Kaj naj storim, če se tablični računalnik ne naloži?

Pogosto se ljudje pritožujejo, da nimajo tablete. Kako biti v tej situaciji? Kateri ukrepi bodo pomagali "oživiti" napravo brez veliko truda? Lahko nekako vključite pripomoček, ki zavrača delo? Zakaj tablični računalnik včasih ni naložen? To ni tako težko razumeti. In to kljub dejstvu, da so vzroki za ta pojav lahko veliko. Dovolj je, da se spomnimo, da je prišlo do okvare. Kaj pa, če tablični računalnik ne deluje in se ne želi zagnati?


Razvrstitev vzrokov

Najprej je priporočljivo ugotoviti, kaj je povzročilo preiskovani pojav. Zakaj se tablični računalnik ne naloži?
Rečeno je bilo že, da so lahko viri tega problema veliko. Za njih obstaja določena razvrstitev. Polovica pomaga razumeti, kaj se je zgodilo, in pripraviti nadaljnji akcijski načrt. Tablični računalniki in druge naprave lahko zavrnejo delo in se običajno zaganjajo v naslednjih primerih:
 • zaradi okvare strojne opreme;
 • v primeru nesreče v nameščeni programski opremi.
 • Praviloma je v prvem primeru nemogoče natančno določiti, ali bo mogoče pripomoček vrniti v življenje. Ampak v primeru z najpogosteje je mogoče obnoviti delovanje tabličnega računalnika brez veliko truda.

  Brez dajatev

  Zdaj malo o tem, kakšne so specifične težave uporabnikov in kako jih rešiti. Ne naložite tabličnega računalnika? "Android" ali katera koli druga ni tako pomembna. Najprej se prepričajte, da je naprava dovoljenergijo za začetek. Praviloma, če ni prisoten, bo pripomoček zavrnil delo.


  Včasih se tableta prenese in takoj izklopi. V nekaterih primerih zaslon izgine po logotipu proizvajalca. Takšne situacije kažejo, da je v napravi nekaj energije, vendar to ni dovolj za normalno delovanje sistema. V takih primerih je predlagano:
 • Vključiti tablični računalnik v omrežje, počakati in ponoviti poskus vključitve. Takoj, ko se pokaže, bo problem izginil.
 • Zamenjajte baterijo. Včasih slaba ali okvarjena baterija vodi do dejstva, da tableta ni naložena.
 • Ni dodatnih priporočil glede obravnavanega problema. Ali obstaja kakšna nadaljnja preučitev glede nadzora napolnjenosti baterije.

  Proizvajalec

  Naslednji skupni vzrok je proizvajalec. Ali se tablični računalnik ne naloži? Ne zanima se tega pojava, ko gre za kitajske izdelke. Zlasti dvojniki znanih proizvajalcev. Če je državljan kitajski tablet, lahko težave, povezane z vključitvijo naprave, odpravite z naslednjimi metodami:
 • ponovno nalaganje pripomočka (nenehni poskusi vključitve);
 • popravilo v servisnem centru;
 • nakup nove naprave.
 • V praksi se večina kitajskih pripomočkov oživlja, preda v popravilo ali rešuje problem z nakupom nove tablice. V originalnih pripomočkih so okvare in zlomi zelo redki. Vendar nihče od njih ne more biti zavarovan za vseh 100%.

  Virusi

  Tableta je vključena, vendar nenaložen? Dejstvo je, da ta pojav ni tako redek. V praksi so v takšnih situacijah naleteli številni uporabniki. Težave z vključevanjem tablet so včasih posledica virusov, ki so prodrli v operacijski sistem pripomočka. Obstaja veliko vseh vrst okužb, ki onemogočajo OS telefone in druge mobilne naprave. Gadget za vrnitev v življenje mu bo pomagal ozdraviti.
  Praviloma se izvaja v servisnih centrih. Uporabnikom ni priporočljivo preverjati in čistiti tablet posamezno. V nasprotnem primeru lahko naletite na popoln neuspeh operacijskega sistema.

  Nastavitve

  Kaj naj storim, če se tablični računalnik ne nalaga? Ne panike - to je glavna stvar. Večina situacij je mogoče rešiti brez veliko dela. Dovolj je, da veš, kako naj ravnamo na tak ali drugačen način. Včasih je razlog, zakaj tablični računalnik ni naložen, nastavitve operacijskega sistema. Lahko jih ponastavite. Po takem koraku naprava začne normalno delovati.

