"SX 5 Mazda" tuning: kako in kako izboljšati?

Mazda CX-5 pritegne pozornost na prvi pogled. Ta neverjetni avto ima gladke krivulje sprednjih kril in velike oboke koles, ki mu dajejo poseben videz. Avtomobilisti naredijo tuning za dopolnitev in izboljšanje videza crossoverja. "Mazda CX-5" je inovativen model, ki vozniku omogoča občutek popolnega nadzora nad cesto.

Izboljšanje zavornega sistema

Vsako spremembo vozila je treba začeti z zamenjavo zavor, ne pa z izjemo, in s crossoverjem "СХ-5 Mazda". To vam omogoča hitro ustavitev avtomobila, kar je še posebej pomembno v izrednih razmerah. Lastniki tega avtomobila morajo nenehno preverjati stanje zavornih ploščic in plošč. Ko pride čas za njihovo zamenjavo, je bolje kupiti komponente z dobrimi lastnostmi. Če sledite aktivnemu slogu vožnje, morate namestiti športne zavore: blazinice z izboljšano zalogo, multi-batne čeljusti in lahke zavorne kolute.

Spreminjanje značilnosti motorja

Za izboljšanje učinkovitosti Mazde CX-5 se lastniki zatekajo k čipu. Ta varna in ekonomična metoda vključuje prilagoditev dela elektronske krmilne enote. Po želji lahko spremembe programa ponastavite na tovarniške nastavitve, če nastavitev čipov ni presežena. Mazda CX-5, zahvaljujoč ponovnemu utripanju nadzorne enote, prejme več konjskih moči in izboljšane karakteristike moči motorja.

Kako je opravljeno nastavljanje čipov?

Tovrstna delana različne načine. Jezik se praviloma nanaša na:
 • namestitev pripomočka za računalnik (elektronska kontrolna enota);
 • posodabljanje strojno-programske opreme krmilnika;
 • uporaba pospeševalnika, ki omogoča izboljšanje zmogljivosti in moči na Mazdi CX-5.
 • Pregledi za nastavljanje čipov imajo tako pozitivne kot negativne ocene. Navsezadnje lahko uradne različice programa za elektronsko krmilno enoto prilagodijo samo delovanje nekaterih senzorjev, kot da izboljšajo delovanje mehanskega dela stroja. Bolje je uporabiti vdelano programsko opremo, ki so jo razvile tretje osebe. Ta metoda je dovolj preprosta, potreben je le računalnik, preklop na kontrolni blok in nova različica programske opreme. Toda najučinkovitejši in najhitrejši način je namestitev spodbujevalnika. To je čip tuning. Mazda CX-5 2,0 litra s takšno elektronsko napravo postane bolj okretna in poslušna. Napravo namestite med elektronsko krmilno enoto in pedal za plin, da spremenite nastavitve parametrov vsakega območja, ki se nanašajo na pedal za plin. Po vgradnji pospeševalnika na avtomobil se izboljša delo kompresorja in turbine. Kakovostne značilnosti uporabljenega goriva se lahko še povečajo. Poleg tega po namestitvi takšne crossover prejme naslednje:

 • povečana moč motorja in hitrost;
 • izboljšana zmogljivost motorja pri pregrevanju;
 • bolj natančno prestavljanje, tako mehansko kot avtomatsko;
 • ekonomičnost porabe goriva,ker spodbujevalnik zmanjšuje porabo svoje porabe.
 • Da bi izboljšali stabilnost motorja na določenih načinih, večina voznikov raje uglašuje motor. "Mazda CX-5" hkrati dobi večji navor. Lastnik vozila lahko po lastni presoji po potrebi spremeni konfiguracijo nastavitev.

  Tveganje uporabe naprav, ki povečujejo moč

  Kot veste, proizvajalci zagotavljajo jamstvo za standardne nastavitve, če jih spremenite, se ga lahko znebite. Zato ne smete pohiteti, najprej morate razmisliti o vsem in se seznaniti z namestitvijo čipa na model "SH-5 Mazda". Nastavitev v tem primeru je treba izvesti samo, če ste prepričani, da boste vrnili tovarniške nastavitve.
  Resne družbe pogosto ponujajo svojim strankam čip tuning za 2 tedna, če po testiranju lastnik avtomobila ne bo všeč izboljšanja, potem bo obdelan in vrnjena sredstva porabljena. Če nameravate sami namestiti napravo za dvigovanje ali drugo napravo, je treba upoštevati nekatera pravila. Na primer, ne bi se smelo slediti ob mejnem povečanju moči, saj se varnost šteje za povečanje za največ 25 konjskih moči. Konec koncev se bo pri večji moči tlak v zgorevalnem bloku povečal, kar bo povzročilo razpok kovine. Ustrezno izdelane naprave, ki lahko spremenijo standardne parametre, morajo biti nameščene v verigi s tovarniško elektronsko krmilno enoto. Domačega računalnika ne morete nadomestiti z drugim.ker je ta proces nepovraten.


  Poleg tega se je treba zavedati, da pri povečanju količine dobavljenega goriva ne bo vse padlo v bat, del tega pa ostane na filtru za saje. Posledica tega je, da pri visokih temperaturah pride do taljenja te čistilne naprave.

  tuning Mazda CX-5: dodatki

  Ta avto že ima visoko aerodinamično zmogljivost in elegantne oblikovne koncepte v osnovnem setu, vendar ni popolnosti. Najprej je treba nastaviti tehtanje. Takšni elementi se uporabljajo za izdelavo Mazdinih teles, ki so bolj kompaktni, ne da bi povečali skupno maso. Po vgradnji dobi železni konj športen videz, zato mnogi lastniki raje namestijo te dele stylinga na avto.

