Nastavitev ure Casio G-Shock

Japonska korporacija Casio je znana številnim oboževalcem dobrih ur kot proizvajalec linije oblačil G-Shock. Ure te serije so se izkazale v smislu udobja, praktičnosti in kakovosti izvedbe, tako da vsakdo - od najstnikov do poslovnežev - ni proti temu, da bi takšne ure v svoji zbirki. Zdaj pa upoštevajte naslednje: bolj izkušeni uporabniki vedo, da morate po nakupu pripomočka Casio nastaviti G-Shock uro. Nastavite lahko budilko, osvetlitev ozadja in štoparico, vendar je nujno treba nastaviti glavni čas, ker najprej nastavite čas, ki se meri v časovnem pasu Tokia, ki ni primeren za prebivalce večine Rusije in sosednjih držav.

Navigacija

Torej, kako naj namestim G-Shock za Cacia? Preden boste izvedeli, se morate seznaniti z načinom gradnje Casio dodatkov. V veliki večini primerov ure podjetja predstavljajo številčnico, okoli katere so štirje kontrolni tipki. Levo na vrhu je gumb Prilagodi, ki igra vlogo namestitvenega ključa. Zgoraj desno je gumb Reverse, s katerim lahko npr. Prilagodite puščice. Gumb Mode se nahaja spodaj levo. S svojo pomočjo nastavite vse načine dela. V spodnjem desnem kotu je gumb Naprej, ki ima vlogo ključa z ukazom Posreduj. Včasih se lahko imena gumbov razlikujejo, vendar je njihovo načelo delovanja in lokacijaostanejo enaki. Obstajajo tudi modeli, pri katerih je ključ za osvetlitev izdelan ločeno. Imenuje se Svetloba. Treba je omeniti, da je prilagoditev vseh modelov izvedena enako, kar bistveno poenostavlja življenje njihovih lastnikov.

Gumb za način

O gumbu Način, kot skoraj osnovni gumb, je vredno povedati več. Omogoča preklapljanje med načini. Ura iz Casio ima naslednje načine delovanja:
 • način trenutnega časa, ki prikazuje točen datum in dan v tednu na zaslonu;
 • štoparica, ki jo lahko na kratko poimenujemo STW;
 • časovnik, zaposleni za odštevanje časa (skrajšano kot TMR);
 • način, ki prikazuje svetovni čas (očitno WT);
 • budilka (skrajšana ALM).
 • Prilagajanje Casio G-Shock

  Zdaj lahko greste na nastavitev ure G-Shock. Za nastavitev trenutnega časa, ki je prikazan za ure, morate pritisniti tipko Prilagodi. To morate storiti, dokler lokacijska koda ne utripa. Če želite spremeniti kodo mesta, morate pritisniti tipki Reverse in Forward. Če morate uro nastaviti na moskovski časovni pas, se morate pomakniti na MOW ali JED. Označevanje drugih časovnih pasov najdete v navodilih.


  V splošnem vodnik G-Shock Hours skoraj vedno vsebuje vse potrebne informacije, zato, če imate vprašanje, se lahko obrnete nanj. Japonski razvijalci so v zvezi s tem zelo preudarni. Ko je lokacija konfigurirana, morate klikniti na gumb Mode in oditi na nastavitev sezone.Če je poletni čas - DST - v aktivnem stanju, potem je pod njim napisano Vklopljeno, potem pa ga izklopite s pritiskom na gumb Naprej, da se zaslon izklopi.

  Če ponovno pritisnete gumb za način, ura prilagodi način prikaza časa - format je 12 ali 24 ur. Nato se bodo začele ure, minute in sekunde, leto, mesec in številke, ki jih urejajo tipki Reverse in Forward. Zadnja stvar, ki jo morate nastaviti v urah, ko je prikazan čas, je osvetlitev ozadja. S tem korakom lahko greste tudi z gumbom Mode. Če je na zaslonu napisana LT1, bo osvetlitev ozadja aktivna 15 sekund, če je LT3 - vse 3 sekunde.
  Ko je nastavitev časa na uri G-Shock končana, pritisnite gumb Prilagodi.

  Napredna nastavitev ure

  Zdaj lahko preklopite na budilko in osvetlitev v nastavitvi ure G-Shock (da, lahko svetlobo nastavite na drug način). Če želite izklopiti ali obratno vklopiti način samodejne osvetlitve (aktivira se z obračanjem ure za 40 stopinj), morate pritisniti gumb Reverse. Držite ga, dokler se na zaslonu Casio ne prižge indikator A. Light ali LT - to se v različnih modelih ure razlikuje drugače. Če želite nastaviti budilko, morate uro premakniti v ALM s pritiskom na gumbe Prilagoditi. Takoj, ko na zaslonu utripa čas, lahko začnete nastavljati čas alarma. Z gumbom Način lahko preklapljate med različnimi alarmi in izklopite njihovo delovanjeGumb za prilagajanje.

  Zaključek

  Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, lahko G-Shock vsakdo obravnava z nastavitvijo ure. To sploh ni težko, zahvaljujoč inženirjem Casio Corporation. Glavna stvar - ne pozabite uporabiti priročnik, ki lahko najdete odgovore na skoraj vse vaše nastavitvenih vprašanj. Različni modeli Casio G-Shock - odlične ure, ki opravljajo svojo neposredno funkcijo - prikazujejo čas, vendar igrajo tudi vlogo koledarja, budilke in štoparice, kar očitno zasluži pohvalo. Skupaj z odlično zmogljivostjo, visoko zanesljivostjo in praktičnostjo postaja jasno, prvič, da Casio zavzema vodilni položaj na svetovnem trgu, in drugič, kjer ima podjetje tako veliko bazo ventilatorjev ne samo v Rusiji, ampak tudi po vsem svetu. .

  Sorodne publikacije