Acer V3-571G ne vidi RAM-a. Vzroki in rešitve

RAM v prenosniku je presenetljivo drugačen od tistega pri stacionarnem računalniku. Njena vloga v sistemu ni nič manj pomembna kot kateri koli drug del prenosnega računalnika. Tukaj je nekaj možnosti za odločitev, zakaj Acer V3-571G ne vidi RAM-a.

Opis izdelka

Pred opisom problema, kot je Acer V3-571G, ne vidite RAM-a, morate razumeti, kaj je ta del. RAM je ena glavnih komponent računalniškega sistema, brez katerega naprava preprosto ne bo delovala. Njegova naloga je zagotoviti medpomnilnik med procesorjem in trdim diskom. Glavna izbirna merila za RAM so:
 • Obseg.
 • Proizvajalec.
 • Pogostost dela.
 • Časovni presledki.
 • Oblika vrstice.
 • Če prenosni računalnik ne vidi RAM-a, je lahko primer v okvari enega od imenovanih kriterijev.

  Proizvajalci spomina

  Notebook Acer V3-571G model ne vidi RAM-a zaradi nezdružljivosti. Dejstvo je, da je pri izbiri RAM-a za prenosni računalnik pomembno upoštevati režo proizvajalčevega RAM-a.


  Razlog, zakaj prenosni računalnik ne vidi RAM-a, je, da so palice različnih proizvajalcev preprosto nezdružljive. Najprej je na prenosnem računalniku ena vrstica RAM, včasih pa obstaja želja po povečanju pomnilnika iz praktičnih razlogov, saj se v tem primeru hitrost sistema poveča, zmanjša.odzivni čas programa na uporabnikove zahteve in sistem se zažene veliko hitreje. Da bi se izognili takšnim težavam, je vredno kupiti trakove v paru in enega proizvajalca. Te seznanjene različice so testirane skupaj in bodo trajale dlje. Med proizvajalci so dobro uveljavljeni ADATA, Corsair, Kingston, Samsung.

  OCR formati

  Kot vsi prenosniki Acer V3-571G ne vidi RAM-a zaradi neusklajenosti formatov. Prenosniki imajo obliko, imenovano So-DIMM. Njegova značilnost je, da je višja in krajša od standardne palice za stacionarni računalnik. MEMORY FORMATS, ki je trenutno v uporabi, ima oznako DDR3 in DDR4. Njihova razlika ni le v času in frekvencah, ampak tudi v videzu. To pomeni, da pomnilnik DDR3 nikoli ne bo mogel priti v režo DDR4 in obratno.


  Acer V3-571G. Opis naprave

  Ta prenosni računalnik ni igralni in deluje na Win8. Zaslon je opremljen z IPS matrico, ki zagotavlja kakovostno sliko in dostojno barvno prenašanje. Intelov procesor se trži kot generacija Ivy Brige, tretja vrstica. Urna frekvenca je 2600 megahertzov, obremenitev pa se samodejno poveča na 3200 megahertzov. Hitrost prenosa podatkov ali predpomnilnik tretje stopnje doseže tri megabite na sekundo. V Acer V3-571G lahko pomnilnik DDR3 in do 1333 MHz namestite le v višini 6 gigabajtov, vendar ne več. Včasih večja glasnost označuje nepravilno delovanje naprave. Zato ne vidim RAM pomnilnika prenosnega računalnika. Grafična kartica je vgrajena v procesor in diskretna.Prva različica nima nič posebnega in ni zasnovana za izvajanje zahtevnih aplikacij. Druga možnost v primerjavi z GeForce GT730m pa je, da lahko obvladajo številne aplikacije in celo nekatere igre. Prostornina diskretne grafične kartice je dva gigabajta.
  Trdi disk velikosti 750 GB se uporablja kot podatkovna shramba. Za zapisovanje in branje DVD-jev, vrat USB. Za dostop do interneta lahko za brezžično komunikacijo uporabljate priključek RJ-45 ali vgrajeni Wi-Fi adapter. Zato je prenosni računalnik Acer V3-571G vreden predstavnik prenosnikov srednjega razreda.

  Nasveti za uporabo

  Pomnilnik v stacionarnem računalniku in prenosnih računalnikih se redko uporablja, vendar je skrb za to še vedno potrebna. Včasih zaradi napačne uporabe Acer V3-571G ne vidi RAM-a. Ker največja dovoljena količina pomnilnika ne sme presegati šestih gigabajtov, potem namestitev trakov istega obsega ne bo delovala. Da bi prenosni računalnik lahko prepoznal nov RAM, ga je treba izbrati v skladu z zgoraj navedenimi merili. Če se vsi podatki, in sicer frekvence, časovni presledki, ujemajo, se ne bi smeli pojaviti težave z združljivostjo. Po namestitvi slotov RAM se morate prijaviti v BIOS in konfigurirati parametre RAM-a. Ko gre za pomnilnik, sistem samodejno izbere palico, ki je večja od volumna, in uporablja svoje parametre v delu. Tam lahko vidite tudi, katere frekvence lahko "poganjate" RAM, če obstaja potencial za overclocking. V rednih presledkihČiščenje pomnilniškega območja je treba očistiti tudi prahu, saj lahko lepljenje delcev na stike povzroči neželene posledice, ki povzročijo nepravilno delovanje celotnega sistema. To se zgodi, da Acer V3-571G ne vidi RAM zaradi tovarniških napak, vendar v tem primeru je bolje, da se obrnete na servisni center in pod garancijo dati laptop za popravilo. Če se naprava ne popravi, mora v skladu z garancijo proizvajalec zagotoviti zamenjavo opreme.

  Sorodne publikacije