  Aerodinamični odbijači za Mazdo CX-5

  Zadnji odbijač je mogoče izboljšati, da se izboljša zaščita pred trkom, izboljša vodljivost in okretnost ter avtomobilu doda individualnost. Idealen za ta model ovijanja iz steklenih vlaken. Lahko jih ustvarite z lastnimi rokami ali uporabite storitve mojstrov servisnega centra. Sprva stari odbijač naredi točke, iz katerih je matrika ustvarjena. Nato se nato napolni s steklenimi vlakni. Seveda lahko uporabite končno matriko, da naredite to tehtanje. Ta vrsta uglaševanja omogoča montažo "Mazdinega" odbijača, katerega velikost in tip bosta omejena le z lastniško fantazijo.
  Ni slabo videti tehtanje z difuzorji na crossoverju "СХ-5 Mazda". Prilagajanje s temdekorativni element bo pomagal vizualno povečati prostornino zadnjega odbijača. Največje povpraševanje je tehtanje zalog ogljika. Na matrici so izdelani tudi odbijači tega materiala. Njihove glavne prednosti so odpornost proti koroziji in vpliv kemičnih dejavnikov. Cobweb, izdelan iz ogljikovih vlaken, lahko dodeli avto v prometnem toku.

  Montaža mreže na rešetki hladilnika

  Lastniki terenskih vozil in križancev se pogosto srečujejo s situacijo, ko je med vožnjo v ekstremnih razmerah tovarniška rešetka grelnika močno poškodovana. Izogibajte se temu, če namestite posebno zaščitno mrežo. Pri nakupu tega dodatka bi morali imeti prednost izdelki iz pločevine. Ta element tuninga ima dolgo življenjsko dobo in dolgo življenjsko dobo. Po nakupu omrežja je treba skrbno premisliti, kako ga namestiti na karoserijo Mazde CX-5. To dodatno opremo lahko namestite na več načinov:
 • Odstranite običajni odbijač, nato ga nežno vstavite in ga zaklenite v zaščitno mrežo.
 • Element preprosto pritrdite z žično ali plastično sponko.
 • Slednja možnost ni ustrezna, saj se po takih delih pojavijo vozlišča sponk ali žic, ki jih ni mogoče odstraniti. Bolje je, da odvijete pritrditev delov telesa in odstranite odbijač. Nato na njem izrežemo mrežo potrebne velikosti in oblike. Obrežite prirez za vijake. Nato se oblikuje.

  Namestitev spojlerja na avto SH-5 Mazda

  Uglaševanje s tem delom bo videti dokončano.Pritrditev spojlerja je nekoliko težja od odbijača, saj bo morala izmeriti razdaljo med antikrilnimi regali. Nastala velikost se prenese na zadnji rob strehe avtomobila. Nato pod vijaki izvrtajte luknje. Seveda, danes lahko kupite spojlerje na velcro, vendar imajo kratko življenjsko dobo in so nezanesljivi. Spojler je nameščen na strehi "Mazde", v kabini pa je pritrjen s pritrdilnimi elementi.

  Izolacija hrupa

  Mnogi lastniki takega modela, Mazda, se pritožujejo zaradi hrupa v kabini pri hitrostih nad 110 km /h. Zato je druga vrsta uglaševanja SH-5 izolacija hrupa. Čas za njegovo izvedbo je približno 6-12 ur. Po postavitvi zvočnih materialov postane stroj težji za 60 kg, kar izboljša zvočno udobje v notranjosti avtomobila.

  Obnavljanje stroja z niansiranjem

  Še ena metoda za izboljšanje vozila je niansiranje žarometov na modelu Mazda CX-5. Tuning, ki ga lahko vidite v članku, pomaga zaščititi optiko avtomobila pred udarci gramoza in majhnih cestnih odpadkov. Poleg tega ima film za toniranje estetsko vlogo. Lahko ga kupite v kateri koli avtomobilski trgovini. Preden začnete z nanosom posebne obloge na Mazdino svetilko, je treba določiti, kateri deli bodo obarvani. Če želite začeti, morate odstraniti žaromet, nato pa ga pritrditi na papir, da obrnemo obrise in odrežemo obdelovanec. Na končni matriki je potrebno obrezati barvni film. Pokritost optike je treba temeljito očistiti inrazmastiti Toniranje je treba ločiti od podlage za papir, stran lepila pa potresemo s predhodno kuhano milnico. Faro stroj je tudi treba namakati. Luč je nameščena na film in gladko gladka, ki se giblje od sredine do robov. Zračni mehurčki, ki so nastali med delovanjem, se očistijo z lopatico. Presežek folije se zavija za optiko in nastavi pripravljeno svetilko.

  Zamenjava standardnih diskov

  Da bi izboljšali videz Mazde CX-5, je priporočljivo zamenjati kolesne kolute z bolj modernimi in originalnimi. Za uglaševanje tega avtomobila primerni izdelki 17-19 palcev. Toda ko so izbrani, je treba paziti na podjetje, saj priljubljeni proizvajalci ponavadi ponujajo zanesljive izdelke, ki imajo dolgo življenjsko dobo. Ni potrebe za nakup diskov dvomljive kakovosti, je bolje kupiti izdelke dražje, vendar slavni blagovni znamki kot poceni. Mimogrede, mnogi lastniki tega avtomobila naredijo takšno tuning.
  Posodobljena različica Mazde CX-5 predvideva tudi zamenjavo kolesnih kolutov, saj so glavna podrobnost zunanjosti avtomobila. Na splošno, prefinjenost avtomobila ne bo samo dodal individualnost, ampak bo dodal edinstvenost, poleg tega poudaril vse prednosti tega modela.

  Sorodne publikacije