Smartphone Huawei Nova 2: pregledi in opisi

Izvirna Huawei Nova je bila odličen pametni telefon, vendar brez spomina. V naslednji generaciji je bila stava narejena na celofanskem fotoaparatu in zvočnih zmogljivostih. Nova cena 2 je s ceno okoli 360 evrov cenejša od častne 9, vendar je slabša od uspešnosti telefona Nokia 8. Pakirano v beli škatli, ki je zelo podobna embalaži, ima pametni telefon Honor 8 napravo za hitro polnjenje, kabel USB tipa C in slušalke ter priročnik za hiter začetek. . Podobno kot pri drugih modelih Huawei, je Nova 2 opremljena z zaščitnim polprozornim pokrovom. Stranke, kot je zaskrbljenost kitajske družbe.


Konstruktivna zmogljivost

Huawei Nova 2 pametni telefon imenuje preglede lastnika cenejšo različico P10 - drugega modela istega proizvajalca. Imajo skoraj enako velikost in lep dizajn. Namesto steklenega traku na vrhu P10 z blagovno znamko Leica, Nova 2 ima gladko, kovinsko površino. Telefon Huawei Nova 2 ocenjuje pohvale za dober Zen stil, ki ga dosežemo s premikanjem antenskih linij navzgor in navzdol. Naprava je v roki in teža 143 g ni težja od drugih pametnih telefonov podobne velikosti. Model je na voljo v modri, zeleni, zlati, rožnato-zlati in črni barvi.

Varnost

Proizvajalec je telefon opremil s senzorjem prstnih odtisov, ki se nahaja na njegovi zadnji strani. Čeprav mora biti skener Huawei Nova 2 pred uporabnikom, je njegov položaj dobro premišljen. Nahaja se pod zadnjimi kamerami in v sredini, kar omogoča dostop do kazalca. Tako kot Huawei P10Senzor sproži in odklene telefon zelo hitro. Omogoča tudi uporabo gibov, kot so povlečevanje sporočil za zavese ali ogled fotografij. Če se dotaknete optičnega bralnika, lahko sprejemate klice in fotografirate.


Zaslon

Huawei Nova 2 s 5-palčno ločljivostjo je polne visoke ločljivosti, kar je za napravo pričakovano. Izdelana je iz LED tehnologije, z odličnimi koti gledanja in dovolj svetlo, da se lahko uporablja na prostem, čeprav bo moralo sonce, kot v Dubaju, povečati svetlost. Proizvajalec je odlično delal na prenosu barv, kar je še posebej opazno pri uporabi ene od glavnih tem, ki prikazuje vse funkcije zaslona. Kakovost slike Huawei Nova 2 Plus je bolj kritizirana s strani lastnikov - pri enaki ločljivosti kot 1080p ima manjši zaslon večjo gostoto slikovnih pik.

Oblikovanje

Čeprav Huawei Nova 2 (PIC-LX9) ocenjuje pohvale za elegantno obliko, ne bo povzročil navdušenja za druge. To je seveda boljša od ravni, ki jo lahko pričakujete od telefona v tem cenovnem razponu, toda med drugimi modeli ni nič posebnega za izstopanje. Z debelino 69 mm pametni telefon udobno leži v roki in je lažji za uporabo kot drugi modeli s podobno velikostjo zaslona. Čeprav sta zgoraj in spodaj meja, se ne zdita prevelika. Levo je pladenj, ki lahko sprejme eno NanoSIM in eno micro SIM kartico ali micro SD kartico. Primer je teksturirantipko za vklop /izklop in lahko dostopno tipko za glasnost. Spodaj je USB Type-C in 35-mm priključek za slušalke. Na hrbtni strani je dvojna kamera z bliskavico nad njo in skener prstnih odtisov pod njim v sredini. Sprednja stran telefona je standardna - to je velika steklena plošča z opaznimi okvirji nad in spodaj.

