Tiskalnik HP Deskjet 1510 je odlična naprava za majhno pisarno ali dom

HP Deskjet 1510 ima majhen mesečni vir na 1.000 strani, eno dejstvo pa je pripisovanje začetnim rešitvam. Njena specifikacija, konfiguracijski algoritem in druge pomembne nianse, povezane z njegovim delovanjem, bodo obravnavane v tem materialu.

Vmesni MFP. Seznam potrošnega materiala

HP 1510 je večnamenska začetna naprava z majhnim tiskom virov na 1000 strani na mesec. Ta količina bo dovolj za majhno pisarno z največ 5 računalniki ali domačo uporabo. V vseh drugih primerih uporaba takšne odločitve ni povsem upravičena iz ekonomskih razlogov. Poleg večnamenske naprave je na seznamu dobav tudi vmesniška žica, napajalni kabel, programski disk, uporabniški priročnik, garancijska brošura in garancijska kartica. Ta seznam dopolnjuje zagonske kartuše za tiskalnik HP Deskjet 1510.


Hitrost. Oblike Gostota strani

Tiskalnik HP Deskjet 1510 je ultraproračunska rešitev in ni treba čakati na visoko zmogljivost. Izhod prve strani velikosti 210X297 (format A4) v ​​črno-belem načinu bo porabil 17 sekund, v barvi pa 24 sekund. Po prvem načinu bo hitrost tiskanja enaka 7 enosmernih listov na minuto, za drugo pa 4 strani. Poleg prej omenjenega formata A4 ta tiskalnik podpira tudi DL, A5, B5 in A6. Poleg tega obstaja priložnostNatisnite fotografije z velikostjo 10x15 in 13x18. Za barvni način je največja ločljivost enega 4800x1200 dovolj za izdelavo visokokakovostnih barvnih natisov. Za črno-beli način je proizvajalec nastavil največjo vrednost 1200x1200 in tisto, ki vam že omogoča sprejemanje monokromatskih dokumentov visoke kakovosti. Dovoljeno območje gostote strani je v tem primeru 60-280 g /m 2. Zato lahko ta tiskalnik tiska na katerikoli medij, od običajnih strani do fotografskega papirja.


Seznam komunikacij

Kot bi moralo biti, najmanjši nabor načinov povezovanja, ki se izvaja v tej večnamenski napravi. Samo z USB je univerzalna rešitev, ki lahko sprejema in pošilja informacije. Glavna različica tega vodilnega vmesnika za povezavo tega MFP je 2.0. Ampak tudi precej uspešno za te namene se lahko uporabljajo in druge njene spremembe.

Kartuše. Njihovo polnjenje. Možni problemi

Za tiskanje v HP 1510 se uporabljata dva modela kartuš. Ena od njih je monokromatična in se napolni samo s črnim črnilom - je SN561НЕ. Druga kartuša se uporablja samo, če je dokumentacija prikazana v barvnem načinu - CH562NE. Ima že tri kapacitete, napolnjena s tremi vrstami črnila: rumeno, vijolično in modro. Glavna pomanjkljivost tiskalnih kartuš je majhen tiskalni vir, ki je dolg 100 strani. Ponovno polnjenje tiskalnika HP Deskjet 1510 vam omogoča, da povečate to vrednost na 300-400 listov. Poše vedno bodo morali kupiti nove kartuše. Vrstni red polnjenja kartuš je naslednji:
 • Izvlečemo jih iz tiskalnika.
 • Nalepko delno odstranimo z modelom kartuše in poiščemo prezračevalne šobe. V nekaterih primerih so lahko odsotni, treba jih je narediti v depresijah s šivanjem.
 • Nato s pomočjo brizge napolnite črnilo v vsako posodo. Hkrati pa opozarjamo na barve na oznakah kartuš. Igla brizge se potopi v posodo za 3-4 cm in se potopi približno 3 cm 3.
 • Nalepke z imenom modela vložka vrnemo v prvotni položaj. Če to ne deluje, potem lepljenje lukenj za črnilo z lepilnim trakom ali izolacijskim trakom.
 • Nato površino za tiskanje nežno obrišite s krpo in odstranite odvečno črnilo.
 • Kartuše namestimo nazaj na večnamensko napravo.
 • V nekaterih primerih lahko tiskalnik po tej operaciji tiska prek blokiranja tiskalnih kartuš. Za njihovo aktiviranje je potrebno 15 sekund pritisniti gumb "Prekliči". Po tem bo prišlo do inicializacije tiskalnih kartuš in naprava bo lahko tiskala.

  Stanje voznika

  Tiskalnik HP Deskjet 1510 podpira vse trenutne družine operacijskih sistemov. Ta seznam vključuje tudi različne modifikacije "Vetrovi" in "Linux" ter MacOS. Gonilniki za to napravo so preprosto nameščeni, pri tem pa običajno ni težav.

  Povezovanje večnamenske naprave. Njegove nastavitve. Možnotežave

  Postopek za priključitev MFU je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Napravo namestimo na stalno mesto.
 • Izvajamo njegovo komutacijo. Z vmesniškim kablom povežemo BFP na osebni računalnik, napajalni kabel pa vam omogoča, da napajalno enoto uredite na zunanjo rešitev.
 • Vklopite računalnik in tiskalnik.
 • Vstavimo v zadnji vložek.
 • Namestitev gonilnika iz pogona po končanem prenosu.
 • Natisnite preskusno stran.
 • Če tiskalnik HP Deskjet 1510 potem ne natisne, preverite pravilno preklapljanje in ponovno namestite gonilnik. Prav tako je dobra ideja, da ročno izberete različico gonilnika med postopkom namestitve. Nazadnje morate preveriti prisotnost nadzornega programa za vrata USB.

  Cena MFU. Ocene o tem

  Po ceni 4000-5000 rubljev lahko zdaj kupite HP 1510. To je precej demokratična vrednost za proračun MFU. Glavna pomanjkljivost te rešitve je majhna življenjska doba kartuš, ki je samo 100 strani. Na njem lastniki osredotočijo svojo pozornost na preglede. Kartuše lahko ponovno napolnite za tiskalnik HP Deskjet 1510, vendar to ne reši tega problema, vendar je strošek enega tiskanja še vedno precej visok. Za zmanjšanje stroškov v tem primeru je mogoče doseči le s pomočjo namestitve SNRC, vendar izvajanje te operacije je najbolje, da se zaupa strokovnjaka. Prednosti te vsestranske rešitve so visoka kakovost tiskanja, velik seznam podprte programske opremevarnost, enostavna namestitev in uporaba.

  Povzetek

  Tiskalnik HP Deskjet 1510 ima samo eno veliko pomanjkljivost - vir tiskalnika za majhne tiskalne kartuše. To težavo je mogoče rešiti le s pomočjo SNRC. V ostalem je to odlična periferna naprava za dom ali majhno pisarno.

  Sorodne publikacije