Kje lahko vnesete kodo za preverjanje ID-ja Apple in kje jo dobite?

Za dostop do storitev Apple mora vsak uporabnik registrirati račun, ki se imenuje Apple ID. Kot vse druge račune, to vključuje tudi prijavo in geslo. Kot prijava uporablja e-poštni naslov, ki ga uporabniki vedno in povsod »sveti«, zato ga je enostavno prepoznati. Glede na velik nabor programov za pregledovanje in lomljenje gesla lahko danes dostopate do Apple ID. Podjetje Apple to razume, zato ponuja trenutno dnevno zaščito za uporabnike - preverjanje v dveh korakih. Res je, da to zahteva posebno kodo in mnogi uporabniki ne vedo, kam naj vnesejo kodo za preverjanje ID-ja Apple.


Mimogrede, Apple ponuja preverjanje v dveh korakih za uporabnike iOS 8 (in prejšnjih) ter za tiste, ki so imeli dovolj sreče (za iOS 9 in starejše), preverjanje v dveh korakih. Še vedno morate vedeti, kam vnesite kodo za preverjanje ID-ja Apple, ker sta oba načina podobna.

Kaj je preverjanje v dveh korakih?

To je dodatna zaščita, ki preprečuje, da bi kdorkoli dostopal do ID-ja Apple, tudi če poznajo par prijavnih podatkov /gesel. Za dostop boste še vedno potrebovali določen nabor številk, ki jih ne bo imel. Če ne veste, kam vnesete kodo za preverjanje ID-ja Apple, glejte naslednja navodila.
 • Pojdite na uradno spletno stran appleid.apple.com. Vnesite uporabniško ime in geslo, skrivno kodo.
 • Preučujemo informacije o preskusu, ki se izda samodejno. Nato pritisnite "Naprej". Morda informacije o preverjanju v dveh korakih ne bodo prikazane.Najdete ga v razdelku "Sprememba - varnost - konfiguriranje - preverjanje v dveh korakih".
 • V naslednjem oknu morate vnesti telefonsko številko. Prišlo bo s kodami v SMS za preverjanje. Izbirno izberite telefonsko številko. Določite lahko število staršev, žene itd.
 • Na naslednji strani morate preveriti telefon, ki ste ga navedli. Prišel bi s kodo v SMS. Vnesite ga v pojavnem oknu. Če ni, kliknite gumb »Ponovno pošlji kodo«.
 • Po vnosu kode program predlaga izbiro pomožnih pripomočkov za kodo za preverjanje. Tu lahko določite dodatne zaupanja vredne pametne telefone. Vsak modul pametnega telefona se bo moral potrditi s SMS.
 • Po potrditvi boste videli ključ za obnovitev. Je zapletena in nespremenljiva. Ohraniti ga morate na varnem mestu - uporabili ga boste, če boste nenadoma pozabili geslo računa Apple ID ali preprosto izgubili zaupanja vreden pametni telefon.
 • V naslednjem oknu boste morali ponovno vnesti kodo za obnovitev. To se lahko nekomu zdi čudno, vendar je normalno. Ta korak poudarja pomembnost ključa za uporabnika. Vnesite kodo iz lista, ne da bi jo kopirali s programsko metodo.
 • Nazadnje, sprejemamo pogoje preverjanja.

 • Zdaj vsi. Preverjanje je aktivirano. Ko se poskusite prijaviti v račun Apple ID, je potrebna potrditvena koda za Apple ID. Zdaj veste, kje lahko vstopite. Poznava in napadalca, vendar ne bo mogel vstopiti na račun, ker preprosto ne bo zaupanja vreden pametni telefon. Zastvari, najbolje je poudariti, da telefon, ki mu zaupate, ni vaš, ampak bližnji sorodnik. Če nenadoma nekdo ukrade vaš iPhone, potem lahko zlahka vnese Apple ID, ker bo koda za preverjanje imela isti telefon.

  Dvostopenjska avtentikacija

  Med preverjanjem in preverjanjem pristnosti ni praktičnih razlik. Vsaj uporabnik tega ne bo opazil. V obeh primerih morate vedeti, kje želite vnesti kodo za preverjanje ID-ja Apple. V obeh primerih SMS vsebuje kodo za preverjanje, po kateri se odpre dostop do računa.


  Preverjanje pristnosti je omogočeno v nastavitvah. Obstaja element menija "Geslo". Preverjanje pristnosti je na voljo tudi v nastavitvah iCloud, na zavihku Apple ID - Geslo in varnost. "Kliknite na" Omogoči ". Zaščita bo omogočena, vendar še ni aktivirana. Zdaj moramo konfigurirati overjanje. Zdaj je aktivirana zaščita, potem morate ugotoviti, kje vnesti kodo za preverjanje Apple ID-ja Ko se prijavite v katerokoli Apple storitev, boste morali zagotoviti prijavo, geslo in potem bo koda poslana SMS-u, ki ga boste vnesli po paru geslo /geslo. ) Kakšna je razlika?
  Vidimo lahko, da praktično ni razlike med preverjanjem v dveh korakih in preverjanjem pristnosti. V obeh primerih je za prijavo potrebna koda za preverjanje ID-ja Apple, torej kakšna je razlika? Apple trdi, da je avtentikacija v dveh korakih zanesljivejša in najnovejša zaščita. In čeprav uporabnik ne vidi razlike, sistem za preverjanje pristnosti bolj učinkovito preveri napravo inpošlje kode za preverjanje. Na splošno je optimizacija veliko boljša. Zdaj veste, kje lahko vnesete kodo za preverjanje ID-ja Apple. Najprej pa je treba vključiti zaščito.

  Sklep

  Priporočam uporabo te zaščite. Ne glede na to, ali imate nameščen operacijski sistem (star ali nov), uporabite preverjanje pristnosti ali preverjanje v dveh korakih, saj bo ta zaščita razveljavila vse tatove napore, da bi izvedeli dostop do vašega računa. No, če ne veste, kje vnesti kodo preverjanja Apple ID, potem se te težave ne pojavijo, ker je uporabniški vmesnik tako preprost, da ga lahko razume tudi otrok.

  Sorodne publikacije