Vsi iPhones: Pregled modelov, Proizvajalec, Specifikacije

Ljubitelji znamke "apple" aktivno čakajo na naslednji novi iPhone. Preden pa vidimo, kaj se bo Apple letos pripravila za svoje oboževalce, je zanimivo razmisliti o vseh iPhoneih, začenši s prvo napravo, izdano leta 2007. In koliko teh kultnih telefonov in novih inovativnih funkcij, veste?

IPHONE (2007)

Ko je prvi iPhone prišel, se ne spomni veliko. To se je zgodilo v oddaljenem letu 2007. Težko je preceniti vpliv, ki ga je iPhone dosegel na trgu pametnih telefonov: z opuščanjem tipkovnice v prid zaslonom na dotik in dodajanjem naprednih zmogljivosti računalnika, ki niso bile prej, je proizvajalec določil standard za to moderno napravo. "Apple bo na novo izumil telefon," je takrat dejal Steve Jobs in imel je prav. Toda originalni iPhone ni imel aplikacij tretjih oseb, ni GPS-a, nobenih videoposnetkov.


IPhone 3G (2008)

Ko se je pojavil prvi iphone, nima podpore 3G - najvišje takratne podatkovne hitrosti. Dodana je bila drugi generaciji naprav leto po izdaji prve naprave (skupaj z GPS). Prvi iPhone je bil toplo sprejet, toda zahvaljujoč modelu 3G so ljudje res začeli gledati na njegov dolgoročni potencial. Hkratni zagon App Store je postal velik del te prelomnice v zgodovini pametnih telefonov.
IPhone 3GS (2009)
Začelo se je z Appleovo tradicijo, da na koncu imena modela "S" doda malce posodobitev na iPhone. Model iPhone za leto 2009 je prvič prinesel priložnost za snemanje videovfotoaparat je prejel tudi posodobitev. "S" pomeni hitrost in odraža izboljšave v notranjih komponentah. Poleg tega je bil dodan glasovni nadzor (še ni znan kot Siri). IPhone 4 (2010)
Če je bil iPhone 3GS majhen korak naprej, je iPhone 4 postal velik preboj - ima nov, bolj estetski in sodoben videz. V skladu s specifikacijami je proizvajalec znatno povečal število slikovnih pik, hkrati pa je ohranil 35-palčni zaslon (prva mrežnica). Model je bil prvi iPhone s sprednjo kamero in večstopenjsko večopravilnost. Od vseh iPhonov je model 4 eden najpomembnejših v zgodovini njihovega razvoja.

IPhone 4S (2011)

Apple se je vrnil k manjši posodobitvi "S" za iPhone 4S leta 2011. V tem primeru ne govorite preveč o novih specifikacijah in funkcijah. Fotoaparat je prejel nadgradnjo do 8 milijonov slikovnih pik. Morda je največji napredek v programski opremi (iOS 5.0) nastopil s Siri, digitalnim pomočnikom, ki danes igra zelo pomembno vlogo za vse iPhone.

IPHONE 5 (2012)

V primerjavi s prejšnjimi modeli je iPhone 5 prejel resne posodobitve. Dodala je dodatno vrsto ikon z zelo visoko ločljivostjo zaslona in konektorjem strele. Pametni telefon je imel lažjo aluminijasto ohišje. Res je bil začetek vstopa v moderno dobo iPhone-a. Na iOS uporabniki so prvič videli Apple Maps, kar ni bilo dovolj.

IPHONE 5C (2013)

Leta 2013 se je Apple odločil, da bo septembra odprl ne enega, temveč dva iPhona. Podjetje je kupcem ponudilo različico pametnega telefona iPhone 5C, ki je zelo podoben 5z majhnimi zunanjimi spremembami in se je izkazalo, da so cenejši. Čeprav je bila po nekaterih tehnologijah popolnoma nova. IOS 7 je bil zagnan istočasno, saj ponuja resnično večopravilnost za aplikacije in predstavlja center za nadzor, ki omogoča lažji dostop do nastavitev.

IPhone 5S (2013)

IPhone 5S je postal vodilni model za leto 2013 s posodobljenim dizajnom in majhno funkcijo, imenovano Touch ID, ki je bila prvič predstavljena v seriji vseh iPhonov. Druge novosti so 64-bitni procesor A7 v telefonu in sprememba arhitekture, ki je kasneje posnemala druge proizvajalce. IOS 7 je prav tako doživel vizualno spremembo: model ima svetle ikone in prosojne menije, ki še danes obstajajo.

IPHONE 6 (2014)

iPhone 6, ki ga je Apple izdal leta 2014, je še vedno v prodaji in ima ugled kot lep telefon. Poleg naslednjega načrta nadgradnje je proizvajalec povečal velikost zaslona na 47 palcev in dodal več slikovnih pik. Treba je omeniti uvedbo NFC za Apple Pay in druge storitve, kot tudi pomembno nadgradnjo fotoaparata, daje boljše fotografije in video rezultate kot kdajkoli prej. Približno ob istem času, je bilo navodilo, ki pojasnjuje, kako izvedeti o državi-proizvajalec iphone v skladu z edinstveno kodo prisotna na napravi. Hkrati Apple opozarja, da gre za izvirne pripomočke izključno na Kitajskem.

