Količina bliskovnega pogona se je zmanjšala - kaj storiti, kako jo obnoviti

Situacija, v kateri uporabnik vstavi izmenljivi pogon USB v vrata ali kartico v bralnik kartic in vidi, da se je količina bliskovnega pogona v primerjavi z dejanskim zmanjšala v primerjavi s trenutnim. Razlogi za takšne napake se lahko precej štejejo, toda v bistvu, kot poudarja večina strokovnjakov, je pojav takih težav najpogosteje značilen za odstranljive pomnilniške kartice, ki se uporabljajo v sodobnih fotoaparatih. Toda za navadne naprave za shranjevanje, pojav takšnih situacij, žal, tudi ni neobičajno.

Iz nekega razloga se dejanska količina pomnilnika flash zmanjša

Najprej je vredno razmisliti, zakaj se velikost pogonov katerekoli vrste spreminja. Običajno uporabniki na takšne stvari skrbijo le, ko kopiranje ali shranjevanje datotek na mediju postane nemogoče, pogledajo lastnosti prenosnega diska v Explorerju in so presenečeni nad dejstvom, da se je količina bliskovnega pogona zmanjšala. Kako obnoviti polno velikost bo povedal ločeno, za zdaj pa poglejmo temeljne vzroke tega pojava.


Na splošno je mogoče razlikovati štiri glavne vidike, ki jih je treba upoštevati pri ponovni vzpostavitvi celotnega volumna:
 • virusni učinki;
 • Napaka datotečnega sistema brez zaustavitve naprave;
 • nepravilno oblikovanje;
 • Kršitve pri delu kontrolorjev.
 • Iz celotnega seznama je videti čudno, da je v njem prisotno oblikovanje. Odstranjevanje pogona neposredno pri izvajanju tega postopka ni v izračunu, ampak kot aprimer banalne situacije. Dejstvo, da imajo nekatere kamere vgrajena orodja za formatiranje, ki se uporabljajo v njih, pomnilniške kartice, toda tukaj jih sploh ne oblikujejo, kot naj bi bilo sprva zmanjšanje dejanske prostornine kartice, kar povzroči, da prevoznik ustvari nedoločeno območje. To velja za nekatere fotoaparate Canon serije EOS. Običajno je oblikovanje formatov prav orodje takšnih naprav priporočljivo le v skrajnih primerih, ko pri roki ni računalnika ali prenosnika iz nameščenega operacijskega sistema.


  Virusni vpliv

  Na podlagi zgoraj navedenih razlogov bomo začeli reševati nastajajoče težave. Ni treba posebej poudarjati, veliko sodobnih virusov, dobro, samo obožujejo na podlagi izmenljivih pogonov, ali okužijo datoteke na njih ali ustvarjanje lastne (najpogosteje te skrite predmete Autorun.inf - takih elementov izvršljivih datotek avtorun programov). Torej, če vidite, da glasnost bliskovnega pogona ni bila vidna brez očitnih razlogov, in formatiranje pogona s kamero ni bilo izvedeno, najprej opravite popoln pregled pogona za viruse.
  Uporabite lahko navadne protivirusne in prenosne aplikacije, pa tudi samodejne nalagalne programe s splošnim imenom Rescue Disk.

  Predhodni ukrepi pred obnovitvijo prostornine

  Če virusi niso bili odkriti, nadaljujte. Preden nadaljujete z obnovitvijo polne velikosti pomnilnika odstranljive naprave, napredujte (če je mogoče) vsamo v primeru kopiranja potrebnih informacij na trdi disk računalnika ali prenos njegove logične particije.
  Nato pojdite na Disk Management (diskmgmt.msc) in si oglejte vse prikazane dele. Praviloma se v primeru, da se volumen bliskovnega pogona zmanjša na določeno vrednost, na kartici diska prikaže neoznačeno območje z ustrezno velikostjo. Takoj (ponovno, če je mogoče) poskusite združiti glavno particijo pogona z neoznačenim območjem. Če to ne deluje (kar je najpogostejši primer), poskusite ustvariti preprosto, vendar pa tudi neuspešno (ustrezni ukazi v meniju PCM bodo preprosto nedosegljivi). Ker tega dela še ni mogoče uporabiti, morate narediti druge stvari.

