Asus K52D Notebook: specifikacije, fotografije in pregledi

Z izbiro enega ali drugega prenosnika uporabnik upravlja svoj edinstven sklop zahtev. Nekdo raje lepo, dobro sestavljeno napravo, medtem ko ignorira tehnično opremo, nasprotno, nekdo misli, da je bolj praktičen in na prvem mestu zahteva visoke zmogljivosti, nato pa pogleda, kako izgleda pripomoček. Toda najpogosteje želite porabiti denar čim bolj učinkovito, tako da uporabniki iščejo optimalno ravnovesje med vizualno komponento in "polnjenjem" računalnika. V tem članku bomo obravnavali enega najbolj uravnoteženih multimedijskih računalnikov ASUS K52D (tehnične značilnosti naprave, glavne značilnosti in povratne informacije uporabnikov).

Paket

 • Navodila za uporabo za hitro nastavitev.
 • Kupon za jamstvo.
 • Programski diski (gonilniki za sledilno ploščico in vdelana programska oprema podjetja ASUS).
 • Baterija za prenosni računalnik.
 • ASUS K52D lastna oseba.
 • Specifikacije

  Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.

  Prenosni računalniki ASUS K52D  AMD RX881 + SB820  Procesor


  24) AMD Turion X2 P520 4 jedra, 2300 MHz  Pomnilnik  4 GB  Trdi disk  320 GB, 5400 vrt /min.  156 palcev, 1366 x 768 slikovnih pik, LED  grafična kartica  ATI Mobility Radeon HD 5470 1 gigabajt


  Baterija  4400 mA * leto (47,6 vatov)  Dimenzije in teža

  )

  39 x 26 x 36 mm, 2600 m

  Oblikovanje

  Zunaj je ta model skoraj enak kot drugi modeli serije ASUS K. Vse enako stroga zasnova, odsotnost odvečnih podrobnosti, kakovostna montaža. Vse komponente so med seboj usklajene. Telo ne škripi in se ne ukrivi. Kot glavni premaz na zunanji strani računalnika je sijajna plastika. Tak premaz negativno vpliva na odpornost prenosnika na obrabo. Nekaj ​​tednov kasneje bo tudi najbolj natančna oseba našla praske in čips na zgornjem pokrovu. Delovni prostor je izdelan iz valovite plastike, prijetnega na dotik in odporen na poškodbe (tudi če se pojavijo, jih je težko zaznati). Kljub masivnemu videzu in veliki debelini prenosni računalnik ni pretežak in je primerno, da ga nosite v nahrbtniku, če je potrebno prevoziti na dolge razdalje.

  Komunikacije

  Kar zadeva komunikacijsko komponento prenosnega računalnika, je vse stara. Klasičen nabor pristanišč, brez osnov. Na levi strani prenosnega računalnika bo mogoče zaznati: avdio vhod (za mikrofon), avdio izhod (za slušalke in zvočnike), 2 vrata druge generacije USB, vrata HDMI, vrata VGA, ključavnica Kensington (za zaščito proti kraji). Na desni strani so: DVD pogon, druga generacija USB, režo za pomnilniško kartico, omrežna vrata, priključek za napajanje.

  Tipkovnica in sledilna ploščica

  ASUS K52D ima tipkovnicos kombinirano zasnovo. Tipke so tip otoka, vendar se nahajajo v kovčku in na ločeni namenski platformi-membrani. "Vsemogočne" tipkovnice imajo visoko natančnost, srednji način tipk in zadostno stabilnost posameznih ključev. Nelagodje prinaša membransko platformo, ki se upogiba pri delu s tipkovnico. Novinarji, pisarniški delavci in amaterji bodo zelo nesrečni in se ne bodo nikoli navadili. Na desni strani je digitalna enota. Na njem je, kot v zgornji vrstici funkcijskih tipk, močno zoženje gumbov, kar slabo vpliva na natančnost kompleta. Druge težave se ne pojavijo, večina uporabnikov zmogljivosti vgrajene tipkovnice je dovolj.

  Sledilna ploščica se nahaja pod tipkovnico. Ni dodatnih funkcij, ki jih ima. Material na sledilni ploščici se ne razlikuje od materiala delovnega območja. Uporabljena je bila ista groba plastika. Sledilna plošča izstopa z rahlim padcem v ohišju. Gumbi miške so združeni v eno, vizualno podobno jeklu (na žalost ni).

