Opis priljubljenih večfunkcijskih naprav Brother

Ko so kritiki in potrošniki zelo cenili Brother MFC-7320R, so vse druge tehnologije te blagovne znamke postale veliko povpraševanje. V članku si bomo ogledali dva priljubljena modela, ki predstavljata drag segment. Opisana Brother MFP cena je več kot 350 $. Zakaj Brother's Brother Inkjet Brother ni najboljši za nakup? Laserski model je zasnovan za trajno delo v pisarni ali doma. V napravah japonskega proizvajalca, ki bodo obravnavane v nadaljevanju, sta združena tiskalnik, optični bralnik in kopirni stroj. V nekaterih primerih je vgrajen telefonski faks. Od večnamenske naprave za brizgalne tiskalnike se odlikuje po zmožnosti dela pri visoki hitrosti. Predstavljene kot enobarvne naprave in barvne.


V modelnem območju proizvajalca - niz naprav, ki delujejo samo s črno-belim tiskanjem. Nekateri menijo, da je to preteklo stoletje, vendar je treba pred nakupom razmisliti, kaj naprava potrebuje. Če se MFU uporablja v pisarni, kjer je glavna naloga tiskanje uradnih dokumentov, potem ni potrebe po usklajevanju barv. Zato lahko veliko prihranite. Enobarvne večnamenske naprave so cenejše, imajo visoko hitrost tiskanja in odlično funkcionalnost. Med testiranjem so bile naprave preizkušene za sposobnost dela z veliko količino dokumentov in za zagotavljanje odlične kakovosti natisnjenih listov. Vsi spodaj opisani testirani modeli imajo visoko stopnjo učinkovitosti, ki se bistveno razlikuje od razpoložljivih proračunskih možnosti.


Večino časaModeli podjetja imajo standardno tehnologijo tiskanja. Kakovost merimo po metodi, ki je znana vsem svetu. Gre za uporabo rednih predlog. Hitrost naprave je pomemben kazalnik. Ne določa, kako hitro prva tiskana črka zapusti pladenj, temveč kako deluje z večstranskimi dokumenti.

Brother MFC-7030R

Naprava, ki bo obravnavana spodaj, velja za osnovo v vrstici japonskega proizvajalca. Primeren je za delo v pisarni in doma. Opremljen s funkcijami za tiskanje, kopiranje in skeniranje. Nimam faksa.

Videz

Na zgornji ravnini laserja MFU podjetja Brother lahko vidite blok za skeniranje. Ob njej se nahaja nadzorna plošča, ki ima zaslon za lažje upravljanje z napravo. Na pladnju ni več kot 100 natisnjenih listov. Predstavlja majhno nišo neposredno pod optičnim bralnikom. Vgrajen zamašek za papir. Narejena je iz plastike, izgleda kot standardna letva. V bližini vrat, ki vam omogoča, da pridete do kartuš, je mehanizem, ki zagotavlja izjemno hranjenje papirja. Ima lasten pokrov in omejevalnik. V pladnju je 250 listov. Narejen je v obliki škatle, ki je popolnoma skrita v obliki MFU. To je ena od prednosti: na pladnju ni prahu in drugih onesnaževalcev.

Delo

Naprava med delovanjem ne oddaja glasnega hrupa - ne presega 53 dB. Kakovost tiskanja - 1200 dpi, skeniranje pri 19200 ppi. Skener ima optično ločljivost 350 ppi. Pri delu zpokazal je najboljši rezultat z napravo. Kakovost tiska je odlična, še posebej pri poltonih. Hitrost izdaje dokončanega dokumenta je visoka - tretja med vsemi napravami japonskega proizvajalca. V zvezi z udobjem pri delu, je nekoliko ne izpolnjuje pričakovanja potrošnikov, ampak na splošno, ne povzroča nelagodje. Zaradi vrednosti in značilnosti modela je veliko povpraševanje.

Brother MFC-7320R

Ta naprava je nekaj podobnega zgoraj opisanemu. Njihova razlika je v tem, da je ta model prejel samodejni podajalnik dokumentov. Je v pokrovu optičnega bralnika. Na nadzorni plošči lahko vidite veliko več funkcij. Eden od teh je vgrajen faks. Za to so 4 tipke, pomnilnik lahko shrani do 8 številk, prav tako pa obstaja poseben blok za klicanje. Levo od ohišja lahko vidite stikalo za vklop. Zadnja plošča je popolnoma enaka. Tam lahko najdete kabel za povezavo z omrežjem, USB priključek in režo za povezavo med telefonom in telefaksom. Proizvajalec trdi, da ima ločljivost 2400x600. Pri tiskanju ta indikator ustreza 1200. Skener ima optično ločljivost 280 ppi.

Delo

Tako kot prejšnji model ima ta naprava odlične zmogljivosti med delom. Hitrost tiskalnika, kopirnega stroja in optičnega bralnika je precej visoka. Včasih lahko pride do težav pri prenosu poltonov in gladkosti, vendar so nepomembne. Od prejšnjega "junior" modela, se razlikuje hitrost, je nekoliko nižja. Pri tiskanju večstranskega dokumenta z grafično napravoupočasni Toda vsi drugi indikatorji presegajo zgoraj opisano napravo, zato je ta minus popolnoma pokrit.

Rezultati

V članku so opisani samo dve znani večfunkcijski tiskalniki Brother, katerih pregled je predstavljen zgoraj. Vendar pa niso edini, ki zaslužijo pozornost od potrošnikov. Pri izbiri morate ravnati po lastnih željah in razmisliti, zakaj je naprava kupljena. S pravilno izbiro in ustreznim nakupom bo lastnik vsak dan užival v delu MFU. Vse prilagoditve japonske proizvodnje so redko prekinjene. Če jih želite popraviti, je dovolj, da napravo pripišete servisnemu centru ali pokličete čarovnika. Ni potrebno poskušati popraviti situacije samostojno, saj je mogoče zmedeti in popolnoma "ubiti" napravo. Mnenja so na splošno pozitivna, zato se ne bojte kupiti izdelkov iz japonske družbe, o čemer smo razpravljali v tem članku.

Sorodne publikacije