Brother DCP-1510R Laser MFP: pregledi, specifikacije in značilnosti

Večnamenska naprava srednjega razreda z dobro kakovostjo tiskanja in zmogljivostjo visoke hitrosti je Brother DCP-1510R. V tem gradivu bodo podane ocene o tej zunanji rešitvi, njeni tehnični parametri in druge pomembne informacije. Navedena bodo tudi možna področja njene uporabe.

Oblika. Nadzorni sistem

Tiskalnik Brother DCP-1510R je na voljo v kombinaciji bela in črna torbica. Povratne informacije lastnikov poudarjajo visoko funkcionalnost in najvišjo stopnjo uporabnosti. Na sprednji strani plošče sta podajalnik strani in izhodni sistem natisnjene dokumentacije. Na voljo je tudi lokalni krmilni sistem in večnamenski monokromatski zaslon. Na zgornji strani MFP-ja je pokrov za dviganje, ki skrije skener. Stranske površine naprave so brez komunikacijskih in krmilnih elementov. Na hrbtni strani naprave so vsi komunikacijski priključki in preklopi izklop.


Niche printer

Srednji model je obravnavani model, vendar je njegova podobnost prikazana s pregledi. Polnjenje Brother DCP-1510R vam omogoča znatno zmanjšanje stroškov tiskanja. Omejitev 10.000 strani (in sicer taka sredstva na mesec, ki jo proizvajalec zahteva za dano IFI) bo zagotovo dovolj za tiskanje v majhni ali celo povprečni pisarni. Druga možna področja njene uporabe so različni centri, specializirani za tiskanje in tiskanjekopiranje Teoretično lahko takšen tiskalnik uporabljamo v velikih organizacijah, v tem primeru pa ga je treba dopolniti z nekaterimi podobnimi napravami, ki bodo zajemale pomanjkanje količine tiskanja na mesec.


Dokončanje

Tipičen komplet te naprave, ki ima na začetku vse, kar potrebujete, in vam omogoča, da ga takoj začnete uporabljati za predvideni namen. Njen slavni proizvajalec je vključeval naslednje glavne komponente in dodatke:
 • MFP.
 • Zaženite monokromatsko kartušo, ki je le 70% napolnjena s črnim tonerjem.
 • Napajalni kabel napajalnega kabla v celoti pokriva potrebe te periferne rešitve v tisku.
 • Navodila za uporabo.
 • CD s posneto programsko opremo.
 • Kupon s popolnim seznamom garancijskih obveznosti.
 • Papir. Dimenzije medijev in njihova možna gostota

  Glavna oblika obravnavanega modela MFU - to je doslej najpogostejša, A4. Na voljo je tudi podpora za manjše strani, vključno z A5 B5 in celo C5. V načinu tiskanja je ločljivost 2400 x 600, v primeru kopiranja pa se bo ta funkcija samodejno znižala na 600 x 600. Pri ogrevanju ta MFP porabi približno 20 sekund, vendar pri tiskanju prve strani A4 - 10 sekund. Nato hitrost tiskanja postane fiksna in je v 20 minutah večja. Pomembne omejitve, ki jih proizvajalec naloži na gostoto medijev, uporabljenih v tej napravi. Njegova najmanjša vrednost v tem primeru je lahkoena 60 g /m 2 in zato ni dovoljeno tiskati na časopisni papir s 40 g /m 2. Največja gostota medija je 176 g /m 2. Zato je nedopustno izdelovati karton, vato ali foto papir.

  Skener

  Sistem za skeniranje različnih papirnih dokumentov je mogoče pripisati pomembnim prednostim Brother DCP-1510R. V pregledih lastniki poudarjajo resnično izboljšano kakovost digitalnih kopij v tem primeru, kar zagotavlja njihova visoka ločljivost. Na ravni strojne opreme ta parameter navaja proizvajalec 1200x600, napredna tehnologija digitalne interpolacije na ravni že obstoječe programske opreme pa vam omogoča 9600 x 9600. Hitrost skeniranja v tem primeru ustreza 20 digitalnim kopijam velikosti A4.

  Vmesniki

  Precej skromen sklop vmesnikov, ki se izvaja v Brother DCP-1510R. Pregledi se osredotočajo na pomanjkanje tako pomembnih možnosti povezovanja kot vodilni TCP /IP /Ethernet ali brezžični Wi-Fi. Ta pomanjkljivost ne omogoča, da ta večnamenska naprava brez pomoči osebnega računalnika samostojno opravlja funkcije podsistema tiskanja ali skeniranja. Glavni način povezovanja v tem primeru - je univerzalen in najpogosteje najdemo v rešitvah takšnega razreda USB. Proizvajalec priporoča uporabo revizije 2.0 za preklapljanje. Kljub temu pa je z vidika specifikacij strojne in programske opreme dovoljeno uporabljati in starejše različice serije 1.H ali bolj sveže 3.H.

