Najboljši pametni telefon na Windows: pregled modelov

V prehodnem trenutku, ko je industrija mobilne tehnologije močno napredovala, sta se Microsoft in Nokia, ki sta zaostajala za napredkom, odločila sodelovati in ustvariti povsem novo rešitev, ki združuje najboljše konkurence. Druge korporacije, kot sta Samsung in HTC, so se tudi odločile, da bodo sodelovale v tem poskusu, vendar brez velikega navdušenja. Posledica tega je bila, da je poskus, da bi igral dve uspešni blagovni znamki, ustvaril živahen in praktičen izdelek, žal pa ni pridobil veliko priljubljenosti. V tem pregledu bomo na kratko preučili operacijski sistem in pametne telefone različnih generacij sistema Windows Phone, ki jih lahko kupite in uporabljate danes.

Windows Phone 7

Prvi poskusi oblikovanja pametnega telefona, ki temelji na posodobljenih mobilnih operacijskih sistemih Windows, so bili videni že leta 2009. Takrat je preživel svoj najnovejši pametni telefon Windows Mobile 6. Nato nihče ni mogel ceniti novosti Microsofta. Zelo preprost vmesnik s ploščicami in pomanjkanje osnovnih funkcij mnogih sramoti. Razvijalci niso videli možnosti razvoja in se osredotočili na druge platforme. Ljudje še vedno dajejo prednost izdelkom, ki temeljijo na operacijskih sistemih Android in iOS, pametni telefoni s sistemom Windows 7 pa se skrivajo ob strani in čakajo na prihodnje posodobitve.

Nokia Lumia 900 - vodilni iz oddaljenega leta 2012

Stanje se je začelo spreminjati po prihodu flamingovskih modelov Lumia. Prvi pogoltniti je bil 900. model, ki je dal drugo življenje blagovne znamke Windows Phone. Pros: Ni dober fotoaparat in zaslon. Cons: Firmware do Windows Phone 7.8. Specifikacije:

Operacijski sistemWindows Phone 7.8ProcesorSnapdragon S2 eno jedro, 1400 megahertz 20)


Prikaz4.3 palcev, ločljivost 800 s 480 pikspomin
)


512 megabajtov RAM, 16 GB ROMkamera8 milijonov slikovnih pik, 1 megapikselBaterija1830 milliamp-ur

Kljub dokaj nizki zmogljivosti pametni telefon lahko uniči številne proračunske pripomočke za obdobje 2015–2016. Gre za jasno optimizacijo programske opreme. Microsoftovi inženirji so z veseljem ustvarili najbolj produktivno napravo. Telefon deluje brezhibno z vsemi osnovnimi nalogami, medtem ko ima veliko težav s sodobnimi igrami in aplikacijami, slednje pa preprosto niso na voljo. Posebna pozornost je bila namenjena ergonomiji. 900. model je bil lahek, kompakten in udoben. V suhem ostanku pred nami ni najbolj moden in sodoben, a še vedno živahen pametni telefon z dobrim zaslonom in dostojno kamero, ki jo najdete na b. na trg za nič.

Samsung Omnia 7 - korejski v "oknih"

Pros: Dostopnost. Proti: Slaba tehnična oprema. Specifikacije:

Operacijski sistemWindows Phone 7Procesor) Snapdragon S1 eno jedro 1000 megahertzzaslon4 palcev, resolucija 800 na 480 točkah


)
Pomnilnik512 megabajtov RAM, 8/16 GB ROMkamera8 megapikslovBaterija1500 milliamper ur

Ni sramota, da bi izdal pripomoček, ki temelji na operacijskih sistemih Windows in Korejci iz Samsunga. Omnia 7 je videla svet malo prej kot zgoraj opisani pametni telefon Nokia in je enako izjemno ugodna možnost. Ta naprava uporablja zaslon Super AMOLED. Zaradi tega je zagotovljena svetla in bogata slika z največjim kotom gledanja. Vendar pa zaslon - ni edina prednost tega modela, všeč in povsem sprejemljiv objektiv, ki omogoča odlične fotografije pri dnevni svetlobi.
Kljub življenjski dobi baterije pri tako majhnem obsegu lahko telefon deluje od zgodnjega jutra do večera v mešanem načinu uporabe. Telefon je primeren za tiste, ki ne potrebujejo sodobnih inovacij, in je popolnoma zadovoljna z dobrim starim Windows 7.

Windows Phone 8

Sistem se je razvil resno s prihodom sistema Windows Phone 8. Uporabniki so končno dobili dolgo pričakovano svobodo, da spremenijo in prilagodijo vmesnik za svoje potrebe, razvijalci pametnih telefonov in ustvarjalci - nova orodja za ustvarjanje programske opreme in uvedbo ekskluzivnih rešitev priložnosti. Seveda so telefoni postali bolj napredni. Tam so bili zasloni, ki so se zbudili s tapkanjem in občutljivimi zasloni, ki se odzivajo na dotik rokavic.