IPhone 6 PLUS (2014)

Apple že dolgo ni bil v skušnjavi, da bi sledil trendom industrije velikih zaslonov s pametnimi telefoni, vendar se je še vedno umaknil tržnemu pritisku, zlasti z iPhone 6 Plus. Z diagonalo 55 palcev od kota do kota, je največji iphone za vsezgodba, ki je bližja velikosti iPad mini. Telefon je seveda od leta 2007 prehodil dolgo pot.

IPHONE 6S (2015)

Apple iPhone 6S za mnoge ni postal presenečenje. Vsako nenavadno leto je privedlo do videza "S" različice telefona, ki se je pojavila v prejšnji sezoni, z več posodobitvami, vendar z enako zasnovo. IPhone 6S je praktično identičen šestim modelom leta 2014, kar pomeni, da je težko razlikovati med njimi. Razlike so majhna dodatna debelina in teža. Od posodobitev strojne opreme je bila dodana možnost Force Touch, zaradi katere se je pojavil nov način upravljanja telefona in izvirna različica pregledovalnika fotografij (Live Photos).

IPhone SE (2016)

Ta naprava je bila malce presenetljiva. Uporabniki so pričakovali manjši iPhone z nižjo ceno, vendar niso domnevali, da bo izgledal kot iPhone 5 s povsem moderno introspekcijo. V primerjavi z drugimi vodilnimi sistemi je bila prava vrednost za denar, vendar ni bila v celoti sposobna tekmovati z velikim številom alternativ Android.

IPHONE 7 in 7+ (2016)

Mnogi so čakali na to, da bo iPhone 7 postal eden najboljših mobilnih telefonov v tem letu, in močno nasprotovanje med njim in konkurentom Galaxy S7 je bilo sprejeto negativno. Hkrati so nekateri uporabniki poimenovali model najboljši od iPhonov. Posebnost telefona je bila odsotnost slušalke. Kritiki so rekli, da tako radikalna sprememba zahteva zasvojenost.

V zvezi s pozitivnim spektrom so iPhone 7 in 7 Plus vključevali dodatne barvne možnosti (mat in Jet Black), odpornost na vodo in prah ter četverojedni čip Apple A10za maksimalno računsko moč.

iPhone 8 in 8 Plus (2017)

Ti pripomočki imajo možnost brezžičnega polnjenja, hitrejšega procesorja, izboljšane kamere in zaslona. Glede na preglede, majhen odstotek uporabnikov iPhone 8 ima težave, kot so zamrznitev zaslonov in brez odziva na tisk. Čeprav niso bili zabeleženi v 8 Plus.

iPhone X (2017)

Kot nova generacija telefonov je Apple storil vse, kar je mogoče, da bi izboljšal iPhone X. Zahvaljujoč tehnologiji OLED zaslona, ​​barvam in slikam na zaslonu, je podjetje napravo pripeljalo na novo raven. V skladu s pregledi, so to kakovostni zasloni za danes. ID obraza je tudi nova funkcija, ki uporablja tehnologijo za prepoznavanje obrazov za skeniranje obraza uporabnika za odklepanje telefona. To je zanimiva alternativa standardnemu načinu preverjanja pristnosti gesel, na katerega so se mnogi navadili.
iPhone XS in iPhone XS Max (2018)
iPhone XS XS in Max sta izboljšani in nadgrajeni različici modela X. Poudarek je na procesorju Apple A12 Bionic. To je prvi 7-nanometrski čip, ki je na voljo na trgu in se ponaša s šestimi jedri. Celovit pregled iphone kaže, da je XS izjemno vodotesen in zanesljivo zaščiten pred učinki klorirane in slane vode, čaja, vina, piva in različnih sadnih sokov.

iPhone XR (2018)

Ta naprava je opremljena z 61-palčnim LCD zaslonom z "tekočo mrežo" za osupljive barvne slike. To je tisto, kar Apple meni, "najbolj napreden in natančen prenos barv v industriji." Za razliko od XS, XR, nima OLED zaslona.Vendar so njegovi vizualni učinki enako odlični. Za danes je to zadnja oznaka iphone.

Končna beseda

Lahko rečemo, da se je tehnologija nenehno razvijala. Spremenile so se tudi dimenzije iPhonov v centimetrih. Prvi model je imel parametre 115-61-11 milimetrov. Do četrte generacije naprav so se njihove dimenzije rahlo spreminjale. Povečana velikost iPhone 5 na 123-58-76 mm. Nadaljnje povečanje velikosti pametnih telefonov se je začelo s šestimi generacijami.

Sorodne publikacije