Kaj storiti, če sogovornika ne slišite na iPhone 6? Vzroki in reševanje problemov

Sodobni telefoni že dolgo niso bili uporabljeni za njihov neposredni namen. Zdaj je to predvajalnik glasbe, video kamera in GPS navigator, itd. Za pogovore se seveda uporabljajo telefoni, vendar manj pogosto kot prej. Toda tudi če je na "iPhone 6" slabo slišati sogovornika, je to izgovor za lastnikovo razburjenje. Tovrstni dragoceni pripomočki podjetja Apple morajo delovati pravilno. Na žalost noben telefon ni varen. Tudi novi vodilni modeli iPhone 7 in 7 Plus so v nevarnosti.

Doda količino

Začnimo z banalnim. Neizkušeni uporabniki v pogovoru preprosto zvonijo zvočnike in spontano pritisnejo gumb za zmanjšanje glasnosti na stranski plošči. V tem primeru vam ni treba odpreti nastavitev iPhone 6. Če želite nastaviti največjo glasnost, morate klicati nekoga in že med klicnimi tipkami povečati glasnost.


Sodeč po poročilih na različnih forumih, lahko veliko uporabnikov pomaga in ima preprosto dejanje: vstaviti in izvleči slušalke. Če vam pomaga, je super, če pa ne, potem nadaljujte.

Transportni film in primeri

Drug razlog: transportni film. Po nakupu novega pametnega telefona na zaslonu vedno obstaja film, ki ga ljudje iz nekega razloga ne odstranijo. To počnejo, kot da bi ohranili dober videz, vendar lahko ta film preprosto blokira govorca, zakaj je slabo slišati sogovornika. Obloge lahko tudipreglasi zvok Ponavadi imajo luknjo za zvočnik, vendar je včasih zamašena z razbitinami. Poskusite ga očistiti in ponovno protestirati proti telefonu.

Očistite mrežico zvočnika

Če se mreža, ki prekriva membrano in služi kot določena zaščita pred smetmi, lahko zamaši, jo potem očistite, morate uporabiti vato z alkoholom ali zobno ščetko. Prav tako poskušajte ga razstreliti in odstraniti smeti.
Če je čiščenje pomagalo, je v redu. Res je, da se umazanija ne nabira samo navzven, ampak tudi znotraj. Zato je treba telefon včasih razstaviti, da se iz mreže odstranijo smeti.
Za demontažo se uporabljajo posebni izvijači, kot je "zvezda". Najverjetneje jih nimate, zato se morate obrniti na servisni center. Če je na voljo potrebno orodje, lahko poskusite sami odstraniti pokrov. Toda to naredite lepo, da ne bi poškodovali ali raztrgali oblaka. Si pomagal? Če ne, bomo iskali razlog.

Iskanje razloga

Pomembno je spomniti se, po katerem je bilo slabo slišati sogovornika o "iPhone 6". Na primer, ko je pripomoček padel iz roke ali ste na njega vrgli kozarec vode. Možno je, da je govornik dobil pesek po počitku na plaži. Karkoli bi lahko zlomilo njegovo delo, vendar je lastnik pogosto odgovoren za to. Govorniki sami po sebi so zelo redko pokvarjeni. Konec koncev, to je preprost modul, v katerem nič posebnega za prekinitev. Na žalost lahko uporabniške enote sami popravijo "iPhone 6". Brez posebnega izvijača je to nemogoče, zato je zelo preprosto lakonskoVesel sem - prinesite telefon v servisni center. In če se točno spomnite, kaj se je govorcu poslabšalo po padcu, potem ne morete še posebej pohititi. Vendar, če ste prepričani (ali vsaj obstaja verjetnost), da je bil zaznan slab zvok na iPhone 6, ko ste udarili v notranjost vodnega telesa, morate takoj izklopiti telefon, odstraniti baterijo in pripeljati napravo v servisni center. V tem primeru je to minimum, ki ga lahko uporabite. Maksimalno je, če telefon še vedno sušite s sušilcem za lase vsaj 5-10 minut. Verjetno v tem času voda izhlapi od znotraj. Po tem še vedno nosite telefon s čarovnikom.


Če se izkaže, da je voda zadela notranjost in zaprla kontakte, boste morali na "iPhone 6" postaviti nov zvočnik. Ponavadi je poceni, vendar s pogojem plačila dela ne bo tako poceni. Prav tako ni mogoče izključiti, da med padcem ni bilo nobenega kontakta ali zanke. V tem primeru popravilo ne bo drago.

Ali obstaja razlog?

Mogoče. Sam operacijski sistem iOS je lep. Dobro je optimiziran, enostaven za upravljanje, nenehno se posodablja. Danes je veliko uporabnikov priljubljenih zapornic. To so programi po meri, ki so nameščeni na iOS. Z drugimi besedami - firmware. Da, ponujajo veliko možnosti za uporabnike, vključno z možnostjo namestitve odličnih brezplačnih aplikacij, za katere bi morali brez jailbrika plačati denar. Toda firmware je neuradna programska oprema in nihče se ne odziva na njihovo delovanje. Ni treba biti presenečenda bo po nekaj jailbreakenih slabo slišati sogovornika o "iPhone 6". In čeprav je problem v programski opremi rešen zelo enostavno, se pojavi podobna funkcija. Zato ni priporočljivo, da ni treba namestiti različnih kompleksnih programov, ki lahko poškodujejo sistem. No, če bo problem z zvočnikom programski. V tem primeru popravilo "iPhone 6" sploh ni potrebno. To bo dovolj, da preprosto namestite svežega uradnika preko iTunes-a. Mimogrede, le redko je lahko problem tudi v uradni firmware. Obstajajo primeri, ko je novejša različica programske opreme Apple le poškodovala telefon. Zato se lahko poskusite vrniti na prejšnjo različico. Malo verjetno je, da bo to rešilo problem, vendar je vredno poskusiti.

Če nič ne pomaga,

Če odstranitev bjekstva iz zapora in namestitev uradne programske opreme bralcu iPhone 6 ne pomagata, se bo moral obrniti na servisni center ali, če ni zagotovila, na zasebno delavnico. No, v skrajnem primeru, uporabite samo žično (vedno prihaja s telefonom) ali bluetooth slušalke, kot tudi komunicirati na zvočnik.

Sorodne publikacije