80710016 - PS3 Error - Kako rešiti? Kode napak PS3 in metode za njihovo odpravljanje

Vsaka oprema pogosto ne uspe. Napake, ki jih ni mogoče predvideti, se začnejo zgoditi, vendar jih je mogoče rešiti. In stroški naprave niso odvisni od števila okvar. Na primer, nekatere konzole Playstation 3 delajo stabilno dolgo časa, medtem ko lahko druge izdajo napake. Nadalje bomo obravnavali najbolj priljubljena vprašanja in njihove rešitve.

PS3

PS3 je priljubljena konzola, ki se je začela v zadnjem stoletju. Trenutno aktivna četrta različica predpone. Toda tretji za mnoge je postal kult, poleg tega pa je zdaj cenejši. Na splošno je PS3 sedma generacija Sonyja. Njena glavna konkurenca vedno ostane Xbox 360 in poleg njih je Wii.


Playstation 3 ni le pomočnik v igri, ki zlahka upravlja z vsemi igralnimi projekti. To je naprava, ki omogoča gledanje filmov, poslušanje glasbe in uživanje v internetu. To je nenavaden računalnik za televizor, z nekaterimi poenostavljenimi funkcijami. Od izdaje te različice igralne konzole je minilo več kot 10 let. Do leta 2012 je bilo po vsem svetu prodanih 66 milijonov kopij naprave. Že naslednje leto se je to število povečalo na 80 milijonov
.

Težave

Na žalost vprašanje, kako rešiti napako 80710016 (PS3), še zdaleč ni edinstveno. V času svojega obstoja je konzola razočarala mnoge oboževalce. Vsakdo ne bi mogel rešiti problema in se posloviti od njihovih predponov. Napake niso bile tako pogosto izpolnjene, zprimerov je bilo malo, nekateri so se redno pojavljali. Na primer, internet ima zgodbo o "rumenem ognju smrti". Ta težava je vplivala na uporabnike prve revizije konzole. Pogosto so se pojavljale težave s trdimi diski velikosti 60 GB, ki so bili pregreti. Kasneje, ko so se pojavili modeli Slim in 40GB, se je začel pojavljati isti problem.


Igralna konzola se je začela vklopiti, indikator je utripal rumeno in nato hitro utripal rdeče. Kot se je kasneje izkazalo, je težavo povzročila kršitev spajkanja grafičnega pospeševalnika. Obstaja več možnosti za rešitev te napake. Ampak to ni bilo mogoče izvesti sam.
Po nadgradnji vdelane programske opreme na različico 445 se je pojavila še ena težava programske opreme. Konzole, ki so nadomestile trdi disk, so bile močno razbite.

Napake

Zgornje težave so ponavadi težko pripisati napaki PS380710016. Kako rešiti problem z "rumenim ognjem smrti" ali posodobitvijo firmware - ni vedno jasno. Včasih se morate obrniti na servisne centre, kjer strokovnjaki sodelujejo pri razstavljanju konzole. Toda digitalne napake takoj opozarjajo na določene probleme, na internetu pa obstaja razlaga in interpretacija vsakega od njih.

Težava s povezavo

Kaj je napaka 80710016 na PS3? Če ste izkušen uporabnik konzole, potem se vsaj enkrat jasno soočite s tem problemom. Včasih pride iz lastnikove krivde, včasih zaradi krivde proizvajalca. Težave ni veliko. Na uradni strani sta dve možnosti. Če ste povezani s strežnikom proxy, morate to storitionemogočite. Če imate brezžično ali žično povezavo, morate poskusiti z drugimi možnostmi.

Standardna kontrola

Torej, če imate napako 80710016 na PS3, kaj storiti? Ne glede na to, ali uporabljate žično ali brezžično povezavo, morate narediti nekaj korakov. Najprej znova zaženite modem. Morda so težave specifične za vašega ponudnika internetnih storitev. Če želite to narediti, morate izključiti konzolo sama, ne samo prek gumba, ampak tudi skozi vtičnico. Po čakanju nekaj minut in se spet povežite. Vendar morate razumeti, da bodo vse omrežne nastavitve opuščene. Če nič ne deluje, poskrbite, da bo delal s ponudnikom internetnih storitev. Zgodi se, da lahko poleg težav z modemom preprosto izklopite internet. Obrnite se na svojega ponudnika internetnih storitev in spoznajte vse.
Še ena možnost za preverjanje povezljivosti z internetom. Tretja različica konzole ne podpira brezžičnih naprav USB. Preden vklopite konzolo, mora usmerjevalnik preoblikovati mešani način, tako da deluje tudi z drugimi brezžičnimi signali. Telefonska linija tudi ne deluje v parih s predpono, saj slednja podpira širokopasovno povezavo.