  Preverjanje napak in standardnega oblikovanja flash pogonov.

  Nekateri strokovnjaki kot eno od najpreprostejših možnosti priporočajo uporabo standardnega orodja, ki temelji na sistemu Windows, za preverjanje napak z njihovimi samodejnimi popravki, do katerih je mogoče dostopati prek razdelka lastnosti izmenljivega diska v "Raziskovalec".
  Za sisteme različic spodaj je treba ročno določiti osme korake za odpravljanje težav. Veliko bolj privlačen je poziv ukazne vrstice, ki ga želite poklicati v imenu skrbnika, nato pa izvršite ukaz chkdsk x /f /r, kjer je x črka pogona, ki se prikaže v sistemu. Če s tem ne odpravite težave, lahko formatiranje (večinoma dokončate) ponovno uporabite z enim od standardnih orodijsistemov. Če delate s pomnilniškimi karticami, je najbolje pustiti FAT32 za standardne USB pogone kot izbrani datotečni sistem - NTFS.
  Opomba: Ne pozabite, da bodo vse informacije, ki so prisotne na pogonu, izbrisane, vendar jih lahko po potrebi obnovite v programu R-Studio.

  Uporaba kompleta ukazne vrstice

  Toda predpostavimo, da se je količina bliskovnega pogona zmanjšala, uporabnik je poskusil obnoviti polno velikost, vendar prejšnja metoda ni delovala. V tem primeru boste morali ponovno uporabiti ukazno konzolo, ki bo uporabila orodje DISKPART. Najprej vnesemo isti ukaz in po njem zapišemo seznam vrstic. Na seznamu bodo prikazane vse razpoložljive particije. Toda kakšen obseg bliskovnega pogona ustreza dejanskemu stanju? Oglejte si natančno velikost particij in jih primerjajte s tem, kar bi moralo biti.
  Recimo, da je to peta številka diska. Nato izberite pogon za operacije (izberite disk = 5) in izvedite ukaz clean.

  Viri za upravljanje diskov

  Po zgornjih postopkih zaprite ukazno konzolo in pojdite v razdelek Upravljanje diskov. Če je odprta, kliknite gumb za posodobitev.
  Zdaj v neostrjenem območju preko PCM-ja izberite ustvarjanje preprostega obsega, eno od stopenj oblikovanja (lahko določite hitro) in čakate, da poveljnik dokonča delo. " Po tem se v običajnem Raziskovalcu prikaže celotna glasnost.

  Opomba: Oznako lahko naredite tudi v ukazni konzoli takoj po čiščenju z izvajanjem ukaza ustvarite particijo primarno,nato uporabite standardno oblikovanje ali oblikovanje s samo konzolo.

  Preverjanje pomnilnika flash in obnovitev prostora s programi tretjih oseb

  V nekaterih primerih je priporočljivo uporabljati aplikacije drugih proizvajalcev, ki so namenjene odpravljanju težav pri določenih napravah. Značilno je, da takšne pripomočke lahko najdete neposredno na spletni strani proizvajalca flash pogonov. To je lahko program za oblikovanje bliskovnega pogona, aplikacija za preverjanje nosilcev podatkov itd.
  V našem primeru je najboljša možnost, da preverite s poznejšo popolno obnovitev obsega, ki jo lahko izvede pripomoček AxoFlashTest. V njem za samodejno odpravljanje težav morate opraviti preskus prostornine in preskus hitrosti. Če to ne deluje, uporabite program Transcend AutoFormat USB flash drive, izberite vrsto pogona, izberite polno obliko in počakajte, da se postopek konča.

  Kratek povzetek

  Tukaj je vse, kar zadeva odpravo težav, povezanih z nepooblaščenim zmanjšanjem količine odstranljivih medijev. Dodati je še, da je bolje uporabiti "native" pripomočke za obnovitev pri proizvajalcu ali uporabiti programe za oblikovanje nizke ravni, kot je HDD Low Level Format Tool, za primere z zavrnitvijo krmilnikov (poškodovano tovarniško programsko opremo), ki so primerni tudi za situacije s spremembo datotečnega sistema v neprebranem formatu. RAW

  Sorodne publikacije