  Vozniki

  Zelo in zelo sporen položaj zgonilniki za to univerzalno večnamensko napravo. Na seznamu podprtih operacijskih sistemov sta samo dva izdelka. Ena izmed njih je "Vetrovi" v različnih različicah, druga pa MacOS. Pogosto uporabniki na pomanjkljivosti te rešitve vključujejo pomanjkanje gonilnikov za tako priljubljene operacijske sisteme, kot sta Linux ali UNIX. Vendar jih v pisarnah pogosto ne najdemo. Značilno je, da so taki sistemi namenjeni segmentu omrežnih strežnikov in ne povezujejo zunanjih večfunkcijskih naprav.

  Kartuša

  V tej večnamenski napravi je uporabljena izjemna sprememba kartuše. To kažejo pregledi laserske MFP Brother DCP-1510R. Z gorivom lahko povečate začetno omejitev za tiskanje s 700 na 1000 strani. Njegov model je Brother TN-1075. Ta zunanja rešitev je sposobna prikazati dokumentacijo v črno-beli ali, kot se imenuje, monokromatski način. Zato polnjenje z gorivom zahteva le črni toner. Proizvajalec, ki ga proizvajalec sedi mesec mesečno, določi proizvajalec na 10.000 straneh. Zato bo tak podsistem kopiranja in tiskanja v najbolj intenzivnem načinu za ponovno polnjenje do 10-krat.

  Nastavitev

  Dokaj preprost in intuitiven postopek za prilagoditev te vsestranske rešitve za tiskanje ali skeniranje, ki uporabniku omogoča namestitev in konfiguriranje Brother DCP-1510R BFP, je dokaj preprost. Pregledi na internetu kažejo na največjo preprostost te operacije, ki jo sestavljajo naslednji koraki:
 • Izvlečekuniverzalna naprava iz transportne škatle z vsemi ostalimi vsebinami.
 • Nastavili smo ga čim bližje osebnemu računalniku.
 • MFP priključimo na napajanje in na sistemsko enoto.
 • Proizvajamo gonilnike in druge sorodne programske aplikacije. To je diagnostična programska oprema, monitor pa bo naprava.
 • V postopku namestitve programske opreme boste morali vklopiti MFP. Nato ga je treba napajati s pritiskom na gumb Power.
 • Na naslednjem koraku morate znova zagnati računalniški sistem, na katerega je priključena večfunkcijska naprava, ki jo je mogoče konfigurirati.
 • Priporočljivo je, da natisnete eno kopijo preskusne strani.
 • Stroški

  Glede na pozicioniranje cenovno ugodnega laserskega MFP Brother DCP-1510R ni mogoče določiti cene. Cene za začetek na 10.000 rubljev. Seveda lahko najdete cenovno ugodnejšo periferno rešitev s podobnim virom. Toda kakovost tiska bo zanj slabša, ker bo dovoljenje v izvorni dokumentaciji manjše. Odlična kombinacija kakovostne in cenovno ugodne vrednosti poudarja to periferno rešitev v ozadju podobnih naprav.

  Ocene

  Uravnotežena rešitev za tiskanje je tiskalnik Brother DCP-1510R. V pregledih se kupci razlikujejo od številnih manjših pomanjkljivosti in številnih pomembnih koristi. Prvi so:
 • Samo en možen način za povezavo - USB. Zaradi tega MFP ne more samostojno delovati v načinu tiskalnega strežnika.
 • Pomanjkanje gonilnikov za operacijske sisteme družine "Linux" ali UNIX. Kot smo že omenili, je ta programska oprema osnova omrežnih strežnikov, ki so redko povezani s podsistemom tiskanja.
 • Prednosti te rešitve so:
 • Visoka zmogljivost.
 • ​​
 • Demokratična cenovna politika.
 • Sprejemljiva kakovost tiskanja.
 • Minimalni stroški za pretok dokumentov.
 • Enostavna nastavitev.
 • Povzetek

  Idealno za majhne omrežne in lokalne sisteme tiskanja Večnamenski Brother DCP-1510R. Pregledi v tem primeru kažejo na zelo skromne stroške in odličen seznam tehničnih specifikacij. V idealnem primeru bo takšen IFI pogledal v majhni pisarni. Toda v drugih primerih bo takšna periferna rešitev videti zelo in zelo dostojno. Edina opozorila v tem primeru je, da je treba, če je mesečna omejitev presežena, podsistem dopolniti s kakršnimi koli drugimi podobnimi proizvodi.

  Sorodne publikacije