Odjemalci Windows SSH: Pregled izdelkov tretjih oseb

V tem članku so opisani SSH odjemalci. Windows že dolgo ne vključuje skrbniških orodij, ki se izvajajo prek SSH. Najnovejše različice, čeprav prihajajo z vgrajenimi orodji, vendar za boljše udobje, je bolje uporabiti pripomočke tretjih oseb. Že dolgo se razvijajo, zato upoštevajo želje večine upravljavcev. Ker so se prve različice opisanih pripomočkov pojavile že dolgo časa, je zdaj vsak vzorec programske opreme stabilen in opremljen z mnogimi dodatnimi funkcijami.


NetSarang xShell

xShell je priljubljen odjemalec SSH za Windows. Vodilna po količini in kakovosti prilagodljivih možnosti. Do nedavnega je bil Windows, za razliko od sistemov, ki temeljijo na Unixu, v programski opremi zelo omejen in ni vključeval tovrstnih programov.
Ta napredna aplikacija poleg zmožnosti SSH1 in SSH2 omogoča uporabniku možnost interakcije s strežniki v številnih priljubljenih protokolih (SFTP, TELNET, RLOGIN, SERIAL).

Značilnosti xShell

Glavne prednosti pripomočka:
 • Sposobnost hkratnega dela z več strežniki.
 • Shranjevanje ukazov za hitro klicanje.
 • Podpora za paketno pošiljanje ukazov (ne le vgrajeni SSH odjemalci Windows nimajo te funkcije; izdelki drugih proizvajalcev se prav tako redko ponašajo s takšnimi veščinami).
 • Podpora za kodiranje UTF-8.
 • Ustrezen sistem kartic je organiziran tako, da sledi več sočasnim povezavam v pripomočku. Vsa potrebna orodja in možnosti (pisave,za vsak zaznamek. Poleg tega bo ohranjanje konfiguracije, sysadmin lahko uporabite v naslednjih sejah.


  Ukazi Command Quick Commands - Še en "čip" programa, ki vam omogoča izboljšanje učinkovitosti administratorja. S tem orodjem se ssadmin sprosti iz rutinskih dejanj. Ni vam treba ročno izbirati večino ukazov. Ta odjemalec SSH lahko namestite v katero koli različico operacijskega sistema Windows. Windows 7, 8 ali 10 - Ni važno. xShell vseeno deluje enako stabilno. Razvijalci poskušajo otroka popularizirati na vse možne načine, zdaj pa je na voljo za uporabo doma ali v izobraževalnih ustanovah, ne da bi plačali licenčnino. Slabosti vključujejo odsotnost ruskega jezika. Vendar pa je malo verjetno, da se bodo sistemski administratorji pritoževali zaradi takega neškodljivega belega prostora.

  PuTTY

  Kot pri NetSarang xShell, aplikacija PuTTY podpira širok spekter protokolov, vključno z Raw. Seveda obstajata obe različici podpore SSH. Obstaja tudi nastavitev vizualnega vmesnika programa. Sprva je bil program brezplačen in je bil razvit izključno v sistemu Windows. Kasneje, glede na priljubljenost programske opreme med sysadmini, je bila poslana drugim OS.
  PuTTy je največja vojska občudovalcev. Zmogljivosti PuTTY so impresivne. To je zaradi velike funkcionalnosti, ki veliko uporabnikov izberejo PuTTy, namesto drugih SSH strank. Po namestitvi odjemalca Windows ne piše novih registrskih podatkov. Če želite shraniti nastavitve, se datoteke uporabljajo v imeniku pripomočkov. To je toomogoča uporabo odjemalca kot prenosnega programa.

  Glavne značilnosti programa PuTTy

  Glavne značilnosti programa:
 • Emulacija dejavnosti združenja (tako da ni bilo treba obnoviti povezave s strežnikom po dolgem obdobju nedejavnosti).
 • avtentifikacija odprte kode in brez nje.
 • Podpora za povezavo prek serijskih vrat (od različice 059).
 • ZA zmožnost uporabe proxy strežnika.
 • Pripomoček shrani parametre povezave po vsakem uspešnem povezovanju.
 • Delo z Arcvour, DES in drugimi priljubljenimi protokoli za IPv6.
 • Program lahko preusmeri pristanišča.
 • Secure Shell

  Do sedaj so bili opisani klasični izolirani SSH odjemalci. Windows za zagon Secure Shell mora nujno vključevati Google Chrome, saj je pripomoček aplikacija za priljubljen brskalnik. Povezuje se neposredno s strežnikom, zunanjih proxy strežnikov pa ni mogoče uporabiti. Funkcionalni programi so nekoliko slabši od zgoraj opisanih pripomočkov. Dajanje poteka z uporabo terminalnega hterma.
  Visoka hitrost dodatka odjemalca je posledica uporabe celotnega spektra funkcij spletnega programskega jezika javascript. Neposredna povezava s katerimkoli pristaniščem sshd daemon je koristna prednost Secure Shell. Projekt se nenehno izboljšuje in izboljšuje.

  WinSCP

  WinSCP je odjemalec SSH za Windows 7, ki ga pozna majhno število redno govorečih uporabnikov. Promocija poteka predvsem v virih angleškega jezika. Projekt odprte kode podpiradelo z različnimi protokoli, od katerih je glavni SSH. Programski vmesnik je lahko videti kot Windows Explorer ali Norton Commander.
  Program je opremljen z urejevalnikom besedila, shrani nastavitve starih povezav, sinhronizira mape v polavtomatskih in samodejnih načinih. Avtomatizacija je možna s skripti. Vdelana konfiguracijska datoteka vam omogoča, da namestite pripomoček enkrat na prenosni medij za shranjevanje. Nato lahko uporabite istega odjemalca SSH pod katero koli različico operacijskega sistema. Windows 8 ali 7 ali 10 so nameščeni na stroju, WinSCP bo deloval enako dobro pod vsako različico.

  Zaključek

  Če je glavni delovni prostor za vas okno brskalnika in je občasno potreben SSH-dostop, je najboljša izbira Secure Shell. Če se pogosto premikate iz ene pisarne v drugo, upravljate tako z delovnega mesta kot doma, vredno je ostati na WinSCP ali PuTTy. Če je aplikacija nameščena na enem računalniku in je ni treba prenašati na druge stroje, poglejte funkcije xShell. Seveda je izbira določenega orodja - pravica upravitelja. Vsi se ne strinjajo, da so opisani programi najboljši. Vendar pa so visoki položaji teh javnih služb v TOP-jih posledica subjektivne misli in njihove priljubljenosti.

  Sorodne publikacije