Telefon Nokia 5228: funkcija, primerjava z analogi in pregledi

Če na kratko govorite o telefonu in funkcijah telefona Nokia 5228, potem bomo videli ugleden, a zanimiv pripomoček ugledne blagovne znamke. Kot sodček medu je tukaj dober 32-palčni zaslon z ločljivostjo 360 x 640 slikovnih pik, dobra multimedija, razpoložljivost pametnega radia in bluetootha ter podpora za različne zunanje SD-kartice. Katranska žlica je sestavljena iz pomanjkanja brezžičnih protokolov Wi-Fi, GPS in 3G komunikacij. Ampak vse je v redu.

Torej, junak današnjega pregleda je pametni telefon Nokia 5228. V tem članku bodo obravnavane značilnosti, fotografije, prednosti in slabosti modela, kot tudi uporabniški pregledi.

Vsebina paketa

Pripomoček je v rdeče-črni znamki gostega kartona. Sprednji del prevzame slika samega telefona, na hrbtni strani pa so prikazane najpomembnejše lastnosti naprave. Na splošno ni nič nenavadnega - kot škatla, ki je polna na policah trgovin.

Komplet vsebuje naslednje komponente:
 • sam pametni telefon;
 • AC polnilnik AC-8;
 • Paket baterij razreda BL-5J;
 • slušalke (WH-102);
 • pisalo na zaslonu na dotik (CP-306);
 • pismo s podrobno specifikacijo na telefonu (specifikacije Nokia 5228);
 • priročnik v ruskem jeziku.
 • Kot lahko vidite, ničesar ni "ekstra". Filme, etuije in druge dodatke, če je potrebno, je treba kupiti posebej. Mogoče pa jena bolje, ker takšne stvari močno dodajo ceno pripomočka. In dejavnik "vaš okus in barva" tudi ni mogoče diskontirati.

  Videz

  Če ne upoštevate drugih funkcij Nokia 5228, potem pred tem natančno kopirajte model 5230. Pripomoček je prejel isto plastično ohišje in razmeroma visoko kakovostno sestavljanje. Nekateri lastniki v svojih odzivih se pritožujejo zaradi pritožb zaradi naprave, vendar klicati tega trenutka kritično niso rešeni, zato lahko tukaj vse pomanjkljivosti oblikovanja opredelimo kot "znotraj normalnih".
  Za razliko od starejše generacije serije 5800 so bila notranja pritrdila popolnoma prenovljena. Zadeva zdaj izgleda monolitno: vogali ne gredo nikamor, in plastični nosilci sami so precej zanesljivi.

  Dimenzije za vaše funkcije v Nokia 5228 so standardne - 111 x 52 x 15 mm pri teži 115 gramov. Pripomoček udobno leži v dlani in ga lahko popolnoma obvladujete z eno roko. Kar zadeva barvne rešitve, lahko v trgovinah pogosto vidite črne, modre in jasne modele.

  Vmesniki

  Na desni strani telefona sta glasnost »rocker«, zaslon za zaklepanje tipk in tipkovnica ter gumb za vklop kamere. Zaklopni drsnik je precej velik in za razliko od prejšnjih različic serije, ne moti.
  Na levem koncu je par slotov za škatel za delo s karticami SD in SIM. Mnogi uporabniki v svojih pregledih so se večkrat pritoževali zaradi nedostopnosti teh vmesnikov. Če želite odpreti škrbino, se mora uporabiti oseba brez ostrih in močnih nohtovpomoč izvijači, pincete in druga orodja. Zgornji konec je izhod za slušalke - mini-jack za 35 mm in 2-milimetrsko vtičnico za omrežni polnilnik. Na voljo je tudi majhen USB vmesnik za sinhronizacijo računalnika pod vtičem.
  Za razliko od starejše generacije 5800, dizajnerske značilnosti telefona Nokia 5228 ne omogočajo dveh zvočnikov, tukaj bomo videli le eno mrežo na levi. Seveda taka poteza bistveno zmanjša multimedijske zmogljivosti pripomočka. Večina uporabnikov v svojih recenzijah se pritožuje nad šepetanjem, včasih pa tudi s kakofonijo pri največjem obsegu, kar ni bilo opaziti v prejšnjih modelih.

  Zaslon

  V telefonu Nokia 5228 so lastnosti zaslona enake seriji 5800. Zaslon pokriva plastično zaščito, poleg tega pa je v ohišju nekoliko utopljen. Matrika ima ločljivost 32 palcev pri ločljivosti 640 x 360 slikovnih pik, torej v razmerju od 16 do 9.
  16 milijonov barv daje svetlo in sočno podobo na izhodu, zato tukaj ni nobenih težav pri branju podatkov. Vgrajeni žiroskop spremeni usmerjenost zaslona na položaj pripomočka. Na obodu naprave so plošče, ki vam ne bodo dovolile, da skočite s prsti. Mnenja o tem so dvojna: nekdo ima rad takšno kontrolo in nekdo raje čisto površino brez kakršnih koli omejitev. V modelu Nokia 5228 lahko značilnosti matrice omogočajo nemoteno delo s telefonom na svetel sončen dan. Vse informacije so popolnoma vidne in praktično ne izkrivljajo pri neposrednih sončnih žarkih. Vidni koti so prav tako na ustrezni ravni: Video lahko preprosto gledate ali fotografirate v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi.

  Operacija brez povezave

  Samostojna Nokia 5228 je na sprejemljivi ravni. Litij-ionska baterija pri 1320 MAG vam omogoča, da govorite do 7 ur zapored. Glasbo lahko predvajate neprekinjeno eno in pol dni, pri gledanju videa pa baterija sedi 4-5 ur pri maksimalni svetlosti zaslona.
  Če telefon uporabljate za določen namen, bo baterija trajala približno tri dni. V tem času lahko naredite nekaj ducat slik, poslušate radio ali glasbo za nekaj ur in posnamete deset minutni video. Z aktivno uporabo tistega, kar se imenuje, se vse, kar je tam, baterija izprazni dan.

  Če povzamemo

  Kar zadeva kakovost komunikacije, to pomeni, da je delovanje pripomočka tako kot telefon, ni nobenih težav. Glasnost klica zadostuje, da jo slišite na primerni razdalji, vibracije pa se čutijo v vseh oblačilih. Če govorite o napravah Nokia, se je izkazalo, da je model vreden. Toda če pogledamo prevlado segmenta s strani Korejcev in visoko kakovost, je položaj v naši anketiranci daleč od najlepšega. Navidezni konkurent Nokia 5228 - model Samsung, Corby 3G (S3370) ima veliko bolj privlačne funkcije. Enako lahko rečemo o drugih korejskih iz serije LG KP500 (Cookie). Torej, morda so izgubili shuffle zaslona, ​​ampak samo prisotnost 3G protokolov je vredno. Dodali bomo znatno nižjo ceno in dobili več kot resne konkurente za Nokio. Za podjetje se je izkazalo, da je model 5228siva miška, nekakšna vmesna varianta za skrajšanje časa pred sprostitvijo takšnih vodilnih in sorodnih linij. Smiselno je kupiti le za tiste, ki so ljubitelji te blagovne znamke. In v drugih primerih je bolje, da raje isti Korejci.

  Sorodne publikacije