Žična povezava

Če imate napako 80710016 na PS3, to ni razlog za nezadovoljstvo. Preverite žično povezavo. To storite tako, da modem in konzola delujeta prek kabla Ethernet, ne USB. Oglejte si žične kable, ki jih lahko najdete fizično poškodovane. Morate preveriti, ali obstajajo posodobitve zasistemska programska oprema za omrežne naprave. Preverite stanje brezžične dostopne točke. To naredite tako, da žico namestite neposredno iz konzole v modem.

Brezžična povezava

Kako popraviti napako 80710016 na PS3, če imate brezžično povezavo? Prav tako morate vse preveriti korak za korakom. Najprej onemogočite predstavnostni strežnik. Včasih lahko povezava z njim blokira dostop do sistema konzole do interneta. Zato morate v omrežnih nastavitvah izbrati povezavo s predstavnostnim strežnikom in jo onemogočiti.
Še enkrat se prepričajte, da ste pravilno priključili vso opremo. Po eni strani je ta element pogosto zamujena, po nekaj urah mučenja pa opazimo, da vtič ni priključen, itd. Če je vaše brezžično omrežje zaščiteno s ključem in geslom, se prepričajte, da ste te podatke pravilno vnesli. Mogoče imate v omrežnih nastavitvah nameščeno filtriranje naslovov MAC. Potem morate vedeti, ali je naslov MAC konzole na seznamu. Potem ga morate pripeljati tja. Za to se boste morali obrniti na ponudnika. In končno, vedno preverite podobne napake na drugih napravah. Če telefon ali tablični računalnik tudi ne deluje z brezžičnim omrežjem, lahko težave s konzolo izključite.

Kode

Če ugotovite, kako popraviti napako 80710016 na PS3, to ne pomeni, da na poti ne boste naleteli več na težave. Kot kaže praksa, se pojavijo nekaj napak prej ali slej. Če vidite kodo 80010006, potem pride do težave pri dostopu do ene od datotek. Ponavadi se to zgodi, če steNekaj ​​je manjkalo ali je bilo shranjevanje prekinjeno. Če želite to popraviti, morate kopirati ali prenesti dokument, odvisno od tega, kaj ste naredili. Če se koda ponovi, potem morate iti v "varen način" in od tam obnoviti datotečni sistem.
Težave se lahko pojavijo tudi pri prenosu iger. O njih bodo obveščeni s kodo 80010017. Običajno sistem ne more prenesti podatkov o prenosu. To je lahko posledica različnih razlogov, vendar je najpogosteje posledica fizične poškodbe diska. Lahko poskusite ponovno napisati igro na drug pogon in jo poskusite prenesti. Če nič ne pomaga, preprosto obnovite datotečni sistem iz "varnega načina". Kode napak PS3 so zelo različne. Obstajajo tudi tisti, ki so povezani z diski. 80010514 izda napako pri branju. Lahko je tudi veliko razlogov. Običajno so povezane z nepravilnim zapisovanjem informacij ali s škodo. Če želite začeti, preverite disk, morda ima prah, praske. Nato poskusite znova napisati podatke zanj ali novega. Preverite delovanje drugih diskov. Če se situacija ponovi, je bolj zapletena napaka, ki jo lahko reši servisni center. Koda 8001000A je povezana z nepravilnim prenosom podatkov. V tem primeru konzola ne more prenesti informacij na zunanji pogon. Na primer, delo z bliskovnim pogonom ali trdim diskom je pokvarjeno. Potrebno je preveriti povezavo, zmogljivost pogona in ponoviti prenos.

Težave z omrežjem PlayStation

Če ste ugotovili, kako popraviti napako 80710016 na PS3, to ne pomeni, da so težave z omrežjem PlayStation Network večne bo prišlo. Obstaja veliko podobnih kod. Na primer, 8001050F vam ne dovoljuje, da se prijavite v PSN. Tega problema ni mogoče rešiti. Srečala se je pogosto in hkrati z mnogimi uporabniki. Ta napaka je nastala zaradi težave s proizvajalcem. V tem primeru se je vodja komunikacij opravičil lastnikom konzol in obljubil hitro obnovitev dela. PSN je bila večkrat razbita. Večje težave so se pojavile leta 2011. Nato so bili vpleteni hekerji, ki so terorizirali podjetje več mesecev zapored.
Zanimivo je, da je tudi po aretaciji enega od hekerjev in tožbi za 1 milijon evrov programer obljubil, da bo nadaljeval svoje mahinacije, kot mu je všeč. Zato se je leta 2013 zgodba ponovila.

Sklepi

Na žalost se pri vseh sodobnih pripomočkih pojavijo napake. Poleg tega je predvidljivo in popolnoma nepričakovano. Dobro je, da jih večina pripravi proizvajalec, uporabnik pa lahko hitro dobi povratne informacije in odpravi vse težave. PlayStation 3 konzola ni bila izjema. Pri branju podatkov s prenosom so bile težave. Pri postavitvi in ​​predvajanju videa so bile težave. Pogosto je uporabnik naletel na napake v računu.

Sorodne publikacije