Mehanska zaščita pred krajo: vrste, naprave, izbira. Mehanska zaščita proti kraji

Mehanska zaščita pred krajo je povpraševanje. Ampak ali je sposoben varno zavarovati avto? V članku bomo preučili vrste razpoložljivih blokatorjev, njihovo ureditev in kako dobro opravljajo svoje naloge. Opozoriti je treba, da naprave proti kraji v svojih neposrednih možnostih zagotavljajo zaščito pred penetracijo, kot tudi premikanje vozila, tudi če se pojavijo v vlačilcu.

Razvrstitev

Trenutno so mehanski sistemi proti kraji razdeljeni na dva tipa. Gre za stacionarno in prenosno. Prvi so nameščeni v krmilniku stroja in začnejo delovati, ko namestite ustrezen del. Vklopijo se samodejno ali ročno. Voznik mora vsakič ročno odstraniti in namestiti prenosne blokatorje. Prva vrsta vključuje dodatne ključavnice, ki so nameščene na pokrovu, blokade krmilnikov, posebna vrata na vratih, kot tudi naprave za sledenje menjalniku. Treba je opozoriti, da ima mehanska zaščita pred krajo svoje prednosti.


Na primer, blokatorji te vrste se lahko uporabljajo kot komplet, kupljen kot varnostni sistem. Prav tako se pogosto uporabljajo kot ločen korak. Na primer, oseba lahko z ločenim ključem zaklene izbirni menjalnik ali pa na pokrov motorja vgradi dodatne omarice, tako da delajo takoj po namestitvi vozila za zaščito.Mobilne blokirne naprave ali protivlomne naprave so sredstva za pritrditev volana in naprave, nameščene na pedalu. Njihova prednost je v tem, da se zasnova avtomobila ne spremeni hkrati, in ti stroški so precej poceni. Vendar pa morate upoštevati slabosti. Na primer, uporaba te naprave ni zelo primerna, saj jo boste morali vedno odstraniti in namestiti. Ne smemo pozabiti, da je večina teh blokov precej obsežna, zato bi bilo neprijetno, če bi jih nosili s seboj.

Ključavnice s kapuco

Lopovi bodo nujno potrebovali dostop do pokrova, saj morajo nekako zagnati avto in tudi utišati sireno. Zadnji trenutek vključuje polivanje posebne snovi. Varnostno napravo je mogoče napolniti z montažno peno, nekateri pa jo enostavno razbijejo. Toda z mehansko zaščito pred krajo avtomobila je to nemogoče.

V zvezi z dostopom do motorja se pogosto zamenjajo njegovi posebni deli, da se zažene vozilo. Prav tako ne smemo pozabiti, da avtomobili pogosto razpadejo, da bi ukradli baterijo. Da bi to preprečili, je treba uporabiti takšno mehansko zaščito pred krajo kot blokator zatičev. Ima preprosto zasnovo. Spredaj sta nameščena dva zatiča, ki se pri zapiranju pokrova motorja in vgradnji avtomobila na zaščitni način blokirajo s posebnimi mehanizmi. Slednji so povezani z električnim pogonom, ki je skrit pod pokrovom. Ne smemo pozabiti, da je treba nožice nositi v plastičnih cilindrih. ČeLopov bo poskušal počistiti zatič, potem se bo takšno ohišje vrtelo. Treba je opozoriti, da je glede na povratne informacije kupcev taka metoda dobila povpraševanje, saj je čim bolj učinkovita. Če kvalitativni mehanizem resnično deluje, potem ne bo delovalo nobenega odpadka, nobene kovinske žage ali posebne naprave za vrata.
Drugi tip zaščitnega sistema temelji na zaklepanju zapore pokrova, ki je nameščena v tovarni. To pomeni, da mora voznik nujno potisniti zaklepni mehanizem, preden zapusti avto. Ponavadi se nahaja v kabini. Po tem se ne more odpreti z ročico za osebje. Žal ta način zaščite ni zelo učinkovit, saj je možno odpreti pokrov s ključem, ki ga lahko emuliramo s posebnimi sredstvi. Tako tatovi uporabljajo meto ali palico za krajo.

