Kako vklopiti način varčevanja z energijo iphone

Uporabniki pametnih telefonov ne govorijo, da vedo o vprašanju hitrih naprav. Napredne naprave imajo veliko število funkcij in veliko uporabnikov zamenja polno razvite računalnike. Ena od glavnih prednosti takih pripomočkov je prenosljivost, vendar mora plačati za baterijo, ki jo je treba redno polniti.

Žal pa baterije sčasoma niso postale učinkovitejše in programska oprema povečuje apetit. Proizvajalci rešujejo probleme drugače: nekateri nameščajo velike baterije, drugi pa poskušajo ustvariti energetsko učinkovite čipe, ki varčujejo hitre deleže, vendar je najboljši način, da omejite funkcionalnost naprav.


Kaj je način varčevanja z energijo za iPhone?

Ne tako dolgo nazaj, leta 2015, je Apple predstavil nov operacijski sistem iOS 9. Poleg tega, da je v sistem vključil veliko funkcionalnih dodatkov, je Apple prevzel optimizacijo. Prišlo je do tega, da so v Cupertinu kršili njihova načela in jih vključili v sistem specializiranega načina varčevanja z energijo na iPhone 5 in novejših napravah. Kaj je bistvo tega režima? Dejstvo je, da se procesi v ozadju stalno pojavljajo na iOS-u, kot so posodobitve podatkov v aplikacijah, geografsko označevanje in še veliko več. Vse te skrite operacije obremenijo procesor in porabijo več energije.
Način varčevanja z energijo na iPhone 5s in drugih modelih jetipko, ki takoj deaktivira vse procese v ozadju, zmanjša frekvenco procesorja in zmanjša svetlost. Telefon je počasnejši, številne operacije zahtevajo več časa za zagon in nekatere funkcije ne bodo na voljo, vendar Apple obljublja, da se bo skupna življenjska doba baterije podaljšala na tri ure.

Kako funkcija varčevanja z energijo vpliva na vaš telefon?

Pred vklopom načina varčevanja z energijo morate ugotoviti, na katere zmožnosti telefona vpliva: izklopljen
 • Siri bo prenehala poslušati uporabnika - z drugimi besedami, ne bo mogla klicati "Zdravo, Siri".
 • Posodabljanje programov v ozadju se bo ustavilo - nekatere storitve, ki občasno prenesejo podatke s spleta, da bi uporabniku zagotovile ustrezne informacije, bodo to prenehale.
 • Samodejno nalaganje skladb, podcastov in samodejnega posodabljanja programov ne bo izvedeno.
 • Veliko vizualnih učinkov in animacije bo nadomeščenih s poenostavljenimi različicami.
 • Zmanjšajte frekvenco CPU - igre bodo potekale počasneje in se lahko upočasnijo. Enako velja za programe, polne grafike in lepe animacije. Tudi banalni klic se lahko sproži počasneje na starejših napravah.
 • Zaslon bo samodejno zaklenjen vsakih 30 sekund (tudi če je ta možnost v nastavitvah onemogočena).
 • Kako omogočiti varčevanje z energijo na iPhoneu?

  Telefon samodejno preklopi na način varčevanja z energijo. Takoj, ko bo napajanje padlo na 20%, bo sistem predlagal, da začnete varčevati z energijo. Isto sporočilo se bo ponovilo, ko bo dajatev padla na 10%.


  Telefon lahko ročno spremenite. Za to morate:
 • odpreti nastavitve;
 • pojdite v podmeni "Baterija":
 • se dotaknite stikala za vklop /izklop stikala za varčevanje z energijo.
 • Potem bo indikator polnjenja rumene barve in bo prikazal odstotek zaračunavanja (tudi če možnost ni bila vključena). Ko je telefon napolnjen, se način samodejno izklopi.

  Kako omogočiti način varčevanja z energijo preko Sirija?

  Voice Assistant Siri je sposoben opravljati številne naloge. Brez dotikanja telefona lahko uporabniki kličejo, vklopijo glasbo in spremenijo sistemske nastavitve. Način varčevanja z energijo se seveda lahko vklopi preko Siri. Če želite to narediti, morate povedati: "Živjo, Siri, omogoči način varčevanja z energijo." Druge različice Sirija ne razumejo, vendar se besedna zveza lahko skrajša na ime možnosti.

  Kako omogočiti varčevanje z energijo s 3D dotikom?

  Na novih modelih iPhone, opremljenih z zaslonom, ki prepozna povečane klike, lahko hitro preklopite na nastavitve baterije, ne da bi pri tem izgubili napredne menije. To storite tako, da kliknete aplikacijo »Nastavitve« in v oznakah kliknete »Baterija«.

  Kako omogočiti način varčevanja z energijo v sistemu iOS 11

  Čeprav 11. različica iOS-a še ni bila izdana, trenutno poteka testiranje med običajnimi uporabniki. Odkrili so tudi novo možnost za hitro vklop in izklop načina varčevanja z energijo. Če ste prej morali odpreti nastavitve za upravljanje tega načina, lahko za to uporabite posodobljeni nadzorni center. Če želite dodati ustrezno oznako, potrebujete:
 • Pojdite v "Nastavitve";
 • izberite podmeni "Kontrolna točka":
 • , da poiščete tipke za hitro vklop načina varčevanja z energijo in ga prenesete v glavno "zvezdišče";
 • Po tem je dovolj, da pokličete "Nadzorno postajo" (povlečete jo s spodnje strani zaslona) in kliknete na gumb s sliko baterije.
 • Prihranki energije pri starejših modelih iPhone

  Način varčevanja z energijo iPhone 4 ne deluje (ta naprava in prejšnji modeli sploh ne podpirajo iOS 9). Za izvedbo podobnega učinka boste morali ročno izklopiti vse nastavitve.
  Preprečevanje posodabljanja ozadij aplikacij. Uporabite pametni telefon z zmanjšano svetlostjo zaslona in zmanjšano glasnostjo. Na splošno preberite seznam omejitev, ki so lahko vključene v iOS 9, in jih omogočite ročno. Odstranite vse programe, ki porabijo preveč energije in jih najdete v Nastavitve - Osnovno - Statistika - Uporaba baterije (Facebook bo verjetno v prvi vrstici). Če ne uporabljate brezžične slušalke ali ne nameravate prenesti datotek prek funkcije AirDrop, prekinite povezavo Bluetooth. AppStore ima programe, ki naj bi jih lahkopreverite stanje baterije in podaljšate čas delovanja, vendar nanje ne računajte. Programi tretjih oseb nimajo dostopa do sistemskih nastavitev, zato jim ne bodo mogli pomagati.

  Sorodne publikacije