Boot Manager: Kaj je v različnih operacijskih sistemih, kako ga uporabljati?

V skladu z idejo naj bi se tako imenovani Windows Boot Manager, ko je bil uveden, pojavil le, če sta na njem prisotna dva ali več nameščenih operacijskih sistemov. Vendar to ni vedno tako. To je večinoma posledica prisotnosti enega operacijskega sistema, nameščenega na drugem, za katerega preostale komponente niso bile odstranjene. Seveda pri prenosu nadzora iz BIOS-a operacijski sistem ponuja izbiro, katero od njih bi bilo treba zagnati. Kako deluje upravljalnik zagona, saj vsak uporabnik ne ve, kako odstraniti zagonske vnose ali particije. Tudi kljub temu faktorju lahko onemogočite zagonski nalagalnik. Najprej pa poglejmo, kaj je to res.


Upravitelj prenosov "Windows": kaj je to?

Kot je jasno, je ta storitev namenjena izbiri operacijskega sistema na začetku računalniške naprave. Združljiv je z vsemi znanimi operacijskimi sistemi in lahko prenese ne samo sisteme Windows, ampak sisteme, podobne Unixu, kot je Linux. V Mac OS X ne računate.
Kljub temu se na samem začetku oken pogosto srečujejo težave. Iste preostale datoteke, ki niso bile odstranjene med namestitvijo novega sistema nad staro (ali pri uporabi namestitve nove virtualne particije OS) Upravitelj zagona najprej analizira vse zagone, ki so na voljo v vseh particijah (fizičnih in logičnih), po tem pa ponudbeprenesite določeno različico OS. Kot je že jasno, je to precej neprijetno. Čakanje traja dolgo časa, še posebej, če so bile datoteke starega sistema poškodovane, vendar še vedno fizično na trdem disku.


Kako onemogočiti storitev na najlažji način?

Izključeno je, da uporabite nastavitve sistemske konfiguracije, do katerih lahko dostopate z vnosom ukaza msconfig v ukazni vrstici Run.
V škatli za zagon lahko izvedete (vsaj) dva glavna koraka:
 • označite OS za zagon in jo uporabite privzeto;
 • odstrani prenos drugega operacijskega sistema.
 • Ko shranite spremembe, upravljalnik zagona ne bo več prikazan.

  Sistemski parametri

  Prav tako lahko zaradi udobja uporabite razdelek lastnosti sistema, ki se kliče prek menija PCM na ikoni računalnika, kjer se izvede prehod na možnosti prenosa in obnovitve.
  Tukaj je dovolj, da izberete želeni operacijski sistem za zagon, določite časovni interval seznama vseh nameščenih OS in shranite spremembe. Jasno je, da nastavitev ničelne vrednosti, izražene v sekundah, za začetek operacijskega sistema, pojav "Boot Managerja" pri naslednjem ponovnem zagonu sistema ne zagotavlja (če so sistemi resnično dva in več). Če pa računalnik uporablja virtualni stroj iz drugega operacijskega sistema, spreminjanje teh nastavitev ni priporočljivo.

  Odpravljanje napak iz ukazne vrstice

  Bolj smotrno je uporabiti ukazno konzolo. Zasebni uporabnikiNe marate delati z njo, če upoštevate ukaze in procese, ki so bili preveč arogantni. Vendar pa napredni uporabniki razumejo, da je ukazna konzola morda edina rešitev, tudi v primeru kritičnih zrušitev sistema.
  V našem položaju je mogoče storiti dve stvari. Prva rešitev je, da se prijavite preko bootloaderja v izbrani sistem pod administratorjem, zaženite ukazno vrstico (zahtevano v imenu skrbnika) in izvedite ukaz bcdedit.exe /default {current}. Tako bo trenutni operacijski sistem za prenos nastavljen na privzeto. Druga možnost je tudi uporaba ukazne konzole, vendar le za odstranitev dodatnega sistema, predlaganega za začetek. Tu se uporablja vrstica bcdedit.exe /delete {ntldr} /f. Trenutni operacijski sistem (ki trenutno izvaja vsa dejanja ostane nespremenjen, drugi (ali njegovi ostanki) iz zagona je izključen.

  Download manager Android

  Končno, nekaj besed o mobilnih sistemih. kot primer (v napravah "apple" so na voljo tudi te funkcije.)
  Za razliko od stacionarnih sistemov je ta programček predstavljen kot bootloader datoteke ali kot zagonska aplikacija z možnostjo zagona med operacijskim sistemom Windows in Android, ki se pojavlja izključno na kitajskem ponarejanju pametnih telefonov in tablic. V originalnih pripomočkih takšne funkcije ni (razen če je uporabnik sam namestil drugi operacijski sistem, kar je malo verjetno). Sam applet je običajen način spremljanja in krmiljenja prenosnih datotek in se nanaša nakategorije programov, imenovanih Downlaaders (Downloader). V nekaterih programih obstajajo dodatne funkcije v obliki optimizacije sistema ali razpoložljivosti modula VPN, toda analogom Windows sistemov vse to nima nič opraviti. Grobo rečeno, če je mogoče na enem terminalu z dvema različnima particijama namestiti dva sistema, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows, potem v primeru pametnih telefonov ali tablic, ki temeljijo na Androidu, takih trikov ni. Na splošno velja, da če uporabljate napravo Android z več operacijskimi sistemi, ste lahko prepričani, da gre za poceni ponaredek, saj originalne naprave uporabljajo samo en operacijski sistem.

  Sorodne publikacije