Kako plačati Apple Pay? IPhones, ki podpirajo Apple Pay

Govori se, da je leta 2010 direktor podjetja Apple, Kenneth Weiss, obiskal direktorja USR. Prišel je ne praznih rok, ampak z dokončanim razvojem varnih brezkontaktnih plačil. Ideja je bila predstavljena sodišču upravnega odbora Apple in Visa. Na žalost se naslednja predstavitev ni premaknila, vendar Apple ne bi imel Applea, če bi se zavrnil, da bi uvedel še en mehanizem, ki bi omogočal adekvatnim podjetjem, da porabijo svoje kovance. Zato se je podjetje odločilo, da bo od Weissa skrivaj ustvaril ta sistem in mu ne bo plačal patentnih pogodb. Torej, po samem Kennethu Weissu, se je tehnologija brezkontaktnih plačil - Apple Pay - rodila v svetu. Kot ste že razumeli, bo članek v članku namenjen tej tehnologiji. Razumemo, kako plačati z Apple Pay v podzemnih trgovinah, s katerimi banke sistem deluje in kako varno je uporabljati.


Sistemske zahteve

Brezkontaktna plačilna tehnologija, tako kot pri bančnih karticah, deluje le ob prisotnosti NFC čipa. Zato morate plačati izdajo za iPhone 2014 ali kasneje, saj imajo ti modeli potrebno strojno opremo. V prisotnosti Apple Watch fit 2012 sprostitev iPhone in novejši. IPhones, ki podpirajo Apple Pay:
 • iPhone 5 (ko je Apple Watch priključen);
 • iPhone 5S (ko priključite Apple Watch);
 • iPhone 6 (vključno z različico Plus);
 • iPhone 6S (vključno z različico Plus);
 • iPhone SE (prva in druga generacija);
 • iPhone 7 (vključno z različico Plus).
 • Nakupi z Apple Pay se lahko izvedejo na spletu:
 • ZaTo je primerno za vsako izdajo iPad 2013 in kasneje.
 • Bodite izdajnik Mac 2011 in novejši (ko povežete iPhone).
 • MacBook Pro z zaslonom TouchBar.
 • Preden uporabite Apple Pay, poskrbite, da imate račun Apple ID.


  Banke, ki delajo z Apple Pay

  V času, ko se je tehnologija začela uvajati v Rusiji, je Apple delal samo eno banko - Oschadbank. Apple Pay na iPhone ni deloval s karticami Visa. Mesec dni kasneje so bile odpravljene vse omejitve, druge banke pa so se pridružile Appleu. Zdaj Apple Pay za iPhone podpira vse priljubljene institucije, vključno z "Rocket Bank", "Tin'koff Bank", "Alfa-Bank" in drugi.

  Kako se povezati?

  Če želite začeti z aplikacijo Apple Pay, morate dodati kreditno ali debetno kartico aplikaciji Denarnica (razdelek Apple Pay). Katere zemljevide lahko dodate? Banko jo mora podpreti. Podpirati mora tehnologijo PayPass ali PayWave. Sprva je bilo mogoče uporabiti samo MasterCard kartice, vendar je bila sčasoma ta omejitev odpravljena, vendar obstajajo nekatere banke, ki še vedno prepovedujejo, da se Apple plati Visa. Če je kartica primerna, nemudoma nadaljujte z dodajanjem v Denarnico in priklopite plačila brez stika:
 • Odprite aplikacijo Denarnica in kliknite gumb »Dodaj novo kartico«.
 • V oknu vnesite podatke o bančni kartici (če nameravate uporabljati kartico, ki je že uporabljena v iTunesu, je dovolj, da vnesete geslo iz iCloud).
 • Po kliku na gumb "Naprej" bo banka začela preverjati vašo plastiko.
 • Ko je kartica preverjena, lahko nadaljujete z delomuporabite Apple Pay.
 • Pri MacBooku z TouchBarjem se postopek namestitve nadaljuje na enak način. V sistemskih nastavitvah je meni Denarnica.

