Kakšna naj bi bila kompresija v avtomobilskem motorju?

Kaj je najprej, ko se motor motorja zniža, se poraba goriva poveča, poraba olja je višja od normalne, motor pa v prostem teku močno vibrira? V takih primerih lahko ugotovite okvaro z merjenjem stiskanja enote. Diagnostični strokovnjaki vedo, katera kompresija naj bo v motorju, in na indikacije postavi pravilno diagnozo. O oblogah nekaj slišali, verjetno, vsak motorist. Razumimo, kako je to, kako stiskanje vpliva na to, kako ga izmerimo in kako ga povečamo.


Kaj je kompresija v cilindrih motorja

V širšem smislu je sila, ki se pojavi v zgorevalni komori, ko se kompresija ustavi. To je tlak, ki nastane v zgorevalni komori, ko se izklopi vžig (ali če pri dizelskem motorju ni napajanja z gorivom). V tem primeru je bat v najvišjem položaju.

Stiskanje, normalno za motorje

Zdaj je čas za prehod na vprašanje, katero naj bo kompresija v bencinskem motorju. Obstaja veliko modelov energetskih enot. Vsak ima svoje značilnosti, vključno s stiskanjem in stopnjo stiskanja. To se lahko šteje za normalno za različne modele avtomobilov od 7 do 11 atm. To je za bencinske motorje.
Zdaj v zvezi z dizelskimi agregati. V sodobnih dizelskih motorjih je kompresija veliko višja. Kakšna kompresija naj bo v dizelskem motorju? Normalne vrednosti se gibljejo od 25 do 32 atmosfer. Samo poglejte načrtovanje enote, da vidite, kajtukaj prevzame višji tlak v zgorevalnih komorah. Kot veste, dizelsko gorivo ne sveti zaradi učinka iskre, ampak zaradi kompresije. Zato je dobro za kompresijo bencinskih motorjev popolnoma brez dizelskega goriva. To je razlika.


Glede kompresije motorja določene blagovne znamke in modela na svetu obstaja posebna dokumentacija. Proizvaja jih avtomobilski proizvajalec. Za različne modele in tipe pogonskih enot so določene normalne stopnje kompresije. O teh vrednostih in jih je treba voditi pri diagnozi motorjev.
Na primer, da bi ugotovili, kaj naj bo kompresija v motorju VAZ, je treba najti podatke o kompresiji od Avtovaza. Te številke so odprte kode. Da, za VAZ-2110 je norma 13 atmosfer, za VAZ-2109 pa je standardna vrednost 11 atmosfer. Ista številka velja za klasične modele VAZ. Kakšna kompresija naj bo v motorju 406? Odgovor je 10-12 atmosfer, kot tudi v vsakem dostojnem motorju.

Kako pravilno meriti?

Strokovnjaki priporočajo, da v procesu merjenja kazalnikov tlaka pogonske enote poznajo in upoštevajo določena pravila. Motor mora biti ogret. Gorivo ne sme pasti v jeklenke. Krmite bolje. Na primer, črpalko za gorivo ali šobe lahko izklopite tako, da odstranite varovalke. Ta pravila so pomembna tudi za ugotovitev, kakšna bi morala biti kompresija v dizelskem motorju. Prav tako morate odviti vse sveče. Pri nekaterih STO diagnostika prakticiranje elementov se selektivno odvija, vendar je to napačnopristop. S tem se poveča odpornost na vrtenje in zmanjša število vrtljajev med vrtenjem zaganjalnika motorne gredi. Merjenje se izvede, ko je dušilni ventil popolnoma odprt in zaprt.


V tem primeru je mogoče pridobiti ločene rezultate in ugotoviti različne napake. Z zaprtim zaklopom se v zgorevalno komoro pretaka manjši volumen zraka, kar povzroči izjemno nizko kompresijo - približno 6-8 atm. Če je odprta, bo situacija popolnoma drugačna. Zrak, ki vstopa v jeklenko v velikih količinah in povečanje tlaka, bo prispeval k povečanju števila puščanj. Toda ta uhajanja so manjša od oskrbe z zrakom. Stiskanje pade, vendar ne veliko. Ta metoda je primerna za diagnosticiranje resnejših okvar motorja. To so lahko napake v batu, zakkoksovannye obročki, požgani ventili, drobci na valjih. Pri izvajanju meritev je treba upoštevati dinamiko povečanja tlaka.
Tako lahko z veliko verjetnostjo ugotovite natančno naravo okvare. Če je pritisk na prvi hod nizek in nato narašča, to kaže na obrabo batnih obročev. V tem primeru se bo olje, ki se vlije v valj, povečalo tako tlak kot stiskanje.

