Kaj je najboljše - AutoCAD ali Compass? Opis programov, primerjava funkcij, pregledi

Vsak projekt - bodisi gradnja stavbe ali oblikovanje mehanizma, se vedno začne z risbo in modelom. Na tej stopnji lahko ugotovite vse slabosti, nianse in dostojanstvo zgodnje faze projekta. Prej je bilo vse opravljeno ročno. Potrebno je bilo risanje risb in veliko časa. Projektni modeli so bili izdelani iz papirja in drugega ročnega orodja. Danes je v dobi digitalne tehnologije široko razvita računalniška grafika. Zaradi tega je možno na avtomatiziran način ponovno ustvariti digitalni model gradbenega projekta ali mehanizma do najmanjših podrobnosti. Risbe so lahko izdelane posebej za ta program. Med temi so "Autocad" in "Compass". Kaj je najboljše od teh aplikacij in zakaj? O tem bomo nadalje razpravljali. Programi Autocad in Compass so najbolj priljubljeni v 2D in 3D simulacijah.


Kaj je "Autocad"

To je program, namenjen ustvarjanju oblikovno-digitalne dokumentacije. Njegova uporaba je velika na različnih področjih znanosti. Omogoča vam ustvarjanje objektov in njihovo dodajanje v knjižnico, kar vam omogoča, da ne ponavljajte podvojenih elementov ustvarjenega projekta. Preprosto kopirajte obstoječi element v knjižnico in ga dodajte na mesto, kjer bi moral biti. Dodate lahko različne makre za aktiviranje gibljivih delov, kot tudi za delo z vlečenim strukturam, ne da bi se kdaj prej vključili v programiranje. Program "Autocad" omogočaustvarite drugačno vrsto animacije (gibanje statičnih objektov) in še veliko več.

Datoteke, s katerimi Autocad deluje

Da bi razumeli, kaj je boljši AutoCAD ali Kompas, je vredno razmisliti o datotekah, s katerimi ti programi delujejo. Zdaj pa govorimo o AutoCAD-u. Orodje deluje z dvema vrstama datotek DWG in DXF. DWG je najbolj priljubljena razširitev za shranjevanje digitalnih risb. DXF je tudi razširitev za shranjevanje različnih vrst vezij. Za razliko od DWG se ta razširitev pogosto uporablja v vseh sistemih za avtomatizacijo, kar omogoča spreminjanje dokumentacije DFX ne samo v AutoCAD-u, ampak tudi v drugih tovrstnih programih.


Za uporabnike sistema Autocad je bil narejen poseben dodatek v obliki možnosti za popravljanje obstoječih projektov s pametnimi telefoni in tablicami. Postane priročno za tiste, ki so nenehno na poti. Na prvi pogled se lahko zdi neprijetno uporabljati Avtokad prek pripomočkov. Vendar pa so razvijalci poskušali slavo, in preprost vmesnik mobilnih različic programov tudi ne povzroča nobenih težav pri izpopolnjevanju projekta na cesti.
Uporaba funkcije Autocad omogoča delo v 38 jezikih sveta. To nam omogoča utrditev statusa mednarodnega programa za razvoj mehanizmov in oblikovanje za "Autocad".

Kaj je kompas

Kompas je programski izdelek, ki ga je ustvarilo rusko podjetje za delo s 3D projekti in drugo dokumentacijo za digitalno risanje. Odvisno od različice Compass lahko ustvarite 3Dmodeli, risbe, posamezni projekti itd.
V bistvu se ta programski izdelek uporablja za izdelavo katerekoli komponente ali sestavne enote projekta.

Autocad in Compass: Katero vrsto pripomočka študenti izberejo? Preden se sooča z enostavno izbiro programa, ki ga bo uporabil za avtomatsko oblikovanje. Večina študentov raje izbere "Autocad" ali "Compass". Primerjava značilnosti programa, bomo preučili še naprej. "Kompas" je najpreprostejši program kot "Autocad". To je posledica preprostega vmesnika programa. Tudi v Compassu ni potrebe po nastavitvah pred uporabo, kot to zahteva AutoCAD. Za razliko od "Autocad", je licenca kompasa veliko cenejša. Poleg tega se bodo morali uporabniki Avtokada resno odzvati na nakup dodatnih knjižnic. To omogoča študentom, da imajo raje bolj cenovno ugoden kompas. Vendar pa je ta možnost primerna samo za začetno znanje na področju oblikovanja računalniške grafike. Za resnejše projekte je še vedno bolje izbrati "Autocad".

Kaj je popoln 3D simulacijski program?

Kaj je najboljši AutoCAD ali Compass 3D? Kot pri 3D modeliranju je najprimernejši prvi pripomoček. Za razliko od "Compass 3D" je "AutoCAD" veliko bolj funkcionalen. Vendar, če želite delati z jasnim vmesnikom, bo kompas 3D zagotovo zmagal.
V zvezi s hitrostjo projekta z mejno jasnostjo potemzgornji pripomoček bo tu zmagal. Takoj ko se vprašanje dotakne kakovosti projekta in njegovega večopravilnega delovanja, izberite "Autocad". To je svetovni standard. "Kompas 3D" se uporablja predvsem za oblikovanje nečesa v Rusiji.

