Kako priključiti volan na računalnik? Parne igre z pedali na računalniku

Osebni računalniki lahko povežejo številne pripomočke in naprave. Lahko povežemo igralne palice, igralne plošče in tako ustvarimo pravi igralni računalnik. Oglejmo si, kako povezati volan z računalnikom.

Volanski obroč za igro

Kako priključiti kolo Logitech na računalnik:
 • Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da greste v računalniški salon ali v trgovino in si sami vzamete volan. Proračunska možnost je Logitech. Zdaj imajo skoraj vse igralne naprave USB vrata.
 • Preverite, ali imate v računalniku prosta vrata. Priključitev volana na računalnik ne bo težava. Vrata USB za vstavljanje v prosti priključek. Če te naprave ni mogoče prepoznati v nobeni igri, se ne paničite in je ne poskušajte čim prej vrniti v trgovino. Samo ta igra morda ne podpira volana.


 • Prav tako ni vredno zanemariti priročnika, ki je priložen mehanski napravi. Če so na pedala nameščeni volani, ni pomembno, v katerih zaporedjih se volan poveže s pedali ali obratno.
 • Po priključitvi volana na računalnik počakajte nekaj sekund za samodejno prepoznavanje in v spodnjem desnem kotu boste videli, da je vaša naprava priključena.
 • Malo zgodovine

  Veliko ljudi je nekoč razmišljalo o nakupu kolesa za računalniško igro. Vsi so želeli igrati dirkalni simulator, ne na tipkovnici, ampak se počutite kot pri vožnji pravega dirkalnega avtomobila. Trenutno jih je velikonaprave. Prvo igralno napravo so izumili sredi sedemdesetih let 20. stoletja. Ključ za osebni računalnik se je pojavil šele leta 1994. Podjetje, ki ga je ustvarilo, se je ukvarjalo s proizvodnjo igralnih palic za ameriške letalske sile. Prva naloga razvijalcev je približati virtualni svet resničnemu.


  Če ne želite igrati samo na računalniku, ampak na platformi X-Box ali Sony Playstation, je vredno izbrati volan. Zdaj večina teh naprav podpira osebni računalnik. Zanimivo je upoštevati število pedal. V večini modelov so po standardu dva pedala, plin in zavora, če pa se želite popolnoma počutiti kot v avtomobilu, je vredno najti pedale, kjer je dodana sklopka. Poglejte, ko se odločite, da bo njihov material enakomerno in ne bo zdrsnil po tleh.

  Menjalnik

  Menjalnik obstaja tudi za realistične simulatorje dirkalnih iger. So različni:
 • Sekvenčni. V takem menjalniku lahko hitrost preklapljate tako, da spustite ali dvignete korak. Nemogoče je preklopiti s 3 na 1. Te škatle se uporabljajo v dirkalnih vozičkih in motornih kolesih. Gonilo se ne izvaja v obliki vzvoda, ampak pod volanom, v obliki cvetnih listov.
 • Oblika N. Ta menjalnik ima možnost, da preklopi na katero koli prestavo, od 1 do 3 ali 4 do 2 pa se šteje za veliko bolj priročno zaporedje.
 • Če ste kupili volan brez menjalnika, ga lahko kupite. Prodajajo se ločeno, niso vgrajeni v volan igre. V prisotnosti priročnika lahko enostavnotekmovati v drift ali rally z drugimi tekmeci, saj to daje malo preprostosti v tej obliki igre.

  Težave pri povezovanju volana z računalnikom

  Če vaš računalnik ne prepozna naprave, je morda vaš pogon vključeval pogon s svojim kolesom.
  Takoj, ko je pogonska plošča vstavljena v pogon, se bo namestitev začela samodejno. Po dokončanju boste morda morali znova zagnati računalnik. Po tem lahko poskusite nekaj iger, če še nimate svoje najljubše dirke, potem preverite s sistemom.

  Nastavitev kolesa na računalniku

  Kliknite gumb za zagon na namizju računalnika in izberite »Ogled naprav in tiskalnikov«, nato pa boste v računalniku videli vse povezane naprave.
  V oknu morda ne boste našli krmila. Kliknite »Dodaj napravo«, ki ga računalnik samodejno poskuša prepoznati.
  Po tem mora naprava najti volan.

  Konfiguriraj pripomoček za osebni računalnik

  Številne vrste pogonov lahko igralca obvestijo z vibracijami, ko se kamni dotaknejo kolesa ali ko zapustijo grobo površino tudi med nesrečo. Ko vstopite v igro, pojdite na nastavitve krmilnika, označite imenovanje gumbov po lastni presoji, lahko uživate in igrate svoje najljubše dirke. Priporočljivo je nastaviti umerjanje volana. Ta postopek je podoben nastavitvi hitrosti kazalca miške. Šele ko se merilnik spremeni, pri kateri sili boste potisnili pedal, vrtljivo os in preverili razpoložljive ročice. Da bi to naredil pri deluV tabeli kliknite Start, poiščite Zaženi in v ukazni poziv vnesite joy.cpl. Po izbiri igralne naprave poiščite lastnosti in kliknite. V oknu bo več zavihkov, kjer boste po svoji presoji prilagodili ključe.

  Igre za volan s pedali na računalniku

  Trenutno obstaja veliko simulatorjev, v katerih lahko igrate. Dal vam bom vrhunske igre, v katerih boste uživali v vožnji in vstopili v ta virtualni svet.
 • Forza Horizon je serija iger z velikim odprtim svetom. Ta igra je priljubljena, vendar ne toliko. Razvijalci poskušali dobiti njeno popularnost, dodal v drugem delu nekaj avtomobilov iz filma "Forsage 7". Zelo realistično upravljanje in sposobnost za boj proti on-line z drugimi tekmovalci.
 • Gran Turismo. Ni prava realistična igra. Izboljšanje vzmetenja vpliva na ravnanje. Igra ima več kot tisoč avtomobilov, ki jih lahko izberete in se peljete. Tu je urejevalnik zemljevidov, kjer lahko sami ustvarite skladbo.
 • Posadka. V tej igri je multiplayer način, tako, da pokličete prijatelje ali se podate na spletu, zlahka uredite dirke.
 • FlatOut. Igra za zabavo, kjer lahko uničite katero koli ograjo, zlomite ograje in druge elemente strukture. To je tako realistično, da se pri trku pri hitrosti s katerokoli oviro takoj pojavi zob. Stroj se lahko uniči, dokler ni neznan.
 • Pravica Corsa. Ta igra zahteva idealno vožnjo po stezah. Ta igra za volan s pedali na računalniku je superstrokovnjaki. Začetnikom bo težko upravljati. Igra je izdelana s tehnologijo laserskega skeniranja. Simulator je narejen tako, da lahko tekmovalci netopirjev zlahka "izdihnejo" na stezi, in če poskušate narediti isto na enak način, jih le upočasnite.
 • Sorodne publikacije