"Turgor": mimo igro in nasvete

Izkušeni razvijalci so ustvarili veliko zanimivih, nenavadnih iger. Toda prehod "Turgoru" bo igralcu resnično nič z enakimi čustvi. Igrača, tako kot drugi izdelki ruskega podjetja Ice-Pick Lodge, se odlikuje po izvirnosti in nenavadnosti. Zato bo njeno spoznavanje zanimivo za vsakega igralca, ki je pripravljen na resne izzive.

Kaj je ta žanr?

Na splošno ni mogoče z gotovostjo pripisati enemu žanru. Da, in tudi nekaterim. Čeprav obstajajo elementi preživetja, iskanja in RPG, je igrače povsem nova smer - nič podobnega, saj njen videz (in to se je zgodilo pred več kot 10 leti) ni uspelo.
Ne glede na to, koliko iger ste obvladali pred - mimo "Turgorus" bo povzročil enaka čustva, kot ste jih dobili od prve računalniške igrače. Nerazumevanje okolice, zmedenost, nedoslednost. Razvijalci so izpustili vse dokazane vzorce in vzorce, ki sestavljajo večino iger, in se odločili, da bodo pripravili nekaj povsem novega, včasih norih, a zelo razburljivih.


Nenavadna mehanika

Začne se z dejstvom, da protagonist (ne človek, če sodimo po tem, da njegovo srce ni skoraj ducat), pride k sebi v neznanem svetu. Vse se zdi, da bledi, je napačno. Le nekaj svetlih predmetov včasih pride iz splošnega sivega. To so stvari, ki so obdarjene s Colors - najbolj dragocenim virom v vesoljskem plovilu. Da, tako se imenuje svet, kjer se je junak zbudil. Njegov glavni cilj je zapustiti vrzel.Ampak za to morate pokazati čudeže spretnosti, predvidevanja in diplomacije, kakor tudi biti sposobni za boj in skrivanje pred sovražnikom. Praktično so vsa dejanja izvedena z uporabo barve. Lahko ga dobite na različne načine - od majhnih bitij, dreves, kamenja in samo poberete tiste drobtine, ki ležijo neposredno pod nogami.


Za boj, komunikacijo, gojenje dreves in uničevanje kamnin - vse to potrebuje barve. In so v razponu kar sedem. Vsakemu daje značaj določene kvalitete, veščine. Na primer, polnjenje srca z zlatom, junak lahko enostavno dogovoriti s sestre. Če je srce polno smaragdne barve, se zaščita znaka poveča. Vijolična vam omogoča, da sovražniku povzročite več škode in tako naprej. Celotna igra je plen barve, izmenjave in stroškov. Toda kako je to lepa in nenavadna! Seveda, mimo igre "Turgor" ne moremo pozabiti nobenega igralca, ne glede na to, koliko iger se bo po tem seznanil.

Kdo živi na svetu

Vrzel naseljujejo različna bitja. Najpomembnejše med njimi so sestre. Ščitijo prehodi do Spaceca, da se pogajajo z njimi, morate jih prinesiti Color. Veliko barv. Šele ko bodo napolnjena njihova srca, bo obstajala priložnost za nadaljevanje. Vsak ima svoje posebnosti, želje in navade, vendar vsi sanjajo o eni stvari - kopičijo dovolj barv, da zapustijo razmik.
Bratje, znani tudi kot skrbniki, lovci ali pravični - so precej agresivna bitja, ki ščitijo sestre, hkrati pa jim odvzamejo barvo,pusti samo drobtine, ki so komaj dovolj za podaljšanje življenja. Vsak od njih ima precej nenavaden izgled in taktiko bitke. Z njimi se boste morali boriti trdo - izberite ustrezne tehnike za zmago.
Mala bitja so bitja, ki se zdijo živa. Pravzaprav je hitreje, golemi - "rojeni", ko kapljice barve padajo na mrtvo pasmo. Nekateri so neškodljivi (lahko jih sesate iz barve), drugi pa so precej nevarni - z njimi se bodo morali boriti. Ko preideš igro "Turgor. Glas barve", lahko igralec naleti tudi na paradigme, ki parazitirajo na drevesih, ki so bile založene z veliko barvami, kot tudi tiste, ki se lahko prikrijejo za varne objekte in napadajo, ko junak pride do njih.

