Kako ugotoviti zmogljivost trdega diska? Kaj je lahko zmogljivost trdega diska?

Pri sestavljanju računalnika se mora soočiti z ogromnim obsegom informacij. Na izbiro komponent vplivajo številni dejavniki. Vendar pa obstajajo tudi elementi, ki v vsakem primeru ostajajo nespremenjeni. Na primer, zmogljivost trdega diska ne bo vplivala na izbiro grafične kartice, matične plošče in drugih delov računalnika.

Lahko pa vpliva na delo sistema. To je posledica dejstva, da nezadostna količina pomnilnika vodi do zaostankov in zrušitev različnih procesov. Zato je pomembno vedeti, kaj je zmogljivost trdega diska.

Naprava

Trdi disk ali trdi disk je naprava, ki shranjuje informacije in ji daje naključni dostop. Na osnovi magnetnega snemanja. Trenutno je glavni porabnik potrošniških sistemov. Čeprav se aktivno začnejo spreminjati v hitrejšo napravo - SSD.


Značilnosti

Kapaciteta trdega diska je ena njegovih značilnosti. Opisuje količino podatkov, ki jih je mogoče shraniti na določeni napravi. Poleg tega parametra je za RAILWAY značilen tudi vmesnik - pogojna tehnična interakcija dveh naprav. Sodobni modeli so prejeli veliko modifikacij vmesnikov, zato je v tem trenutku treba paziti pri izbiri.
Naslednji nabor se razlikuje po fizični velikosti. Čeprav to zdaj ni pošteno reči, saj se v določenem trenutku večina proizvajalcev drži standardnega 35-palčnega formata za stacionarne računalnike in 25 za prenosnike. Zaznačilnosti vključujejo vrtenje vretena, prosti dostopni čas, število operacij in porabo energije.


Kapaciteta

Zdaj se premaknite neposredno na zmogljivost trdega diska. Ni težko uganiti, da je s prihodom prvega RANGE trajalo veliko časa. V skladu s tem se je ta kazalnik povečal v geometrijskem napredovanju. Sedaj lahko najdete pogone do 10 TB, če govorimo o obrazcu 35. Pomembno je tudi vedeti, da imajo diski vedno več kapacitet 1024. Čeprav proizvajalci sami ne določajo vedno večkratnikov 1000. da ima pogon 200 GB, pravzaprav njegova zmogljivost - 1862 GB.

Povezan

Seveda, če ste sami kupili trdi disk, boste verjetno poznali njegov obseg. Označen je tako v trgovini, na embalaži in celo na nalepki na vrhu same naprave. V tem primeru lahko preverite samo zmogljivost trdega diska. Tudi za to vprašanje lahko poskrbijo tisti, ki so naročili opremo iz virov tretjih oseb. Na primer, kitajske spletne trgovine so že dolgo znane po zamenjavi parametrov. Torej, kupci prihajajo naprava ne isto podjetje, ali ne s temi značilnostmi. To lahko zahteva podobno analizo zmogljivosti.
Zato se lahko oprema vgradi v ohišje in se skozi sistem preveri njene značilnosti. Če želite to narediti, kliknite na ikono "Moj računalnik". Odpre novo okno. Pred nami bomo imeli enega ali več diskov. Pri namestitvi ni potrebno upoštevati samo pogona in bliskovnega pogona. Običajno pri namestitviŽelezniški sistemi so razdeljeni na več delov. Na disk C namestite celoten sistem. Priporočljivo je, da tukaj ne nameščate ničesar drugega. Na diskih D, E in tako naprej obstajajo osebni uporabniški podatki. Skupna količina njihovega obsega je zmogljivost železnice. Če želite narediti to, morate z desno miškino tipko klikniti na vsak disk, nato pa pojdite v Lastnosti. Odprlo se bo novo okno, v katerem boste videli grafikon in številske vrednosti. Označuje, koliko je prosto zasedeno, kot tudi skupni volumen. Ko štetje ne pozabite, da bi popust na dejstvo, da proizvajalec točk "lepe" številke. Toda namesto 500 GB, boste imeli samo 452 GB.

Nepovezano

Obstaja verjetnost, da ste pravkar kupili ali predstavili žico. Preden jo povežete, lahko preverite zmogljivost. Ampak za to boste potrebovali posebno škatlo. To je posledica dejstva, da niso vse naprave USB vmesnik. Prav tako moramo povezati ZHD, da ga preverimo preko tega konektorja. Ko trdi disk priključite na sistem, lahko preverite zgornjo metodo.

Programi

Morda ne uporabljate metode Moj računalnik za preverjanje veljavnosti sistema iz nekega razloga. V tem primeru vam lahko pomaga program tretje osebe. Na primer, AIDA64 Extreme Edition. Preprosto prenesite in namestite poskus na pogon.
Po zagonu bo program pregledal sistem. Mimogrede, prikazuje ne samo informacije na trdem disku, temveč tudi vse ostale komponente. Zato boste morali po skeniranju poiskati specifične parametre RA. Ko se premaknete na razdelek »Data Saver« (Shranjevanje podatkov), nato pa na »Total Size« (Skupna velikost). Tukajo modelih pogona in drugih koristnih informacijah.

Snemalniki

Pri nakupu je najbolje poznati največjo zmogljivost informacij o trdem disku. Seveda, komaj potrebujete najbolj voluminozen trdi disk, vendar vsaj razumete obseg razvoja te naprave je vredno. Torej je bil najstarejši uporabljen pogon 8 MB. Zdaj ni niti fotografije nekaterih pametnih telefonov. Najbolj napreden je trdi disk s 500 gd. Čeprav imajo nekateri starejši prenosniki različice 128 GB itd.
Znano je, da velika zmogljivost trdega diska praktično ne vpliva na delovanje sistema. Včasih morda ne najdete mesta za svoje podatke in datoteke, saj računalnik morda ne bo zdržal takšnih količin. Za začasne datoteke bo potreben več pomnilnika. Od tu bodo opazne "zavore" sistema.
Trenutno je ogromna zmogljivost skladiščenja 10 TB. Takšen disk lahko stane približno 25 tisoč rubljev. Toda njegova edinstvena bo veliko za povprečnega uporabnika. Obstaja tudi 6TB model. Njena cena je nekoliko nižja - 14 tisoč rubljev. Zelo dobro je, da proizvajalci poleg povečanja zmogljivosti skrbijo tudi za dobro hitrost, odpornost proti obrabi in kakovost materialov.

Sorodne publikacije