Nokia Lumia 920 - Microsoftovo novo upanje

Pros: Optični Carl Zeiss. Optična stabilizacija. Proti: Masivni primer. Šibka avtonomija. Tehnični podatki:

Operacijski sistemWindows Phone 8Snapdragon S4 2 jedra, 1500 megahertzPrikaz


)
4.5 palcev, 1280 od 768 točkPomnilnik1 gigabajtov operativnega pomnilnika, 32 gigabajtovKameraGlavno 8,7 milijona slikovnih pik, 1,2 milijona slikovnih pik spredajBaterija


)
2000 milliamp-ur

To je prvi telefonski fotoaparat - pametni telefon v operacijskem sistemu Windows, obrnjen navzdol v industriji in prisili vse proizvajalce, da posebno pozornost namenijo možnostim fotografiranja. gradi Vendar to ni vse. To je prvi pametni telefon na Windows, opremljen z optičnim stabilizatorjem - specializiranim mehanizmom, ki kompenzira tresenje v rokah pri fotografiranju.


Pametni telefon se lahko pohvali s široko paleto aplikacij za obdelavo in objavljanje fotografij, ki so jih razvili inženirji Nokia izključno za 920. model. Prikazovalnik pripomočka ima polarizacijski sloj čiste črne barve, ki zmanjša količino bleščanja na minimum. Uporablja se tehnologija PureMotion, ki povečuje hitrost sličic za pregledovanje vsebine. Poleg tega je to eden prvih pametnih telefonov (pametnih telefonov), ki podpirajo delo v rokavicah (to inovacijo bodo cenili prebivalci Sibirije). Na splošno je popoln pametni telefon za Windows navijače in tiste, ki se želijo samo seznaniti s sistemom.

Nokia Lumia 1520 - izjemno, impresivno

Pros: Gigantic Bright Display. Zmogljiv čip. Proti: Masivni primer. Nizka ločljivost. Šibka avtonomija. Specifikacije:

Operacijski sistemWindows Phone 8.1ProcesorSnapdragon 800 4 jedra, 2200 megahertz 180


Prikaži6 palcev, 1920 od 1080 točkPomnilnik
193)

2 gigabajta pomnilnika, 32 GB (podprte kartice SD do 64 gigabajtov)kamera20 megapixels main, 1.2 megapixel frontalakumulator2000 milliamurnih ur

1520. model je presenetljiv. diagonalo zaslona. Vsi prejšnji pametni telefoni v operacijskem sistemu Windows 8 so bili kompaktni, z eno roko jih je mogoče udobno uporabljati. Model 1520 se pojavlja kot multimedijska naprava, ki lahko zamenja tablični računalnik. Pametni telefon je odličen za gledanje video posnetkov, iger, fotografije, pa tudi za brskanje in brskanje po spletu. Zaradi tesne integracije s storitvijo Xbox Live lahko telefon postane nadomestilo za prenosno predpono.
Pomemben dejavnik je kamera z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, ki popolnoma nadomešča "milo" srednjega razreda. Velik zaslon v tem primeru ima vlogo lepega iskala. Ta telefon (če ga lahko zamislite) - močan, lep, funkcionalen, vendar je težak in neprijeten. Za telefon te velikosti boste morali v torbi ali nahrbtniku dodeliti poseben žep. Primerna za vse, ki so pripravljeni žrtvovati ergonomijo v prid masivnemu zaslonu.

HTC One M8 za Windows - naslednji poskus HTC-ja

Pros: Privlačen dizajn. Dual Pixel Camera. Proti: Nizka avtonomija. Specifikacije:

Operacijski sistem


Windows Phone 8.1Procesor) Snapdragon 8012150 megahertzPrikaži5 palcev, 19201024 točkspomin2 gigabajta pomnilnika, 32 GB ROM (SD kartice do 128 gigabajtov)kamera

254)
4 megapixels main, 5 megapixels spredajbaterija2600 milliamp

HTC, očitno , dolgotrajno IT-k mpany od obstoječih. Neskončni poskusi inženirjev, da se "znajdejo", vodijo le do izgube dobička in presenetljivih idej, kot je namestitev sistema Windows na pametni telefon, ki je bil prvotno ustvarjen za Android. Tehnično, naprava se ne razlikuje od različice Android, tako da je enako močan čip polnjenja in krone v obliki dvojnega objektiva kamere, ki vam omogoča zajemanje več svetlobe. Med takšnimi pripomočki je rešitev HTC dodeljena zaradi zanimivega vizualnega oblikovanja, za razliko od tistega, kar predstavljajo drugi proizvajalci in matrika visoke ločljivosti. Poleg tega je zelo močan pametni telefon. Windows 8.1 nima dodatnih funkcij. Kot pri Samsungu, je ostalo le še "golo" firmware.

