Pričakuje se, da pošlje v "Alyexpress": kaj to pomeni in koliko čakati?

Spletne trgovine so vedno bolj priljubljene. "Ebay", "Amazon", "Alyexpress" so le največje platforme in koliko jih je še malo znanih? Sistem naročil za kitajski "Alyexpress" je zelo preprost: najdete blago, ga pošljete v košarico, izpolnite polja dostave s potrebnimi informacijami, plačate in po potrditvi nakup začne svojo pot. Ampak včasih se po plačilu prikaže sporočilo "pričakuje se, da bo poslano" ("Alyxpress"). Kaj to pomeni in zakaj je izdelek zakasnjen? Razumimo.


Malo o fazah

Postopek nakupa poteka v več fazah:
 • Prvi status, ki prejme naročeni izdelek na spletni strani - "plačilo se pričakuje".
 • Ko kupec plača denar, se začne faza "preverjanja plačila", kar pomeni, da sama platforma čaka na denarno transakcijo.
 • Tretji korak je "Pričakovani odhod". Ta čas se prodajalcu dodeli na embalaži blaga in poštnih pošiljkah.
 • Koliko se pričakuje, da bo poslano na "Alyxpress", je odvisno od določenega prodajalca. Običajno v opisu blaga navajajo obdobje, v katerem bo pošiljka poslana. Najpogosteje traja od dva do štiri dni od dneva potrditve plačila.

  Kateri so razlogi za zamudo?

  Vendar pa obstajajo situacije, ko v tednu ali dveh vidite "Pričakovani izhod" na "Alyxpress". Koliko čakati? Seveda se lahko takoj pritožite upravi prodajalca, ki ni ugledenBolje je, da poskušate stopiti v stik s pošiljateljem in ugotoviti razlog za zamudo.


  Kitajska bo verjetno počitnice, zato prodajalec preprosto ne more fizično izpolniti svojih obveznosti po poslu. Poleg tega lahko pošiljatelj ugotovi, koliko še čakati na pošiljanje.

  Razmišljanje o najhujšem

  Zakaj se Alizexpress dolgo pričakuje? Kot je navedeno zgoraj, razlogi za zamudo ne smejo biti odvisni od samega prodajalca. Vendar pa lahko pride do druge situacije: pošiljatelj je lopov in načeloma vam ne bo poslal blaga. V tem primeru, če ste poskušali stopiti v stik s prodajalcem in se ne odzove na vaša sporočila, boste morali zahtevati preklic naročila.

  Kako preklicati naročilo

  Na žalost odpoved naročila brez težav s statusom "čakanja na pošiljanje" na "Alyxpress" (kar to pomeni, že vemo) ne bo delovalo. Nakup brez težav je preklican, preden ste ga plačali, nato pa se naročilo zapre samo s soglasjem prodajalca. In najverjetneje, šele po podrobni razlagi razlogov za zaprtje. Če ste poskušali to storiti, in prodajalec in tukaj ni prišel z vami na povezavo, bo moral začeti spor.
  Opozoriti je treba, da preklic naročil negativno vpliva na boniteto prodajalcev. Zato pri določanju razloga, če želite rešiti spor bolj ali manj mirno, izberite "Ne potrebujem tega naročila" - v tem primeru bodo posledice za prodajalca minimalne in vam bodo preprosto vrnile denar. Če navedete iste razloge,posebej očitnih negativnih sankcij za pošiljatelja ni mogoče preprečiti.

  Odprtje spora

  Torej se pričakuje, da bo sporočilo "poslano" na "Alyxpress" - kaj je to? Je zagotovljena izguba denarja? Nikjer. Kot vsaka spletna platforma, je to spletno mesto zainteresirano za svoje stranke, zato varuje stranke predvsem. Z odpiranjem spora z zagotavljanjem posnetkov zaslona vseh poskusov, da stopite v stik s prodajalci, informacije o naročilu in druge podatke, ki potrjujejo, da ste naredili vse, kar je mogoče, boste z njimi skoraj povrnili stroške. Prodajalec bo kaznovan zaradi nepoštenosti.

  Goljufije

  Mimogrede, če govorimo o tem, kaj pomeni "čakanje na pošiljko" na "Alyxpress", ne moremo niti omeniti nekaterih shem goljufij, povezanih s tem statusom. Včasih prodajalec zamude, in ko ga kontaktirate, pravi, da je kupil izdelek cenejši od načrtovanega, ali bodo stroški dostave, običajno vključeni v ceno izdelka, nižji od prvotno načrtovanega. V zvezi s tem vam bo ponudil popust, vendar boste za njegovo naročilo morali ponovno naročiti naročilo. Če želite to narediti, bo treba starega zapreti, kar pomeni, da potrjuje, da je izdelek prišel k vam, prodajalec pa bo medtem odprl novega po nižji ceni.
  Seveda je to laž. Ko zaprete meni, ne boste mogli potrditi, da vam izdelek še ni bil poslan. Praktično ni možnosti, da bi nekaj dokazali, čeprav so predstavljeni vsi potrebni posnetki zaslona. Zato, če prodajalec predlaga zapreti naročilo predkako je bila pošiljka poslana, lahko varno zavrneš. In če po določenem času parcela prihaja s tem, kar niste naročili, ali če sploh nimate ničesar, boste z lahkoto vrnili denar skozi spor.

  Nadaljevanje pogojev

  Mimogrede, kot je že bilo omenjeno, razlogi za zamudo pri pošiljanju niso vedno povezani z goljufijo in niso vedno odvisni od prodajalca. Na primer, vidite "čaka na pošiljanje" na "Alyxpress" (kar lahko pomeni, da že veste). In, če gori s pravično jezo, se pripravljate na ukrepanje, ko prodajalec pride do ponudbe, da podaljša čas obdelave naročila. Ne bojte se. Enako se zgodi, če izdelek, ki ste ga naročili, ni na zalogi (na primer po prodaji, večina tekočega blaga preprosto ni na voljo) ali prodajalec iz tehničnih razlogov ne more poslati pošiljke na čas, dodeljen tej strani.
  Ponavadi v stavku o podaljšanju prodajalec pojasni razloge za zamudo. V takem primeru je bolje, da se strinjamo, saj bo morda kot nadomestilo za pričakovanje pošiljatelj prispeval k kuponskemu paketu ali drugemu prijetnemu presenečenju. Poleg tega, če ste izbrali tega prodajalca iz ducatov drugih, potem imate nekaj v njegovem izdelku - in to je daleč od dejstva, da boste v primeru zavrnitve ponudbe za podaljšanje roka lahko našli enak izdelek po isti ceni od drugega prodajalca.

  Zaključek

  Kot vsaka spletna trgovina, ima Alyexpress svoja pravila:
 • če vam blago ne pride dolgo časa -začne spor;
 • Če se isti izdelek iz Kitajske ne pošlje dolgo časa - prav tako odprite spor;
 • Če je blago v nepravilnem stanju, spet odprite spor.
 • Včasih pa je treba vstopiti v položaj druge osebe, upoštevati praznike, pomanjkanje blaga v skladišču in druge dejavnike, ki niso odvisni od njega. Torej, če vaš nakup iz "Alyxpress" ne začne vaše potovanje, najprej poskusite razumeti razloge za zamudo, nato pa pojdite na ekstremne dogodke.

  Sorodne publikacije