  Kako plačati z Apple Pay v trgovini in podzemni?

  Torej imamo ustrezen pametni telefon. V denarnico smo dodali kreditno kartico. Čas je za plačilo. Preden opravite plačilo v trgovini, se prepričajte, da terminal podpira brezkontaktna plačila - ponavadi so označeni z logotipom podjetja ali ikono PayPass. Če je ustrezni terminal našel, dodajte prst na vaš iPhone Touch ID in držite pametni telefon blizu terminala - dva do tri centimetre. Plačilo se izvede samodejno in telefon lahko izbrišete takoj, ko se na zaslonu prikaže potrdilo o plačilu.
  Kako plačati z Apple Pay v podzemni? To vprašanje je še posebej pomembno v juliju, ko je potovalna vstopnica za MCC, plačana z Apple Pay, 50% popust. Če želite plačati izlet v podzemno železnico, držite prst na senzorju za dotik, potisnite pametni telefon na ustrezen terminal (ponavadi je na desni strani vseh drugih). Če imate v času promocije čas za nakup vozovnice, potem boste v nekaj minutah na svoj račun vrnili polovico vašega denarja. Če želite aktivirati Apple Pay na Apple Watch, morate dvakrat klikniti na gumb ob strani. Po tem morate uro na zaslonu obrniti na terminal in ga držati, dokler ne začutite rahle vibracije.

  Kako plačati prek spletnega nakupa Apple Pay?

  Apple, za razliko od Googla in Samsunga, se je odločil, da se ne bo omejil na preprosto simulacijo bančne kartice, ampak je šel še dlje in uvedel funkcijespletnih mest in aplikacij. Če želite kupiti nekaj na spletu ali aplikaciji, ki uporablja Apple Pay, morate najti ustrezen gumb - ponavadi je prikazan logo Apple Pay in nič drugega. Takoj po pritisku na program boste pozvani, da vnesete naslov za fakturiranje in dostavo blaga (vpisati morate enkrat in Denarnica se bo spomnila teh podatkov). Na koncu morate potrditi plačilo tako, da pritrdite prst na senzor za dotik ID.
  Kako plačati z Apple Pay na straneh iPhone in Mac? Pravzaprav, popolnoma enako. Če želite najti logotip Apple Pay, kliknite nanj, vnesite podatke in potrdite plačilo. V primeru telefona in tabličnega računalnika to storite z uporabo senzorja za dotik ID. V primeru računalnika Mac morate prilepiti prst na bralnik prstnih odtisov na najbližji iPhone, priključen na računalnik.

  Varnost

  Apple je znan po svoji pozornosti do informacijske varnosti. Operacijski sistemi podjetja so zaščiteni kot noben drug na svetu. Seveda z uvedbo lastnega sistema brezkontaktnih plačil Apple ni mogel prezreti takšnega vidika svojega dela kot varnost. Varovanje vaših plačil poteka takoj na treh ravneh:
 • Prva raven je operacijski sistem. Podatki v vaši denarnici so varno zaščiteni v sistemu iOS. Sistema ni mogoče prekiniti na daljavo in če izgubite pametni telefon, lahko aktivirate aplikacijo Najdi iPhone in izbrišete vse podatke iz telefona, tudi če je že izklopljen.
 • Druga raven je Touch ID. Vsako plačilo prek storitve Apple Pay potrdi senzor prstnih odtisov. To pomeniNi vam treba biti strah tatov 21. stoletja, ki prihajajo s prenosnimi plačilnimi terminali.
 • Tretja stopnja je tokenizacija. Po plačilu terminal v trgovini ali aplikaciji ne prejme podatkov o vaši kartici, temveč generiran komplet žetonov, v katerem je banka šifrirana za preverjanje plačila. Vaše bančne kartice bodo za vedno na vašem iPhoneu in ne bodo prenesene na tretjo osebo.
 • Napake pri povezovanju in plačilu

