Velikost pokrova na Uttube: zahtevani parametri

Kanal YouTube je lahko precej dolgočasen, če ga ne nastavite. Nastavitev velikosti okenca Utube je odličen način za to in v tem kontekstu ponuja Utub številne možnosti, da bo deloval na vseh platformah. Kot da vam ne želimo takoj povedati, kakšna je velikost naslovnice na "Utub" -kanalu. No, to bi moralo biti 2560 x 1440, vendar ne vse tako enostavno. Obstaja nekaj previdnostnih ukrepov in razlik, ki jih morate upoštevati. Google ima na tej temi precej veliko stran, vendar smo se odločili, da se bomo odpravili še korak dlje!

Značilnosti umetnosti kanalov

Da bi dosegli optimalne rezultate na vseh napravah, Google priporoča, da prenesete eno 2560 x 1224 slikovnih pik slike, ki je bila optimizirana tako, da ustreza spodnji predlogi.


Novi kanali bodo imeli na namizju spremenljivo širino, kar pomeni, da bo spletno mesto prilagodljivo, da prikaže več vsebine v velikih oknih brskalnika. Obstaja najmanjša velikost, na kateri spletno mesto ne bo več prilagojeno, v oknu brskalnika pa se bodo prikazale drsne vrstice. To se bo zgodilo z minimalno širino kanala 1546 x 423 slikovnih pik (to je "varno območje", saj besedilo in logotipi ne bodo odrezani) in z največjo širino 2560 x 423 slikovnih pik.

Integracija s storitvijo Google+

YouTube je bil integriran s storitvijo Google+. To pomeni, da se vsak dodatni YouTubov kanal, ki ga ustvarite, prikaže skupaj z vašo stranjo v storitvi Google+. Značka kanala je sinhronizirana s stranjo v Googlu +, zato jo boste morali spremenitina istem mestu. Vidno območje je na teh dveh lokacijah drugačno.


Ikona kanala

Ikona kanala je v celoti vidna v YouTubu, vendar se v storitvi Google+ prikaže kot krog. V tem krogu naj bo pomembna vsebina. Celotna slika je kvadratna slika, katere velikost je najmanj 250 x 250 px.

Nasveti za izbiro pokrova za Utube

Za razliko od ikone kanala, naslovnica ni vezana na Google+. Oglejte si stran v Googlu +, kjer boste našli nasvete za nastavitev slike, da boste dobili najboljše rezultate. Optimalna velikost pokrova za Utube je 2560 x 1440 slikovnih pik. Odvisno od velikosti zaslona se prereže na fiksne prekinitve, tako da se lahko ujema s sliko.
Dodate lahko povezave do petih strani v glavi strani. Na prvi strani bo prikazan tudi naslov spletnega mesta. Zato ga lahko uporabite za nekakšen »poziv k dejanju« - da bi vaše obiskovalce spodbudili, da gredo na vaše spletno mesto.

Predloga PSD

Obstaja PSD predlog (Photoshop), da bi bilo bolj priročno. Ta dokument vsebuje smernice za pomembne mejne vrednosti.

Sorodne publikacije