Kako narediti sijaj v Photoshopu - opis po korakih, priporočila in povratne informacije

Vsak fotograf se sooča z dejstvom, da je v okvirju pretirano bleščanje. Znebite se jih hitro - za to uporabite kapuco ali odsevajte ozadje. Toda pri obdelavi fotografije včasih želite dodati sonce. Če fotograf potrebuje take dodatke, potem morate najprej urediti program. O tem, kako narediti sijaj v "Photoshopu" in bo obravnavano v tem članku.

Sončna refleksija v različnih različicah

Čeprav nekateri verjamejo, da se različice grafičnih urednikov odlikujejo z dodajanjem takšnega učinka, je v CS6 Photoshopu zelo enostavno narediti bleščanje kot v drugi. Vendar obstaja več možnosti za izvedbo. Za začetek morate ustvariti črno ozadje nad fotografijo, in če se odločite za ustvarjanje ločenega sijaja, potem morate ustvariti platno v velikosti 1000 x 1000 slikovnih pik.


Nato morate odpreti okno "Filter", izberite "Vizualizacija" in "Blind". Zdaj se mora prikazati okno z nastavitvami. Obstaja že čas ustvarjalnosti. Za začetek morate izbrati vrsto objektiva iz 4 možnosti. Potrebno se je ustaviti na točki, ki je bila najbolj všeč.

Kako narediti flash v Photoshopu?

En primer, kako ustvariti takšen učinek, je že naveden zgoraj, toda za izdelavo edinstvenega predmeta je potrebno več časa in truda. Za začetek morate prejeti blitz dodati motnost, dokler luster ne postane naraven. Prav tako morate biti pozorni na križ, ki se nahaja v srediniSličice, s premikanjem, spremenite iluzijo v velikosti in v sorazmerju. Ko ustvarjalec doseže rezultat, lahko kliknete »V redu«. Tukaj je treba v "Photoshopu" čim bolj naravno zasenčiti svetlobo.


Zdaj morate shraniti rezultat, da ga boste večkrat uporabili in da ne bo trajalo veliko časa. Za začetek morate obrniti posnetek. V ta namen pritisnite Ctrl + L. Po tem morate klikniti "Uredi" in določiti čopič. Pokličemo novo orodje in nato pritisnemo Ctrl + L, da obrnemo sliko. Glede na povratne informacije večina fotografov izbere ta način ustvarjanja bleščanja, saj ne zahteva preveč časa, rezultat pa se lahko ponovi v drugih posnetkih.

Sončna refleksija

Ni tako zanimivo ustvariti standardne barve, da bi naredili naravni sijaj. Če želite, da bo "Photoshop" čim bolj naraven, morate najprej ustvariti novo korekcijsko plast, in sicer barvo "Tone /Saturation". Po tem začnite premikati drsnike tako, da se barve spremenijo za potrebno, nato pa postavite kljukico "Toning" in jo ponovno uredite, kot pravi fantazija. Če se zdi, da je nekaj barv, lahko dodate nasičenost ali nov korekcijski sloj, namreč gradientni zemljevid. Da, najbolje je, da se osredotočite na glavne barve: rumena, oranžna in rdeča. In zadnji korak je dodajanje fotografije, na kateri je bil namesto ozadja načrtovan blesk. To vam bo omogočilo, da profesionalno naredite sijaj v Photoshopu.

