Kako se odjaviti od glasbe Apple? Kako onemogočiti naročnino za glasbo Apple?

Apple Music Streaming Music Service se je začel leta 2015. Dostop do njega je možen iz katere koli naprave "apple", računalnikov z operacijskim sistemom Windows in mobilnih naprav, ki se izvajajo v operacijskem sistemu Android. Prve tri mesece storitve je na voljo brezplačno. Do konca poskusne naročnine mora uporabnik izbrati, preklopiti na plačani račun ali zavrniti nadaljnjo uporabo storitve. V tem gradivu bomo opisali, kako se lahko odjavite iz Apple Music-a kadar koli in iz katere koli naprave.


Vrste naročnin

Da bi bolje razumeli, s čimer se ukvarjamo, naj na kratko preučimo možnosti, ki jih ponuja storitev pretakanja Apple Company. Če želite začeti uporabljati, morate imeti registriran Apple ID, edini identifikator, ki vam omogoča uporabo vseh storitev podjetja. Z vpisovanjem uporabnik dobi popoln dostop do storitve od prvega dne, ni omejitev pri izbiri in uporabi glasbenih posnetkov.
Glede na referenčno obdobje lahko govorimo o petih vrstah naročnin:
 • Brezplačno. Na voljo samo novim uporabnikom storitve za obdobje treh mesecev.
 • Posameznik. Je vaša osebna zbirka vredna 169? na mesec
 • Individualni letni stroški - 1690 €.
 • Družina. Dostop do glasbene zbirke za šest oseb, stane 269? na mesec Za vse udeležence je potrebno predhodno dogovoriti "Družinski dostop", ki vam omogoča izmenjavo pridobljenih znanjvsebine.
 • Študent. Nizkocenovna osebna zbirka za študente ali inštitute. Veljavnost do štirih let, s ceno mesečne naročnine 75 €.
 • Moram reči, da se v preteklem času od začetka storitve cena naročnine za ruske uporabnike ni spremenila. Hkrati je del držav v letu 2017 izgubil brezplačno poskusno obdobje, ki ga je nadomestil privilegij zmanjšanega plačila.


  Zdaj, ko so znane vse razpoložljive možnosti in njihovi stroški, ugotovimo, kako onemogočiti Apple Music. Upoštevajte zaporedje dejanj za vse naprave, na katerih je ta storitev na voljo.

  iPhone ali iPad

  Mobilne naprave, označene z logotipom jabolk, so najbolj razširjene. Zato bomo za začetek razumeli, kako se odjaviti iz Apple Music na iOS 9 ali 10. Dostop do storitve v teh operacijskih sistemih je iz programa "Glasba", za izključitev pa bomo uporabili:
 • Izberite točko menija "Za vas", označeno z logotipom srca.
 • V zgornjem desnem kotu zaslona se prikaže ikona profila, tako da jo odprete v "Prebrskaj Apple ID".
 • Odvijte v postavko "Naročnina" in jo odprite.
 • Po seznamu razpoložljivih možnosti uporabe je interaktivni gumb "Prekliči naročnino".
 • Po prekinitvi povezave bo storitev na vaših napravah na koncu predplačniškega obdobja, ki se odšteje od datuma naročnine mesečno. Na enak način se lahko odjavite tudi iz brezplačne naročnine za Apple Music. Ko to naredite,dostop do skladb, izbranih v poskusnem obdobju, bo blokiran. Pomembno je, da se spomnimo, da je prost dostop dostopen samo enkrat in ni razdeljen na obdobja. Če ga vklopite za en dan in nato prekinete, bo poskusna naročnina v celoti uporabljena.

  Mac ali Windows računalnik

  Računalniki, ki uporabljajo storitev pretakanja, uporabljajo iTunes. Razmislite o tem, kako se z njegovo pomočjo lahko odjavite iz naročnine za glasbo Apple. Odprite razdelek »Za vas« in pod ikono profila izberite »Podatki o računu«. Ko je geslo potrjeno, se bodo odprli podatki Apple ID. Preskočimo jo na zadnji razdelek »Nastavitve« in ga vidimo v razdelku »Naročnine«. S klikom na gumb "Upravljanje" se bodo odprle vse možnosti, ki so na voljo za uporabo storitve, vključno z odjavljanjem.
  Podobne ukrepe lahko izvedete iz menija iTunes Accounts. Če izberete Pogled, se prikažejo uporabniški podatki podjetja Apple ID. Kako onemogočiti naročnino Apple Music s te strani, smo vam pravkar povedali.

  Apple TV

  Apple TV četrte generacije - edina iz cele serije teh pripomočkov, ki lahko delajo s storitvijo pretakanja. Z njegovo uporabo lahko tudi onemogočite naročnino Apple Music. Kako bomo to naredili, bomo zdaj razmislili.
  Vstopiti morate v meni za nastavitev televizorja in z izbiro računa potrdite prijavo z geslom. Ko končate te manipulacije, boste videli že znani meni za upravljanje, kjer lahko onemogočite naročnino na Apple Music. KakoVidite, v tem ni nič zapletenega, dejanja na vseh obravnavanih napravah so skoraj enaka.

  Naprave Android

  Ob odprtju priložnosti za uporabo glasbene storitve na napravah Android so fantje iz Cupertina naredili pametno marketinško potezo. Nekateri uporabniki tega operacijskega sistema bodo verjetno lahko spremenili svoje strasti in dopolnili navdušujočo vojsko izdelkov "jabolk". Za tiste, ki so poizkusili aplikacijo z istim imenom, ni bilo zanimivo, je mogoče onemogočiti Apple Music. Kako to storite na Androidu, vam bomo povedali zdaj.
  Prijavite se v meni na domači strani programa, da odprete nastavitve računa. Tu boste morali poiskati točko za upravljanje naročnine in v njem onemogočiti samodejno obnavljanje. Po izvedenih ukrepih bo storitev delovala do izteka mesečnega obdobja, ki je bilo plačano.

  iTunes Match

  Vse zgoraj navedene metode vam pokažejo, kako se lahko odjavite iz Apple Music na različnih elektronskih napravah. V tem primeru to pomeni, da vam zavrnitev uporabe storitve ne bo več vrnjena. Če so uporabnikom Android na voljo le alternativne možnosti drugih ponudnikov glasbe, lahko uporabniki Mac in Windows izberejo drugo možnost znotraj sistema Apple.
  Gre za iTunes Match, še en "apple" glasbeni izdelek. Njegova aplikacija omogoča poslušanje nasvetov o tem, kako se lahko odjavite od Apple Music, da bi še naprej uporabljali iCloud kot strežnik za shranjevanje.glasbena zbirka. Značilnost njegovega dela je sinhronizacija obstoječih skladb na lokalnem računalniku s knjižnico iTunes Store. Zapisi, ki so shranjeni v tej glasbeni trgovini, bodo zamenjani z ustrezno kakovostjo. Storitev ima svoje omejitve glede velikosti in števila shranjenih pesmi, a kljub temu daje uporabniku dokaj dobro alternativo uporabi svoje glasbene zbirke. Če je zavrnitev Apple Music samo stroškovno povezana, jo je treba upoštevati. Letna naročnina bo stala dvakrat ceneje.

  V zaključku

  Zdaj veste, kako se odjaviti od Apple Musica, in po našem priporočilu lahko to operacijo izvedete na kateri koli napravi, ki je sposobna delati s to storitvijo pretakanja. Če pa se v zadnjem trenutku premislite in se odločite za spremembo naročnine na bolj priročno različico cene, bo zaporedje izvedenih dejanj podobno.

  Sorodne publikacije