povezovanje, konfiguriranje in uporabotega MFU.
 • Kupon za jamstvo.
 • Celoten sklop vrvic za povezavo v količini dveh kosov. Eden od njih je zasnovan za povezavo z omrežjem izmeničnega toka, s pomočjo katerega se izvaja večfunkcijska naprava za napajanje. Drugi kabel pa je namenjen izmenjavi podatkov z osebnim računalnikom.
 • Drug pomemben element v seznamu dostave je disk. Zapisuje vse možne spremembe gonilnikov za to univerzalno napravo.
 • Kartuša, ki je 70 odstotkov napolnjena s tonerjem.
 • Tak komplet je dovolj in vam omogoča, da začnete uporabljati večnamensko napravo za predvideni namen.


  Podprti formati. Gostota

  Velik seznam podprtih formatov se lahko pohvali z upoštevanjem večnamenske naprave. Največje velikosti papirja v tem primeru so 210 mm širine in 297 mm dolžine. To je skupna vsem in najpogosteje uporabljena oblika papirja za današnje strani je A4. Prav tako je v seznamu podprtih velikosti papirja v tem primeru tudi A5 in B5 in celo črka. Gostota papirja za tiskanje je v tem primeru omejena na 60 in 107 g /m2. Slednje kaže, da je ta večnamenska naprava sposobna samo izpisati na navaden papir. Toda škatla, watman ali časopisni papir ni priporočljiv za uporabo na njem.

  Tehnične specifikacije. Hitrost

  Lasersko načelo tiskanja je v središču te naprave. Hkrati pa je kakovost izvorne dokumentacije veliko večja kot v večinipodobne rešitve na račun višje ločljivosti, ki je v tem primeru enaka 600 x 1200 dpi. Toda ta kakovost je dosežena le v načinu tiskanja. V istem načinu kopirnega stroja se ta vrednost zmanjša na 600 x 600 dpi. Če uporabljate način optičnega branja, je nastavljena ločljivost 1200 x 1200 dpi. Na ravni gonilnika je mogoče zadnjo vrednost s pomočjo interpolacije pretvoriti v 19200 X 19200 dpi.
  700 strani je začetni vir za Brother DCP-1512R kartušo za večfunkcijske tiskalnike. Z dodatnim polnjenjem lahko to število povečate na 1000 enostranskih listov. Za izhod prve strani bo ta večnamenska naprava porabila 10 sekund. Nato se hitrost tiskanja v načinih tiskalnika in optičnega bralnika spremeni in znaša 20 listov na minuto.

  Vmesniki

  Tipičen in dokaj skromen komplet za komunikacijo, ki se ponaša z MFP Brother DCP-1512R. Vključuje samo en način povezovanja - USB. V tej situaciji ni bilo večjega razvijalca. Zaradi tega ta univerzalna naprava ne more delovati samostojno in za njeno popolno delo je treba vklopiti najbližji računalnik, ki služi kot skenirni in tiskalni strežnik.

  Kartuša. Njegov algoritem za oskrbo z gorivom

  TN-1075 je edini model za kartušo MFP Brother Brother DCP-1512R. Kartuša, polnilo in druge pomembne nianse in funkcije v tem primeru kažejo, da mora napredni sistem tonerja upravljati sistem. Naročilo za ponovno polnjenje kartuše je naslednje:
 • Kartušo odstranite iz tiskalnika.
 • Odvijte vijake na stranskih pokrovih in jih odstranite.
 • Odstranite pritrdilni tulec iz bobna.
 • Razstavimo vse prestave.
 • Nežno odstranite stranske pokrove iz ohišja kartuše.
 • Izvlecite boben.
 • Odstranite zaklepne vijake in previdno povlecite rezalno loputo.
 • Odstranite ostanek tonerja iz posode. Druge komponente kartuše očistite od ostankov.
 • Zavrtite toner.
 • V prej opisani shemi dvignite vložek.
 • Namestite kartušo na tiskalnik.
 • Ponastavimo izbiranje števcev v nastavitvah večnamenske naprave.

 • Stroški večnamenske naprave. Ocene lastnikov o tem

  Pri 8000 rubljih je sedaj ocenjen MFP Brother DCP-1512R. Pregledi se razlikujejo po ustreznosti teh vrednosti in tehničnih specifikacij. Edina slaba stran te univerzalne rešitve je le ena - komunikacijski komplet predstavlja samo en USB. Glede na pozicioniranje te večnamenske naprave se to lahko šteje za pomanjkljivost. Toda stroški, hitrost, velik obseg tiskanja in izboljšana kakovost izvirne dokumentacije zlahka nadomestijo edini minus te večnamenske naprave. Prav tako se lastniki takšne univerzalne rešitve osredotočajo na razširjen seznam podprte programske opreme. To pomeni, da bo vsak sodoben operacijski sistem brez težav komuniciral z junakom tega pregleda.

  Povzetek

  Brother DCP-1512R MFP je bil precej zanimiv in precej uravnotežen. Ima vse, kar potrebujete za organizacijo podsistema tiskanja. Še posebej zato, ker je cena v tem primeru precej demokratična in dostopna.

  Sorodne publikacije