Evernote - Kaj je in kako uporabljati program?

Pogosto v nori temi življenja lahko pozabimo na pomembne stvari, da se to ne zgodi, ljudje so prišli do "zatetovory" - programov za risanje zapisov. V tem članku bomo govorili o Evernote - kaj je ta program, kaj potrebuje, kaj ima in kako ga uporabljati, bo pojasnjeno v tem članku. Preden nadaljujemo z zgodbo, bi morali podati nekaj pripomb. V zadnjem času se je priljubljenost tega programa nekoliko zmanjšala zaradi dejstva, da so razvijalci napovedali zmanjšanje funkcionalnosti v brezplačni različici. Pri tem je smiselno podati pripombo, ki pojasnjuje, da do trenutka, ko je bil program Evernote razdeljen brezplačno. Pred kratkim je bila druga različica - plačana. Zmanjšana funkcionalnost je posledica dejstva, da lahko uporabniki sinhronizirajo aplikacijo le na dveh napravah. To je za nekatere služilo kot odločilen dejavnik in so se odločili iskati analoge Evernote. Toda ta vloga ni postala slabša, in v tem članku boste razumeli, zakaj.


Funkcionalni program

Za začetek bo pametno poudariti vse funkcije programa, da bo lahko bralec razumel, ali je treba nanj posvetiti pozornost.

Funkcija # 1: Stranke

Ugotovili smo že, da je Evernote program za beleženje, zato je pomembno, da imate dostop do njega kadarkoli, sicer boste še vedno pogrešali pomembne stvari. Zato so razvijalci programov poskrbeli za oblikovanje programa za stranke za različne operacijske sisteme.Evernote lahko enostavno namestite v Windsor, Android, iOS, MacOS, pebble in BlackBerry. Poleg tega obstaja spletni odjemalec, ki potrebuje dostop samo do interneta. Če imate na voljo vsaj en pripomoček, lahko spremljate seznam pomembnih stvari in opomb. Toda, kot pravite, v sodu medu je žlica katrana in v našem primeru. Problem je v tem, da obstajajo razlike med različnimi različicami strank. V nekaterih so manjše in se nanašajo le na vmesnik, medtem ko so drugi na drugi strani smiselni. Da, kontrole se lahko razlikujejo in celo imena teh ali drugih orodij, kar seveda povzroča nekaj neprijetnosti pri uporabi.

Funkcija številka 2: sinhronizacija in način brez povezave

Kot smo že povedali, se Evernote samodejno sinhronizira med vsako napravo, na kateri je bila aplikacija nameščena. Ta funkcija je preprosto potrebna za program, ker bi morali v vsakem odjemalcu ročno ustvariti beležke, tako da jih vnesete v en pripomoček in se samodejno prikažejo vsem drugim. Treba je poudariti način brez povezave programa. Torej, če ste ustvarili beležke in potem ste odšli na kraj, kjer nimate dostopa do interneta, jih boste še vedno lahko videli. Na primer, v programu OneNote - v podobni aplikaciji Microsofta - take funkcije ni. Tukaj je treba omeniti, da to ne velja za spletnega odjemalca, saj njegova uporaba prvotno pomeni povezavo s svetovnim spletom.
Na voljo je tudi možnost predpomnilnika vseh beležknapravo, vendar je žal na voljo samo lastnikom plačljivih naročnin.

Funkcija št. 3: struktura opomb in njihova sistematizacija

Zdaj smo se naučili, da je Evernote program s tako uporabnimi možnostmi, kot so crossplatform, sinhronizacija in offline način, vendar je to šele začetek, saj se nismo dotaknili samega "polnjenja", ki je zdaj popravljiv. Govorimo o strukturi zapisov njihove sistematizacije. Program Evernote ima tristopenjsko strukturo, ki jo lahko označimo na naslednji način: skupina beležnic - notepad - opomba. To, seveda, morda ne bo dovolj, če imate več kot pol tisoč vnosov, ampak za navadnega uporabnika manjka, kot pravijo, z glavo. Toda v vsakem primeru lahko ustvarite mape, podmape in razvrstite oznake. Slednje je, mimogrede, zelo priročno za uporabo. Ne pozabite na iskanje, ki se izvaja ne samo na naslovih not, temveč tudi znotraj njih.

Funkcija # 4: Vrste opomb in njihove zmožnosti

Zdaj je čas, da neposredno govorimo o samih zapisih. Zdaj boste razumeli celotno bistvo programa - njegovo udobje in široko paleto priložnosti. Najprej se pogovorimo o običajnih besedilnih opombah. Vendar beseda "preprosto" ni zelo primerna v zvezi s predloženim programom, vendar ni ravno tako. Za razliko od, na primer, beležk iz programa Windows (program Opomba), ima Evernote možnost oblikovati besedilo. Izberete ga lahko krepko, ležeče, podčrtano, prečrtajte. Spremenite lahko tudi velikost pisave in tako delite besedilo na podnaslove. Če želite, potem lahkoustvarite oštevilčene ali označene sezname, nastavite potrditvena polja (zelo priročno je na primer uporabiti seznam za nakupovanje). Vendar to ni vse. Evernote vam omogoča, da priložite predstavnostne datoteke v besedilne beležke, bodisi avdio, video ali preproste slike. Najpomembneje je, da niso prikazane kot priloge v besedilu, ampak so vstavljene v sam dokument. Prav tako vam nihče ne bo preprečil dodajanja različnih dokumentov v datoteko tipa .DOC. Zdaj razumete, da Evernote ni samo program za beležke, ampak večnamenska aplikacija, ki zagotavlja priročen vmesnik z vsemi dodanimi elementi. Ampak to še ni vse.

