WerFault.exe Kakšna je to storitev, kako popraviti napake v njenem delu?

Na žalost lastniki piratskih sklopov in prepakirniki Windows pogosto dobijo napako s nerazumljivo storitvijo WerFault.exe. Kaj je ta storitev in proces, ki je odgovoren za to, je predstavljen v upravitelju opravil z isto izvršljivo datoteko, ne vedo vsi. In pojav trajnih napak, čeprav ni kritičen za sistem, sčasoma začne nepopisno dražiti uporabnika. Medtem, pri razumevanju tega procesa in odpravljanju posledic neuspehov v njegovem delu, ni nič posebej zapletenega.


WerFault.exe: Kaj je ta storitev?

Sam proces pri vsaki spremembi sistema Windows je na ravni celotnega sistema (če ne upoštevate virusov, ki ga lahko prikrijejo). Ena storitev je odgovorna za reševanje kritičnih sistemskih napak z izdelavo poročila po meri, ki ga lahko pošlje Microsoftu, da izda priporočila za odpravljanje težav z aplikacijami, ki so povzročile zrušitve.
Vendar, če je v uradnem OS, ta storitev, na idejo, deluje dobro, potem piratske kopije, ko poskušate poslati poročila, tako rekoč, "iz škatle." Zato se v sistemu Windows 7 "WerFault.exe" izda sporočilo. Programska napaka ». S preprostim ponovnim zagonom se ta vrsta napake sistema skoraj nikoli ne odpravi. Toda najbolj žalostno je, da se pri uradnih spremembah takšna napaka pojavlja pogosto. Ampak tukaj morate ukrepati.

WerFault.exe: Programska napaka. Kaj storiti, da popravimo na prvem mestu?

Za začetek upoštevajte najpreprostejšo metodo izločanjatežave, ki se priporočajo vsem uporabnikom brez izjeme. Sporočila o napakah te vrste je mogoče povezati, čeprav samo z dejstvom, da sistem ne namesti najnovejših posodobitev ali da mora očistiti sistem iz smeti računalnika.


V tem primeru je storitev WerFault.exe neposredno vključena. Kakšen je ta proces v smislu poročanja? Kot je že jasno, analizira napake, dobro, in vprašanje pošiljanja poročila ostaja za uporabnika (v običajnem delu je predlagano, da pošljete opis problema v Microsoftu). Toda vrnimo se do popravka.
Napaka WerFault.exe v operacijskem sistemu Windows 7 je v najenostavnejšem primeru odpravljena z ročnim iskanjem razpoložljivih posodobitev v centru za nadgradnjo in nato z namestitvijo. Kot dodatno rešitev veliko svetuje uporabo programskih optimizatorjev (npr. CCleaner, ASC itd.), S katerimi je zaželeno očistiti sistem od nezaželenih datotek v obliki običajnega računalniškega smeti (bilance po odstranitvi programov, napačne bližnjice in t

Iskanje vzrokov za napako in njeno odpravljanje

Če se po optimizaciji sistema zgodi napaka, bo treba ugotoviti, ali so sistemski procesi krivi za to, ali kriviti vse aplikacije tretjih oseb, vključno z virusi. Najprej morate uporabiti standardni upravljalnik opravil, "ki zaključi sam izvršljiv proces, WerFault.exe in se nato znova zažene.
Če se napaka ponovi, uporabite odsek za konfiguracijo sistema (msconfig iz menija Run) in namesto običajnega začetkaOperacijski sistem namesti diagnostični zagon, po katerem naredimo poln ponovni zagon. V tem primeru uporabnik prejme "čist" Windows prenos, ki vključuje samo glavne storitve. Če se napaka ponovno pojavi, se obrnemo na temeljne metode popravljanja situacije.
V tem primeru se pravi, da so lahko nekatere sistemske knjižnice in datoteke poškodovane, na primer zaradi kratkotrajne napake tretjih oseb, posledic zlonamerne kode ali drugega. Za začetek uporabljamo protivirusni skener (npr. Dr. Web CureIt!) In dodatno preverimo sistem z orodjem AdwCleaner. To bo pomagalo odkriti tako viruse kot vohunske module oglaševanja.
Če skeniranje ni dalo rezultatov, se zdi, da gre samo za škodo na sistemskih komponentah, ki so pomembne za pravilno delovanje samega operacijskega sistema. Lahko jih preverite za integriteto in jih lahko obnovite z ukazno vrstico (cmd), ki se izvaja v imenu skrbnika, v kateri je napisana ena vrstica - sfc /scannow. Potem boste morali počakati na dokončanje testiranja in izterjave, po katerem, v ideji, pojav napak, povezanih s to storitvijo, ne boste bolj zaskrbljeni.

Na koncu

To je kratka storitev WerFault.exe. Kaj je to sistemsko orodje, mislim, da je že jasno. Vendar pa ne bi smelo biti vprašanj o odpravljanju napak. Standardno orodje za skeniranje sistemskih objektov skoraj vedno pomaga in se lahko uporablja ne le v primerih, ki veljajo za ta predmetstanje, ampak tudi v primeru reševanja mnogih drugih težav, povezanih s kršitvami pri delu komponent sistema Windows.

Sorodne publikacije