Samsung ATIV SE Galaxy - podoben pametni telefon za Windows

Pros: Svetel zaslon. Visokokakovostna optika. Proti: Plastični kovček. Specifikacije:

Operacijski sistemWindows Phone 8ProcesorSnapdragon 8.002.300 MHzprikaza5-palčni, 1080 1920pomnilnik2 GB RAM, 16 GB (podpira SD kartice do 64 GB)kamere
(304 )

13-MP glavna 5 MP spredajakumulatorja3340 milliamp ur

Privzeti samsung. Mogoče ta telefon še bolj Korejski kot sedanje vodilne družbe. Neprikazljivega eleganten poenostavljen plastična lupina takoj izda korejski proizvodnjo. Prijetno vtis zapusti Super AMOLED-zaslon. Kljub prisotnosti "napake" v obliki Pentile matriko, iz katerih je slika postane zrnat luč v tej odločbi veliko oboževalcev, raje svetle in nasičene barve. Druga značilnost pametnega telefona je postala lastniški kamero. 13-milijona slikovnih pik, objektiv vam omogoča, da jasne slike, tudi pri šibki svetlobi. Ni edinstvene funkcije ali funkcije programske opreme na tel.

Windows Mobile 10

Ta tako imenovana posodobitev obletnica je bila razvita kot del operacijskega sistema Windows 10. Sistem je postal hitrejši, dobil veliko naprednih funkcij, in razvijalci, ki omogoča prenos aplikacij iz iOS in Android. Pametni telefoni na Windows 10, so našli nove mehanizme za zaščito in interakcijo. V poglavju kotom dal Ideja je bila ustvariti enotno pripomočke, ki združuje telefon, računalnik. To se doseže s pomočjo tehnologije kontinuum, ki vam omogoča, da nastavite pametni telefonNamizno različico sistema Windows in jo aktivirajte pri povezovanju s specializiranimi perifernimi napravami. Danes obstajata dve vodilni napravi, ki sta na voljo za prodajo in ki podpirajo celotno paleto funkcij za Windows 10 Mobile.

Microsoft Lumia 950 XL - zapuščina Nokie

Zaradi popolne mobilizacije mobilnega oddelka Nokia se je Microsoft odločil, da prekliče to ime in sproži telefone pod lastno blagovno znamko. Pros: Visoka kakovost izdelave. Visokokakovostna optika. Cons: Omejena količina vgrajenega pomnilnika. Tehnične specifikacije:

Operacijski sistemWindows 10 MobileProcesor) Snapdragon 810Prikaz5.7 palcev, 2560 od 1440 točkPomnilnik3 gigabajta pomnilnika, 32 GB (podprte so kartice SD do 200 gigabajtov)kamera

357)
Glavna slika 20 milijonov slikovnih pik, 5 milijonov slikovnih pik spredajBaterija3340 milijamurnih ur

Razmišljanje o najmanjših podrobnostih premijski pametni telefon na Win dows Edini vodilni je Microsoft Lumia. Na splošno je to nekakšna rešitev za povprečje za tiste, ki ne želijo porabiti za HP Elite X3, ampak radi imajo pametne telefone s sistemom Windows. Vizualno spominja na pametni telefon Nokia Lumia 925 enake oblike in obrise, obstaja kontinuiteta generacij in jasna vizija oblikovanja. Kot vsak drug pametni telefon Windows je Lumia opremljena z visoko kakovostno optiko, mehansko stabilizacijo slike in ClearBlack zaslonom v svoji novi podobi. Funkcije naprave vključujejo podporo za Continuum in sistemPrepoznavanje gostitelja - Windows Hello.

HP Elite X3 - najboljša rešitev za ventilatorje Windows

Pros: Močna strojna oprema. Podpora za vse sodobne standarde. Proti: Visoki stroški. Specifikacije:

Operacijski sistemWindows 10 MobileProcesor) Snapdragon 820 4 jedra, 2150 megahertzZaslon6 palcev, 2560 x 1440 točk (kot drugi pametni telefoni Windows 10, zaščiteni s steklom Gorilla Glass 4).Pomnilnik4 GB RAM-a, 64 gigabajtov (podpira 2048 GB kartic SD)


)
KameraGlavna slika 16 milijonov slikovnih pik, 8 milijonov slikovnih pik spredajBaterija4150 milliamper hours

Novo od HP je popoln pametni telefon za Windows, ustvarjen posebej za poslovni segment. Naprava je brez pomanjkljivosti, opremljena z najbolj "top" železo in ima popoln sklop sodobnih standardov. Gadget vključuje: senzor prstnih odtisov, optični bralnik očesne mrežnice, zaščito pred vodo in prahom, brezžično (indukcijsko polnjenje in NFC brezkontaktni podatkovni vmesnik, sodoben pametni telefon Snapdragon 820 in 4 gigabajta RAM-a za največjo zmogljivost sposobnost za delo s Continuumom Ker je bil pripomoček ustvarjen s pristranskostjo na poslovnem trgu, lahko pričakujete dolgoročno podporo in sveže posodobitve za programsko komponento pripomočka.

Namesto sklenitve

za kratko obdobjeNeuspešen razvoj sistema Windows Phone je izšel s tremi ponovitvami platforme in veliko dostojnimi telefoni. Uporabniki imajo kaj izbrati. Trg je dom starih in proračunskih pripomočkov, ki temeljijo na Windows Phone 7 in dragih premium telefonih, ki so prejeli najnovejšo programsko opremo.

Sorodne publikacije