Kaj je izmerjen ukrep?

Najbolj priljubljena naprava je kompresor. Danes lahko na trgu najdete uvožena in domača orodja. Med prvimi je veliko število priključkov za različne znamke in modele avtomobilov. Toda veliko hitreje in natančneje lahko ugotovite, kakšna naj bo kompresija v motorju z uporabo motor-testerja. To soNaprave omogočajo ne le pritisk, temveč tudi amplitude tokovnih valov, ki jih porabi starter.

Različni kazalniki

V istem tehničnem stanju pogonskega agregata se lahko razmerje stiskanja v različnih merilnih pogojih spreminja. Odvisen je od več dejavnikov: količine zraka, ki vstopa v zgorevalno komoro; hitrost motorne gredi; temperature agregata. Kot lahko vidite, je težko vedeti, kakšna naj bi bila kompresija motorja - številke so lahko zavajajoče.
Olje večje viskoznosti, ki ostane na stenah valja, lahko zaradi svoje gostote vrzeli v detajlih poveča stiskanje. Gorilnik, ki preseže zgorevalno komoro v obliki kapljic, bo splaknil film in kompresija se bo zmanjšala. Podatki, pridobljeni kot rezultat meritev, lahko včasih postavijo lastnika avtomobila v zanimivo situacijo. Meritve kažejo visok rezultat na motorju, ki ima kilometrino več kot 200 tisoč km. In razlog za to je lahko nepomembno - velik sloj ogljika na stenah valja, zaradi katerega se volumen zmanjša.

Kaj vpliva na stiskanje (simptomi nizke kompresije)

Od tega, kaj je tlak v motorju odvisen od velikega števila procesov, ki se pojavljajo v motorjih z notranjim zgorevanjem. To je kakovost zgorevanja goriva in poraba olja ter enostavnost ali težava pri zagonu motorja. Nizka kompresija lahko na primer povzroči "kihanje" motorja. Prav tako se pogonska enota zaradi tlaka v enem ali več cilindrih trikrat potroji. Poleg tega so nizke obrestne mere razlog za upadmoč motorja. Ampak, da bi govorili o nizkem ali visokem tlaku, morate vedeti, kakšna kompresija mora biti v motorju naprave. O tem smo govorili zgoraj.

Manjkajoča kompresija: vzroki

Primeri, v katerih tlak izgine, nikakor niso redki. Prvi znaki so opisani zgoraj, vendar so ti najbolj priljubljeni. Poglejmo razloge, zaradi katerih bi lahko stiskanje izginilo.
Prvi razlog je pregrevanje motorja. Pri hudih pregrevanjih v komori za sežiganje se na stenah valja in bata pogosto pojavijo izbokline. Slednji se lahko popolnoma sežgejo in stopijo. Mogoče gorenje elementa znotraj, z oblikovanjem luknje. Ta situacija je pomembna za motorje VAZ. Tudi na Vazovskih motorjih se batni obroči zdrobi, zaradi česar kompresija ne izgine popolnoma, ampak se znatno zmanjša. Tudi tlak se zmanjša zaradi napak v časovnem mehanizmu. Na primer, stiskanje bo nujno padlo v primeru izbruha ventila.
Pri razbitju krmilnega jermena je tudi zmanjšan tlak zaradi razpočnih ventilov. Možno je, da so faze distribucije plina nepravilno nameščene. Zaradi neustrezno reguliranih ventilov pride do nizke kompresije. Če nimajo vrzeli, se element ne odpre ali "ne drži." Na veliki razdalji se ventil ne odpre dovolj.

Tlak in okvara

Torej, kakšna bi bila kompresija v cilindrih motorja, če motor deluje: pri odprtem ventilu je 10-12 bar, pri zaprtem - 6-8 atm. Če obstaja sum na pregrevalni ventil, meritve ne bodo presegale 5-55 atm. Ta parameter je odprttesnila Z naravno obrabo delov cilindrične praškaste skupine bo meritev pokazala 6-9 atm. 12-15 poročajo o povečanju količine ogljika v jeklenkah in o izrabljenih kapljicah.

Kakšen je torej učinek stiskanja?

Tlak pa vpliva na številne značilnosti delovanja agregata in zlasti na začetne lastnosti. Tudi s parametrom lahko ugotovite, kaj se je zgodilo z motorjem. Torej smo ugotovili, kakšna naj bo kompresija v motorju.

Sorodne publikacije