Električni grelniki motorja: opis in značilnosti

Zagon motorja pri visoki zmrzali znatno skrajša njegovo življenjsko dobo. To je posledica dejstva, da se pri nizkih temperaturah mazivo zgosti in se ne širi tako hitro. Zato se motor za nekaj časa suši, kar pospeši obrabo tornih delov. Da bi se izognili prezgodnjemu okvaru, priporočamo uporabo električnega grelnika. S svojimi funkcijami in bomo razumeli v tem članku.

Električno ogrevanje in vse o tem

Še posebej dejanska uporaba predgrevalnega ICE za severne regije, kjer temperatura pade pod trideset stopinj Celzija. Vendar pa v osrednjem delu Rusije, kjer je tudi zima precej ostra, ne bo velika. Prej je bila edina razpoložljiva metoda za ohranjanje optimalne temperature motorja njeno zagonsko in mirujoče delo. Toda takšna metoda ni brez pomanjkljivosti, tako da sčasoma obstajajo elektro-grelniki motorja. Takšna naprava prenaša ogrevanje motorja prek hladilnega sistema. V bistvu se antifriz segreje. Vendar pa obstajajo tudi nekatere slabosti. Glavna je 220-voltna vtičnica. Najti ga, kot razumete, ni vedno mogoče. Toda v nekaterih državah v Evropi, na primer na Švedskem, so na vseh cestnih stebrih. V Rusiji še ni bila izvedena.

Električni grelniki motorja

Naprave tega načrta spadajo v proračun. Namestijo se neposredno v blok valjev. Ampak ker je moč običajnomajhna, max 750W, bo potrebno več časa za ogrevanje sistema. Toda preprosta zasnova naprave, ki vsebuje samo grelni element, omogoča bolj ugoden ogrevalni blok.

Ker je napajanje majhno, ni treba sploh nadzirati delovanja naprave. Ampak, če to še vedno morate storiti, lahko kupite mehanski časomer. Omogoča vam, da po določenem času odklopite grelec. Toda takšni merilniki časa ne delujejo vedno dobro pri močni zmrzali, kar je njihova pomanjkljivost. Domači proizvajalci ponujajo takšne modele kot "Kaliks" in "Defa", ki stanejo približno 4-5 tisoč rubljev.

Električni grelniki za motorna vozila

Podobne naprave so namenjene za vgradnjo v del debelih šob hladilnega sistema avtomobila. Njihova ključna značilnost je, da je predvideno ohišje-adapter. Ko gre skozi antifriz, ga ogreje. Vendar hkrati želim omeniti, da so takšni električni grelci motorja primerni le za VAZ, UAZ itd. Adapter je standardiziran za standardne velikosti vejnih cevi, zato takega sistema na tuje avtomobile ni mogoče pogosto namestiti.

Podjetje "Kaliks" in "Defa" ne le blok, ampak tudi patrothe grelniki. To je odlična rešitev za severni del Rusije. To je posledica dejstva, da je namestitev zelo preprosta in ne traja veliko časa. Poleg tega so cevni grelniki zelo zmogljivi, do 2-3 kW. Zato se ogrevanje izvaja zelo hitro.

Naprave za oddaljene naprave

Velikodomači proizvajalci proizvajajo grelnike, ki so bolj zapleteni v oblikovanju kot prej. Sestavljeni so iz ključavnic, fitingov, termostatov in druge dodatne opreme. Na primer, električni grelec motorja "Severs" iz domačega proizvajalca ima precej dobre ocene. Toda stroški takšne opreme je več kot 7 tisoč rubljev, in ne morete vedno najti. Običajno morate naročiti in čakati dolgo časa. Toda vsi ti modeli delujejo na principu naravne cirkulacije hladilne tekočine.
Obstaja pa tudi druga vrsta prisilne cirkulacije. To je električni grelec s črpalko, ki se večinoma uporablja v Ameriki in se imenuje "Hotstart". Cena te opreme je približno 25 tisoč rubljev. Obstajajo kitajski in domači analogi za 2-5 tisoč, vendar zaradi svoje nezanesljivosti razširjenega niso prejeli.

Na kratko o pomanjkljivostih

Prva in glavna pomanjkljivost je, da boste potrebovali običajno gospodinjsko vtičnico. Ena stvar je, če je avto v neogrevanih garažah in kje lahko vprašamo. No, kaj pa tisti, katerih avtomobili spijo na ulici pod oknom stanovanja? Moraš potegniti prenos. Poleg tega mora biti pokrov še vedno odprt, ko gre skozi žico. Sodobnejši modeli so opremljeni z odbijači. Zelo pogosto se potrošniki pritožujejo zaradi slabe kakovosti izdelka kot celote. Na primer, grelniki tipa črpalke neprestano tečejo, saj nimajo običajnega tesnila. Najdeno je tudiprimera in drugih težav. Večinoma se nanaša na poceni kitajske naprave in nekaj ruskih.

Kakšne so prednosti?

Prvič, namestitev električnega grelnika motorja ne zahteva veliko časa in truda. Lahko se obrnete sami, če imate vsaj nekaj znanja o napravi avtomobila. Če obiščete storitev, potem namestitev bo stala povprečno 1-2 tisoč rubljev. Drugič, velik izbor grelnikov. Od poceni kitajskih do ameriških ali evropskih modelov. In na splošno je vredno reči, da bo grelec motorja, če bo deloval, podaljšal življenjsko dobo agregata. Ker je en hladni zagon enak 10 navadnim. No, nemogoče je razlikovati majhne stroške opreme. Kupi zelo uporabno napravo lahko le nekaj tisoč rubljev.

Samostojni grelniki

Najdražja in zapletena možnost namestitve. Takšno enoto je težko namestiti povsem neodvisno, vendar je to mogoče. Bistvo njegovega dela je, da obstaja rezervoar dizelskega goriva ali bencina. Iz nje se črpa gorivo s črpalko v zgorevalno komoro, kjer je osvetljeno s keramičnega zatiča. Ogrevana tekočina kroži po celotnem sistemu in daje toploto motorja in radiatorjev. Ko temperatura doseže 70 stopinj Celzija, se grelnik preklopi v stanje pripravljenosti in deluje na nepopolno napajanje. Ko temperatura pade na 20 stopinj, se ogrevalni cikel ponovi. Stroški takšne opreme je približno 20 do 30 tisoč rubljev.Najbolj priljubljeni proizvajalci sta Eberspacher HYDRONIC, domači "Binar" in "Teplostar". Ker je vgradnja električnega grelnika avtonomnega motorja sama po sebi težka, je najbolje, da ga zaupate strokovnjakom. To bo stalo več kot namestitev cevi ali grelnika blokov, vendar je vredno. Na splošno bi morala biti izbira na podlagi svojih preferenc, vendar pustite motor brez ogrevanja, ko je ulica 40 stopinj zmrzali ni priporočljivo, saj vodi do zmanjšanja svojih virov.

Sorodne publikacije