Drugi načinustvarjanje učinka

Ta možnost ni univerzalna kot prejšnja, saj je bilo v prvem mogoče ustvariti iluzijo absolutno katere koli barve. Ampak to vam omogoča, da ustvarite bleščanje zelo hitro, praktično takoj. Najbolje je, da postavite sunburst na fotografije, ki naj bi bile.
Če je posnetek na zahodu ali vzhodu, je lepo platno za ustvarjalnost. Ampak, če je fotografija posneta doma ali ponoči, morate biti previdni pri dodajanju učinkov. Da bi odsevali fotografijo v "Photoshopu", kot v prvi različici, je to precej enostavno.
Za začetek odprite fotografijo v Photoshopu. Takoj premaknite plast v pametni predmet. To storite tako, da na plošči »Plasti« kliknete z desno tipko miške na sliko in izberete isti element. Naslednji element je, da odprete okno »Filter«, nato pa pojdite na meni »Vizualizacija« in »Odsev«. Imate že znano okno, vendar se namesto črnega ozadja prikaže sličica. To je tisto, kar omogoča najbolj priročen in natančen položaj učinka. Ko je vse narejeno, morate klikniti gumb "Ok". Poleg tega, če končne različice ni v izvirni lestvici, lahko na plošči Plasti dvokliknete oznako, da pokličete isto okno za urejanje. Sodeč po ocenah, fotografi le redko uporabljajo ta način, saj so predlogi in niso vedno popolnoma prilagojeni sliki. Toda nekateri strokovnjaki uporabljajo takšen sijaj, da pospravijo fotografijo in dajo meglico. To je treba storitiigrajo z motnostjo plasti.

Drugi programi za ustvarjanje učinkov

Ni vedno "Photoshop" na voljo za uporabo ali ima težave. Tukaj je nekaj primerov, kako narediti sijaj v Photoshopu ali z drugo programsko opremo. Ampak, da začnete z drugo tipko iz Photoshopa.
Ni vedno časa, da bi ustvarili lep in naraven pogled, in fantazija včasih ne želi delati. V ta namen čarovnik in fotografi delita svoja že pripravljena orodja na internetu. Če jih želite najti, morate izbrati krtače z odsevi in ​​jih uporabiti tako, kot želite.

After Effects

Veliko ljudi ve, da je ta program zasnovan za urejanje videoposnetkov, v resnici pa lahko uredi en okvir in ga shrani v katerem koli grafičnem formatu. Plug-in je zasnovan tako, da doda bleščanje, izgleda zelo naravno in lepo, lahko ga uporabite tudi na zvezdnem nebu, rahlo zmanjšate motnost. Tukaj lahko naredite lepo bleščanje, kot v "Photoshopu", in včasih še bolje.

Ozadja z učinkom za Photoshop

Pred kratkim so še posebej priljubljene ozadja z iskricami. Če želite ustvariti razglednico ali povabilo, je to odlična možnost. Najbolje je, da izberete sliko v formatu JPG in teksturi - na primer RAV ali PNG. Na različnih lokacijah je vedno veliko arhivskih učinkov, ki jih lahko izberete in uporabite po vaših željah. Najpomembneje je, da sliko skrajšate za določen vzorec, odvisno od tega, ali gre za poroko ali povabilo za letakobletnico Teksture lahko shranite v sam grafični urejevalnik, da ne zamašite pomnilnika računalnika in ne po nesreči izbrišete vseh delovnih tokov. V ločenem oknu lahko izberete grafično orodje, ki je trenutno potrebno. In tudi s pomočjo tekstur lahko ustvarite ne le ozadje, temveč tudi barve katerega koli elementa, tudi v tridimenzionalnem prostoru. Lahko ustvarite logotipe z odsevi.

Tekstura "Photoshop"

Potrebno je skrbno izbrati slike z odsevi, saj lahko njihova velikost včasih doseže več megabajtov. In če je vaš trdi disk ima zelo omejen pomnilnik, potem lahko povzroči resne posledice in upočasni vaš prenosnik ali računalnik. Najbolje je imeti dodaten trdi disk za delo s fotografijami in Photoshopom. Preprosto namestite teksture, za to morate odpreti okno »Uredi«, nato pa pojdite na zavihek »Nastavitve« in na kartico »Vodenje upravljanja«. Odpre se pogovorno okno, izberete vrsto »Vzorci« in jih nato prenesete. Po tem so izbrane vse teksture, ki jih želite shraniti in namestiti. Spomnimo se, da se formati za prenos imenujejo PAT. Če imate sliko PNG, lahko z njo delate kot pri kateri koli drugi fotografiji, torej preprosto prenesete v želeno obliko in jo postavite, kot je potrebno za delo. Plus, ta podoba je, da jo lahko postavimo v katerokoli sliko, za to je potrebno izbrisati vse, razen bleščanja, in zmanjšati nasičenost, tako da je vse videti naravno. To bo omogočilo tudi točim prej ustvarite sijaj v očeh "Photoshopa".

Sorodne publikacije