Tako smo ugotovili, da je Evernote aplikacija, v kateri je priročno ustvarjati besedilne beležke, poleg besedil pa obstajajo še druge. V redu, nihče vam ne bo prepovedal ustvarjanja zvočnega zapisa tega, da narekujejo besedilo na diktafonu. Zanimivo je, da je snemalnik vgrajen v program, kar pomeni, da se s pritiskom na ustrezen gumb snemanje začne takoj in ne bo potrebno vnaprej ustvarjati zvočnih datotek, tako da ga lahko pripnete programu. Evernote ima tudi vgrajen urejevalnik slik. Seveda pa ni tako močan kot Photoshop, toda z njegovo pomočjo lahko z lahkoto ustvarite oznake ali presežek pridelka. Rad bi pozoren na "opombo". Njegova značilnost je dejstvo, da bo katera koli fotografija ali besedilo, dodano programu, prepoznano in pretvorjeno v bolj berljiv videz.

Funkcija številka 5: razpad in skupno delo

Že na tej stopnji lahko sklepate, ali potrebujete Evernote ali ne, aZa tiste, ki so še vedno v dvomih, bomo zdaj govorili o zelo zanimivi in ​​koristni priložnosti - o skupnem delu. V tem smislu je program odličen za tiste ljudi, ki delajo na internetu ali sodelujejo pri katerem koli projektu. Dejstvo je, da ima Evernote možnost razgradnje, ta funkcija vam omogoča ogled ali urejanje istih vnosov za več uporabnikov. In da bi bilo primerno za več ljudi, je aplikacija "Delovni klepet". V njem lahko prepišete v realnem času. Mimogrede, element je mogoče razpršiti na različne načine - samo za ogled (idealno za tiste, ki želijo pokazati napredek kupca) ali za branje in urejanje (ko delate v parih z nekom). Kar se tiče dekompozicije, se to dogaja preko socialnih omrežij, e-pošte ali neposrednih URL povezav. Na ta način je delo z nekom še lažje.

Prednosti programa

Tu smo izpolnili opis funkcionalnosti programa Evernote. Beležke v njem so primerne za ustvarjanje - to je glavna stvar, ki smo jo izvedeli, vendar pa povzemimo in določimo glavne prednosti programa:
 • Velik nabor orodij za ustvarjanje in urejanje opomb.
 • Hitra sinhronizacija doda priloge in besedilo med vse naprave.
 • Crossplatform.
 • Sposobnost dela v paru z nekom.
 • Sedanja različica "Evernote Clipper" (odjemalec spletne aplikacije).
 • To so glavne teze, ki jih je mogoče opisati s predstavljenim programom, zdaj pa govorimo o njegovih pomanjkljivostih.

  Slabosti programa

  Pravzaprav,pomanjkljivosti so zgolj pogojne in v večji meri privlečene v ušesa. Ja, lahko vključujejo omejitve, ki veljajo pri uporabi brezplačne naročnine, vendar v vsakem primeru, če program, ki vam je všeč, potem ne bo slabo urediti pristojbino, s čimer hvala razvijalcem. Še vedno se lahko držite drevesa prenosnika, saj pravijo, da ni "globoko". Vendar ta dejavnik vpliva na delo le, če vsak dan ustvarjate ogromno novih beležk.

  Priročnik za uporabo

  Po pregledu celotne funkcionalnosti programa se zdaj obrnemo na zgodbo o uporabi osnovnih funkcij. Kot se spomnimo, so lahko le pet: besedilo, zvok, rokopis, posnetek zaslona, ​​posnetek spletne kamere.

  Besedila

  Ne da bi pokvarili vse nianse, pojdimo neposredno na navodila za dodajanje besedilne beležke v program Evernote:
 • Zaženite program.
 • Kliknite modri gumb "Nova opomba".
 • Vnesite želeno besedilo.
 • Formatirajte ga.
 • Po potrebi dodajte prilogo.
 • Kliknite »Shrani«.
 • V Evernote lahko ustvarite besedilno beležko.

  Zvočne beležke

  Zvočne beležke so odlične, če želite dodati opombe, medtem ko so vaše roke zasedene. Dodajanje v program je lažje kot preprosto. Prav tako morate klikniti gumb »Nova opomba«, nato v orodni vrstici izberite »Zvočna opomba«. Prikaže se ustrezen vmesnik. Izgleda zelo preprosto - gumb zazačetek in konec snemanja, drsnik za glasnost in gumb za preklic. Takoj po snemanju ga lahko poslušate ali dodate v beležke.

  Ročno napisana opomba

  Če ste oblikovalec ali želite slikati, vam bo ta vrsta beležke ustrezala točno. Ko zaženete opombo za rokopis, se odpre območje za risanje. V njej lahko narišete oris bodoče risbe ali ročno napišete besedilo. Treba je omeniti, da je bolje uporabiti to funkcijo ob prisotnosti svinčnika.

  Screenshot

  S tem je vse lažje - lahko kliknete gumb Snapshot, nato izberete želeno območje za ustvarjanje fotografije in ga uredite v vgrajenem urejevalniku.

  Opomba iz spletne kamere

  Enako kot zaslonski posnetek, bo tokrat vklopljena samo spletna kamera in vas bo pozval, da posnamete sliko. Posebna možnost, vendar je njena prisotnost še vedno zadovoljna. Tukaj si lahko ogledamo tudi program za ustvarjanje opomb. Zdaj lahko sami poveste, ali potrebujete ta program Evernote ali ne. Upajmo, da je bil članek koristen, in po končnem branju lahko naredite zaključke.

  Sorodne publikacije