Dodatne ključavnice za vrata

Zasnova blokatorjev je lahko podobna sistemu zaščite pokrova. Seveda govorimo o zapornih mehanizmih. Aktiviranje takih naprav se pojavi, ko voznik postavi avto na stražo. Razumeti je treba, da mora biti vžig izključen. Nato sistem v nesreči ne bo deloval. Posebnost je naslednja. Ko gre za slog ključavnice, ki so bili kupljeni s poceni alarmni sistem, potem nihče ne bi motilo njih. Signal, ki je pritrjen na obesek za ključe, lahko z lahkoto utišamo s posebno napravo, prav tako deaktiviramo ključavnico, vrata se enostavno odprejo. Če želi voznik uporabiti to metodonamestiti alarmni sistem, ki je zaščiten s posebno kodo. In najbolje je uporabiti dodatno mehansko zaščito pred krajo, ki bo imela zaščito pred ponovnim prenosom.

Kontrolna točka izbirnika blokatorja

Ta metoda bo ščitila pred krajo s tem, da bo ročaj avtomatskega menjalnika blokiran. Ko gre za mehansko, tudi izbirna ročica, ki se uporablja v menjalniku, ni na voljo. Ta mehanizem je mogoče namestiti in zakleniti ročno trajno ali priključiti na običajni alarmni sistem. Če pa uporabljate običajno ključavnico, bo zaščita avtomobila minimalna. Praviloma se pri poceni napravah pogosto domneva, da bo ličinka gradu zelo blizu izbirniku, vsak pa ga bo opazil. Pod plastičnim pokrovom mora biti skrit mehanizem moči, tako da bo mehanski način vlomov odpravljen.

Blokator volana

S pomočjo krmilnega bloka lahko popolnoma zaščitite svoje vozilo. Nameščen je pod volanom ali blizu pedala. Potrebno je uporabiti stop, mehanizem zaščite sam, avtomatsko zapah, sklopko, vijake in ključ. Mnogi dragi sistemi proti kraji uporabljajo krmilno gred s sklopko, ki je razdeljena na dva dela.
Ta del se vrti z volanom, tako da nihče ne more ugibati, da je nameščen tukaj. Za aktiviranje te zaščite morate aktivirati zaustavitev in popolnoma zapreti avto. Po tem, na poskusihpri vrtenju volanskega droga se bo ustavilo tako na nadzorni plošči kot tudi na pedalni enoti. Preden zapustite avto, mora voznik zakleniti volan s konvencionalno mehansko napravo proti kraji, ki bo, če bo poskušala ukrasti avto, vzeti veliko časa za krajo. Najbolj učinkoviti so blokirni volan, ki se uporablja namesto tipk - skrivnosti. Če so pogoji na terenu, potem bo odklepanje kolesa praktično nerealistično, saj je treba uporabiti prah prahu. Treba je omeniti, da na srečo večina ugrabiteljev tega orodja ne uporablja v standardnem setu. Zato podoben mehanski blokator ustraši vsakega tatu.

Odstranljiva ključavnica volana

Druga naprava proti kraji, ki bo zaščitila avto, je odstranljiva. To pomeni, da ga je treba vedno nositi na volanu in nato odstraniti. Pomen te naprave je, da ugrabitelj ni mogel zavrteti volana. Bloker se bo povzpel na nadzorno ploščo ali na konzolo. Če govorimo o šifriranju blokatorjev krmila iz poceni serije, potem je nizka. Namesto tega bo ta naprava prestrašila tatove s svojim groznim videzom, čeprav v resnici ni nič zapletenega pri razbitju. Številne ključavnice na volanu so lahke, vendar na prvi pogled videti zapletene. Če je mehanski blokator nameščen na avtomobilu precej priljubljenega modela ali obratno, ki ne predstavlja posebne vrednosti, potem nihče ne bo porabil dovolj časa za razbijanje dodatnih zaščitnih sredstev. To je topredolgo. Treba je dodeliti ključavnico na volanu "Python". Ta naprava ne izgleda kot poceni kitajska naprava, poleg tega je resnično učinkovita pri zaščiti. Oblika uporablja majhne dimenzije, zato ne povzroča nevšečnosti.

Zaščita stopalke

Zaščita proti kraji pedal je razdeljena na dva tipa. Podpora, ki blokira dostop do pedala, kot tudi poudarek, ki prav tako preprečuje uporabo pedala. Na žalost ima zadnje sredstvo številne pomanjkljivosti. Najresnejši od teh je, da je pritrditev pedala zelo neprijetna. Vendar, ko poskušate ukrasti avto, tudi če voznik uporablja ličinko s šibko zaščito, bo praktično nemogoče prekiniti ta mehanizem. Podpora je enostavna za namestitev, sama naprava pa je masivna.