Vmesnik

Huawei Nova 2 ima Android 7.0 Nougat z lastnim uporabniškim vmesnikom Emotion (EMUI) 5.1. Lastniki bi radi videli, če ne Android 8 Oreo, potem vsaj različico 7.1, ki je opremljena z večino novih telefonov. V tem primeru je pametni telefon prejel najnovejšo spremembo EMUI, ki je izšla iz Huawei P10 v začetku leta 2017. Ta dodatek je daleč od standardnega Androida, ki omogoča, da telefon izstopa iz splošne mase.
Čeprav prejšnje različice EMUI (4.x in spodaj) niso bile vedno uspešne, je Huawei v letu 2016 znatno izboljšal vmesnik EMUI 5.0, nameščen na Mate 9, in ga nato izboljšal s predstavitvijo P10. V nekem smislu je dodatek podoben iOS-u, kar lahko privlači nekatere lastnike, ki so iPhone uporabljali v preteklosti. Vendar pa telefon izgleda samo privzeto - Huawei omogoča veliko nastavitev. Na primer, lahko izbirate med prikazovanjem vseh aplikacij na začetnem zaslonu ali njihovo umestitvijo v ločeno mapo s samo nekaterimi najbolj priljubljenimi pripomočki na domači plošči. Teme in ikone lahko spremenite tudi s temami Huawei. Na splošno je vmesnik primeren. Preprosto lahko preklapljate med aplikacijami ali se brez prekinitve pomikate po dolgih seznamih in spletnih straneh. V veliki meri prispevajo 4 GBRAM Vmesnik omogoča uporabniku številne dodatne funkcije, vključno s hitrim zagonom fotoaparata iz stanja mirovanja, tako da dvokliknete gumb za zmanjšanje glasnosti, pripomoček za optimizacijo pomnilnika in, tako kot iOS, seznam programov s potegom na desni strani začetnega zaslona. Aplikacija kamere ponuja nekoliko več funkcij kot standardna različica za Android, na primer sledenje objektom. Vendar pa je ključni sistem za samooptimizacijo, ki preprečuje, da bi se Android sčasoma upočasnil, ne glede na število nameščenih aplikacij ali stopnjo polnjenja skladišča.
Pravi problem z napravami Huawei je posodobitev ali, natančneje, ne več. Čeprav se v nekaterih delih sveta redno pojavljajo nove zbirke, v drugih pa je njihova sprostitev močno zakasnjena.

Večpredstavnost

Pametni telefon ima video predvajalnik za ogled videoposnetkov, ki so bili preneseni ali posneti s fotoaparatom. To je preprosta in funkcionalna aplikacija, ki ponuja tudi možnost ogleda videoposnetkov v oknu, ki se nahaja na začetnem zaslonu, kar vam omogoča navigacijo in odpiranje aplikacij v ozadju. Eden ključnih vidikov Nova 2 je proizvajalčeva odločitev za uporabo HiFi čipov AK4376a in edinstvenega algoritma Huawei Histen. Te tehnologije zmanjšajo izkrivljanje in druge ovire pri obdelavi zvoka, tako da je glasba čista, natančna in zanesljiva. Nova 2 podpira tudi brezžično tehnologijo Bluetooth Bluetooth, kar zmanjšuje zamude. Poleg tega je Huawei sodeloval z glasbenikom Rainerjem Mayarjem, nagrado Grammymešanje glavnih zvokov naprave. Samoumevno je, da bo za popolno uživanje v glasbi potreben dober par slušalk. Edini nižji zvočnik na desni strani vrat USB-C je precej glasen in zagotavlja boljši zvok kot mnogi telefoni, vendar ne more prikazati celotnega potenciala pametnega telefona Huawei Nova 2 (PIC-LX9). V skladu s pregledi uporabnikov, enako velja za celoten sklop.

Avdio predvajalnik

Huawei ima svoj predvajalnik glasbe, ki omogoča predvajanje skladb, shranjenih v napravi. Vendar pa ne more nadomestiti aplikacij, kot sta Anghami, Google Play Music ali Apple Music, ki omogočajo poslušanje glasbenih oddaj. Uporabniki so presenečeni nad pomanjkanjem sodelovanja med proizvajalcem in temi platformami, ob upoštevanju visokega glasbenega potenciala pametnega telefona.
Čeprav je visokokakovosten zvok odličen trženjski korak za Huawei Nova 2, povratne informacije lastnikov kažejo, da uživanje v glasbi v zadnjih igrah ne bo uspelo. Nabor čipov Kirin 659 je primeren za običajne, manj zahtevne aplikacije, vendar novejši naslovi ne delujejo tako gladko - opazen padec hitrosti slik in počasen odziv na nadzorne ukaze.

Zmogljivost

Pametni telefon Nova 2 ni opremljen z vodilnim procesorjem Kirin 960, ki je rezerviran za naprave, kot sta Mate 9 in P10. Namesto tega telefon napaja čip Kirin 659, ki se ujema z nivojem Snapdragon 625, ki se uporablja v modelu prve generacije. Čipov je podprt s štirimi gigabajti pomnilnika RAM, zato je vmesnik nemoten in brez zamud. Vendar paKo zaženete zahtevne aplikacije in igre, se procesor spopada z njimi. Grafični procesor Mali-T830 se zdi kot dober spremljevalec zaslona 1080p, čeprav vgrajene puzzle igre niso zelo grafično intenzivne aplikacije, ki jih lahko najdete v trgovini aplikacij Play Store. Nova 2 ponuja 64 GB vgrajenega pomnilnika, velika Nova Plus pa 128 GB. V vsakem primeru, če ni dovolj prostora, lahko v drugo režo za kartico SIM dodate kartico microSD.
Povprečna Geekbenchova ocena za Geekbench test je 3461. To je več kot model prve generacije, ki je pridobil 3105 in daleč pod zmogljivostjo čipov Kirin 960, ki v povprečju presega 6600 točk. Pametni telefon se ogreje na začetku zahtevnih iger, vendar ne toliko, da je povzročil neprijetnosti. Če potrebujete igralni telefon, je bolje kupiti nekaj drugega.