  Zaslon in zvok

  ASUS K52D ima tipično matriko TN + Film z LED osvetlitvijo. Velikost zaslona je 156 palcev, njegova ločljivost pa je samo 1366 x 768 slikovnih pik. S tako korelacijo ločljivosti in velikostjo opazne pikselacije. Ločeno stoječi piksli bralcu preprečujejo branje finega besedila in pri delu z nekaj programi vsebuje zelo malo informacij. Razmerje 16: 9 bo privlačno za tiste, ki so najboljgledanje filmov in videoposnetkov v YouTubu.
  Zahvaljujoč LED osvetlitvi so inženirji podjetja ASUS dosegli visoko svetlost (do 217 sveč) in natančno ravnovesje beline. Vidni koti so daleč od maksimuma. Če se v primeru horizontalnih problemov nagiba ne pojavijo, potem je z navpičnico vse slabo. Tudi minimalno odstopanje pretvori sliko v negativno. Med minusi je treba izpostaviti tudi težave s samodejnim nadzorom svetlosti, ki pogosto skoči od minimuma do maksimuma in obratno. Obstaja podpora za barvne profile, vendar vsi delujejo slabše od standardnih.

  Altec Lansing, lastniški sistem Altec Lansing, je ena glavnih prednosti prenosnika za kakovost zvoka. Na žalost, nič drugega kot hitenja in pomanjkanja basov, srečni lastnik ASUS K52D ne bo moral slišati.

  Produktivnost in spomin

  AMD Turion X2 čip je postal srce računalnika. Procesor v ASUS K52D ima 4 jedra. Pogostost vsakega jedra doseže 2300 MHz. Procesor lahko deluje v dveh načinih. Ena z največjo frekvenco in druga z minimalnim (način varčevanja) - 800 MHz. Procesor je izdelan v 45-nanometrskem procesu, kar ima škodljiv učinek na njegovo avtonomijo. Kot rezultat sintetičnih preskusov je računalnik dosegel naslednje rezultate:
 • Cinebench R10 v načinu enojnega načina - 2596 točk.
 • Cinebench R10 v večjedrnem načinu - 4925 točk.
 • V merilu WinRar je računalnik dosegel 1062 točk.
 • Učinkovitost grafike ustreza produkciji video podsistema AMD, natančneje, grafični kartici ATI Radeon HD 5479. Ta grafična karticaOpremljen je z 1 GB pomnilnika in omogoča do 80 pretočnih procesov. To je zelo majhno v primerjavi z računalniki istega razreda, vendar od drugih proizvajalcev. Ni podpore za tehnologijo Hyper Memory, ki vam omogoča uporabo dela RAM-a v korist grafične kartice. Zaradi grafičnih, sintetičnih testov je računalnik dosegel naslednje rezultate:
 • 3DMark Vantage - 943 točk.
 • PCMark Vantage - 3280 točk.
 • Situacija je žalostna zaradi iger. Grafično jedro mobilne grafične kartice ni sposobno obvladovati sodobnih video iger:
 • Igra Street Fighter 4 v srednjih nastavitvah ne izdajo več kot 39 slik na sekundo.
 • Igra je težja, na primer Colin McRae. Rally: Dirt 2 ne proizvede več kot 20 slik na sekundo pri srednjih nastavitvah (s tem indikatorjem ni mogoče igrati).
 • Grafična kartica in procesor dodata do 4 GB RAM-a (2 GB pomnilniške kartice so nameščene na plošči z 2 GB pomnilnika, kar pomeni, da je zmogljivost pomnilnika ASUS K52D lahko razširjena na 8 GB). V času izdaje prenosnega računalnika je ta količina dovolj, vendar zdaj jasno potrebuje nadgradnjo. Tudi laptop ima 25-palčni trdi disk. Volumen diska je 320 GB. Število vrtljajev na minuto - 5400. Vse te značilnosti, skupaj z visoko porabo energije negativno vplivajo na delovanje računalnika kot celote. Med prednostmi je tudi razpoložljivost zaščite pred padci in udarci (če prenosni računalnik dramatično spremeni svoj položaj, se bo mehanizem prestavil na varno razdaljo od samega diska).

