Motorola T190. Oldies so še vedno v povpraševanju

V dobi pametnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mini računalnikov so standardne cevi iz ničle in devetdesetih let zastarele. Zdaj ni niti jasno, kako bi jih lahko uporabili milijoni naročnikov po vsem svetu. Slab funkcionalni, enobarvni zasloni in nejasen videz. Toda hkrati so imele take naprave tudi veliko prednosti. Med njimi - neprekosljivo kakovost komunikacije in elegantno življenjsko dobo baterije. V teh letih so bile Motorola naprave na grebenu vala. In zdaj gre za preprost in trden telefon "Motorola T190", ki je bil obenem zelo povpraševan. In zdaj so tisti, ki se odločijo, da je ta pripomoček boljši od mnogih "spattoo" pametnih telefonov.


Malo o podjetju

Japonsko podjetje Motorola je znano že od začetka dvajsetega stoletja. Nato se je ukvarjala s produkcijo radijskih postaj. Potem je bila obvladana veja različnih komunikacijskih sredstev. To je ta pisarna v tandemu z Mitsubishi izdal prvi mobilni telefon. Res je, da ga imenujemo "mobilni" je nemogoče. Naprava je tehtala veliko (zaradi prenosne baterije) in pokritost je bila majhna. Še posebej dober v tem trenutku je družba uporabila satelitske telefone. Vendar so bili preveč okorni in niso bili zelo zanesljivi.
Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja je bila Motorola najbolj vplivni igralec na trgu mobilnih naprav. Medtem ko je bila krogla za gumb "cevi", je bila torba proizvajalca šla dobro. Toda v dobi pametnih telefonov so Japonci prevzeli to mesto. Soso uspeli sprostiti nekaj lepih in zanimivih naprav, vendar se je vse končalo. Družba preprosto ni mogla dohiteti trendovskih trendov in šla v minus. Kmalu je prišel stečaj. Relativno nedavno je bila legendarna blagovna znamka prodana za peni kitajskemu velikanu Lenovo. Mimogrede, veliko "junakov" iz leta 2000 je utrpelo enako usodo. Legendarna finska Nokia je šla na enak način. Bolj zanimivo bo razmisliti o legendah iz neobstoječih podjetij. Eden od njih je "Motorola T190".


Kaj je ta telefon?

Naprava "T190" je bila narejena na podlagi dražjega izdelka istega podjetja, imenovanega "T191". Nekoliko poenostavil, naredil nadev v telesu nekoliko slabše kakovosti in ga dal v prodajo kot proračunsko napravo. V začetku leta 2000 je bila to pogosta praksa med velikani mobilne gradnje. Tako grešna tudi Nokia, Siemens, Samsung. In kaj je Motorola še huje? Vendar se je izkazalo, da je telefon zelo srečen. Dokaz za to je njegova priljubljenost. Kljub zelo slabemu delovanju in pomanjkanju celo običajnih možnosti za ta čas, bi lahko bil Motorola T190 klic. Veliko je bilo razloženo z njegovo ceno.
Vendar pa ni bila le njena prednost. Tudi na ozadju takratnega "vodilnega" modela se lahko ta naprava ponaša z neprekosljivo življenjsko dobo baterije. V pogovoru je trajalo pet ur. V stanju pripravljenosti je lahko mirno trajal tri dni. Vendar to ni vse. Zahvaljujoč zunanji anteni je bila kakovost sprejemanja odlična. To je tisto, kar so mnogi radi. Še posebej, če upoštevate stvarnost tistega časa. To so stvari, ki ležijo vmobilnih operaterjev. Ni presenetljivo, da je bil takrat najprimernejši aparat "Motorola T190". Datum izdaje leta 2002 - namiguje na dejstvo, da so takratni monopolisti mobilnih tehnologij lahko vzeli denar za prazno mesto. In samo ta telefon je imel ceno, ki je primerljiva z njenimi zmogljivostmi.

Tehnične značilnosti "T190"

Pred skoraj dvajsetimi leti je sodobnemu uporabniku težko presenetiti značilnosti telefona. Vendar je koristno vedeti. Motorola T190 je ohranila komunikacijske standarde GSM 900 in 1800. Ni 3G ali LTE moda. Imel je zunanjo anteno za sprejem signala tudi na robu območja pokritosti. Notranji pomnilnik telefona lahko vsebuje samo sto številk v prenosnem računalniku. Število SMS sporočil je bilo tudi strogo omejeno. Naprava je imela več prednameščenih iger (med katerimi je legendarna "kača") in je lahko podpirala ohranjevalnike zaslona (ohranjevalniki zaslona).
Telefon je imel številne polifonične melodije zvonjenja in zmožnost vibriranja. Iz aplikacij je bil samo kalkulator, zvezek. Ni bilo niti brskalnika za internet. Čeprav je v tem času internet? O stvareh, kot so Wi-Fi, Bluetooth in infrardeči vmesnik in lepo govorite. Prva dva sta bila v razvoju, pristanišče pa ni zadolženo za proračunski telefon. To so glavne značilnosti Motorola T190. Tudi v tem času so bile fotografije in videokamere le del vodilnih. Tehnologije tega časa niso podpirale kakovostne slike. Enobarvni zaslon z zeleno osvetlitvijo je imel zelo majhne dimenzije. To pojasnjuje življenjsko dobo baterije.

Ocene

Seveda moda v spletnih trgovinah ni bila tam, toda na tem modelu lahko najdete preglede na spletu. V bistvu gre za roke "starih fagov", ki v osnovi ne nosijo novih pametnih telefonov in kot stare kot stare. Zato so vsi pregledi Motorola T190 pozitivni. Toda naprava resnično ni imela skoraj nobenih slabosti, glede na leto izdaje, pozicioniranje in stroške. Za svoj denar in status je bil skoraj popoln telefon.
Lastniki so opozorili na odlično kakovost komunikacije, odsotnost nepotrebnih in nepotrebnih možnosti, zanimiv videz in dobro baterijo. Za tiste ljudi, ki potrebujejo samo telefon za klice, ni boljšega pripomočka kot Motorola T190. Uporabniški priročnik pa je bil prikrajšan za ruski jezik. Toda telefon je tako preprost, da ni potreben.

Kdo zdaj potrebuje "T190"?

Kljub dejstvu, da je telefon zastarel, se lahko zdaj izkaže za koristno. Potencialni kupci tega pripomočka so starejši ljudje. Ne potrebujejo novih možnosti. Potrebujejo zanesljivega "klicatelja". In Motorola T190 se popolnoma ujema s to vlogo. Všeč so mu tudi ljudje, katerih delo zaradi povečane nevarnosti za slednje ne omogoča uporabe novih pripomočkov. Malo verjetno bo, če bo zadnji vozni park za kup dolarjev ubit v enem delovnem dnevu. In taka naprava ne boli in se zlomi.

Povzetek

Zdaj je lahko koristen tudi telefon iz preteklosti. Naprave, kot je Motorola T190, se lahko uporabljajo izključno za klice. In v tem primeru se za njih ne bo uporabljal noben sodoben pametni telefon.ker te naprave zagotavljajo neprimerljivo kakovost komunikacije in ne zahtevajo pogostih polnjenj. Legende preteklosti lahko še vedno služijo ljudem.

Sorodne publikacije