  Hard Reset

  Ponastavitev nastavitev v mobilnih napravah se imenuje Hard Reset. Izvaja se po določenem algoritmu. Pri tem ni potrebna pomoč strokovnjakov - vsakdo je sposoben samostojno obravnavati nalogo. Ali se tablični računalnik ne naloži? Priporočljivo je, da izvedete "Hard Reset", preden pogledate možne vzroke težave. Aktiviranje te funkcije je predlagano z naslednjim algoritmom:
 • Kartico SIM in pomnilnik odstranite iz naprave. To niso potrebni koraki, vendar je bolje, da jih naredite za normalno delovanje z operacijskim sistemom.
 • Hkrati pritisnite gumb za vklopnapravo, kot tudi kontrolnike glasnosti.
 • Tipke držite pritisnjene nekaj sekund. Napravo morate priviti in vklopiti.
 • Na zaslonu izberite "Nastavitve" - ​​"Format".
 • Izbrati morate "Reload" ali Reset. Naprava bo izvedla omenjeno dejanje. Nastavitve se bodo med postopkom ponastavile.
 • Ta sam algoritem dejanj bo pomagal ponastaviti nastavitve v skladišče. Če je problem prav ta, potem bo po postopku tableta delovala z novo silo.

  Firmware

  Vendar to niso vsi razlogi, zakaj preiskovana naprava zavrača delo. Kot smo že omenili, je včasih težava v programski opremi. Ali se tablični računalnik naslednjič na logotipu ali popolnoma zavrne normalno delo? Potem ste povabljeni, da sprejmete še en sprejem. Vendar je bolje, da ga uporabite, ko vklopite možnost Hard Reset. Za kaj gre?
  O vdelani programski opremi operacijskega sistema. Zaradi težav s to komponento se tablični računalnik ne naloži. Priporočljivo je, da vdelano programsko opremo obnovite v prvotno stanje. Kako to storiti? Za samo ponastavitev lahko uporabite naslednjo shemo dejanj:
 • Na napravi hkrati pritisnite gumb za vklop in gumbe za nastavljanje glasnosti.
 • Počakajte na vibracije tablet. Takoj ko se pojavi, spustite pritrjene gumbe.
 • Izberite V meniju "Nastavitve" - ​​"Obnovitev vdelane programske opreme".
 • Počakajte na konec postopka.
 • Opozoriti je treba, da ko je nemogoče vstopiti v način obnovitveVdelana programska oprema tabličnega računalnika je vir težave z vključitvijo strojne opreme. Najverjetneje boste morali nositi pripomoček za popravilo ali pa samo kupiti novo napravo.

  Ponovno polnjenje

  Ne naložite tabličnega računalnika? Drug način za oživitev naprave je ponovna namestitev pripomočka. Ta postopek ni zelo priporočljiv. V nedonosni roki prekomerno utripanje pripelje do končne "smrti" naprave. Zato je gadget najbolje pripeljati v center za storitve. Tam, za določeno pristojbino, bo ponovno namestiti napravo. Po tem bo tablični računalnik deloval kot nov. Toda nepravilno izvedeno preveč utripanje je uporabnikom omogočilo veliko težav.

  Škoda

  Tableta je vklopljena, vendar ni naložena? Ali pa sploh ne reagira? Verjetno je prišlo do mehanskih poškodb. Sodobne uporabnike pogosto srečujejo. Ta pojav lahko popravite z več metodami.
  Natančneje, vredno je poskusiti naslednje trike:
 • večkrat poskusiti vključiti tableto;
 • pripomoček pripiše servisnemu centru za diagnostiko;
 • ​​
 • za zamenjavo naprave. Običajno lahko pride do mehanskih poškodb s kakršnimi koli negativnimi učinki na tableto. Na primer, če je naprava padla iz roke. Ali pa so ga nekateri predmeti potlačili. Pogosto se dekleta in najstniki soočajo s podobnim problemom preprosto tako, da nosijo tableto v vrečah z veliko stvari. Na žalost so takšne situacije najpogosteje dovoljene z neposredno zamenjavo naprav.Ni vredno prebrisati, kot tudi ponastaviti nastavitve. Najbolje je, da vse manipulacije zaupate strokovnjakom.

  Popravila

  Kaj storiti, če ne prenesete tabličnega računalnika in so vse dejanje, ki ste ga naredili, že končano? V tem primeru ostane le ena stvar - pritožba na servisni center. Posebej usposobljeni ljudje bodo za doplačilo izvedli popolno diagnozo naprave, prav tako pa vam bodo pomagali pri vrnitvi tablete v življenje. Seveda, če je to mogoče. Največkrat na ta način dosežete najmanj težav. V servisnem centru lahko spremenite vdelano programsko opremo in nekatere poškodovane komponente tabličnega računalnika. Samo v nekaterih primerih je celo pritožba na takšno organizacijo neuporabna. To pomeni, da vklop tabličnega računalnika ne bo več deloval - morate kupiti novega.
  Pravzaprav ni vredno strah pred situacijo, ko tablet ali telefon ni vklopljen. Če ne želite dolgo razumeti težave, je bolje, da napravo takoj odnesete na popravilo. To je najvarnejša in najboljša rešitev.
 • Sorodne publikacije