Pretvarjanje

Ker sta razširitev dokumentov za Compass in Autocad različna, se lahko ena in ista datoteka odpre v drugem programu. Potem je bilo treba pretvoriti "Compass" v "Autocad". Seveda lahko iščete vse vrste dodatnih programov ali storitev, vendar se izkaže, da je vse veliko lažje. V bistvu, Compass formati podpira Compass brez nadaljnjih sprememb. Vendar pa prvi imenovani pripomoček ne more odpreti dokumenta, izdelanega z drugim programom. Da bi to popravili, morate vedeti, katere vaje lahko izberete za shranjevanje dokumenta v "Kompas" in kdo lahko odpre program AutoCAD. V AutoCAD-u so samo dve bralni datoteki dwg in dxf ter ustvarjeni podaljški, zato jo morate odpreti iz zgornjih formatov

. Kompas podpira precej veliko število razširitev, potem pa morate izbrati tistega, ki ga potrebujemo - dwg ali dxf Navodila za spreminjanje podaljška pri shranjevanju datoteke v kompasu:
 • Ustvarite risbo, projekt, podrobnost itd.
 • ) Pojdite v glavni meni in kliknite "Shrani kot"
 • Izberite kraj, ki ga želite shraniti.
 • Izberite ime shranjenega dokumenta
 • Izberite podprto razširitev.Avtomatski program (dwg ali dxf).
 • Kliknite »Shrani«.
 • Pripravljen. Zdaj ste ustvarili datoteko, ki se bo odprla v obeh pripomočkih, obravnavanih v tem članku.

  Spremenite format v kompasu

  Navodila za spreminjanje pripone datoteke Compass, ki je ne podpira AutoCAD:
 • Odprite datoteko s pomočjo kompasa.
 • Pojdite v glavni meni in kliknite "Shrani kot"
 • Izberite želeno mesto, kamor bo shranjen dokument.
 • Po potrebi izberite drugo ime.
 • Preverite eno od zahtevanih podaljškov (dwg ali dxf).
 • Pripravljen. Shranjeno datoteko lahko odprete v AutoCAD-u. Kaj je najboljši "AutoCAD" ali "Compass"? Izkazalo se je, da se slednji imenuje pripomoček je boljši v smislu podprtih razširitev (formatov). "Kompas" se lahko uporablja kot nekakšen pretvornik za razširitve računalniške grafike in različne vrste risb.

  Razlike

  Nato preberite splošne razlike med "Autocad" in "Compass". Prva korist se razlikuje od druge s prisotnostjo večje funkcionalnosti. V "Autocad" lahko dodate različne knjižnice, ki razširjajo obstoječo funkcionalnost. Vendar pa so najbolj jasno razpoznavne značilnosti teh programov narisane v delu s 3D-objekti. Compass uporablja sličico 3D modeliranja. S pomočjo tako imenovanih zahtev skice lahko ustvarite popolnoma kateri koli model. Za polprevodniške objekte se uporabljajo posebne operacije, na primer "Ekstrakcija objekta z risanjem skice".
  "Autocad" bo moral najprej povezati trdne knjižnice, vendar samonato lahko nadaljujete z 3D modeliranjem in spreminjanjem objektov. V zvezi z montažo modelov (celovita montaža gotovih rezervnih delov), "Compass" zmaga v enostavnosti delovanja kombinacije. Za "Autocad" je potrebno v eno izvozno datoteko dodati vse podrobnosti kompleksne opreme. Po tem je treba prejeti dokument prenesti z vnesenimi deli in s premikanjem in prekrivanjem ustvariti drug drugega potreben mehanizem ali zasnovo.

  Ocene uporabnikov

  Veliko ljudi ima radi program AutoCAD in njegove zmogljivosti. Uporabniki pravijo, da je ta pripomoček bolj funkcionalen. Čeprav se v zadnjem času v Compassu pojavlja več navijačev. Še posebej študentom je všeč ta programski izdelek. Poleg tega, kot pravijo uporabniki, "Compass" podpira več formatov (vključno z "AutoCAD"), kar je zelo priročno. Toda za delo v gradbenih podjetjih strokovnjaki izberejo AutoCAD.

  Zaključek

  Zdaj lahko sami ugotovite, da je "AutoCAD" ali "Compass" boljši. Ti pripomočki so med seboj zelo podobni. Najverjetneje bo za vsako izbiro enega od teh programov odvisno od zastavljenih ciljev. Na primer, če hočete delati resno in upamo, da se boste preselili na delo v tujino, potem je zagotovo treba izbrati in razviti v programu "Autocad". In ne samo zato, ker je funkcionalnost veliko bogatejša. Preprosto podan program v CAD velja za mednarodnega zaradi svojih večjezičnih možnosti namestitve. "Kompas" pa je večenostavna za uporabo. Njegova funkcionalnost je popolnoma enaka, plus ali minus nekaj priložnosti. Vendar pa tukaj ne boste morali kupiti različnih knjižnic, da bi naredili svoj projekt. Autocad uporablja samo dve lastni končnici (dwg in dxf), medtem ko Compass podpira večino obstoječih formatov za digitalno risanje. To je velik plus, čeprav je mogoče razširiti dokument CAD. Vsaka oseba izbere tisto, kar je najbolje - "Autocad" ali "Compass 3D". Za najpreprostejše operacije in uporabo študentov, najnovejše. Vendar pa v smislu zanesljivosti in ustreznosti AutoCAD zmaga.

  Sorodne publikacije