Pomembni izrazi

Kot je bilo že omenjeno, je Color najpomembnejši vir v igri. Podrobneje je bilo opisano zgoraj. Hearts so rezervoarji, v katerih lahko shranite Color. Obstaja junak in vse sestre. Lahko izpolnite različne barve - samo tiste, ki so bile pri roki. Če srce nima kapljic barve, bo junak propadel. Calm - nekakšna lokacija, v kateri živi ta ali ona sestra. Toda, kot pravijo, mir ni prostor, ampak stanje duha. Zato morate od sester dobiti dovoljenje za premikanje in hkrati porabiti določeno količino barve. Obstajajo tri vrste sob: vrt, rudnik in rezervat. V vrtovih lahko vidite drevesa. Rezerve naseljujejo mali verniki. Ob obisku rudnikov lahko junak izvleče barvo neposredno iz skale.
Drevesa - posušena drevesa,popolnoma brez življenja. Če lik v njih vstavi malo barv, bodo oživeli in čez nekaj časa začeli aktivno dajati sadove - da bi prinesli barvo. Poleg tega je njegov znesek odvisen od porabe sredstev za obnovo. Ko se mimo "Turgorja, Glasa barv, na njih pojavijo posebne Neodorodka-Škorpijoni, ki sesajo vitalnost, dokler jih ne zaužije junak."

Nasvet o prehodu

Kot že omenjeno, ne vsak usposobljen igralec na rami opravlja igro "Turgor". Pravkar bo pokvarilo zabavo igre.
Pri delu z drevesi uporabite ikono "Donator". Poskusite jih popolnoma napolniti z barvami - če shranite in ne boste niti zadeli nekaj kapljic, bo pridelek veliko manj bogat kot bi lahko. Ko se igra najde tako velika drevesa kot majhna. Za obnovitev slednjega je manj barva, vendar bo donos od njih bolj skromen. Vendar, če je dovolj sredstev, potem je smiselno, da oživijo vsa drevesa, ne glede na velikost. Preden se pogovorite s sestrami, poskusite z zlatom napolniti srca junaka. Potem bodo sestre bolj naklonjene njemu, bolj bodo verjetno prisiljeni, da se srečajo, pomagajo ali preprosto dajo koristne nasvete.

Ko ste odrasli v vrtu, se prepričajte, da ustvarite stražarja - za topotrebujete kakršen koli nežive predmete (kamen ali kakšno varovalo) v barvi. Tedaj brat, ki bo obiskal vrt, ne bo uničil dreves, zaradi česar boste izgubili rezerve, na katere računate.

Kolikokrat je bila igra odigrana?

Seveda je prenos igrače le enkrat brez pomena. Igralec ne bo razumel ničesar, zelo je zmeden. Šele ko se v drugem prehodu, potem ko se končno ukvarjamo z mehaniko, dobite največje zadovoljstvo iz procesa potopitve v čuden, nenavaden, nič podoben svetu. Vendar, če bi bilo mogoče vsaj enkrat iti skozi igro, bo nekaj igralcev stalo pred skušnjavo, da jo ponovno igrajo.

Zaključek

Upajmo, da bo svetovanje o prehodu "Turgoru" olajšalo igranje. Poskušali smo povedati o splošni mehaniki, pomenu barve, glavnem cilju igre in bitjih, ki naseljujejo vesoljsko plovilo. Torej, kaj je ostalo je samo potopite v igro s svojo glavo in iti skozi to do konca!

Sorodne publikacije