Življenjska doba baterije

Nevzdržljiva litij-ionska baterija 2950 mAh, opremljena s Huawei Nova 2 Blue, pozitivno ocenjuje. In to je dobro, ker je bila življenjska doba originalnega modela skoraj 2 dni. Z neintenzivno rabo lahko pričakujemo isto na Nova 2. Pod "neintenzivno uporabo" pomeni poslušanje glasbe, kratkotrajno fotografiranje, brskanje po spletu in posodabljanje podatkov o družabnih omrežjih. Pri daljšem fotografiranju ali pri uvajanju iger je treba pričakovati, da se zmanjša enodnevna polna baterija. Baterija pametnega telefona Huawei Nova 2 Gold preveri pohvale za hitro povrnitev stroškov. Quick Memory je priložen kompletupol ure vam omogoča, da obnovite baterijo na 40% svoje zmogljivosti. EMUI 5.1 ima funkcijo Smart Power Saving 5.0, ki lahko zmanjša zmogljivost in zahteve glede napajanja telefona ter razširi pametni telefon za nekaj ur.

Glavne kamere

Nova 2 je opremljena z dvema zadnjima senzorjema, vendar ni barvna in črno-bela kombinacija, v kateri je Huawei vodja. Namesto tega ima širokokotni objektiv z 12 milijoni slikovnih pik in goriščno razdaljo 8 milijonov slikovnih pik. Na žalost ni optične stabilizacije slike, kar pomeni, da potrebujemo trdno roko, še posebej v slabih svetlobnih pogojih. Kljub temu, po ocenah, pametni telefon Huawei Nova 2 deluje precej bolje s sprednjo kamero, opremljeno z 20-megapixel senzorjem z lastniškim stabilizacijskim sistemom in 10-stopenjskim načinom izboljšave slike, ki zagotavlja naraven, zdrav in energičen videz.
Obstaja veliko načinov in nastavitev, ki že poznajo prejšnje Huawei telefone. To so "Portret", "Nočni posnetek", HDR in "Svetopms". Nastavitev z dvojno kamero omogoča tudi uporabo hibridnega optičnega zooma. Na žalost njegova kakovost ni navdušila lastnikov Huawei Nova 2 (PIC-LX9) 64GB. Glede na povratne informacije uporabnika lahko fotoaparat ustvari dobre "osnovne" slike v dobrih svetlobnih pogojih, vendar ne ob padcu nivoja ali pri uporabi funkcij, kot je stran (zamegljenost ozadja) ali povečava. Kakovost fotografij, zlasti na velikih zaslonih, ni zelo dobra. Ko je ozadje zamegljeno, ostane majhno območje, na katerem se fotoaparat osredotoči, ostalo fotografijo pa umetno spremeni programska opremakar vodi do zelo nenaravnega rezultata. Zoomiranje tudi odvzema sliko številnih delov in v odsotnosti stabilizacije otežuje pridobivanje natančnih posnetkov.

Pametni telefon za salfi

Sprednja kamera deluje precej bolje. To sili uporabnike, da se sprašujejo, zakaj kitajsko podjetje ni postavilo enega dobrega namesto dveh zadnjih. Pregled Huawei Nova 2 Celtic kamere, podpira tudi zameglitev ozadja in ni tako agresiven, kar ima za posledico najboljšo kakovost slik. Način izboljšanja zmehča slabosti kože. Podpira 3D kartiranje, ki ga uporabniki niso mogli uporabiti. Vendar pa prostor tako velikega števila slikovnih pik v majhnem senzorju ne zagotavlja uspeha. Ko so fotografije povečane, se zdi, da so fotografije nekoliko mastne, bolj kot jih lahko pričakujete od te resolucije.

Zaključek

Na trgu pametnih telefonov obstaja težnja po nastanku dobrih telefonov, ki se prodajajo precej ceneje, kot je bilo pričakovati, Huawei Nova 2 Black pa naj bi sledil pregledom. Na 360 $, model ponuja asketski, vendar vrhunski dizajn, odlično sephi kamero in visokokakovosten zvok. Dvojni senzor slike na hrbtni strani, kot tudi igralne lastnosti, ne dosežejo svoje ravni. Na prvi pogled se zdi, da sta dve kameri boljši od ene. To velja tudi za druge Huawei telefone, kot so Mate 9 ali P10, vendar ne za Nova 2, kar je razočaranje glede kakovosti slik.

Ciljna skupina

Ocene uporabnikov Huawei Nova 2 se imenujejo pametni telefon za ljubitelje avtoportretov ali poznavalcev dobrega zvoka, ki ne želijo plačatiza te funkcije. Edini razlog, da tega modela ne kupite, je zadnja kamera. Tisti, ki ne uporabljajo telefona kot fotoaparat, bodo z njimi ostali zadovoljni. To je robusten kompilacijski pametni telefon, ki ponuja dobro vrednost za denar in je lahko izjemno koristen kot odličen predvajalnik glasbe. Tisti, ki ne razvrščajo Salfi in HiFi-avdio na bistveno funkcionalnost, lahko najdejo cenejše telefone, njihovo delo ni slabše.

Sorodne publikacije