V nastavitvah internetne varnosti ni bilo dovoljeno odpreti datoteke: kako odpraviti težavo?

Uporabniki operacijskega sistema Windows, ne glede na različico sistema, ki jo uporabljate, pogosto poskušajo odpreti datoteke ali zagnati namestitelje, vključno z gonilniki, na zaslonu s sporočili. Najslabše pa je, da velja za vse datoteke in programe, ne le za tiste, ki so bile prenesene iz svetovnega spleta. Zakaj se to dogaja in kako odpraviti težavo, preberite naprej. V ta namen lahko uporabite nekaj preprostih metod, ki ne vplivajo na varnostne nastavitve.


Datoteke se lahko odprejo: kaj je razlog?

Dejansko tak položaj ni nič nenavadnega. Če je bilo to le v primeru odpiranja datotek, se to lahko zgodi tudi, če želite spremeniti čas in datum. In na splošno, kaj je internet tukaj?
Dejstvo je, da je v sporočilu, ki navaja, da nastavitve internetne varnosti ni bilo dovoljeno odpreti datotek, kriviti sistem Windows Protection, ki tesno sodeluje z nastavitvami vgrajenega brskalnika. Z drugimi besedami, isti "zagovornik" (Windows Defender) je neposredno povezan z brskalnikom Internet Explorer, ki je privzeta nastavitev za dostop do spletnih virov. Skupaj parametre obeh aplikacij in blokiranje izvajanja programov, odpiranje datotek ali izvajanje drugih dejanj v sistemu. Toda boj proti takšni manifestaciji "skrbi" o varnosti uporabnikov je lahko.

Odklenite inštalaterje

Za začetek si poglejmoprimer z namestitveno datoteko, kot je namestitveni arhiv 7z. Včasih lahko Windows izda opozorilo, da so nastavitve internetne varnosti preprečile odpiranje datoteke.


Predpostavimo, da je bil prenesen neposredno iz interneta. V tem primeru se sistem nanaša na dejstvo, da je bil predmet prenesen iz neznanega vira in je bil blokiran iz varnostnih razlogov. To težavo lahko rešite v meniju Lastnosti, ki se prek PCM-ja pojavi v sami datoteki v Raziskovalcu. Zavihek Lastnosti spodaj lahko vsebuje gumb Odkleni, ki ga želite klikniti, shranite spremembe in nato znova zaženite namestitev. Če takega gumba ni, ali če uporaba teh dejanj ni zagotovila učinka, in se sporočilo, da nastavitve internetne varnosti ne smejo odpreti datoteke, ponovno pojavijo, lahko uporabite vrstico za sprostitev odklepalca v kontekstnem meniju, seveda, če ta program Nameščen (vsaj v operacijskem sistemu Windows 7 je). Če nobena od teh metod ne pomaga, pojdite na naslednje nastavitve.

Če lahko te datoteke odprete za zaščito sistema Windows s ponastavitvijo nastavitev notranjega brskalnika

Za zagon na nadzorni plošči v razdelku "Center za upravljanje omrežja" izberite postavko lastnosti brskalnika. Uporabiti mora prehod na dodatne nastavitve.
V istem zavihku morate klikniti spodnji gumb za ponastavitev in v naslednjem koraku potrditi polje poleg vrstice za brisanje osebnih podatkov.
Če in poTa pravilen učinek ni dosežen, uporabljen je varnostni zavihek, kjer je v izbirni coni najprej pritisnjena ikona nevarnih mest, nato pa še gumb "Drugo". Novo okno odpre tri komponente ogrodja .NET Framework in pritisne gumb za ponastavitev. Po tem se izvedejo koraki, opisani v prvem koraku, po katerem je sistem popolnoma preobremenjen.

Upravljanje parametrov programa Windows Defender

Eden največjih težav za uporabnike operacijskega sistema Windows je "Defender", ki lahko blokira vse, kar mu je všeč (in iz popolnoma neznanih razlogov).
Da bi odstranili sporočilo, da nastavitve internetne varnosti ne smejo odpreti datoteke prek nadzorne plošče, morate vnesti njene nastavitve, v razdelku parametrov deaktivirati linijo za zaščito v realnem času in shraniti spremembe. Opomba: Windows 8.1 v parametrih uporablja "Administrator", v sistemu Windows 10 pa je zaščita onemogočena s posebnim drsnikom.

Dejanja sistemskega registra

Nazadnje lahko želeni učinek spremeni nekatere parametre registrskih ključev in registrske ključe. Urejevalnika lahko pokličete prek konzole »Zaženi« tako, da vnesete regedit v njega (od zagona kot skrbnik je potreben).
Preko podružnice HKLM pojdite v razdelek Internetne nastavitve in uporabite imenik Zoni, ki vsebuje podmape s številkami. Če so v njih predmeti, označeni s črkami, namesto številk, jih je treba izbrisati (v zgornjem primeru je to katalog L). Po izbrisu, kot v prejšnjih primerih,računalniški sistem je treba ponovno zagnati.

Kratek povzetek

Tukaj pravzaprav vse metode, ki pomagajo odpraviti pojav takšnih neprijetnih situacij. Na splošno je problem videti dokaj preprost, vendar je priporočljivo, da začnete z nastavitvami IE in "Defender". Kot dodaten ukrep za uporabnike sedme spremembe sistema je treba preveriti, ali je nameščen popravek SP2 (njegova odsotnost lahko povzroči tudi take napake). Če se po prekinitvi vsega zgoraj opisanega, sporočilo ne pojavi več, se registra načeloma ne da dotakniti, vendar je še vedno vredno preveriti.

Sorodne publikacije