Windows 10 ne vidi tiskalnika: možni vzroki in načini za rešitev problema

Verjetno večina uporabnikov sodobnih računalniških sistemov, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows so se pojavile situacije, ko nujno potrebujejo za tiskanje pomemben dokument, in enako deseto sprememba nenadoma napoveduje, da operacijski sistem Windows 10 ne vidi tiskalnika. In kaj storiti v tem primeru? Možnosti je lahko več. Toda najprej je treba ugotoviti razloge, zaradi katerih Windows 10 ne vidite USB-tiskalnik ali drugače povezano napravo. Nato se bodo štele vse možne probleme in ponujajo najbolj učinkovito odpravljanje težav.


Windows 10: Računalnik ne vidi tiskalnika. Zakaj?

Vse bolj ali manj pismen uporabnik odgovoriti na vprašanja o vzrokih za ta pojav je treba reči, da so vsi povezani, da manjka ali nepravilno nameščene gonilnike tiskalnika. Dejansko je lahko eden od razlogov za to se imenuje. Vendar pa obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na uspešnost tiskalniki (celo plast povezave fizično).
Recimo, da je voznik v redu (naprava se določi, in sistem pravi, da je v redu). Kaj potem? Tukaj lahko kot banalen razlog navaja pomanjkanje povezave z lokalnim tiskalnikom ali napravo v omrežju. Mogoče je storitev pečat je v neaktivnem stanju. Poleg tega se lahko spremeni nastavitve tiskalnika, tako da je tiskanje nastaviti podaljšanega zdravljenja. Nenazadnje, celo čakalno vrsto za tiskanje prelivna (simultanonalogo tiskanja preveč dokumentov).


Prvi in ​​najlažji način za odpravljanje težav

Predpostavimo, da Windows 10 ne vidi tiskalnika HP, čeprav je v nekem trenutku deloval odlično. Najprej morate preveriti povezavo z računalnikom, izklopiti in nato vklopiti napravo ali celo znova zagnati računalnik, na katerega je priključen. Možno je, da bo to delovalo. Vsaj v nekaterih primerih se tiskanje nadaljuje. To velja za lokalne in omrežne tiskalnike.
Če pa se tiskanje ne zažene, ga v nastavitvah lokacije omrežne naprave ni treba izbrati s seznama in ročno predpisati naslov in ime.

Windows 10 ne vidi tiskalnika: preverjanje statusa naprave

Vendar pa so situacije še slabše. Recimo, da Windows 10 ne vidi Canonovega tiskalnika. Zakaj? Ampak samo zato, ker naprava sama izda napako. Uporabite upravitelja naprav, posodobite seznam, ki prikazuje prikaz skritih naprav, nato pa, če se tiskalnik prikaže na seznamu (tudi če označuje napako gonilnika), preverite njegovo stanje v nadzorni plošči, ki bo uporabljena privzeto status ni nastavil zaustavljenih možnosti tiskanja ali aktiviranih samostojnih možnosti.

Reševanje težav z ustreznimi storitvami

Če in po sprejetih ukrepih Windows 10 ne vidi tiskalnika, je koristno uporabiti oddelek programa in komponent, kjer je treba preveriti komponente, je storitev trenutno aktivnanatisnite
Če je z njo vse v redu, morate iti neposredno do oddelka za storitve. Kliče se prek konzole »Zaženi« z vnosom ukaza za izvajanje storitev. msc
V urejevalniku morate le najti ustrezno storitev, odpreti njene lastnosti (lastnosti), klikniti gumb za začetek, nastaviti vrednost začetnega tipa na ustrezen avtomatski ali ročni zagon.

Namestitev in posodobitev gonilnikov naprav

Nazadnje smo prišli do najpomembnejšega vprašanja, da tiskalnik nima nameščenega gonilnika. Stanje lahko preverite v upravitelju naprav.
Vsaj, če je tiskalnik označen kot neznana naprava, lahko preprosto poskusite posodobiti programsko opremo zanj. V nekaterih primerih pomaga poiskati nestandardni gonilnik za identifikatorje DEV in VEN. Windows 10 ne vidi tiskalnika samo zaradi pomanjkanja takega gonilnika v lastni bazi podatkov. Pri vnovični namestitvi po prenosu gonilnika uporabite oznako mesta shranjevanja namestitvene datoteke ali, če je mogoče, namestite sami EXE distribucijo ali datoteko z informacijami INF (za objekt EXE prek PCM je zagon izbran kot skrbnik, za INF pa vrstica "Install" ») Vendar pa lahko pride do popolnoma nestandardne situacije, ko Windows 10 ne vidi tiskalnika prek USB. Možno je, da je vse v redu z napravo in njenimi gonilniki, vendar USB krmilniki manjkajo (morda je pristanišče poškodovano).Poskusite ponovno povezati tiskalnik v drugo režo (morda potrebuje USB 3. 0 in ne 2.0) ali pa znova namestite gonilnike krmilnika USB. Nazadnje preverite kabel USB ali priključite napravo prek drugega standardnega priključka. Toda v primeru posodobitev gonilnikov je bolje, da to ne storite z lastnimi sredstvi sistema, temveč z uporabo specializiranih orodij za samodejno posodabljanje. Slabi programi, kot so Driver Booster, Slim Drivers in podobno, niso slabi. Iskanje in prenos bo potekal izključno na uradnih virih proizvajalcev opreme, programska oprema te vrste pa bo absolutno za vse "železne" in navidezne naprave, ki so prisotne v računalniškem sistemu, in ne samo za tiskalnike (čeprav je mogoče omeniti le tiskalno napravo, posodobitev programsko opremo za to, in po ponovnem zagonu poglejte, kako bo delovala).

Način za obnovitev delovanja tiskalnikov

Načeloma lahko za odkrivanje in odpravljanje težav uporabljate posebej razvite programe.
Na primer, aplikacijo Print And Scan Doctor, ki je bila izdana posebej za HP-jeve naprave, lahko imenujemo zelo učinkovito orodje. Tudi drugi tiskalniki ne bodo mogli najti podobnih pripomočkov na mestih te vrste tehnologije. Če tovrstni pripomočki niso predvideni za prenos, je lahko na spletni strani proizvajalca tiskalnika ali računalnika (najpogosteje gre za prenosne računalnike).identifikacijo možnih težav. Seveda jih ne popravljajo, vendar lahko razkrijejo glavni vzrok neuspehov s precej visoko stopnjo verjetnosti.

Če povzamemo, je treba opozoriti, da se tukaj niso obravnavala vprašanja, povezana s škodo ali okvaro tiskalnikov, skenerjev /MF-jev, ali izpostavljenosti virusom, zaradi katerih bi lahko prišlo do kršitve ne toliko v delovanju voznikov, koliko v samem sistemu. Zgoraj predlagane metode navadno odpravljajo težave, ki so se pojavile v 99 od 100 primerov. Če sploh nič ne pomaga, vendar je naprava prej delala, samo obnovite sistem. Možno je, da bo tudi tako primitiven način pomagal.

Sorodne publikacije