Program za kloniranje trdega diska: Pregled več izdelkov

Stara računalniška šala kaže, da so uporabniki razdeljeni na dve vrsti: prva ne izdeluje varnostnih kopij, druge pa že delajo. Ročno kopiranje pomembnih datotek traja predolgo. Uporabo priljubljenih izdelkov je veliko lažje. Članek bo opisal programe, ki vam omogočajo kloniranje delov HDD.

Zakaj manjka Norton Ghost?

Program za kloniranje trdega diska Ghost, ki ga je prvotno razvil Binary Research in nato Symantec, se je štel za najboljšega v svojem razredu. Vendar pa se je v letu 2013 prodaja pripomočka ustavila. Leta 2014 je bila njegova podpora zaključena.


Zdaj je del kompleksnega paketa za upravljanje omrežij Ghost Solution Suite. Vključuje tako komponente na strani strežnika kot na strani odjemalca. V zvezi s tem je izdelek izgubil pomen za domačo uporabo.

True Image

True Image - program za kloniranje trdih diskov v ruskem jeziku. Utility nudi uporabniku izbiro štirih možnosti za ustvarjanje varnostne kopije.
Ena različica. Najenostavnejši in najbolj zanesljiv način pa je najbolj porabljen vir. Vsakič med varnostnim kopiranjem trdi disk popolnoma klonira. Inkrementalni način (privzeto je aktiviran). Prvič, ko se particija HDD kopira, kot je. Po tem kopiranje ni končano. Program za kloniranje trdih diskov beleži samo spremembe, ki so se zgodile v datotečnem sistemu za obdobje od zadnje trenutne kopije. Po neki številki(podano v nastavitvah), se disk popolnoma klonira in stare datoteke varnostnih kopij se izbrišejo.


Glavna prednost tega pristopa je, da je potreben le malo časa, da se ustvari naslednja varnostna kopija. Pomanjkanje - po vsaki inkrementalni kopiji spremembe niso dodane sliki in se kopirajo v nove vsebnike. Če želite izvesti obnovitev sistema, bo program za kloniranje trdega diska zahteval vse predhodno ustvarjene datoteke. Če je vsaj eden od njih poškodovan, lahko uporabnik izgubi del podatkov. Diferencialni način. Za razliko od inkrementalne metode so vse spremembe zapisane v enem vsebniku. Točka je vedno prva kopija. Torej, da bi obnovili sistem, potrebujete primarno sliko in vse varnostne kopije s spremembami. Veriga različic. V tem načinu program ustvari poljubno število diferencialnih varnostnih kopij (uporabniško konfigurirano). Po določenem času se stare varnostne kopije izbrišejo.

Dodatne funkcije

Program za kloniranje trdih diskov z napakami lahko preskoči pokvarjene sektorje. Ta pristop je učinkovit, če sistemske napake povzroči napaka trdega diska.
Pripomoček omogoča samodejno varnostno kopiranje varnostnih kopij na shrambo v oblaku, lokalni disk ali zunanji pogon. Ko prvič poskusite kopirati sliko z uporabo shrambe v oblaku, se bo naročnina aktivirala mesec dni. Po izteku tega roka je treba plačati uporabnost.

Izdelki programske opreme DriveImage XML

Runtime Software so priljubljeni pri ponudnikih storitev. Večina jih je namenjenih okrevanjupodatkov zaradi naključnega oblikovanja ali poškodovanega datotečnega sistema. DriveImage XML je program za kloniranje trdih diskov iz programske opreme Runtime. Za popolnoma brezplačno.
Namestite lahko pripomoček za Windows ali ustvarite zagonski pogon USB, ki vključuje operacijski sistem Knoppix. Moram reči, da zadnja različica daje uporabniku veliko več orodij. Poleg programa DriveImage XML Knoppix vključuje vse izdelke, ki jih je razvila programska oprema Runtime. Za uporabo komercialnih programov jih je treba najprej registrirati. Program za kloniranje trdih diskov vključuje storitev senčne kopije. To pomeni, da bo slika HDD vključevala vse sistemske datoteke sistema Windows, uporabljene med delovanjem. To pomeni, da vam ni treba znova zagnati, da bi klonirali particijo.
Po izdelavi varnostne kopije bo pripomoček izdal datoteko, ki bo vsebovala vse podatke o obsegu, in dokument, ki opisuje particijo. Nekatere možnosti, povezane z vdelanimi v storitve Windows, morda ne bodo delovale v Knoppixu. Zato razvijalec priporoča, da sami ustvarite zagonski flash pogon s programom Windows PE. Avtomatska orodja so primerna le za neizkušene uporabnike. Če operacijski sistem ni naložen, ga lahko Knoppix delno nadomesti. Ima video in avdio datoteke, urejevalnik besedila in internetni brskalnik. Slednje lahko uporabite za iskanje navodil za odpravljanje napak ali prenos distribucij OS, da ga znova namestite. Starejše različice Knoppixa so imele celo pisarniški paket, vendar ga niso želele vnaprej namestiti, da bi zmanjšale njegovo velikost.končnega izdelka.

Sorodne publikacije