Ključavnice za vžig proti vžigu

Ta kompleks bo zaščitil zaganjalnik, ključavnice za vžig itd. Pogosto se uporabljajo ta mehanska sredstva za zaščito pred krajo, da se ne uporabi ključavnice na volanu. Obstajajo posebne prednosti, na primer, da poberem ključ do tega blokatorja bo praktično nemogoče, saj drsnika ni mogoče odpreti. Od slabosti je treba opozoriti, da bo treba zamenjati standardno ključavnico za vžig.

Technoblock

Še en učinkovit način je technoblock. Na žalost ni primeren za hibridne avtomobile, pa tudi za Mercedes. Za druge pa bo popolnoma učinkovit. Pomen te obrambe je v tem, da ko se tat začne premikati in stisne zavore,Kolesne sklopke stroja so popolnoma blokirane. V skladu s tem obstajajo nekatere prednosti, na primer, za krajo avtomobila brez ključa-original bo nemogoče, saj bo avtomobil blokiran. Vrtati ali odpreti ključavnico in uporabiti kislino ne bo delovalo, ker je popolnoma skrit. Takšna mehanska zaščita pred krajo lastnih rok ni problem.

Navodila za montažo

Jasno je, da je vsaka naprava nameščena na poseben način. Po vrsti namestitve ločite dve kategoriji. Prvi so vgrajeni z vijaki, nosilci in objemkami v avtomobilskih delavnicah neposredno v sam dizajn vozila. V zvezi z drugo kategorijo, potem ko je mogoče namestiti mehansko zaščito pred krajo, lahko vsak voznik samostojno. Na primer, nekateri pogoni za pedaliranje ali krmiljenje zahtevajo samo pravilno nastavitev naprave in nimajo zelo zapletenega postopka nastavitve. Namestite napravo in jo pritrdite z zatičem s ključavnico. V skladu s tem so pri tem vprašanju najbolj neprimerni mehanizmi, ki jih pedal in volan blokirajo z eno samo zasnovo. Če pa je vse pravilno pritrjeno, ta naprava zagotavlja najvišjo raven zaščite.

Pregled mehanske zaščite pred krajo

Mehanske naprave, o katerih smo razpravljali v tem članku, so trenutno najbolj znane in stare vrste zaščite. Večina ruskih voznikov ni seznanjena s številnimi vrstami, opisanimi v članku, dobro poznajo profesionalce inpomanjkljivosti naprav in na splošno njihovi pregledi so pozitivni. V tem trenutku se mehanska zaščita že dolgo ne uporablja kot en sam ukrep, ki bi ščitil pred krajo. Najpogosteje je nameščen skupaj z elektronskimi napravami. Če govorimo o slabostih, ki razlikujejo kupce, potem so najpogosteje izražene v različnih operacijskih odtenkih, to je vsak dan, večkrat, da namestite ali odstranite zaščitno opremo - zelo težaven proces. Zato avtomobilski navdušenci pogosto uporabljajo mehansko zaščito pred krajo avtomobila, ki ga ni mogoče odstraniti, kar ne zahteva dodatnega časa. Pogosto se isti modeli kažejo dobro v smislu zaščite avtomobila pred krajo.

Izid

Ne smemo pozabiti, da bo zaščita čim bolj učinkovita, če bo uporabljena zapletena oprema. Če je nameščena ena naprava, bo zaščitila pred začetnikom, ki še ni bil obravnavan na noben način, vendar pa se bodo profesionalci s takšno zaščito spopadli le v 2 minutah. Če obstaja celovita zaščita in je opazna, potem je ugrabitev malo verjetno, da se zgodi, saj tat preprosto ne želi zmešati z dolgo časa s težavami. Stroški mehanske antitheft in namestitev bo stala do 8 tisoč rubljev. Če govorimo o celoviti namestitvi, boste morali porabiti približno 400 ameriških dolarjev. Vendar pa nakup avtomobila, ki stane veliko dražje, ne voznik bo prihranil na varnost, vedoč, da tovarna stražar ni pomembno. V času svojega hekanja bo trajalo nekaj sekund do 8minut Zato ocena mehanske zaščite pred ugrabitvijo zapre napravo za osebje. Ne zaupajte mu, tudi če želite, da se na obrambo čim bolj rešite. Bolje je, da pozabite in namestite dodatne podrobnosti, kot da potem iščete vaš avto, ki morda ne bo uspešen. Če povzamemo, je treba podati seznam najuspešnejših zaščitnih sredstev:
  • 1. mesto. Zaščita vozelnega pedala.
  • 2. mesto. Kontrolna točka izbirnika blokatorjev.
  • 3. mesto. Technoblock.
  • To je natančno ocena možnih sredstev za zaščito vašega avtomobila.

    Sorodne publikacije