Kaj je Citroen-Xanthia?

Leta 1993 je pregled navijačev francoskih avtomobilov predstavil model "Citroen-Xanthia". Njegova glavna razlika je hidropnevmatsko vzmetenje, za katerega se pol stoletja vozniki radi prepirajo. Ampak samo v funkciji suspenzije tega modela? Poglejmo.

Zgodovinska dejstva

Kot je bilo že omenjeno, je bil prvič avtomobila "Citroen-Xanthia" leta 1993. Od takrat je priljubljen ne samo v Franciji, ampak tudi v drugih državah. Vključno z Rusijo. Avto srednjega razreda je zamenjal Citroën VX.


Prvi modeli so bili opremljeni z bencinskimi in dizelskimi motorji z močjo do 120 in 90 konjskih moči. Leta 1995 so se pojavili novi modeli z drugimi različicami motorjev. Imeli so že turbopolnilec. Hkrati se je pojavil "Citroen-Xanthia" vsestranski modifikator "Brek". Še ena novost je sprememba "sredstva". V sistemu vzmetenja se je razlikoval s stabilizacijskim sistemom. Ampak to ni priljubljena zaradi dragih storitev. Leta 1997 se je dotaknil modela restylinga. To se je nanašalo tako na zunanjo kot na tehnično stran.

Zunanjost in notranjost modela

Veliko se govori o zunanjosti avtomobila. Nekateri menijo, da je to za podjetje nenavadno. Drugi verjamejo, da je Citroen-Xanthia spremenila zasnovo modelov "Citroen" naslednjih generacij.


Prva generacija avtomobilov je bila sproščena samo v ohišju hatchbacka. Avto je bil vizualno širši na račun majhnegapokrov prtljažnega prostora in zaslon z votlim steklom.
Obseg prtljažnika v "Xanthi" je precej velik (480 litrov). Druga prednost je ravno tla. Z zloženimi sedeži zadnjih sedežev se je volumen prtljažnika skoraj podvojil. Obseg prtljažnika v karoseriji "vagona" pri zloženih sedežih in še več - 1690 litrov. Po restyling, odbijači, sprednji del telesa spremenila. Na nekaj centimetrov je postalo bolj telo. Kolesni loki so se razširili. Sedaj so namestili kolesa s premerom 15 palcev. Kar se tiče salona, ​​model sledi tradiciji podjetja. Preprost in urejen slog, nevsiljiv in rahlo konzervativen. Nadzorna plošča vsebuje vse potrebne kontrole, so kompaktne. Volanski drog je nastavljiv po višini.
Po ponovnem polaganju je plošča postala rahlo zaobljena. Konfiguracija sredinske konzole in volana se je spremenila. Obloga vrat se je spremenila.

Možnosti in dodatne funkcije

Osnovna oprema avtomobila je že vključevala centralno zaklepanje in GUR. Res je, da se je to končalo z njenim "nadevom". Dražje spremembe so že opremljene s klimatsko napravo, zračnimi blazinami in celo s protiblokirnim sistemom. Najdražje možnosti vključujejo nadzor podnebja, usnjeno notranjost in druge sodobne funkcije, izboljšanje varnosti.
Odgovornost glede varnosti se je razširila po ponovnem urejanju. Na zadnjih sedežih so bili sprednji zračni blazini za stranske potnike.

Specifikacije

Sčasoma se je motor izboljšal in spremenil"Citroen-Xanthia". Prvi bencinski motorji od 16 do 20 litrov so dali moč od 88 do 121 KM. Dizelska različica tega časa je imela prostornino 19 litrov in moč 90 litrov. z Njihova največja hitrost je bila 160 km /h.


Nekaj ​​let kasneje so obstajali modeli bencinskih motorjev s turbopolnilnikom. Njihova moč je bila 147 litrov. z pri prostornini 20 litrov. Seznam standardnih agregatov se je po restilingu povečal. Obstajali so bencinski motorji z 20 litri in 29 litri (132 oziroma 190 litrov). Dvolitrski dizelski motor z zmogljivostjo 110 KM je imel neposredno vbrizgavanje goriva. Največja hitrost je že dosegla 230 km /h. Res je, da je za overclock potreben čas. Najboljši kazalnik - 126 s je pokazal bencinski motor 112 l. z Citroen-Xanthia velja za enega najboljših modelov proizvajalca. To potrjujejo visoke ravni prodaje v vsakem trenutku proizvodnje. Ljubitelji avtomobilov so cenili zanesljivost avtomobila, eleganten dizajn, prostorno notranjost in originalno tehnično polnilo.

Sorodne publikacije