  Številni lastniki pametnih telefonov Apple se srečujejo s težavami s plačilnim sistemom. Terminali se preprosto ne odzivajo na svoje telefone. Kakšen je lahko problem in kako uporabljati Apple Pay, če terminal zavrne plačilo?
 • Prva stvar, na katero je treba biti pozoren, je regija. Preverite, ali Apple Pay res deluje na vašem območju.
 • Če je tako, poskusite programsko opremo nadgraditi na najnovejšo različico. To naredite tako, da izberete Nastavitve - Splošno - Posodobitve programske opreme.
 • Če ne more, potem poskusite izbrisati kartico, pojdite na "Nastavitve - Denarnica", poiščite kartico, ki ne deluje, in jo izbrišite. Nato ponovno dodajte.
 • Problem regij lahko odpravite tako, da ga zamenjate z nastavitvami pametnega telefona. Nekaterim uporabnikom je uspelo prevarati sistem s spreminjanjem britanskega prebivališča.
 • Če nobeden od zgoraj navedenih ni shranjen, obstaja samo ena možnost - potovanje v servisni center. Mogoče je, da je vaša naprava poškodovana z NFC čipom.
 • Utrinki in odgovori

  Začetek prodaje Apple Pay v Rusiji je spremljal velik odziv.Ljudje po vsej državi so začeli poučevati video posnetke, na katerih kupujejo novo prehrambeno tehnologijo v supermarketih in plačujejo za polnjenje. Plačilni sistem je naredil presenetljiv vtis o prebivalstvu države, saj je v 9 primerih od 10 delal gladko. Nezadovoljen je s samo nekaterimi prodajalci, ki so opravili telefonsko manipulacijo za novo vrsto goljufije. Plačilo računa v restavraciji ali vstop v metro z uro ni le priročno, ampak tudi zanimivo. Nova izkušnja, ki jo prinaša Apple Pay, spominja na fantastičen roman, kjer so se zapestnice spremenile v nekakšen multi-potni list skupaj s torbico. Glavna stvar je, da plačilo za pomoč Apple Pay zelo hitro postane navada. Nekaj ​​takšnega je bilo že s Touch ID, življenje brez katerega se ne zdi več mogoče.

  Promocije, popusti, nove funkcije

  Na Appleu bi bilo ustrahovanje prepustiti tako obetajoči in priljubljeni tehnologiji brez razvoja. In niso odšli. Zanimanje za plačilo z Apple Pay je v celoti ogrevan z vsemi vrstami promocij, popustov in posebnih ponudb. Tisti, ki so pravkar dodali kartico v denarnico, so se soočili z izjemno velikodušnostjo in si lahko brezplačno privoščili vstopnico za kino ali bujno hamburgerje v priljubljeni kavarni. Tisti, ki niso imeli časa, se zdaj lahko vozijo v ICC s 50% popustom. To ni konec. Apple si zelo želi, da bi z njimi plačali s pametnimi telefoni, kar pomeni, da ne bodo pustili partnerjev že dolgo časa, da bi uporabnikom ponudili posebne ponudbe. Veliko pozornosti namenjamo razvoju funkcionalne komponente Apple Pay. Da, iOS 11lahko pošiljajo denar drugim uporabnikom. Vsak lastnik iPhone-a bo prejel virtualni račun, ki bo deloval vzporedno z resničnimi bančnimi karticami. Na tem računu je mogoče pošiljati denar z uporabo sporočila iMessage.

  Namesto zaključka

  Kaj imamo v suhem ravnotežju? Dejstvo je, da je vse zgoraj navedeno mogoče opisati z eno besedo - prihodnost. Vedno več naših vsakodnevnih življenj se uresničuje prek pametnih telefonov. Zdaj se jim doda denarnica. Vaš telefon je bil odličen igralec in kamera, zdaj pa je postal najvarnejša denarnica na svetu, iz katere je nemogoče ukrasti denar. Očitno je vse to povedano in ni razloga, da bi danes zavrnili preizkus nove tehnologije.

  Sorodne publikacije