  Samostojno

  BeležnicaOpremljen je z baterijo, sestavljeno iz šestih celic v prostornini 4400 mAh, ki pa niso impresivni. Kot rezultat neodvisnega testiranja so bili doseženi naslednji rezultati:
 • V načinu bralnika (kratko delo dokumentov, deskanje več ur, svetlost 50%) je laptop živel 121 minut.
 • V klasičnem načinu (enako delo kot v prejšnjem načinu in glasbi v ozadju) je prenosni računalnik živel 100 minut.
 • V načinu igre (igra FarCry 2 z maksimalnimi nastavitvami grafike, 100% svetlost, 100% zvok), je laptop živel 70 minut.
 • V načinu gledanja filmov (gledanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Blu-ray, 100-odstotna svetlost in 100-odstotna prostornina) je prenosni računalnik trajal 77 minut.
 • Kot je razvidno iz teh številk, računalnik ne more v celoti predvajati filma. To pomeni, da celo ta proces zahteva priključitev na električno omrežje, sicer bo film v sredini prekinjen. Prenosna naprava, ta stroj je težko poimenovati, ker ne morete poklicati prenosnega računalnika, ki bo moral živeti v bližini vtičnice.

  Toplota in hrup

  Kljub dejstvu, da ima prenosnik diskretno grafiko in quad-core procesor, se ne segreje preveč. Tudi pri maksimalni obremenitvi, med predvajanjem videoposnetkov Full HD, telesna temperatura v delovnem območju doseže 31 stopinj Celzija. Dno se tako segreje do 37 stopinj, kar je precej sprejemljivo. Nastali hrup tudi ne povzroča nelagodja. Pod maksimalno obremenitvijo, hrup prenosnika doseže 41 decibelov. Številke v načinu mirovanja in podNe opazimo niti povprečne obremenitve, čeprav je skoraj nemogoče slišati 41 decibelov (razen v sobi, kjer delate, idealna tišina).

  Mnenja

  ASUS K52D je prejel veliko pozitivnih mnenj strokovnih izdaj in navadnih uporabnikov. Veliko prikrajšanih kupcev pozitivno ocenjuje tako zunanjo zasnovo prenosnika kot tehnično komponento. Navedite nizko ogrevanje in absolutni hrup. Specifikacije, seveda, niso impresivne, toda za vsakodnevno delo in uporabo na treningu laptopa je dovolj. Veliko zvestih uporabnikov je precej zadovoljnih, ker prenosni računalnik ne visi vsakih 20 minut in se spoprijema z rutinskimi nalogami brez incidentov in ekscesov. Zaradi pravičnosti je treba opozoriti, da niso bili vsi zadovoljni s prevzemom. Veliko uporabnikov se je moralo soočiti s poroko. Prišlo je do težave z procesorjem in baterijo. Prišlo je do težav z operacijskim sistemom in gonilniki. Tudi če namestite novo različico operacijskega sistema Windows, boste verjetno potrebovali dodatno programsko opremo in našli gonilnike za ASUS K52D z operacijskim sistemom Windows 10 - naloga ni enostavna, veliko opreme se bo morala lotiti. Druga težava, ki verjetno vstopi v neumnost neizkušenega uporabnika, je DOS namesto klasičnega Windowsa. Nekateri dodatki so res vključeni v minimalen sistem. To je potrebno upoštevati in poiskati napravo z vnaprej nameščenim sistemom, drugače pa se boste morali spopasti z ASUS K52D BIOS.

  Namesto sklenitve

  Usuh ostanek pred nami je dober računalnik s povprečno tehnično opremo in skromno vizualno zasnovo. Dobra zbirka, diskretna grafika, standardni nabor pristanišč in vse za dokaj kompromisno ceno. Ta pripomoček si lahko privošči celo ekonomičnega študenta. Pravzaprav je zaradi tega lahko laptop odpustili za večino slabosti. Prednosti naprave:
 • Diskretna grafika.
 • Dober Wi-Fi sprejemnik.
 • Skrb za naprave:
 • Zelo šibka baterija.
 • Zvočniki nizke kakovosti.
 • Sorodne publikacije